1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel 7 Juni 2024 Oplossing

De Volkskrant Kruiswoordraadsel 7 Juni 2024 Oplossing

Als je de hints en antwoorden voor de kruiswoordpuzzel van De Volkskrant van vandaag wilt bekijken, hoef je alleen maar naar beneden te scrollen, waar je alles zult vinden wat je nodig hebt.

by Zoë

Updated Jun 07, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel 7 Juni 2024 Oplossing

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Naaktrecreant 6 Letters is NUDIST.

Uitleg: Ja, ik kan een verklaring geven voor het kruiswoordraadselantwoord. Het woord "Naaktrecreant" verwijst naar iemand die naaktrecreatie beoefent, oftewel iemand die recreëert zonder kleding. Het woord "nudist" is een synoniem voor zo'n persoon.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klos 5 Letters is SPOEL.

Uitleg: Natuurlijk! In het kruiswoordraadsel is de term "Klos" gegeven en het juiste antwoord is "SPOEL." Dit komt omdat een klos een object is waarop iets, zoals draad of garen, wordt gewikkeld. Een synoniem of een vergelijkbaar object is een "spoel."

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Blaasinstrument 5 Letters is KAZOO.

Uitleg: Een kazoo is een eenvoudig blaasinstrument dat een membraan gebruikt om de klank van de stem van de speler te vervormen. Wanneer de speler in de kazoo zingt of humt, veroorzaakt dit trillingen in het membraan, wat een zoemend, nasaler geluid produceert.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Autosoort 4 Letters is LIMO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "LIMO" voor de vraag "Autosoort" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een afkorting van "limousine". Een limousine, vaak kortweg "limo" genoemd, is een luxueuze auto met een verlengde wielbasis, vaak gebruikt voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, proms, of door hooggeplaatste personen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grijsblauw 6 Letters is PETROL.

Uitleg: Petrol is een term die in verschillende talen, waaronder Engels en Nederlands, wordt gebruikt om een specifieke tint blauw te beschrijven. Petrol is een donkerblauwe kleur met een grijze ondertoon, wat het een grijsblauwe tint maakt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrucht 7 Letters is KLAPBES.

Uitleg: De vrucht die met "KLAPBES" wordt aangeduid, is een andere naam voor de toverhazelaar of Hamamelis virginiana. De term "klapbes" komt van de eigenschap van de vrucht om, wanneer rijp, met een klappend geluid open te barsten en de zaden weg te schieten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Liefkozing Van Een Hond 3 Letters is LIK.

Uitleg: Het antwoord "LIK" op de vraag "Liefkozing Van Een Hond" in een kruiswoordraadsel is logisch als je bedenkt hoe honden genegenheid tonen. Een veelvoorkomende manier waarop honden hun affectie of liefde tonen, is door iemand te likken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Droogvloer 4 Letters is EEST.

Uitleg: Het lijkt erop dat het antwoord "EEST" is op de vraag "Droogvloer". Om een verklaring te geven, zou ik moeten weten wat voor soort kruiswoordraadsel dit is. In sommige kruiswoordraadsels kunnen antwoorden afkortingen zijn, acroniemen of zelfs woordspelingen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemde Titel 4 Letters is EMIR.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "EMIR" verwijst naar een term die in verschillende contexten kan worden gebruikt. Een van de meest voorkomende betekenissen is dat het verwijst naar een islamitische heerser, vooral in historische contexten van islamitische rijken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In Bedwang 7 Letters is ERONDER.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ERONDER" past bij de vraag "In Bedwang". "ERONDER" betekent letterlijk "onder iets". Dus als iets "in bedwang" is, kan het eronder zijn, waarmee wordt aangegeven dat het onder controle is. Het is een leuke en slimme woordspeling die vaak voorkomt in kruiswoordraadsels.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vertrek 5 Letters is SALON.

Uitleg: Natuurlijk! "Vertrek" kan verwijzen naar verschillende dingen, waaronder een plek waar iemand weggaat, zoals een vertrekhal op een vliegveld. "Salon" kan in dit geval een passend antwoord zijn, omdat het een vertrek in een huis is waar mensen samenkomen om te ontspannen of te socializen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Titaan (Symbool) 2 Letters is TI.

Uitleg: Natuurlijk! "Titaan" is een ander woord voor het chemische element titanium, dat wordt afgekort als "Ti" op het periodiek systeem van de elementen. Dus in het kruiswoordraadsel wordt "Titaan (Symbool)" afgekort als "TI".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Familielid 3 Letters is OPA.

