1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Antwoord van 10 Juni 2024 onthuld

De Volkskrant Antwoord van 10 Juni 2024 onthuld

Als je de antwoorden van de kruiswoordpuzzels van De Volkskrant van vandaag wilt weten, bekijk dan dit artikel en ontdek de oplossingen.

by Lina

Updated Jun 10, 2024

Advertisement

De Volkskrant Antwoord van 10 Juni 2024 onthuld

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Edelsteen 4 Letters is JADE.

Uitleg: Natuurlijk! Jade is een edelsteen die vaak wordt geassocieerd met verschillende symbolische betekenissen, waaronder geluk, zuivering, en harmonie. Het wordt ook vaak geassocieerd met oosterse culturen, zoals China, waar het wordt gezien als een symbool van wijsheid en welvaart.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekoefening 5 Letters is ETUDE.

Uitleg: Natuurlijk! "Etude" is een Frans woord dat wordt gebruikt in de muziekwereld om een ​​oefenstuk of een studie aan te duiden. Het is een muziekstuk dat is ontworpen om technische vaardigheden te ontwikkelen, zoals vingerzetting, toonladders, arpeggio's, enzovoort.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geheel en al 6 Letters is FINAAL.

Uitleg: Natuurlijk! "FINAAL" is een synoniem voor "geheel en al" en betekent volledig, totaal of helemaal. Dus, in het kader van het kruiswoordraadsel, verwijst het naar iets dat compleet is of volledig voldoet aan de gestelde vereisten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Algemene Vakcentrale 3 Letters is AVC.

Uitleg: Natuurlijk! "AVC" staat voor "Algemene Vakcentrale". Dit is een overkoepelende organisatie die de belangen van verschillende vakbonden behartigt. Ze vertegenwoordigen werknemers in diverse sectoren en streven naar betere arbeidsvoorwaarden en -rechten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lamsleer 5 Letters is NAPPA.

Uitleg: Het antwoord "NAPPA" in een kruiswoordraadsel verwijst naar "lamsleer". Nappa is een soort leer dat afkomstig is van lammerenhuiden. Het staat bekend om zijn soepelheid, zachtheid en duurzaamheid, waardoor het een populaire keuze is voor de vervaardiging van hoogwaardige lederen producten zoals kleding, schoenen en accessoires.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bedrijfstak 6 Letters is HORECA.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "HORECA" is een afkorting die staat voor Hotel, Restaurant, en Café. Het wordt gebruikt om de sector van de horeca-industrie aan te duiden, die zich bezighoudt met het verstrekken van maaltijden, drankjes, en accommodaties aan klanten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewicht 4 Letters is KILO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "KILO" verwijst naar het gewichtsmetingssysteem, waarbij "KILO" een afkorting is voor "kilogram". In een kruiswoordraadsel wordt vaak een cryptische of beknopte omschrijving gegeven van het woord dat gezocht wordt, en in dit geval verwijst "Gewicht" naar eenheid van massa, wat in dit geval "KILO" is.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewichtskorting 5 Letters is TARRA.

Uitleg: Natuurlijk! "Tarra" is een term die wordt gebruikt om het gewicht van de verpakking of container aan te geven, exclusief het gewicht van de inhoud. Dus in het kader van het kruiswoordraadsel verwijst "gewichtskorting" naar het aftrekken van het tarra-gewicht van het totale gewicht om het nettogewicht van de inhoud te verkrijgen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in spanje 4 Letters is ESLA.

Uitleg: Natuurlijk! "Esla" is inderdaad een rivier in Spanje. Het is een zijrivier van de Duero en stroomt door de regio's Castilië en León, in het noordwesten van Spanje. De Esla is ongeveer 275 kilometer lang en staat bekend om zijn belang voor de landbouw in het omliggende gebied.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achterwerk 4 Letters is BIPS.

Uitleg: Natuurlijk! "BIPS" is een informele term voor het achterwerk of de billen. Het is een speelse manier om te verwijzen naar het achterste van een persoon. Dus het kruiswoordraadsel geeft de aanwijzing "Achterwerk" en het antwoord is "BIPS", wat een informele term is voor de billen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gebonden basissaus 4 Letters is ROUX.

Uitleg: Natuurlijk! Een gebonden basissaus wordt meestal gemaakt met behulp van een roux. Een roux is een mengsel van gelijke delen vet (zoals boter) en bloem, dat wordt gebruikt als bindmiddel voor sauzen, soepen en stoofschotels.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Roem 3 Letters is ERE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ERE" op de vraag "Roem" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar de term "ere", wat een synoniem is voor roem of eer. Het kan worden gebruikt om iemand te eren of te belonen voor hun prestaties of verdiensten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verhuur 7 Letters is LEASING.

Uitleg: Natuurlijk! "LEASING" is een Engels woord dat wordt gebruikt om het concept van het huren of leasen van iets te beschrijven, meestal voor een bepaalde periode tegen een vergoeding. Bijvoorbeeld, het leasen van een auto of een appartement. In het kader van vastgoed kan het betrekking hebben op het verhuren van onroerend goed aan een huurder in ruil voor een huurbedrag.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loot 4 Letters is RANK.

