1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel 20 Juni 2024 Oplossing

De Volkskrant Kruiswoordraadsel 20 Juni 2024 Oplossing

Om de hints en antwoorden voor de kruiswoordpuzzel van De Volkskrant van vandaag te bekijken, hoef je alleen maar naar beneden te scrollen. Daar vind je alles wat je zoekt.

by Lina

Updated Jun 20, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel 20 Juni 2024 Oplossing

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het onbegroeid zijn 6 Letters is KAALTE.

Uitleg: Het antwoord "KAALTE" lijkt te zijn samengesteld uit de letters van "Het onbegroeid zijn" (KAALTE). In het Nederlands kan "kaalte" of "kaalheid" verwijzen naar het zijn van kaal of onbegroeid, zoals bijvoorbeeld van een landschap dat kaal of onbegroeid is.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Frankrijk 6 Letters is NANTES.

Uitleg: Het antwoord "NANTES" is een stad in het westen van Frankrijk, gelegen aan de rivier de Loire. Het is de hoofdstad van het departement Loire-Atlantique en ligt in de regio Pays de la Loire. Nantes staat bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele erfgoed en economische betekenis, vooral als een belangrijk haven- en handelscentrum in Frankrijk.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op die plaats 4 Letters is DAAR.

Uitleg: Het antwoord "DAAR" past bij de vraag "Op die plaats" omdat het een directe verwijzing is naar een specifieke locatie of plek. In het Nederlands wordt "daar" gebruikt om aan te geven waar iets is of waar iets gebeurt, wat goed past bij de context van de vraag in een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het water betreffend 5 Letters is HYDRO.

Uitleg: Het antwoord "HYDRO" komt van het Griekse woord "hydro-", wat "water" betekent. In kruiswoordraadsels wordt "Het water betreffend" vaak gebruikt om naar iets te verwijzen dat met water te maken heeft, zoals hydro-energie (waterkracht), hydrologie (waterhuishouding), of zelfs hydrotherapie (therapeutisch gebruik van water).

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 7 Letters is OVERROK.

Uitleg: Het antwoord "OVERROK" verwijst naar een kledingstuk, specifiek naar een rok die over een ander kledingstuk wordt gedragen, zoals een overrok of een overschort. Dit type kledingstuk wordt vaak gebruikt in historische kostuums of in bepaalde traditionele klederdrachten, waarbij het overrok de functie heeft om het onderliggende kledingstuk te beschermen of om extra decoratie toe te voegen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leemte 6 Letters is LACUNE.

Uitleg: Het woord "LACUNE" betekent "leemte" in het Nederlands en wordt vaak gebruikt als synoniem in kruiswoordraadsels voor "een ontbrekend deel" of "een gat in kennis of informatie". In de context van een kruiswoordraadsel zou het gebruikt worden om een leeg vakje in te vullen dat overeenkomt met de beschrijving "Leemte".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Adellijke titel 4 Letters is LORD.

Uitleg: Het antwoord "LORD" in een kruiswoordraadsel dat vraagt om een adellijke titel verwijst naar de Engelse titel "Lord". In het Verenigd Koninkrijk is "Lord" een aanspreektitel die vaak geassocieerd wordt met adel, maar niet noodzakelijkerwijs met de hoogste rangen zoals hertogen (Duke) of graven (Earl). Lords kunnen verschillende titels hebben, zoals baron, viscount of baronet, afhankelijk van hun erfelijke of toegekende titel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In trek 3 Letters is HOT.

Uitleg: Het antwoord "HOT" op de vraag "In trek" heeft betrekking op de informele betekenis van het woord "hot". Hier wordt "hot" gebruikt in de zin van populair of in trek zijn. Dus, als iets "hot" is, betekent dit dat het op dit moment erg populair of gewild is. Dit past goed bij de omschrijving "In trek" in het kader van een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Speeltuinattribuut 3 Letters is WIP.

Uitleg: Het antwoord "WIP" staat voor "Work In Progress" in het Engels, wat betekent dat iets nog niet voltooid is maar nog steeds in ontwikkeling is. Dus, in de context van het kruiswoordraadsel, verwijst "WIP" naar een attribuut van een speeltuin dat momenteel in aanbouw is of nog niet gereed is voor gebruik.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Landcode van Kenia 2 Letters is KE.

Uitleg: Het antwoord "KE" is de landcode voor Kenia. Landcodes, ook bekend als ISO 3166-1 alpha-2-codes, worden gebruikt om landen en afhankelijke gebieden te identificeren. Deze codes zijn tweeletterige afkortingen die internationaal erkend worden. In het geval van Kenia is "KE" de specifieke code die wordt gebruikt bij zaken zoals internationale domeinnamen (.ke) en bij verschillende soorten internationale communicatie en logistiek.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leider 6 Letters is KOPMAN.