Uitleg: Natuurlijk! "OPA" is een afkorting voor "grootvader" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt als informele term om naar de grootvader te verwijzen. Dus, in een kruiswoordraadsel waar "Familielid" wordt gevraagd, zou "OPA" een passend antwoord zijn om naar een grootvader te verwijzen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Natuurramp 8 Letters is BOSBRAND.

Uitleg: Natuurrampen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder bosbranden. Een bosbrand is een ongecontroleerd vuur dat zich verspreidt door bosgebieden of andere vegetatie, vaak veroorzaakt door blikseminslag, menselijke activiteiten zoals brandstichting of onvoorzichtigheid, of natuurlijke factoren zoals droogte en hittegolven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lijm 3 Letters is GOM.

Uitleg: Natuurlijk! "Lijm" wordt vaak gebruikt als een synoniem voor "gom" in het Nederlands, vooral in de context van het lijmen van materialen. Dus, in een kruiswoordraadsel, als de aanwijzing "lijm" is en het antwoord vier letters heeft, is "gom" een passende oplossing.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel Van De Bijbel 2 Letters is OT.

Uitleg: Natuurlijk! "OT" staat voor het Oude Testament, wat een van de twee hoofddelen van de Bijbel is, naast het Nieuwe Testament. Het Oude Testament bevat religieuze geschriften en teksten die in het jodendom en het christendom als heilig worden beschouwd. Het omvat onder andere de Tora, de Profeten en de Geschriften.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Friesland 5 Letters is GROUW.

Uitleg: Natuurlijk! "Grou" is een dorp in de provincie Friesland in Nederland. Het is gelegen in de gemeente Leeuwarden en ligt aan het Prinses Margrietkanaal en het Pikmeer. Grou staat bekend om zijn watersportmogelijkheden en is een populaire bestemming voor zeilers en watersportliefhebbers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beurs in Amsterdam 7 Letters is AUTORAI.

Uitleg: Natuurlijk! "AUTORAI" is een beurs die in Amsterdam wordt gehouden en is gericht op auto's en alles wat daarmee te maken heeft. Het is een van de bekendste autobeurzen in Nederland en trekt elk jaar veel bezoekers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tegen 4 Letters is ANTI.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "vraag" in het Nederlands betekent "question" in het Engels. Het tegenovergestelde van een vraag is een "antwoord," wat "answer" in het Engels betekent. Daarom wordt het antwoord "ANTI" gegeven als het tegenovergestelde van "vraag" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bezitting 4 Letters is SPUL.

Uitleg: Natuurlijk! "Bezitting" verwijst naar iets dat iemand bezit, zoals eigendommen of goederen. "Spul" is een informeel woord dat wordt gebruikt om allerlei soorten bezittingen of dingen aan te duiden, vaak zonder specifiek te zijn over wat die bezittingen precies zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niets 6 Letters is NOPPES.

Uitleg: "Noppes" is een informele manier om "niets" te zeggen in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat er geen resultaat of geen inhoud is in een bepaalde context. In dit geval betekent het dat er geen verklaring is voor het kruiswoordraadsel, omdat de "vraag" zelf niets is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderdeel 6 Letters is DETAIL.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "DETAIL" past goed bij de omschrijving "onderdeel" omdat een detail een specifiek element of aspect is dat deel uitmaakt van een groter geheel. In veel contexten wordt "detail" gebruikt om te verwijzen naar een klein onderdeel of een specifieke eigenschap binnen een grotere situatie, object of concept.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deense Heildronk 4 Letters is SKOL.

Uitleg: Natuurlijk! "SKOL" is een Deens woord dat wordt gebruikt als een toost, vergelijkbaar met "proost" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om iemands gezondheid te wensen voordat er wordt gedronken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheepstakel 5 Letters is TALIE.

Uitleg: Natuurlijk! "Talie" is een nautische term die verwijst naar een touw of kabel die wordt gebruikt om een ​​zwaar voorwerp op te tillen, zoals een mast of een zwaar voorwerp aan boord van een schip. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een takel om de kracht die nodig is om het object op te tillen te verminderen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 3 Letters is SOK.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SOK" is een kledingstuk dat wordt gedragen om de voet en vaak ook een deel van het onderbeen te bedekken. Sokken worden meestal gedragen in paren en zijn gemaakt van materialen zoals katoen, wol of synthetische vezels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Italiaans Gerecht 7 Letters is POLENTA.