Uitleg: Natuurlijk! "Loot" kan verwijzen naar buit of goederen die verkregen zijn door plundering of diefstal. Het woord "RANK" kan worden geïnterpreteerd als "rang" in de zin van een positie of status in een hiërarchie.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koraaleiland 4 Letters is ATOL.

Uitleg: Natuurlijk! "ATOL" is een woord dat wordt gebruikt om een "koraaleiland" aan te duiden in het Engels. Een atol is een ringvormige koraalformatie, meestal met een centrale lagune, die zich vormt wanneer een koraalrif groeit rond een ondergedompelde vulkanische eilandtop.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Route 7 Letters is REISWEG.

Uitleg: Natuurlijk! "REISWEG" is een ander woord voor "Route" en wordt vaak gebruikt om de specifieke weg of wegbeschrijving aan te duiden die gevolgd moet worden om van het ene punt naar het andere te komen. In het kader van een kruiswoordraadsel verwijst het naar de paden of wegen die men kan nemen om van A naar B te komen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groente 3 Letters is SLA.

Uitleg: Natuurlijk! "SLA" is het antwoord op het kruiswoordraadsel voor "Groente". SLA verwijst naar het groene bladgroente dat vaak wordt gebruikt in salades en andere gerechten. Het is een veelvoorkomende groente die bekend staat om zijn frisse en knapperige textuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kluisje 4 Letters is SAFE.

Uitleg: Natuurlijk! "SAFE" is een Engels woord dat wordt gebruikt om te verwijzen naar een kluisje, ofwel een veilige plek om waardevolle spullen op te bergen. In een kruiswoordraadsel zou het woord "Kluisje" als aanwijzing kunnen dienen voor "SAFE" als het juiste antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achtpotig dier 4 Letters is SPIN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SPIN" verwijst naar een achtpotig dier, namelijk een spin. Spinnen behoren tot de klasse van geleedpotigen en hebben over het algemeen acht poten. Ze zijn vaak geassocieerd met spinnenwebben en worden gevonden in diverse habitats over de hele wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Goed gekookt 4 Letters is GAAR.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadsel "vraag: Goed gekookt" heeft het antwoord "GAAR". "Ga(a)r" is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat voedsel volledig is gekookt en klaar is om te worden gegeten. Dus, "gaar" past goed bij de vraag omdat het aangeeft dat het voedsel goed is gekookt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Begrenzen 7 Letters is AFPALEN.

Uitleg: Natuurlijk! "Afpalen" kan worden gebruikt als een synoniem voor "begrenzen" in de context van het aanduiden van de grenzen of het markeren van een bepaald gebied of grens. Bijvoorbeeld, bij het plaatsen van palen of grenspalen om de grenzen van een stuk land aan te geven, kan men zeggen dat ze het land afpalen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Saus bij borrelhapjes 3 Letters is DIP.

Uitleg: Natuurlijk! "DIP" is een antwoord op de vraag "Saus bij borrelhapjes" in een kruiswoordraadsel. Het woord "dip" verwijst naar verschillende sauzen of dipsauzen die vaak worden geserveerd met borrelhapjes zoals groentestokjes, chips of crackers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reus 4 Letters is ENAK.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "ENAK" is een Indonesisch woord dat "lekker" of "heerlijk" betekent. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets lekker of smakelijk is, zoals bij eten of drinken. Dus, als het woord "Reus" in het kruiswoordraadsel naar iets verwijst dat groot of enorm is, dan zou "ENAK" kunnen suggereren dat iets heerlijk of lekker is op een grote schaal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloem 6 Letters is DAHLIA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "DAHLIA" is een bloemsoort die vaak voorkomt in kruiswoordraadsels. Het is een plant uit de familie Asteraceae, die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Dahlias worden veel gekweekt vanwege hun diverse bloemvormen en -kleuren, waardoor ze een populair onderwerp zijn in tuinen en als snijbloemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Claxongeluid 4 Letters is TOET.

Uitleg: Natuurlijk! "TOET" is een onomatopee, wat betekent dat het een woord is dat het geluid nabootst dat wordt geproduceerd door iets anders, in dit geval het geluid van een claxon. Dus, als je "TOET" hoort, denk je aan het geluid van een claxon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op die plaats (volkstaal) 5 Letters is DAARO.

Uitleg: Natuurlijk! "Daaro" is een informele variant van "daar" in het Afrikaans, een van de volkstalen van Zuid-Afrika. Het wordt vaak gebruikt om naar een specifieke plaats te verwijzen, vergelijkbaar met "daar" in het Nederlands. In een kruiswoordraadsel zou "Op die plaats (volkstaal)" een aanwijzing kunnen zijn voor het antwoord "daaro", wat betekent "daar" in het Afrikaans.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eerstvolgend 2 Letters is EV.

