1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Antwoord van 25 april 2024 onthuld

De Volkskrant Antwoord van 25 april 2024 onthuld

Als je nieuwsgierig bent naar de antwoorden van de kruiswoordpuzzels van De Volkskrant van vandaag, lees dan dit artikel en vind de antwoorden.

by Sofie

Updated Apr 25, 2024

Advertisement

De Volkskrant Antwoord van 25 april 2024 onthuld

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gemeenschappelijk 6 Letters is SAMSAM.

Uitleg: Samsam is een woord dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets gedeeld wordt tussen twee of meer partijen, of dat er sprake is van een gelijke verdeling of wederzijdse betrokkenheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afwezig 6 Letters is ABSENT.

Uitleg: Absent betekent dat iemand niet aanwezig is op een bepaalde plaats of bij een bepaalde gebeurtenis. Het kan ook verwijzen naar het ontbreken of afwezig zijn van iets.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dakkapel 7 Letters is KIJKUIT.

Uitleg: Een kijkuit is een uitbouw aan een dak, vaak voorzien van ramen, die dient om extra licht binnen te laten of om een beter uitzicht te bieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stiekem Kijken 6 Letters is GLUREN.

Uitleg: Gluren betekent stiekem of nieuwsgierig kijken naar iets of iemand, vaak zonder dat die persoon zich daarvan bewust is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tegenbeweging 7 Letters is REACTIE.

Uitleg: Een reactie is een respons of tegenbeweging op een gebeurtenis, handeling of stimulus. Het kan verwijzen naar zowel fysieke als mentale reacties.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nakomeling 3 Letters is OIR.

Uitleg: Oir is een ander woord voor nakomeling of afstammeling, verwijzend naar een persoon of dier dat voortkomt uit een bepaalde voorouder of ouderdier.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse Titel 4 Letters is EARL.

Uitleg: Earl is een Engelse titel die wordt toegekend aan een adellijke rang, meestal lager dan een hertog maar hoger dan een graaf. Het kan ook een voornaam zijn.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep Van Verbazing 4 Letters is OEPS.

Uitleg: Oeps is een uitroep die vaak wordt gebruikt om verrassing, spijt of schaamte uit te drukken na het maken van een fout of het ervaren van een onverwachte gebeurtenis.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaatselijke Zwelling 4 Letters is BUIL.

Uitleg: Een buil is een zwelling of bult die ontstaat door een trauma of letsel, zoals een klap of stoot op het lichaam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 5 Letters is HEIDI.

Uitleg: Heidi is een meisjesnaam die vooral bekend is geworden door de gelijknamige Zwitserse kinderboekenserie, geschreven door Johanna Spyri.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bek 6 Letters is SNATER.

Uitleg: Snater verwijst naar de mond of snavel van een vogel, vooral die van eenden of andere watervogels. Het wordt ook gebruikt om het geluid te beschrijven dat deze vogels maken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ledige Ruimte 5 Letters is IJLTE.

Uitleg: IJlte verwijst naar een open of lege ruimte, vaak in de context van een landschap of omgeving waar weinig of niets aanwezig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Proper 4 Letters is REIN.

Uitleg: Rein betekent schoon, zuiver of vrij van verontreinigingen. Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar iets dat ongerept of onbesmet is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Als Van Een Bepaalde Stof 5 Letters is ZIJIG.

Uitleg: Zijig verwijst naar de eigenschap van iets om zijdeachtig aan te voelen, vaak als gevolg van de aanwezigheid van zijde of zijdeachtige vezels.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verfstof 6 Letters is EOSINE.

Uitleg: Eosine is een organische verfstof die vaak wordt gebruikt in de textiel- en papierindustrie. Het heeft een roze tot roodachtige kleur en wordt ook gebruikt als een kleurstof in medische laboratoria.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rangtelwoord 5 Letters is ZESDE.

Uitleg: Zesde is een rangtelwoord dat wordt gebruikt om de positie van iets aan te geven in een reeks van zes items. Het komt na het vijfde item en voor het zevende item.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europese Hoofdstad 4 Letters is BERN.

Uitleg: Bern is de hoofdstad van Zwitserland. Het is een historische stad gelegen aan de oevers van de rivier de Aare en staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en UNESCO-werelderfgoedsites.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gezicht 4 Letters is TOET.

Uitleg: Toet is een informele term die soms wordt gebruikt om naar het gezicht te verwijzen, vooral in alledaagse gesprekken of in kindertaal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Droog Veevoer 4 Letters is BIKS.

Uitleg: Biks is een term die wordt gebruikt voor droog veevoer, meestal in de vorm van pellets of korrels, dat wordt gegeven aan landbouwhuisdieren zoals koeien, schapen of varkens.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gesel 3 Letters is ROE.