Uitleg: Natuurlijk! Polenta is een traditioneel Italiaans gerecht gemaakt van gemalen maïsmeel, dat wordt gekookt tot een dikke, romige massa. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht, vergelijkbaar met aardappelpuree, of als hoofdgerecht met toevoegingen zoals kaas, groenten, of vlees.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Langspeelplaat 5 Letters is ELPEE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "Langspeelplaat" is een synoniem voor "LP", wat staat voor "Langspeelplaat". Wanneer je "Langspeelplaat" afkort tot "LP", en vervolgens de letters van "LP" achter elkaar plaatst, krijg je "ELPEE".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrije Verdediger 6 Letters is LIBERO.

Uitleg: Natuurlijk! "Libero" is een term die vaak wordt gebruikt in het voetbal en verwijst naar een bepaalde speelstijl voor verdedigers. Een libero is een verdediger die een meer vrije rol heeft op het veld, vaak achter de laatste linie verdedigers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Open Strook in Een Bos 6 Letters is BOSTRA.

Uitleg: In een bos kun je verschillende gebieden hebben, waaronder open plekken of stroken waar bomen minder dicht bij elkaar staan dan in de rest van het bos. Deze open gebieden kunnen verschillende namen hebben, zoals "bosrand" of "bosstrook".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eetgerei 3 Letters is MES.

Uitleg: Natuurlijk! "Mes" is het antwoord op het kruiswoordraadsel voor "eetgerei". Een mes is een gereedschap dat wordt gebruikt om voedsel te snijden, zoals vlees, groenten, en brood. Het is een van de basisgereedschappen die worden gebruikt tijdens het eten, samen met een vork en lepel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voederbak 4 Letters is KRIB.

Uitleg: Natuurlijk! "KRIB" is een typische afkorting die in kruiswoordraadsels wordt gebruikt om "Voederbak" aan te duiden. Het staat voor "Kribbe," een term die vaak wordt gebruikt om een ​​voederbak voor dieren, met name voor paarden of vee, aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schooltype 4 Letters is MAVO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "MAVO" verwijst naar "Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs", een type middelbare school in Nederland. MAVO bood voorheen een algemene opleiding aan van vier jaar voor leerlingen van ongeveer 12 tot 16 jaar

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeezoogdier 3 Letters is ROB.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ROB" verwijst naar de zeehond. Het is een afkorting voor "RObben" en "zeehond" is een bekend zeezoogdier. Ze zijn te vinden in zowel koude als gematigde wateren over de hele wereld. Ze hebben een gestroomlijnd lichaam en zijn goed aangepast aan het leven in zee.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorwerp 4 Letters is DING.

Uitleg: Natuurlijk! "Voorwerp" is een algemene term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een object, iets dat kan worden waargenomen of aangeraakt. Het antwoord "DING" is een synoniem voor "voorwerp".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekteken 4 Letters is NOOT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "NOOT" verwijst naar het muziekteken dat wordt gebruikt om de toonhoogte aan te geven. Het wordt vaak afgebeeld als een zwarte ovaal of cirkel op een muzikale notenbalk. In muzieknotatie vertegenwoordigt een noot de duur en toonhoogte van een geluid dat moet worden gespeeld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Terpentine 4 Letters is PEUT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "PEUT" voor het kruiswoordraadsel "Terpentine" kan worden verklaard als een woordspeling. "Terpentine" is een oplosmiddel dat vaak wordt gebruikt voor het verdunnen van verf of als reinigingsmiddel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Saai 7 Letters is STOFFIG.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "STOFFIG" is een passend woord voor "Saai" in een kruiswoordraadsel omdat het verwijst naar iets dat droog, saai en niet opwindend is. Wanneer iets stoffig is, kan het worden geassocieerd met verveling en gebrek aan opwinding, vandaar de overeenkomst met het woord "saai".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Juist 4 Letters is RAAK.

Uitleg: Het antwoord "RAAK" kan worden verklaard als "juist" omdat het woord "raak" synoniem is met "correct" of "juist". In de context van een kruiswoordraadsel betekent dit dat het woord dat wordt gezocht in het raster correct is, oftewel "juist".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spoedig 3 Letters is DRA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "DRA" is een afkorting voor "dadelijk" in het Nederlands. Het betekent "binnenkort" of "spoedig". In een kruiswoordpuzzel zou het passen als het antwoord op een vraag die om een synoniem voor "spoedig" vraagt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eetgeluid 6 Letters is GESMAK.

Uitleg: Natuurlijk! "GESMAK" is een woord dat de geluiden beschrijft die iemand maakt tijdens het eten, zoals kauwen, slikken, en andere geluiden die gepaard gaan met het eten. Het kan ook worden gebruikt om het geluid van iets lekkers te beschrijven, zoals het geluid van smakken bij het genieten van een maaltijd.

Advertisement