1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. Antwoord voor May 18, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel

Antwoord voor May 18, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel

Als je moeite hebt met het oplossen van de aanwijzingen van vandaag uit De Volkskrant, zet jezelf dan niet onder druk, want wij hebben het al voor je opgelost en hebben de antwoorden op alle aanwijzingen. Nu, waar je op wacht, lees dit artikel en ontvang alle opgeloste antwoorden voor de aanwijzing van vandaag.

by Demi

Updated May 18, 2024

Advertisement

Antwoord voor May 18, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel

18 May 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel en antwoorden

"De Volkskrant" is een Nederlandse krant, en "kruiswoordraadsel" vertaalt naar "crossword puzzle" in het Engels. Daarom verwijst "De Volkskrant kruiswoordraadsel" eenvoudigweg naar de kruiswoordpuzzel die gepubliceerd wordt in de Nederlandse krant "De Volkskrant".

Article continues below advertisement

1. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hees 5 Letters is SCHOR.

Uitleg: Natuurlijk! In het Nederlands kan "hees" verwijzen naar een stem die schor is. Als iemand hees is, klinkt hun stem vaak schor. De woorden "hees" en "schor" zijn dus synoniemen, beide beschrijven een stem die ruw, krakerig of belemmerd klinkt. Daarom is het antwoord op de kruiswoordpuzzel "SCHOR".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

2. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pittige Saus 5 Letters is SALSA.

Uitleg: Ja, graag! "Salsa" is een veelgebruikte pittige saus in de keuken, vooral in de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse gerechten. Het woord "salsa" komt uit het Spaans en betekent letterlijk "saus." Salsa's kunnen variëren van mild tot zeer pittig, en ze worden vaak gemaakt van tomaten, chilipepers, uien, knoflook en kruiden. Daarom is "SALSA" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "pittige saus" met vijf letters.

Article continues below advertisement

3. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Middelbaar onderwijs (afk.) 2 Letters is MO.

Uitleg: Ja, natuurlijk! In Nederland staat "MO" voor "Middelbaar Onderwijs." Het is een veelgebruikte afkorting om te verwijzen naar de verschillende vormen van voortgezet onderwijs die leerlingen volgen na de basisschool. Daarom is "MO" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Middelbaar onderwijs (afk.)" met twee letters.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

4. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stom 5 Letters is UILIG.

Uitleg: De term "uilig" wordt in sommige Nederlandse dialecten gebruikt om iemand als dom of stom te beschrijven. Het is niet een alledaags woord in het Standaardnederlands, maar kan regionaal wel bekend zijn. In een kruiswoordpuzzel kan er soms gebruik worden gemaakt van regionale of minder gangbare termen, en in dit geval betekent "uilig" dus stom of dom, en past het in de context van de puzzel met vijf letters.

Article continues below advertisement

5. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogelproduct 2 Letters is EI.

Uitleg: Ja, zeker! Het antwoord "EI" is een logisch antwoord op de aanwijzing "Vogelproduct" in een kruiswoordpuzzel met twee letters. Vogels leggen eieren, en een ei is een product dat door vogels wordt geproduceerd. Daarom is "EI" het juiste en passende antwoord op deze aanwijzing.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

6. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Goed! is 5 Letters OKIDO.

Uitleg: Ja, ik kan dat uitleggen. "Okido" is een informele en speelse uitdrukking die gebruikt wordt in het Nederlands om akkoord of instemming uit te drukken. Het is een samenvoeging van "oké" en een speels achtervoegsel "ido," wat het wat meer nadruk geeft. Als iemand "okido" zegt, betekent het in essentie "goed" of "in orde." Daarom is "OKIDO" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Goed!" met vijf letters.

Article continues below advertisement

7. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klein (in samenstellingen) 5 Letters is MICRO.

Uitleg: Natuurlijk! In samenstellingen wordt "micro" vaak gebruikt om aan te geven dat iets klein is. Het voorvoegsel "micro" komt uit het Grieks en betekent "klein." Je ziet het terug in woorden zoals "microscoop" (een instrument om kleine dingen te bekijken) en "micro-organisme" (een heel klein organisme). Daarom is "MICRO" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Klein (in samenstellingen)" met vijf letters.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

8. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verlegenheid 4 Letters is GENE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "gene" betekent verlegenheid of schaamte in het Nederlands. Het wordt gebruikt om een gevoel van ongemak, schaamte of verlegenheid te beschrijven dat iemand kan ervaren in bepaalde situaties. Daarom is "GENE" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Verlegenheid" met vier letters.

Article continues below advertisement

9. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van IGLO 6 Letters is IJSHUT.

Uitleg: Ja, zeker! Het woord "IJSHUT" is een beschrijvende term die gebruikt kan worden om een iglo te omschrijven. Een iglo is een traditionele koepelvormige hut gemaakt van blokken sneeuw, die door de Inuit wordt gebruikt als tijdelijke woning in arctische gebieden. "IJSHUT" combineert de woorden "ijs" en "hut" en is daarmee een logische en beschrijvende benaming voor een iglo. Daarom is "IJSHUT" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "IGLO" met zes letters.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

10. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opgeld 4 Letters is AGIO.