Uitleg: Roe verwijst naar een zweepslag of zweepslag, vaak gebruikt als een strafmiddel of om te disciplineren. Het kan ook figuurlijk worden gebruikt om te verwijzen naar iets dat pijn of lijden veroorzaakt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet Werkelijk 7 Letters is ONREEEL.

Uitleg: Onwerkelijk betekent niet echt of niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Het wordt gebruikt om iets te beschrijven dat irreëel, denkbeeldig of fictief is.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vuilnishoop 6 Letters is ASBELT.

Uitleg: Een asbelt is een term die wordt gebruikt voor een locatie waar afval, vooral as en ander vuilnis, wordt gestort of verzameld. Het kan verwijzen naar een stortplaats of vuilstortplaats.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verspreidingsgebied 6 Letters is AREAAL.

Uitleg: Het areaal verwijst naar het totale gebied waarin iets zich verspreidt, zoals de verspreiding van een bepaalde plantensoort, dierpopulatie of een ander fenomeen over een bepaald geografisch gebied.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het Binnengaan 6 Letters is INSTAP.

Uitleg: Instap verwijst naar de handeling van het betreden of binnenkomen van een bepaalde plaats, voertuig of situatie, vaak met de bedoeling om ergens naartoe te gaan of deel te nemen aan een activiteit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uiterst Teer 7 Letters is RAGFIJN.

Uitleg: Ragfijn betekent extreem fijn of delicaat, vaak met verwijzing naar een zeer fijne textuur, structuur of patroon. Het wordt ook gebruikt om iets te beschrijven dat heel dun, subtiel of verfijnd is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Palmmeel 4 Letters is SAGO.

Uitleg: Sago is een meelachtige substantie die wordt gewonnen uit de zetmeelrijke kern van bepaalde palmbomen. Het wordt vaak gebruikt als voedselbron in delen van de wereld waar het beschikbaar is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kwalijke Reuk 4 Letters is MEUR.

Uitleg: Meur is een informele term die wordt gebruikt om een onaangename geur of stank aan te duiden. Het kan verwijzen naar een bedorven of onfrisse geur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plantengeslacht 6 Letters is AKELEI.

Uitleg: Akelei is een geslacht van bloeiende planten in de botanische familie Ranunculaceae. Ze staan bekend om hun opvallende bloemen en worden vaak gekweekt als tuinplanten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Delfplaats 4 Letters is MIJN.

Uitleg: Een mijn is een locatie waar delfstoffen zoals steenkool, goud, zilver, koper en andere mineralen worden gewonnen door middel van mijnbouwactiviteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitstraling 4 Letters is AURA.

Uitleg: Aura verwijst naar een denkbeeldige stralenkrans die wordt gezien als een vorm van energie of uitstraling die het lichaam omgeeft. Het wordt vaak geassocieerd met spirituele of paranormale overtuigingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drinkgerei 7 Letters is BIERKAN.

Uitleg: Een bierkan is een vat of container die wordt gebruikt om bier uit te schenken of te serveren. Het kan verschillende vormen hebben, van traditionele aardewerken kannen tot modernere glazen of metalen kannen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ruimte Voor Vee 4 Letters is STAL.

Uitleg: Een stal is een gebouw of constructie die wordt gebruikt voor het huisvesten van vee, zoals koeien, paarden, schapen of varkens. Stallen kunnen variëren in grootte en constructie, afhankelijk van het type dieren dat wordt gehouden en de omgeving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Winters Verschijnsel 9 Letters is NATUURIJS.

Uitleg: Natuurijs verwijst naar ijs dat zich vormt op natuurlijke waterlichamen zoals meren, vijvers, rivieren of beken tijdens koude winterperiodes. Het wordt vaak gebruikt voor activiteiten zoals schaatsen, ijshockey en andere winterse recreatieve activiteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep (Vr.) 7 Letters is GEOLOGE.

Uitleg: Een geologe is een vrouwelijke beoefenaar van de geologie, een wetenschap die zich bezighoudt met de studie van de aarde, haar geschiedenis, de processen die haar vormen en de materialen waaruit ze bestaat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Insect 5 Letters is LIBEL.

Uitleg: Een libel is een soort insect dat behoort tot de orde Odonata, gekenmerkt door grote, langwerpige vleugels en grote ogen. Ze worden vaak aangetroffen in de buurt van waterlichamen en staan bekend om hun snelle vlucht en behendige jacht op andere insecten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houtsoort 5 Letters is ESSEN.

Uitleg: Essen is een soort hardhout afkomstig van de es, een boom behorend tot het geslacht Fraxinus. Het hout van de es wordt vaak gebruikt voor meubels, vloeren, gereedschapsstelen en andere toepassingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziektempel 5 Letters is ODEON.