Uitleg: Natuurlijk! "Eerstvolgend" wordt afgekort als "EV" en wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels om aan te geven welk item of welke gebeurtenis als eerste zal plaatsvinden of verschijnen. Het wordt vaak gebruikt om de volgorde van gebeurtenissen aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Natuurverschijnsel 6 Letters is ONWEER.

Uitleg: Natuurlijk! Onweer is een natuurverschijnsel dat optreedt wanneer er een plotselinge ontlading van elektrische energie plaatsvindt in de atmosfeer, meestal vergezeld van donder en bliksem. Dit gebeurt vaak tijdens stormachtig weer, wanneer warme en koude luchtmassa's elkaar ontmoeten en de atmosferische omstandigheden gunstig zijn voor de vorming van onweerswolken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tochtig 5 Letters is LOOPS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "LOOPS" is een verklaring voor het woord "vraag" omdat "vraag" synoniem is met "tochtig" in de context van een doorgang of opening die tochtig is. In dit geval verwijst "loops" naar een doorgang of opening die tochtig is, wat betekent dat er lucht doorheen kan gaan, zoals bijvoorbeeld een kier in een raam of deur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoogwaardige antennekabel 4 Letters is COAX.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "COAX" verwijst naar coaxiale kabel, vaak afgekort als coax. Het is een type elektrische kabel dat wordt gebruikt voor het overbrengen van radiosignalen en andere elektrische signalen met een hoge frequentie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vracht 5 Letters is CARGA.

Uitleg: Natuurlijk! "CARGA" is het Spaanse woord voor "vracht" of "lading". Het wordt vaak gebruikt in de context van transport en logistiek om te verwijzen naar goederen die worden vervoerd, zoals in "carga aérea" (luchtvracht) of "carga marítima" (zeevracht). Dus, in het kruiswoordraadsel is "CARGA" het antwoord dat overeenkomt met het woord "vracht".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheefbloem 6 Letters is IBERIS.

Uitleg: Het antwoord op je kruiswoordraadselvraag, "Scheefbloem", is "IBERIS". Iberis is een geslacht van bloeiende planten in de kruisbloemenfamilie, Brassicaceae. De planten staan ​​bekend om hun kleine witte bloemen die vaak in trossen groeien. De naam "Iberis" komt van het Iberisch schiereiland, wat aangeeft dat sommige soorten van nature voorkomen in dat gebied.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slasoort 6 Letters is RUCOLA.

Uitleg: Natuurlijk! "RUCOLA" is een soort sla, ook wel bekend als rucola-sla of rucola-raket. Het heeft een pittige, nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt in salades, sandwiches en als garnering. Het wordt vaak toegevoegd aan gerechten om een pittige smaak en een vleugje kleur toe te voegen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Creoolse taal 6 Letters is SRANAN.

Uitleg: Natuurlijk! "SRANAN" verwijst naar het Sranan Tongo, een Creoolse taal die voornamelijk wordt gesproken in Suriname. Het is een creooltaal die is ontstaan uit de contacten tussen Afrikaanse slaven en verschillende Europese talen, voornamelijk Engels en Nederlands, tijdens de koloniale periode.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waarschuwingstoestel 6 Letters is SIRENE.

Uitleg: Natuurlijk! Een "waarschuwingstoestel" dat vaak wordt gebruikt om mensen te alarmeren in geval van noodsituaties, zoals brand of ander gevaar, is een sirene. Dit apparaat produceert doorgaans een luid en opvallend geluid om mensen in de buurt te waarschuwen voor dreigend gevaar.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Smal waterloopje 5 Letters is KREEK.

Uitleg: Natuurlijk! "Kreek" is een passend antwoord op de omschrijving "Smal waterloopje" in een kruiswoordraadsel. Een kreek is een kleine, smalle waterloop of waterweg die vaak door een landschap meandert. Het kan worden gevonden in kustgebieden, moerassen, of zelfs in beboste gebieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voormalige Russische heerseres 7 Letters is TSARINA.

Uitleg: Natuurlijk! "Tsarina" is een woord dat wordt gebruikt om te verwijzen naar de vrouwelijke heerser in het Russische rijk, vergelijkbaar met een koningin in andere monarchieën. Het woord is afgeleid van "tsaar", wat de mannelijke heerser betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boom 6 Letters is LARIKS.

Uitleg: Het antwoord "LARIKS" verwijst naar een soort boom, namelijk de lariks. De lariks is een naaldboom die behoort tot het geslacht Larix en de familie Pinaceae. Het is een snelgroeiende boom die voornamelijk voorkomt in gematigde en koude gebieden op het noordelijk halfrond.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lichaamsdeel 5 Letters is SPIER.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "SPIER" is een passend antwoord voor het kruiswoordraadsel waarbij de vraag "Lichaamsdeel" is. Een spier is een weefsel in het menselijk lichaam dat dient om beweging te produceren door contractie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inwoner van Belarus 6 Letters is WITRUS.

Uitleg: Het antwoord "WITRUS" is een afkorting voor "WITte- RUSland", wat een andere naam is voor Belarus, een land in Oost-Europa. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de uitdaging voor de puzzelaar te vergroten.

Advertisement