1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De kruiswoordraadselsoplossing van de Volkskrant voor 26 april 2024 wordt hier onthuld!

De kruiswoordraadselsoplossing van de Volkskrant voor 26 april 2024 wordt hier onthuld!

Ontdek De Volkskrant Kruiswoordpuzzels met de antwoorden van vandaag. Verken het doolhof van aanwijzingen, los de enigma-puzzels op en win met onze dagelijkse oplossingen.

by Demi

Updated Apr 26, 2024

Advertisement

De kruiswoordraadselsoplossing van de Volkskrant voor 26 april 2024 wordt hier onthuld!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Frankrijk 6 Letters is DIEPPE.

Dieppe is een havenstad gelegen aan de noordkust van Frankrijk, in de regio Normandië. Het staat bekend om zijn levendige haven, kiezelstranden en historische bezienswaardigheden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Komische Act 6 Letters is SKETCH.

Een sketch is een korte, komische scène of act die meestal wordt uitgevoerd als onderdeel van een grotere komische show, zoals een sketchshow of komedieprogramma. Het omvat vaak humoristische dialogen, situaties of personages.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Figuur Bij Kunstschaatsen 4 Letters is AXEL.

De axel is een sprong in het kunstschaatsen waarbij de schaatser vanuit een voorwaartse inzet drie-en-een-halve rotatie maakt in de lucht voordat hij landt op het andere been. Het is een van de meest uitdagende en technisch veeleisende sprongen in het kunstschaatsen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Haaibaai 5 Letters is KENAU.

"Kenau" is een term die wordt gebruikt om een vrouw aan te duiden die assertief, vastberaden en krachtig is, soms op een intimiderende manier. De term kan een negatieve bijklank hebben en wordt soms gebruikt om vrouwen te beschrijven die als te dominant of agressief worden gezien.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Culinair Groepje Vrienden 7 Letters is EETCLUB.

Een eetclub is een informele groep mensen die regelmatig bij elkaar komen om samen te koken, te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Het kan dienen als een sociaal evenement waarbij deelnemers nieuwe gerechten uitproberen en culinaire ervaringen delen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verguld Of Verzilverd Geelkoper 6 Letters is DOUBLE.

"Double" verwijst naar een metaallegering die bestaat uit koper en een ander metaal, vaak zink of tin. Het kan worden verguld of verzilverd om een gouden of zilveren uitstraling te geven, waardoor het een betaalbaar alternatief is voor echte edelmetalen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse Figuur 4 Letters is ESAU.

Esau is een figuur uit de Bijbel, vooral bekend als de oudere tweelingbroer van Jakob. Hij wordt afgeschilderd als een ruige jager en boer, die zijn eerstgeboorterecht verkoopt aan zijn broer Jakob voor een bord linzensoep.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Speelgoed 3 Letters is BAL.

Een bal is een alledaags speelgoed dat wordt gebruikt in diverse spelletjes en sporten. Het is meestal rond van vorm en kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals rubber, leer of plastic

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Explosievenopruimingsdienst 3 Letters is EOD.

EOD staat voor Explosive Ordnance Disposal, wat verwijst naar een gespecialiseerde eenheid binnen de strijdkrachten of wetshandhavingsinstanties die verantwoordelijk is voor het identificeren, neutraliseren en opruimen van explosieven en niet-geëxplodeerde munitie.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Informatietechnologie 2 Letters is IT.

IT staat voor Informatietechnologie en verwijst naar het vakgebied dat zich bezighoudt met computersystemen, netwerken, softwareontwikkeling, gegevensbeheer en andere aspecten van digitale technologie.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tooien 6 Letters is SIEREN.

"Sieren" betekent om iets te versieren, te verfraaien of te verrijken. Het impliceert het toevoegen van decoratieve elementen om iets aantrekkelijker of mooier te maken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Land In Zuid-Amerika 6 Letters is GUYANA.