Uitleg: Een odeon is een oude Griekse of Romeinse muziektempel of concertzaal, vaak gebruikt voor uitvoeringen van muziek, poëzie of toneelstukken. Het kan ook verwijzen naar moderne gebouwen die zijn ontworpen voor vergelijkbare doeleinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ingenomen 5 Letters is BEZET.

Uitleg: Bezet betekent dat een bepaalde ruimte of plaats al door iemand anders wordt gebruikt of geclaimd. Het kan ook verwijzen naar het feit dat een persoon of groep bezig is met een bepaalde activiteit of bezig is met iets anders.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werktuig 8 Letters is HIJSBLOK.

Uitleg: Een hijsblok is een werktuig dat wordt gebruikt in hijs- en hefoperaties. Het bestaat meestal uit een katrol en een frame of behuizing, vaak gebruikt in combinatie met kabels, touwen of kettingen om zware lasten op te tillen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Herhalen 8 Letters is ITEREREN.

Uitleg: Itereren betekent het herhaaldelijk uitvoeren van een proces of actie, vaak met kleine wijzigingen of variaties tussen elke herhaling. Het wordt vaak gebruikt in computerprogrammering en wiskundige berekeningen, evenals in andere contexten waar herhaling nodig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbepaald Voornaamwoord 5 Letters is NIETS.

Uitleg: Niets is een onbepaald voornaamwoord dat wordt gebruikt om naar een totale afwezigheid of het ontbreken van iets te verwijzen. Het wordt gebruikt om aan te geven dat er geen enkele hoeveelheid of geen enkel exemplaar van het genoemde item aanwezig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Middellandse Zeekust 7 Letters is RIVIERA.

Uitleg: De Riviera verwijst naar de kustgebieden langs de Middellandse Zee, vooral die in Zuid-Europa. Het staat bekend om zijn milde klimaat, prachtige landschappen en populaire vakantiebestemmingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afgodsbeeld 5 Letters is IDOOL.

Uitleg: Een idool is een afgodsbeeld of een fysieke representatie van een godheid of goddelijkheid. Het wordt vaak gebruikt in religieuze aanbidding en verering.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wiersoort 6 Letters is ZEESLA.

Uitleg: Zeewier is een verzamelnaam voor verschillende soorten algen die in zee groeien. Ze worden vaak aangetroffen langs kustgebieden en spelen een belangrijke rol in mariene ecosystemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kenmerkend Ritme Van Muziek 4 Letters is BEAT.

Uitleg: Beat verwijst naar het kenmerkende ritme of de puls van muziek. Het is het regelmatige patroon van accenten en ritmische beweging dat de basis vormt van een muzikaal stuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afsluiting 4 Letters is KLEP.

Uitleg: Een klep is een beweegbaar deel van een mechanisme dat kan worden geopend en gesloten om de doorstroming van vloeistof, lucht of andere stoffen te regelen. Het wordt vaak gebruikt als een afsluiting om iets af te sluiten of te openen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Strook In Een Zeil 4 Letters is REEF.

Uitleg: Een reef is een strook stof in een zeil die wordt opgevouwen of neergelaten om de oppervlakte van het zeil te verminderen en de windweerstand te verminderen bij harde wind of stormachtige omstandigheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zich Voeden 4 Letters is ETEN.

Uitleg: Eten verwijst naar het proces van het consumeren van voedsel om energie en voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor groei, onderhoud en overleving van het lichaam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Korenhalm 3 Letters is AAR.

Uitleg: Een aar is de bloeiwijze van grasachtige planten zoals tarwe, gerst, haver en rogge. Het is een compacte cluster van bloemen die zich bevindt aan het uiteinde van een stengel en waaruit de zaden van de plant zich ontwikkelen.

De Volkskrant

De Volkskrant is een toonaangevende Nederlandse krant die bekend staat om zijn kwaliteitsjournalistiek en diepgaande berichtgeving. Het werd opgericht in 1919 en heeft een lange geschiedenis en een dagelijks lezerspubliek van ongeveer 250.000 mensen. Oorspronkelijk geworteld in de centrumlinkse politiek met katholieke banden, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een meer centristische publicatie.

De Volkskrant gaat dieper dan alleen de krantenkoppen en biedt analyses en commentaar van experts, waardoor lezers een goed begrip krijgen van de huidige gebeurtenissen. Ze gaan verder dan het laatste nieuws met speciale secties over diverse onderwerpen, zoals cultuur, wetenschap en levensstijl, die een breed scala aan interesses bestrijken.

Of u nu de voorkeur geeft aan de tastbare ervaring van print of aan de directheid van digitaal, bij De Volkskrant zit u goed. Hun website en app bieden naast de fysieke krant voortdurend updates. Deze online aanwezigheid biedt het laatste nieuws, inzichtelijke achtergrondverhalen en redactionele artikelen, waardoor een uitgebreide nieuwservaring wordt gegarandeerd.

Recente artikelen

Advertisement