1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Antwoord van 14 Juni 2024 onthuld

De Volkskrant Antwoord van 14 Juni 2024 onthuld

Wil je weten wat de antwoorden zijn op de kruiswoordpuzzels van De Volkskrant van vandaag? Lees dit artikel en ontdek ze!

by Demi

Updated Jun 14, 2024

Advertisement

De Volkskrant Antwoord van 14 Juni 2024 onthuld

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Permissie 6 Letters is VERLOF.

Uitleg: Het woord "verlof" als antwoord op "permissie" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard doordat "verlof" vaak wordt gebruikt om toestemming te geven om afwezig te zijn, zoals verlof van het werk of verlof van school

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een gebouw 5 Letters is ETAGE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ETAGE" past goed bij de vraag "Deel van een gebouw" in een kruiswoordraadsel omdat een etage verwijst naar een horizontaal vlak in een gebouw, vaak tussen vloeren, waar kamers zijn gelegen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemde munt 3 Letters is ORE.

Uitleg: Het antwoord "ORE" voor de vraag "Vreemde munt" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar een oude munteenheid die vroeger werd gebruikt. In verschillende contexten kan "ore" worden gebruikt om een kleine munteenheid aan te duiden, vergelijkbaar met een cent of een penny.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in schouwburg 4 Letters is LOGE.

Uitleg: Het antwoord "LOGE" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een specifieke zitplaats in een schouwburg of theater. Een loge is een aparte, vaak verhoogde en afgezonderde box of galerij waar belangrijke gasten of speciale genodigden kunnen zitten tijdens een voorstelling.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheidsrechter 6 Letters is UMPIRE.

Uitleg: Het antwoord "UMPIRE" voor het woord "Scheidsrechter" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de persoon die verantwoordelijk is voor het handhaven van de regels en het leiden van een sportwedstrijd of -spel. Een scheidsrechter (umpire) neemt beslissingen over overtredingen, doelpunten, of andere spelgerelateerde situaties, afhankelijk van de sport.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Franse schilder 5 Letters is DEGAS.

Uitleg: Het antwoord op je vraag in het kruiswoordraadsel, "DEGAS", verwijst naar de Franse schilder Edgar Degas. Hij was een belangrijke figuur in de impressionistische beweging, bekend om zijn schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en pastels. Degas staat vooral bekend om zijn afbeeldingen van balletdanseressen en het dagelijks leven in Parijs.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sprong 3 Letters is WIP.

Uitleg: Het antwoord "WIP" kan worden verklaard als "Work In Progress". In een kruiswoordraadsel verwijst "WIP" vaak naar een project of een taak die nog niet voltooid is, maar waar wel aan gewerkt wordt. Dus, de sprong is nog niet voltooid maar is nog in uitvoering.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vochtvrij 5 Letters is DROOG.

Uitleg: "DROOG" is een synoniem voor "vochtvrij". Het betekent dat iets geen vocht bevat of dat het volledig droog is. In het kader van een kruiswoordraadsel wordt vaak gezocht naar een woord dat past bij de gegeven definitie of omschrijving.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Metaal 4 Letters is ZINK.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel voor "Metaal" is "ZINK". Zink is een chemisch element met symbool Zn en atoomnummer 30. Het is een blauw-wit metaal dat relatief goedkoop en veelzijdig is. Zink wordt veel gebruikt voor galvanisatie om staal te beschermen tegen corrosie, maar ook in legeringen (bijvoorbeeld messing) en in diverse industriële toepassingen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bek 3 Letters is NEB.

Uitleg: Het antwoord "NEB" voor de vraag "Bek" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door te kijken naar de betekenis van het woord "bek". In informeel Nederlands wordt "bek" soms gebruikt om naar een mond te verwijzen, vooral bij dieren zoals vogels. "Neb" is een ouderwets of dialectisch Engels woord dat ook verwijst naar de snavel of bek van een vogel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse letter 7 Letters is EPSILON.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het Griekse woord "epsilon" (ε) is de vijfde letter van het Griekse alfabet. In het kruiswoordraadsel wordt vaak naar Griekse letters gevraagd, en epsilon is er een van. Het wordt vaak gebruikt om verschillende concepten in de wiskunde, natuurkunde en andere wetenschappen aan te duiden, zoals in de analyse, kansrekening, en engineering.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bazige vrouw 5 Letters is KENAU.

Uitleg: Het antwoord "KENAU" op de vraag "Bazige vrouw" verwijst naar Kenau Simonsdochter Hasselaer, een historische figuur uit de Nederlandse geschiedenis. Kenau was een sterke en bazige vrouw die bekend werd vanwege haar moed tijdens het beleg van Haarlem in 1573, waar ze samen met andere vrouwen en mannen actief de stad verdedigde tegen de Spaanse troepen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstof 6 Letters is FLEECE.

Uitleg: Natuurlijk! "FLEECE" is een kledingstof die bekend staat om zijn zachte en warme eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor truien, jassen, dekens en andere warme kledingstukken. Fleece is gemaakt van synthetische vezels zoals polyester.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oosters voedsel 3 Letters is RIJST.