Guyana is een land gelegen aan de noordoostelijke kust van Zuid-Amerika. Het deelt grenzen met Suriname, Brazilië en Venezuela. Guyana staat bekend om zijn diverse etnische bevolking, rijke biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet Dichtbij 5 Letters is VERAF.

"Veraf" betekent op een grote afstand of op een aanzienlijke afstand van iets anders. Het impliceert een locatie die ver weg is van de waarnemer of een ander referentiepunt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeezoogdier 8 Letters is BRUINVIS.

De bruinvis is een kleine walvisachtige die behoort tot de familie van de dolfijnen. Het staat bekend om zijn kenmerkende donkere kleur en komt voor in zeeën over de hele wereld.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hooibrand 5 Letters is BROEI.

Broei verwijst naar het proces waarbij organisch materiaal, zoals hooi of compost, begint te broeien als gevolg van de warmte die wordt gegenereerd door microbiële activiteit. Het kan leiden tot brand als de broei niet wordt gecontroleerd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheefbloem 6 Letters is IBERIS.

Iberis is een geslacht van bloeiende planten in de kruisbloemenfamilie. Ze staan bekend om hun kleine, kleurrijke bloemen en worden vaak gekweekt als tuinplanten voor hun decoratieve waarde.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Netwerk Van Lijnen 6 Letters is RASTER.

Een raster is een patroon of structuur van regelmatig gerangschikte lijnen die elkaar loodrecht kruisen. Het wordt vaak gebruikt in verschillende toepassingen, zoals grafische vormgeving, cartografie en digitale beeldverwerking.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Motorraces 2 Letters is TT.

TT verwijst naar de Tourist Trophy, een beroemde motorrace die jaarlijks wordt gehouden op het eiland Man. Het staat bekend om zijn uitdagende stratencircuit en trekt motorrijders van over de hele wereld aan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tweetal 3 Letters is DUO.

Een duo verwijst naar een groep van twee personen of objecten die samen optreden of naast elkaar worden geplaatst vanwege hun overeenkomsten of complementaire aard.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schaal 3 Letters is KOM.

Een kom is een container met een ronde of ovale vorm, meestal met een open bovenkant en een bodem die iets dieper is dan de zijkanten. Het wordt vaak gebruikt om voedsel te serveren of te bereiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Helft Van Een Wedstrijd 4 Letters is TIME.

Dit verwijst naar de helft van een sportwedstrijd, zoals een voetbalwedstrijd, waarin het spel wordt verdeeld in twee gelijke delen van een bepaalde duur, meestal aangeduid als de eerste helft en de tweede helft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sociaal Verkeer 6 Letters is OMGANG.

Dit verwijst naar het omgaan met anderen in sociale situaties, zoals interactie, communicatie en relaties met mensen in de samenleving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bevroren Waterpiek 8 Letters is IJSPEGEL.

Een ijspegel is een lange, puntige formatie van bevroren water die hangt aan dakranden, takken of andere oppervlakken wanneer druppels water bevriezen terwijl ze naar beneden druipen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lofspraak 5 Letters is ELOGE.

Een lofrede of eloge is een toespraak of schriftelijke verklaring waarin lof wordt toegezwaaid aan iemand of iets, vaak ter ere van hun prestaties, kwaliteiten of verdiensten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muzieksoort 4 Letters is SOUL.

Soul is een muziekgenre dat voortkwam uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten. Het wordt gekenmerkt door emotionele expressie, ritmische groove en krachtige zang, en heeft een sterke invloed gehad op de ontwikkeling van populaire muziek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van De Ondergeschikte 6 Letters is MINSTE.

Dit verwijst naar iemand die op een lager niveau staat in een hiërarchische structuur, of die minder belangrijk of invloedrijk is dan anderen in een bepaalde context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grijsblauw 6 Letters is PETROL.

Petrol is een kleur die wordt gekenmerkt door een mengsel van grijze en blauwe tinten, vergelijkbaar met de kleur van benzine of petroleum.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Internationale Luchtvaartassociatie 4 Letters is IATA.