Uitleg: "Kopman" verwijst naar iemand die een groep leidt of aanvoert, vaak in de context van een team, groep mensen, of zelfs in militaire zin als een commandant. In het kruiswoordraadsel zou "Leider" de definitie zijn die leidt tot het woord "KOPMAN" als het juiste antwoord, gebaseerd op de betekenis van het woord en de context van de aanwijzing.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rechercheur 6 Letters is STILLE.

Uitleg: Het antwoord "STILLE" bij het kruiswoordraadsel "Rechercheur" kan verwijzen naar een "stille rechercheur" of "stille kracht". In politietermen verwijst een "stille" naar een rechercheur die undercover werkt of die discreet informatie verzamelt zonder opgemerkt te worden. Dit past goed bij het concept van een rechercheur die niet openlijk opereert, vandaar het antwoord "STILLE".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spoedig 5 Letters is ALRAS.

Uitleg: Het antwoord "ALRAS" voor de vraag "Spoedig" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard als een synoniem of een variant van het woord "alras", wat betekent "spoedig" of "snel". In sommige puzzels kunnen er variaties of ouderwetse spellingsvarianten van woorden voorkomen, zoals "alras" in plaats van het modernere "al snel" of "spoedig". Dus "ALRAS" is waarschijnlijk afgeleid van "alras", wat precies past bij de betekenis van de vraag "Spoedig".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wasdom 8 Letters is UITGROEI.

Uitleg: Het antwoord "UITGROEI" verwijst naar het proces waarbij iets (zoals planten, haar, etc.) uitgroeit, wat vaak wordt geassocieerd met "wasdom" in de context van groei en ontwikkeling. Dus, in het kruiswoordraadsel zou "Wasdom" een aanwijzing kunnen zijn die leidt tot het antwoord "UITGROEI", omdat het conceptueel past bij de groeiende aard van "wasdom".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fijngekookte aardappelen 5 Letters is KRUIM.

Uitleg: Het antwoord "KRUIM" in een kruiswoordraadsel met de vraag "Fijngekookte aardappelen" verwijst naar aardappelen die tot een fijne substantie zijn gekookt of gepureerd, vaak gebruikt in de context van bijgerechten zoals puree. "Kruimig" wordt soms gebruikt om aan te geven dat aardappelen na het koken uit elkaar vallen in kleine korrelige stukjes, wat overeenkomt met het idee van fijngekookte aardappelen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ambtsgewaad 6 Letters is ORNAAT.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "ornaat" verwijst naar een ceremonieel gewaad of kledingstuk dat gedragen wordt bij officiële gelegenheden. Het kan specifiek verwijzen naar de kledij die gedragen wordt door hoogwaardigheidsbekleders, zoals ambtsdragers, bij formele gebeurtenissen of ceremonies. In een kruiswoordraadsel dat vraagt om "ambtsgewaad" als antwoord, is "ornaat" een passende invulling vanwege deze betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeevis 6 Letters is PIJLROG.

Uitleg: Het antwoord "PIJLROG" verwijst naar een soort zeevis, ook wel bekend als de pijlstaartrog. Pijlstaartroggen zijn platte vissen die behoren tot de familie van de roggen. Ze hebben een kenmerkende platte lichaamsvorm en een lange staart met een giftige stekel aan het einde, die ze kunnen gebruiken voor zelfverdediging. Deze vissen worden vaak aangetroffen in tropische en gematigde wateren over de hele wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Persoonlijk voornaamwoord 2 Letters is GE.

Uitleg: Het antwoord "GE" op het kruiswoordraadsel verwijst naar het persoonlijk voornaamwoord "je". In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt, en "GE" is een verkorte vorm van "je" in het Nederlands. Dit wordt vaak gebruikt in informele contexten of in gesproken taal. Dus, "GE" betekent eigenlijk "je" als persoonlijk voornaamwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tijdseenheid 3 Letters is UUR.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "UUR" verwijst naar een tijdseenheid die wordt gebruikt om perioden van 60 minuten aan te geven. In veel talen wordt "uur" gebruikt om een specifiek tijdstip aan te geven binnen een dag (bijvoorbeeld 7 uur 's ochtends) of als een algemene maat voor tijd (bijvoorbeeld een uur durende vergadering).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 3 Letters is SIJS.