Uitleg: Ja, zeker! Het woord "agio" verwijst naar de extra kosten of premie die betaald wordt bovenop de nominale waarde van een financieel instrument, zoals aandelen, obligaties of valuta. In financiële termen betekent "agio" het opgeld, of de meerprijs die men betaalt boven de nominale waarde. Het is een term die vaak gebruikt wordt in de context van financiële markten en beleggingen. Daarom is "AGIO" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Opgeld" met vier letters.

Article continues below advertisement

11. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Overspannenheid 6 Letters is STRESS.

Uitleg: Hoewel "stress" een woord is dat vaak wordt geassocieerd met gevoelens van spanning en druk, is het niet het meest nauwkeurige antwoord op de aanwijzing "overspannenheid". Overspannenheid verwijst naar een langdurige periode van overmatige spanning, stress en uitputting die kan leiden tot fysieke en mentale uitputting.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

12. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontkenning 3 Letters is NEE.

Uitleg: Absoluut! "Nee" is een korte en krachtige manier om een ontkenning uit te drukken in het Nederlands. Het wordt gebruikt om een negatief antwoord te geven op een vraag of om een verklaring of bewering te ontkennen. Omdat het slechts drie letters heeft en een veelgebruikte uitdrukking is voor ontkenning, past "NEE" goed als antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Ontkenning" met drie letters.

Article continues below advertisement

13. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans lidwoord 2 Letters is LE.

Uitleg: Zeker! "Le" is het Franse lidwoord dat overeenkomt met "de" of "het" in het Nederlands. Het wordt gebruikt om mannelijke zelfstandige naamwoorden aan te duiden in het enkelvoud. Bijvoorbeeld, "le livre" betekent "het boek" in het Frans. Omdat "LE" het Franse lidwoord is en het twee letters heeft, is het een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Frans lidwoord" met twee letters.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

14. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Land aan de Stille Ocean 5 Letters is CHILI.

Uitleg: Natuurlijk! "Chili" is een land in Zuid-Amerika dat grenst aan de Stille Oceaan. Het ligt langs de westkust van Zuid-Amerika en wordt begrensd door de Stille Oceaan in het westen. Daarom is "CHILI" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Land aan de Stille Oceaan" met vijf letters.

Article continues below advertisement

15. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onomkoopbaar 7 Letters is INTEGER.

Uitleg: Zeker! "Integer" is een term die vaak wordt gebruikt om iemand te beschrijven die eerlijk, onkreukbaar en betrouwbaar is. In dit geval verwijst "onomkoopbaar" naar iemand die niet kan worden omgekocht, die vasthoudt aan ethische principes en niet vatbaar is voor corruptie. "Integer" past goed bij deze betekenis, omdat het verwijst naar iemand met sterke morele principes en integriteit. Daarom is "INTEGER" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Onomkoopbaar" met zeven letters.

16. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van SENIOR 6 Letters is OUDERE.

Uitleg: In dit geval lijkt het erop dat de kruiswoordpuzzel een synoniem vereist voor "senior" met zes letters. Het woord "oudere" past perfect bij deze beschrijving, omdat het een persoon beschrijft die meer gevorderd is in leeftijd of ervaring. "Senior" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar iemand die oudere leeftijd heeft bereikt of een hogere rang of positie heeft, en "oudere" is een passend synoniem met zes letters. Dus, "OUDERE" is een logisch antwoord op de puzzel.

17. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier (Spaans) 3 Letters is RIO.

Uitleg: Zeker! "Río" is het Spaanse woord voor "rivier". Het wordt gebruikt om waterwegen aan te duiden, net zoals het woord "rivier" in het Nederlands. "Río" heeft drie letters, wat overeenkomt met de aanwijzing in de kruiswoordpuzzel voor "rivier (Spaans)" met drie letters. Daarom is "RIO" het juiste antwoord.

18. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Visgerei 3 Letters is SIM.

Uitleg: Het woord "sim" lijkt geen gangbaar Nederlands woord te zijn, vooral niet als het gaat om visgerei. "Visgerei" verwijst naar alle apparatuur of gereedschap dat wordt gebruikt bij het vissen, zoals hengels, netten, dobbers, enzovoort. Een gangbaarder woord dat bij visgerei past en drie letters heeft, is "net". Dit kan verwijzen naar een visnet, een veelgebruikt hulpmiddel bij het vissen. Het lijkt erop dat er een fout is in de puzzel.

19. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrouwelijk schaap 3 Letters is OOI.

Uitleg: Ja, natuurlijk! In de context van een kruiswoordpuzzel, is "ooi" het Nederlandse woord voor een volwassen vrouwelijk schaap. Het wordt specifiek gebruikt om een vrouwtjesschaap aan te duiden dat ouder is dan één jaar en dat al heeft lamgebracht. "Ooi" is een veelvoorkomend woord in de schapenhouderij en wordt vaak gebruikt in de landbouw. Aangezien het woord drie letters heeft en een vrouwelijk schaap beschrijft, past "OOI" goed als antwoord op de aanwijzing "Vrouwelijk schaap" in de kruiswoordpuzzel.

20. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontkenning 3 Letters is NEE.

Uitleg: Zeker! "Nee" is een eenvoudig en krachtig woord dat wordt gebruikt om een ​​negatief antwoord uit te drukken of om een ​​bewering of vraag te ontkennen. Het is een veelgebruikte term in de Nederlandse taal om iets af te wijzen of te ontkennen. Omdat het woord "nee" drie letters heeft en het een gangbare term is voor ontkenning, is het een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Ontkenning" met drie letters.

21. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Horecagelegenheid 7 Letters is EETHUIS.

Uitleg: Absoluut! Een "eethuis" is een type horecagelegenheid waar maaltijden worden geserveerd. Het is vaak informeler dan een restaurant, met een focus op huisgemaakte gerechten en een gezellige sfeer.

"Eethuis" is een term die vaak wordt gebruikt om een plek aan te duiden waar mensen kunnen zitten om te eten, vergelijkbaar met een café of een eetcafé. Omdat "eethuis" zeven letters heeft en het een gangbare term is voor een horecagelegenheid waar maaltijden worden geserveerd, past het goed als antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Horecagelegenheid" met zeven letters.

22. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Elektrocardiogram 3 Letters is ECG.

Uitleg: Absoluut! "ECG" staat voor "elektrocardiogram". Het is een medische test die wordt gebruikt om de elektrische activiteit van het hart te meten. Door middel van elektroden die op de huid van de borst, armen en benen worden geplaatst, registreert een elektrocardiogram de elektrische signalen die door het hart gaan tijdens elke hartslag.

Deze test wordt vaak gebruikt om hartproblemen zoals hartritmestoornissen, hartaanvallen en andere hartaandoeningen te diagnosticeren. "ECG" is een veelgebruikte afkorting voor elektrocardiogram en past als antwoord op de kruiswoordpuzzel met drie letters voor "Elektrocardiogram".

23. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Domoor 6 Letters is SUFKOP.

Uitleg: "Domoor" is een informele term die gebruikt wordt om een ​​persoon te beschrijven die niet erg slim of dom lijkt te zijn. "Sufkop" is een synoniem dat wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die traag of sloom lijkt, niet erg alert of scherp.

Het woord "suf" wordt vaak gebruikt om een toestand van slaperigheid of vermoeidheid aan te duiden, terwijl "kop" verwijst naar het hoofd. Dus, "sufkop" suggereert een persoon wiens hoofd traag lijkt te zijn of niet erg alert. In de context van een kruiswoordpuzzel voor "Domoor" met zes letters, past "sufkop" als een synoniem.

24. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 3 Letters is HES.

Uitleg: "Hes" is een kledingstuk dat wordt gedragen over de borst en de rug. Het lijkt op een hesje en kan variëren in stijl, van formeel tot informeel. Het wordt vaak gedragen als onderdeel van een uniform of als beschermende kleding tijdens bepaalde activiteiten zoals schermen of boogschieten.

Aangezien "hes" een kledingstuk is en drie letters heeft, past het goed als antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Kledingstuk" met drie letters.

25. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Japans worstelen Letter 4 Letters is SUMO.

Uitleg: Zeker! "Sumo" is een traditionele Japanse vorm van worstelen, waarbij twee zwaarlijvige worstelaars, ook bekend als "rikishi", het tegen elkaar opnemen in een cirkelvormige ring genaamd "dohyo". Het doel van sumo is om je tegenstander uit de ring te duwen of hem op de grond te krijgen.

Sumo worstelen is diep geworteld in de Japanse cultuur en heeft een lange geschiedenis. "Sumo" is daarom een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Japans worstelen" met vier letters.

26. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Paard met bruinrood haar 3 Letters is VOS.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Vos" is een term die wordt gebruikt om een paard met een bruinrode vachtkleur aan te duiden. Het is een veelvoorkomende kleur bij paarden en wordt gekenmerkt door een variatie van tinten roodbruin, variërend van licht tot donker.

De benaming "vos" wordt vaak gebruikt in de paardenwereld om dit specifieke kleurtype te beschrijven. Omdat het een paard met bruinrood haar beschrijft en drie letters heeft, is "VOS" een passend antwoord op de kruiswoordpuzzel voor "Paard met bruinrood haar" met drie letters.

27. Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Riviervisje 3 Letters is POS.

Uitleg: In het geval van de kruiswoordpuzzel waar "POS" het antwoord is voor "riviervisje" met drie letters, lijkt er enige verwarring te zijn. "Pos" is geen gebruikelijke term in het Nederlands om een specifiek riviervisje aan te duiden.

Meestal wordt een klein riviervisje met drie letters aangeduid als "baars" of "voorn". Het lijkt erop dat er een fout is in de puzzel of een specifieke term wordt gebruikt die mogelijk minder bekend is.

Recente artikelen

Advertisement