De International Air Transport Association (IATA) is een wereldwijde handelsorganisatie van luchtvaartmaatschappijen die zich bezighoudt met het bevorderen van veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie in de luchtvaartindustrie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vergeeflijk 9 Letters is EXCUSABEL.

Iets dat excusabel is, is aanvaardbaar of kan worden vergeven. Het impliceert dat er redelijke gronden zijn om een fout of fout te vergeven of door de vingers te zien.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoendersoort 3 Letters is PEL.

Dit verwijst naar een hoendersoort, mogelijk een afkorting of een specifieke benaming binnen de categorie pluimvee.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vederborstel 7 Letters is PLUMEAU.

Een plumeau is een gereedschap dat wordt gebruikt om stof te verwijderen. Het bestaat uit een handvat met een bundel veren of zachte vezels eraan bevestigd, die worden gebruikt om stof weg te vegen van oppervlakken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Automodel 5 Letters is SEDAN.

Een sedan is een type carrosserievorm voor een auto, gekenmerkt door een gesloten carrosserie met vier deuren en een aparte kofferbak voor bagage. Sedans zijn vaak populair vanwege hun comfortabele en ruime interieur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Veldgewas 4 Letters is KNOL.

Een knol is een ondergronds deel van een plant dat dient als opslagorgaan voor voedingsstoffen. Knollen worden vaak gevormd aan de basis van de stengel en kunnen worden geoogst en gegeten als voedsel, zoals aardappelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Water (Frans) 3 Letters is EAU.

"Eau" is het Franse woord voor water. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar het heldere, kleurloze en smaakloze vloeibare mengsel dat essentieel is voor het leven en veel voorkomt op aarde.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zacht Metalen Buisje 4 Letters is TUBE.

Een tube is een cilindrische buis, vaak gemaakt van metaal of kunststof, met een zachte textuur. Tubes worden vaak gebruikt als verpakking voor verschillende producten, zoals tandpasta, crèmes of verven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoofddeksel 4 Letters is HOED.

Een hoed is een accessoire dat op het hoofd wordt gedragen voor bescherming tegen de zon, warmte of kou, of als decoratief element. Hoeden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, en worden vaak gebruikt als modeaccessoire.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Flauw 5 Letters is WEEIG.

Iets dat weeïg is, is flauw, zwak of niet erg krachtig of intens. Het kan worden gebruikt om de smaak, geur of algemene indruk van iets te beschrijven als onopvallend of matig.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Riviermond 9 Letters is ESTUARIUM.

Een estuarium is een semi-gesloten kustgebied waar zoetwater van een rivier zich vermengt met zeewater uit de oceaan. Estuaria worden gekenmerkt door een uniek ecosysteem en zijn vaak belangrijke habitats voor diverse planten- en diersoorten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wiskundige Term 9 Letters is LOGARITME.

Een logaritme is een wiskundige functie die het exponentiële vermogen aangeeft waarmee een vast getal, de basis van het logaritme, moet worden verheven om een ander gegeven getal te produceren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vismand 4 Letters is BEUN.

Een beun is een type mand of kist die wordt gebruikt om vis op te slaan of te vervoeren. Het kan verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van de specifieke toepassing en de regio waarin het wordt gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kruisopschrift 4 Letters is INRI.

INRI is een afkorting van de Latijnse woorden "Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum", wat vertaald kan worden als "Jezus van Nazareth, Koning der Joden". Het is het opschrift dat volgens de christelijke traditie op het kruis van Jezus werd geplaatst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wegloper Uit Dienst 9 Letters is DESERTEUR.

Een deserteur is iemand die zijn militaire dienst verlaat zonder toestemming en tegen de regels in. Het is een persoon die wegloopt of de dienst verlaat voordat zijn verplichtingen zijn vervuld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aangename Gewaarwording 4 Letters is VIBE.

Vibe is een informele term die verwijst naar de sfeer, stemming of energie van een bepaalde situatie of omgeving. Het duidt op een positieve, aangename gewaarwording of atmosfeer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geestelijke 5 Letters is IMAM.