Uitleg: Het antwoord "SIJS" verwijst naar een vogelsoort, de sijs. De sijs is een kleine zangvogel uit de familie van de vinkachtigen (Fringillidae). In kruiswoordraadsels worden vaak vogelnamen gebruikt als antwoorden, waarbij "sijs" een specifieke en bekende keuze is binnen de vogelcategorie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zakdoosje 4 Letters is ETUI.

Uitleg: Het antwoord "ETUI" verwijst naar een klein doosje of zakje dat gebruikt wordt om kleine voorwerpen zoals zakdoekjes, cosmetica of andere persoonlijke spullen in op te bergen. In een kruiswoordraadsel wordt "ETUI" vaak gebruikt als antwoord op aanwijzingen die verwijzen naar een klein opbergdoosje of -zakje.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportaccommodatie 6 Letters is SKIHAL.

Uitleg: Het antwoord "SKIHAL" verwijst naar een sportaccommodatie die specifiek is ontworpen voor skiën, vaak binnen in een hal. Deze faciliteiten zijn bedoeld voor skiërs om te oefenen en te trainen, vooral in gebieden waar natuurlijke sneeuw niet altijd beschikbaar is of waar skiën in de buitenlucht beperkt is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opzoeken 7 Letters is NASLAAN.

Uitleg: Het antwoord "NASLAAN" op de vraag "Opzoeken" in een kruiswoordraadsel verwijst naar het handelen van het raadplegen van informatie in een naslagwerk, zoals een woordenboek, encyclopedie, of een ander referentiemateriaal. Het kan ook betekenen dat je informatie zoekt door te kijken of te raadplegen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanverwant 5 Letters is EIGEN.

Uitleg: Het antwoord "EIGEN" voor het kruiswoordraadsel "Aanverwant" heeft betrekking op de relatie binnen een familie. "Eigen" kan verwijzen naar iemand die direct verwant is, zoals een kind, ouder, of broer/zus. In sommige kruiswoordraadsels kan "eigen" worden gebruikt om een directe familieband aan te duiden, in tegenstelling tot meer verwijderde aanverwanten zoals ooms, tantes, neven en nichten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 4 Letters is ALEX.

Uitleg: Het antwoord "ALEX" voor het kruiswoordraadsel, waarbij de vraag "Jongensnaam" was, verwijst naar de jongensnaam "Alexander" die vaak afgekort wordt tot "Alex". In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of verkorte versies van namen gebruikt om te passen binnen de ruimte die beschikbaar is voor het antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Langharige jachthond 6 Letters is SETTER.

Uitleg: Het woord "SETTER" verwijst naar een langharige jachthond die specifiek is gefokt om wild op te sporen en aan te wijzen door zich stil te zetten (setteren) wanneer het wild is gevonden. Deze honden worden vaak gebruikt bij de jacht, vooral op vogels zoals patrijzen. Ze zijn bekend om hun prachtige lange vacht en hun vaardigheid in het vinden en markeren van wild voor de jager.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Durf 6 Letters is BRANIE.

Uitleg: Het antwoord "BRANIE" op de vraag "Durf" in een kruiswoordraadsel heeft een Nederlandse oorsprong en betekent moed of durf in het algemeen. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand de moed heeft om iets te doen, meestal iets dat als uitdagend of riskant wordt beschouwd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloedbaan 4 Letters is ADER.

Uitleg: Het antwoord "ADER" past goed bij het vraagstuk "Bloedbaan" in een kruiswoordraadsel omdat een ader een bloedvat is dat bloed terugvoert naar het hart. In het menselijk lichaam transporteren aders zuurstofarm bloed van de weefsels terug naar het hart, waar het vervolgens naar de longen wordt gepompt om opnieuw zuurstof op te nemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Brok grond 9 Letters is AARDKLUIT.

Uitleg: Het antwoord "AARDKLUIT" is een Nederlandse term die wordt gebruikt om een kluit aarde of grond aan te duiden. In een kruiswoordraadsel met de vraag "Brok grond" is "AARDKLUIT" het passende antwoord omdat het direct verwijst naar een stukje grond of aarde dat samenklontert tot een kluit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Apensoort 3 Letters is LAR.

Uitleg: Het antwoord "LAR" in een kruiswoordraadsel, waarbij de vraag "Apensoort" is, kan worden verklaard als een afkorting voor "Lar" of "Larz" wat een informele term is voor een aap of een aapachtig wezen. Het wordt soms gebruikt in informele contexten of oude literaire teksten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekinstrument 7 Letters is TROMPET.