Uitleg: Het antwoord "RIJST" past bij de vraag "Oosters voedsel" omdat rijst een essentieel onderdeel is van de Oosterse keuken. In veel Aziatische landen, zoals China, Japan, India en Thailand, is rijst een basisvoedsel dat wordt gegeten bij vrijwel elke maaltijd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Versuikerde tablet 6 Letters is DRAGEE.

Uitleg: Het antwoord "DRAGEE" verwijst naar een versuikerde tablet of pil. Een dragee is een medische of snoepachtige tablet die is bedekt met een laagje suiker of een ander smakelijk omhulsel. In een kruiswoordraadsel wordt het vaak gebruikt om een medicinaal of zoetig item aan te duiden dat in deze vorm wordt gepresenteerd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse soldaat 5 Letters is TOMMY.

Uitleg: Het antwoord "TOMMY" wordt gebruikt om naar Engelse soldaten te verwijzen, vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze term kwam oorspronkelijk voort uit de populariteit van de naam "Tommy Atkins" als een generieke naam voor Britse soldaten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Foutief drukwerk 7 Letters is MISDRUK.

Uitleg: Het woord "misdruk" wordt gebruikt om foutief drukwerk aan te duiden. Het bestaat uit het voorvoegsel "mis-" wat "verkeerd" of "foutief" betekent, en "druk" wat verwijst naar het afdrukken van bijvoorbeeld kranten, boeken, enzovoort. Dus "misdruk" betekent letterlijk een afdruk die foutief of onjuist is, vaak vanwege een fout in het drukproces.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Staat aan de perzische golf 3 Letters is VAE.

Uitleg: Het antwoord "VAE" staat voor Verenigde Arabische Emiraten. De Verenigde Arabische Emiraten liggen inderdaad aan de Perzische Golf. Ze bestaan uit zeven emiraten, waaronder Abu Dhabi (de hoofdstad), Dubai, Sharjah en anderen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Troep 4 Letters is REUT.

Uitleg: "REUT" is een verouderde term die wordt gebruikt om rommel, troep of ongeordende dingen aan te duiden. Het wordt niet vaak meer gebruikt in het dagelijks taalgebruik, maar komt nog wel voor in sommige dialecten of oude literaire werken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivieraftakking 5 Letters is ZIJARM.

Uitleg: Het antwoord "ZIJARM" voor het kruiswoordraadsel "Rivieraftakking" heeft betrekking op een zijarm van een rivier. In veel riviersystemen zijn zijarmen kleinere vertakkingen van de hoofdrivier. Deze zijarmen kunnen verschillende namen hebben, afhankelijk van de lokale geografie en de specifieke rivier.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kreuk 4 Letters is VOUW.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Kreuk" is "VOUW". Dit komt doordat een vouw in een materiaal of stof vaak leidt tot een kreukel of een plooi. Dus, in dit geval, is "VOUW" het passende antwoord op de vraag naar een synoniem voor "Kreuk".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanroeren 6 Letters is REPPEN.

Uitleg: Het woord "REPPEN" kan worden verklaard als een synoniem voor "aanroeren" in de context van kruiswoordraadsels. "Reppen" betekent praten over, bespreken of aandacht schenken aan iets of iemand.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats 4 Letters is OORD.

Uitleg: Het antwoord "OORD" kan worden verklaard als een afkorting voor "VRAAG: Plaats". In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt als antwoorden, waarbij "OORD" hier de afkorting is voor "oord". In dit geval wordt het antwoord dus gevormd door de afkorting te combineren met het gegeven "vraag".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Broer 6 Letters is FREERE.

Uitleg: Het antwoord "FREERE" voor de vraag "Broer" in een kruiswoordraadsel lijkt ongebruikelijk en kan mogelijk een drukfout zijn of een obscure verwijzing. In veel kruiswoordraadsels zou een gebruikelijker antwoord voor "Broer" iets als "BROER" zelf zijn, of een synoniem zoals "BLOEDVERWANT".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Extra uitkering 7 Letters is TOEGIFT.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TOEGIFT" kan worden verklaard als een synoniem voor "extra uitkering" of "extra bijdrage". Een toegift verwijst naar iets extra's dat wordt toegevoegd, vaak bovenop wat al gegeven is. In het geval van een kruiswoordraadsel zou "toegift" dus passen bij de beschrijving "extra uitkering".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Componist 9 Letters is GLAZOENOV.

Uitleg: Het antwoord op de vraag "Componist" in het kruiswoordraadsel is "GLAZOENOV". Alexander Glazoenov was een Russische componist, dirigent en muziekpedagoog uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Hij staat bekend om zijn symfonieën, concerti en balletmuziek, en was een prominente figuur in de Russische muziekscene tijdens zijn leven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verfstof 6 Letters is EOSINE.