Een imam is een geestelijke leider binnen de islamitische gemeenschap. Hij wordt vaak gezien als een religieuze gids, gebedsleider en autoriteit op het gebied van religieuze kwesties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voetbalclub 7 Letters is VITESSE.

Vitesse is een Nederlandse voetbalclub gevestigd in Arnhem. De club speelt in de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland, en heeft een lange geschiedenis in het Nederlandse voetbal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houten Been 5 Letters is STELT.

Een stelt is een hulpmiddel voor het lopen dat bestaat uit een houten of metalen frame dat onder de voet wordt bevestigd en de drager in staat stelt om op verhoogde hoogte te lopen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Graansoort 5 Letters is ROGGE.

Rogge is een graansoort die behoort tot de grassenfamilie en wordt gekweekt voor zijn zaden, die worden gebruikt voor meel en broodproducten. Het is een belangrijk gewas in gebieden met koude klimaten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vloek 4 Letters is DOEM.

Doem verwijst naar een vervloeking, veroordeling of negatieve voorspelling van een ongelukkige gebeurtenis. Het impliceert een krachtige, vaak noodlottige, veroordeling of bestraffing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kijken Naar 4 Letters is OGEN.

Dit is een werkwoord dat verwijst naar het gebruik van de ogen om iets te zien of te observeren. Het impliceert het richten van de blik op een bepaald onderwerp of object.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bundel Garen 4 Letters is KNOT.

Een knot is een bundel of tros garen, touw of ander materiaal dat in elkaar is gedraaid of geknoopt om het bij elkaar te houden. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals breien, haken of vastbinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sneeuwhut 4 Letters is IGLO.

Een iglo is een koepelvormige constructie die traditioneel wordt gebouwd door de Inuit en andere inheemse volkeren in de poolgebieden. Het wordt gemaakt van blokken sneeuw die op elkaar zijn gestapeld en vervolgens met ijs worden vastgezet, waardoor een stevige en geïsoleerde schuilplaats ontstaat die bescherming biedt tegen de koude omgeving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op Dezelfde Wijze 3 Letters is ALS.

"Als" wordt gebruikt om een vergelijking aan te duiden tussen twee of meer dingen die op een vergelijkbare manier zijn. Het wordt gebruikt om overeenkomsten te benadrukken tussen de eigenschappen, kenmerken, acties, of toestanden van verschillende entiteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inleggeld 3 Letters is POT.

In bepaalde kansspelen, zoals poker, is het 'pot' het geldbedrag dat inzetters hebben bijgedragen aan een bepaalde ronde of hand. Het wordt vaak verzameld in het midden van de tafel en wordt uitgekeerd aan de speler met de winnende hand.

De Volkskrant Kruiswoordraadsel

De Volkskrant is een Nederlandse instelling die sinds 1919 kwaliteitsjournalistiek levert. Oorspronkelijk was het een centrumlinkse krant met katholieke wortels, maar het is uitgegroeid tot een centristische publicatie die wordt vertrouwd door ongeveer 250.000 dagelijkse lezers.

Deze Nederlandse krant gaat verder dan alleen de feiten. Ze bieden diepgaande rapportage, inzichtelijke analyses door experts en tot nadenken stemmend commentaar om uw begrip van actuele gebeurtenissen te verrijken. De Volkskrant gaat niet alleen over het laatste nieuws; het richt zich op een breed scala aan interesses met speciale secties over cultuur, wetenschap en levensstijl.

De Volkskrant richt zich op zowel traditionele als moderne nieuwsconsumenten. Ze onderhouden een fysieke editie voor degenen die de voorkeur geven aan print, terwijl hun website en app voortdurend updates bieden. Dit digitale platform biedt een veelzijdige nieuwservaring met het laatste nieuws, samen met achtergrondverhalen en hoofdartikelen die een dieper perspectief bieden.

Recente artikelen

Advertisement