Uitleg: Natuurlijk! Een trompet is een koperen blaasinstrument dat bekend staat om zijn scherpe, heldere toon. Het wordt vaak gebruikt in verschillende muziekgenres, van klassiek tot jazz en popmuziek. Trompetten hebben een kenmerkende vorm met een bekerachtige mond en een lange buis die naar een bel uitloopt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstof 5 Letters is NYLON.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "NYLON". Nylon is een synthetische polymeer die vaak wordt gebruikt voor het maken van kledingstof vanwege zijn duurzaamheid, elasticiteit en sneldrogende eigenschappen. Het is een veelvoorkomend materiaal in de kledingindustrie, vooral voor sportkleding en andere kledingstukken die bestand moeten zijn tegen veelvuldig gebruik en wassen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gebruik 4 Letters is ADAT.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ADAT" kan worden verklaard als een term die verwijst naar traditionele wetten of gebruiken, vooral in de context van de Indonesische en Maleisische culturen. "Adat" is een Maleis woord dat gebruikt wordt om traditionele, vaak informele sociale regels en gewoonten aan te duiden die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dagblad 3 Letters is NRC.

Uitleg: Het antwoord "NRC" is een afkorting voor "Nieuwe Rotterdamsche Courant", een bekend Nederlands dagblad dat tegenwoordig bekend staat als NRC Handelsblad. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt voor kranten, tijdschriften of andere publicaties, en "NRC" verwijst specifiek naar deze krant.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snoer 4 Letters is TOUW.

Uitleg: Het antwoord "TOUW" voor het kruiswoordraadsel "Snoer" heeft te maken met de betekenis van het woord "snoer" als een ander woord voor "touw" in het Nederlands. In veel kruiswoordraadsels worden synoniemen of verwante betekenissen gebruikt als aanwijzingen voor de oplossingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorgerecht 4 Letters is SOEP.

Uitleg: Het antwoord "SOEP" past bij het kruiswoordraadsel aanwijzing "Voorgerecht" omdat soep vaak het eerste gerecht is dat wordt geserveerd tijdens een maaltijd. In veel culturen wordt soep beschouwd als een passend voorgerecht vanwege de lichte en verwarmende eigenschappen ervan, wat het een traditionele keuze maakt voor het begin van een diner.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plat 5 Letters is VOLKS.

Uitleg: Het antwoord "VOLKS" voor de vraag "Plat" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "volksdans" of "volkslied". In sommige gevallen kan het ook worden gebruikt om iets te beschrijven dat algemeen bekend of populair is onder het volk, zoals in de uitdrukking "volksvermaak" of "volksgebruik".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportblessure 9 Letters is VOETBREUK.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "VOETBREUK" verwijst naar een sportblessure waarbij een breuk of fractuur in een van de botten van de voet optreedt. Dit kan het gevolg zijn van verschillende sportactiviteiten waarbij de voet onder druk komt te staan, zoals voetbal, hardlopen, of basketbal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Land in Midden-Amerika 9 Letters is NICARAGUA.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "NICARAGUA" verwijst naar een land in Midden-Amerika. Nicaragua is een land dat zich bevindt tussen Honduras in het noorden en Costa Rica in het zuiden. Het ligt aan de kust van de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Het land staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, zoals meren, vulkanen en regenwouden, en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Huidbedekking 4 Letters is HAAR.

Uitleg: Het antwoord "HAAR" past bij de vraag "Huidbedekking" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis dat haar de huid bedekt bij mensen en dieren. Het haar fungeert als een beschermende laag voor de huid en is een essentieel kenmerk van zoogdieren, waaronder de mens.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eertijds 4 Letters is OLIM.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "OLIM" is Latijn voor "eertijds" of "vroeger". Het wordt vaak gebruikt in oude teksten of literatuur om naar een ver verleden te verwijzen. In kruiswoordraadsels wordt vaak Latijn gebruikt voor clues die naar historische of archaïsche termen verwijzen. Dus "OLIM" betekent hier simpelweg "eertijds" of "vroeger" in het Nederlands.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Licht klinken 9 Letters is KLINGELEN.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "KLINGELEN" verwijst naar het geluid dat licht klinkt, zoals het geluid van kleine belletjes die rinkelen of tingelen. Het woord "klingelen" is afgeleid van het geluid dat belletjes of kleine metalen voorwerpen maken wanneer ze zachtjes bewegen of worden geschud.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorvoegsel 4 Letters is AERO.