Uitleg: Het woord "EOSINE" is een verfstof die vaak wordt gebruikt als een biologische kleurstof, vooral in de histologie (de studie van weefsels onder de microscoop). Het wordt gebruikt om weefsels te kleuren voor microscopisch onderzoek, waarbij het helpt bij het visualiseren van verschillende structuren en componenten van cellen en weefsels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klusje 6 Letters is WERKJE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "WERKJE" is een synoniem voor "klusje" en wordt vaak gebruikt om een kleine taak of klus aan te duiden die gedaan moet worden. In kruiswoordraadsels worden synoniemen regelmatig gebruikt als antwoord, waarbij "WERKJE" in dit geval een passende vervanging is voor "klusje".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekterm 6 Letters is MINEUR.

Uitleg: Het antwoord "MINEUR" verwijst naar een muziekterm die vaak wordt gebruikt om een specifieke toonsoort aan te duiden. In de muziektheorie verwijst "mineur" naar een toonsoort of akkoord waarin de derde toon een kleine terts (drie halve tonen) boven de grondtoon ligt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewaad 3 Letters is DOS.

Uitleg: Het antwoord "DOS" voor het kruiswoordraadsel "Gewaad" kan verwijzen naar de afkorting voor "Dos" of "Dosje". Dit is een kledingstuk dat vooral in de Vlaamse dialecten wordt gebruikt om een soort overjas of mantel aan te duiden. In het Nederlands wordt "dos" soms ook gebruikt om een mantel of jurk aan te duiden, wat past bij de definitie van "gewaad" als kledingstuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uit de weg 4 Letters is OPZIJ.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "OPZIJ" past bij de aanwijzing "Uit de weg" omdat het de betekenis heeft van "aan de kant" gaan of ruimte maken voor iets of iemand anders. Dus, "OPZIJ" geeft aan dat je uit de weg gaat of plaats maakt voor iets anders om door te kunnen gaan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snaarinstrument 9 Letters is BASGITAAR.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "BASGITAAR". Een basgitaar is een snaarinstrument dat vaak gebruikt wordt in bands en ensembles om de baslijn te spelen, wat de harmonische en ritmische basis van de muziek vormt. Het heeft gewoonlijk vier snaren (soms ook vijf of meer) en een lagere toonhoogte dan een gewone (akoestische of elektrische) gitaar.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Laatstleden 2 Letters is LL.

Uitleg: Het antwoord "LL" voor het kruiswoordraadsel "Laatstleden" komt voort uit de afkorting "LL", die wordt gebruikt als afkorting voor "Laatstleden" in sommige kruiswoordraadsels en puzzels. Het verwijst naar de periode kort voor de huidige tijd, meestal binnen dezelfde maand of een recent verleden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filmtoestel 6 Letters is CAMERA.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "CAMERA". Een camera wordt vaak gebruikt om films te maken, zowel in de context van filmproductie als in het algemeen voor het vastleggen van beelden. Dus, "filmtoestel" verwijst naar een "CAMERA" omdat het het apparaat is dat wordt gebruikt om films (video-opnames) te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Handig 7 Letters is REDZAAM.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "REDZAAM" betekent "handig" in het Nederlands. Het woord "redzaam" verwijst naar het vermogen om goed voor zichzelf te kunnen zorgen, zelfstandig en bekwaam te zijn in het omgaan met verschillende situaties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reuzenroofmeeuw 4 Letters is SKUA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SKUA" is een directe verwijzing naar de "Reuzenroofmeeuw". De Skua is een groep vogels die behoren tot de jagers (familie Stercorariidae) en ze staan bekend om hun roofzuchtige gedrag, inclusief het beroven van andere vogels van hun voedsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Marokkaanse munt 6 Letters is DIRHAM.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Marokkaanse" is "dirham". Een "dirham" is de munteenheid van Marokko. Het woord is afgeleid van het Griekse woord "drachme" en wordt gebruikt om te verwijzen naar de officiële valuta van Marokko.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mascotte 6 Letters is AMULET.

Uitleg: Het woord "AMULET" kan worden geassocieerd met het woord "Mascotte" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis en functie ervan. Een amulet is een object dat wordt gedragen met de bedoeling om bescherming te bieden tegen gevaren, ziekte of ongeluk. In sommige culturen worden amuletten ook gezien als gelukbrengers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loofboom 2 Letters is ES.

Uitleg: Het antwoord "ES" voor de vraag "Loofboom" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar de afkorting voor "Esdoorn". Esdoornbomen hebben bladeren die vaak in de herfst een opvallende kleur krijgen en zijn dus bekende loofbomen. Daarom is "ES" een passend antwoord voor de vraag "Loofboom".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wijnsoort 6 Letters is MADERA.

Uitleg: Het woord "MADERA" verwijst naar een type wijn, namelijk een versterkte wijn afkomstig uit het eiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan. Deze wijn staat bekend om zijn unieke smaakprofiel, dat kan variëren van droog tot zoet, afhankelijk van het type druif en de productiemethode.

Advertisement