Uitleg: Het voorvoegsel "AERO" verwijst naar lucht of atmosfeer. Het wordt vaak gebruikt in woorden die te maken hebben met de luchtvaart, zoals aerodynamica (de studie van de beweging van lucht en andere gassen) of aerobatics (luchtacrobatiek). In een kruiswoordraadsel kan "AERO" worden gebruikt om te verwijzen naar iets dat met lucht te maken heeft, zoals een luchtvaartvoorvoegsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lichtgrauw 4 Letters is GRIJS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "GRIJS". Dit komt overeen met de kleur "lichtgrauw" in het Nederlands. "Grijs" is de kleur die wordt geassocieerd met lichtgrijs of zachtgrijs, wat vaak wordt gebruikt om een lichte grijstint aan te duiden. Dus, "GRIJS" is het woord dat past bij de omschrijving "lichtgrauw" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fatsoenlijk 7 Letters is OORBAAR.

Uitleg: Het antwoord "OORBAAR" voor de vraag "Fatsoenlijk" in een kruiswoordraadsel heeft te maken met een ouderwets synoniem. Het woord "OORBAAR" betekent "fatsoenlijk" of "betamelijk" in een verouderd Nederlands taalgebruik. In moderne contexten wordt het woord niet vaak meer gebruikt, maar het kan in puzzels voorkomen vanwege zijn historische betekenis als synoniem voor fatsoenlijk gedrag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gelaatskleur 5 Letters is TEINT.

Uitleg: Het woord "teint" wordt gebruikt om de natuurlijke kleur of tint van iemands gezicht of huid aan te duiden. In het kader van een kruiswoordraadsel dat vraagt naar "gelaatskleur", is "teint" het juiste antwoord omdat het specifiek verwijst naar de kleur van iemands gezicht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pilaar 5 Letters is PIJLER.

Uitleg: Een "pijler" verwijst naar een steunpilaar of een kolom die structurele ondersteuning biedt. In een kruiswoordraadselcontext wordt vaak gevraagd naar synoniemen of gerelateerde termen, zoals in dit geval "Pilaar" en "PIJLER". "PIJLER" is het correcte antwoord, omdat het een synoniem is voor "pilaar" en past bij de beschrijving van een structurele ondersteuning in de context van het raadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewoonte 4 Letters is USUS.

Uitleg: Het antwoord "USUS" op een kruiswoordraadselvraag met het thema "Gewoonte" verwijst naar de Latijnse uitdrukking "usus est magister optimus", wat zich vertaalt naar "gebruik is de beste leermeester". In de context van een kruiswoordraadsel kan "USUS" dus worden geïnterpreteerd als een beknopte weergave van deze uitdrukking, wat verwijst naar het idee dat gewoonte of gebruik de beste manier is om iets te leren of te doen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oeverplant 4 Letters is RIET.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "RIET" is het antwoord op de omschrijving "Oeverplant" in een kruiswoordraadsel. Dit komt omdat riet een veelvoorkomende plant is die langs de oevers van meren, rivieren en moerassen groeit. Het staat bekend om zijn lange, dunne stengels en wordt vaak gebruikt voor verschillende doeleinden zoals dakbedekking, vlechten en muziekinstrumenten zoals rietinstrumenten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Volksoverlevering 4 Letters is SAGE.

Uitleg: Het antwoord "SAGE" in relatie tot "volksoverlevering" in een kruiswoordraadsel verwijst waarschijnlijk naar een "sage" als in een wijze of een geleerde, vooral in oude culturen en folklore. Een sage kan ook verwijzen naar een traditioneel verhaal of een legende die mondeling wordt overgeleverd binnen een gemeenschap.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Speciaal voertuig 4 Letters is TAXI.

Uitleg: In een kruiswoordraadsel wordt vaak gebruik gemaakt van woordspelingen en dubbele betekenissen. Het antwoord "TAXI" voor de aanwijzing "Speciaal voertuig" kan verklaard worden door te kijken naar de aard van een taxi. Een taxi is namelijk een voertuig dat speciaal bedoeld is voor het vervoer van passagiers op afroep.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Populair lied 3 Letters is HIT.

Uitleg: In het kader van een kruiswoordraadsel wordt het antwoord "HIT" gebruikt om een populair lied aan te duiden. Dit komt doordat een "hit" in de muziekwereld verwijst naar een lied dat zeer populair en geliefd is bij een breed publiek. Het begrip "hit" wordt gebruikt om aan te geven dat een lied veelvuldig wordt gedraaid op de radio, veel streams heeft, hoog in de hitlijsten staat of algemeen erkend wordt als een succesvol nummer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groente 3 Letters is SLA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SLA" verwijst naar een groente, specifiek naar de eetbare bladeren van de sla-plant (Lactuca sativa). Sla is een veelvoorkomende groente die in verschillende varianten voorkomt, zoals kropsla, ijsbergsla, eikenbladsla, etc. Het wordt vaak rauw gegeten in salades of als garnering bij verschillende gerechten.

Advertisement