1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 01 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 01 Juli 2024

"Ontdek de antwoorden op de kruiswoordraadsel hints van de Volkskrant van 01 Juli 2024 in dit artikel hieronder, en test je kennis en scherp je oplossingsvermogen met deze uitdagende kruiswoordpuzzel."

by Lina

Updated Jul 01, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 01 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geplooid oplegsel 5 Letters is RUCHE.

Uitleg: Het antwoord "RUCHE" verwijst naar een geplooid oplegsel, meestal gebruikt in kleding zoals op kraagranden, manchetten of rokken. Het wordt vaak gevonden in modeontwerpen, waarbij stof wordt geplooid of gerimpeld om een decoratief effect te creëren.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stresshormoon 8 Letters is CORTISOL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "CORTISOL" is een stresshormoon dat wordt geproduceerd door de bijnieren als reactie op stress. Het reguleert verschillende processen in het lichaam, zoals metabolisme, immuunrespons en bloeddruk.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ho! 4 Letters is HALT.

Uitleg: Het antwoord "HALT" hebben waarschijnlijk te maken met een situatie waarin je iemand vraagt om te stoppen of om te pauzeren. "Halt" betekent letterlijk "stop" in het Engels, dus het antwoord past goed bij de vraag in dat contextuele verband.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grapjas 3 Letters is NAR.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NAR" is een informele term die wordt gebruikt om een grapjas of iemand die graag grappen maakt te beschrijven. Het kan ook verwijzen naar een clownachtig persoon of iemand die regelmatig grappige opmerkingen maakt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lekkernij 5 Letters is CHIPS.

Uitleg: Het antwoord "CHIPS" voor de vraag "Lekkernij" in een kruiswoordraadsel verwijst naar snacks zoals aardappelchips, tortillachips of andere knapperige zoutjes die vaak als tussendoortje worden gegeten. In kruiswoordraadsels kunnen woorden soms figuurlijk worden gebruikt, waarbij "CHIPS" niet alleen naar de snack zelf verwijst, maar ook naar iets lekkers om te eten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vertrek in boot of vliegtuig 8 Letters is RADIOHUT.

Uitleg: Het lijkt erop dat "RADIOHUT" hier een cryptische omschrijving is voor het woord "Vertrek". In cryptogrammen worden vaak dubbele betekenissen gebruikt, waarbij "radiohut" kan verwijzen naar een vertrekpunt of een plek waarvandaan iemand vertrekt, zoals een bemanningslid dat vertrekt vanuit een radiohut op een schip of vliegtuig.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gelijk 3 Letters is EEN.

Uitleg: Het antwoord "EEN" bij het kruiswoordraadsel kan verwijzen naar het getal 1, wat "EEN" is in het Nederlands. In kruiswoordraadsels worden vaak woorden gebruikt die meerdere betekenissen hebben, zoals getallen die ook als woorden kunnen worden gelezen. Dus "EEN" kan in dit geval worden gebruikt om het getal 1 aan te duiden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lied 4 Letters is ARIA.

Uitleg: In kruiswoordraadsels wordt het woord "ARIA" vaak gebruikt als antwoord op de aanwijzing "lied". Een aria is een solistische zangstuk in een opera of een vocaal werk, vaak met een emotionele expressie of een belangrijke muzikale uitvoering. In het kruiswoordraadsel verwijst "ARIA" dus naar dit specifieke muzikale genre of type lied.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet tegen 3 Letters is PRO.

Uitleg: Het antwoord "PRO" in een kruiswoordraadsel kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar een voorstander van iets, een professional in een bepaald vakgebied, of zelfs een bevestigende stem ("pro stemmen"). Als je meer specifieke aanwijzingen hebt uit het kruiswoordraadsel, kan ik je helpen bij het bepalen van de juiste betekenis!

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Golfterm 4 Letters is PUTT.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PUTT" verwijst naar een term uit de golfsport. Een putt is een slag waarbij een golfer probeert de bal in de hole te laten rollen met een korte, gecontroleerde beweging van de putter op de green. Het doel is om de bal nauwkeurig te richten en de juiste kracht te gebruiken om de afstand naar de hole te overbruggen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zandplaat 4 Letters is HORS.

Uitleg: Het antwoord "HORS" verwijst naar "Hors", een zandplaat of zandbank in het Nederlands. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke geografische of nautische termen verwezen, en "Hors" is een bekende naam voor een zandplaat, vooral in Nederland en omgeving.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Even 4 Letters is EFFE.

Uitleg: Het antwoord "EFFE" komt van het Nederlandse woord "even". In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of afgekorte vormen van woorden gebruikt, zoals "effe" voor "even". Dit maakt het antwoord korter en past beter in het kruiswoordraadselraster.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kant 4 Letters is ZIJDE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ZIJDE" verwijst naar een van de betekenissen van het woord "kant" als zijde van een stof. In een kruiswoordpuzzel worden soms meerduidige of figuurlijke betekenissen gebruikt, zoals in dit geval. Dus "ZIJDE" past hier goed als synoniem voor "kant" in de context van textiel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Van de 3 Letters is DER.

Uitleg: Het antwoord "DER" in een kruiswoordraadsel verwijst vaak naar een Duitse bepaald lidwoord, equivalent aan "de" in het Nederlands. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of buitenlandse woorden gebruikt, zoals in dit geval "DER" voor "de" in het Duits.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duivenhok 3 Letters is TIL.

Uitleg: Ja, in een kruiswoordraadsel kan "TIL" een afkorting of een specifieke betekenis hebben. In de context van een duivenhok zou "TIL" kunnen verwijzen naar een "til" of "tilta" (een term die soms gebruikt wordt voor een kleine ruimte of hok). Echter, in standaard Nederlandse kruiswoordpuzzels is dit niet een veelvoorkomende term.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Register van onroerende goederen 8 Letters is KADASTER.

Uitleg: Het woord "KADASTER" verwijst naar een openbaar register waarin gegevens over onroerende goederen, zoals eigendom, oppervlakte, ligging en eventuele lasten, worden bijgehouden. Het Kadaster is verantwoordelijk voor het registreren en beheren van deze gegevens, wat essentieel is voor het vaststellen van eigendomsrechten en het voorkomen van geschillen over onroerend goed.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kielwater 3 Letters is ZOG.

Uitleg: Het antwoord "ZOG" voor het kruiswoordraadsel "Kielwater" verwijst naar een term die wordt gebruikt in de scheepvaart. Kielwater is het spoor dat een schip achterlaat in het water wanneer het vaart. Het kan ook worden omschreven als de strook water die wordt verstoord of bewogen door de passage van een schip.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Erffactor 3 Letters is GEN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "GEN" in een kruiswoordraadsel verwijst naar het gen, een stukje genetisch materiaal dat de erfelijke eigenschappen van organismen bepaalt. Dus "erffactor" en "GEN" zijn synoniemen omdat genen verantwoordelijk zijn voor erfelijke eigenschappen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Getal 4 Letters is TIEN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TIEN" verwijst naar het getal 10 in het Nederlands. In veel kruiswoordraadsels worden eenvoudige getallen als antwoorden gebruikt om ruimte in het rooster op te vullen, vooral wanneer de aanwijzing simpelweg "getal" is. "TIEN" is dus het Nederlandse woord voor het getal 10, dat vaak in kruiswoordraadsels voorkomt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse figuur 4 Letters is ELIA.

Uitleg: Het antwoord "ELIA" verwijst naar de bijbelse figuur Elia, een belangrijke profeet uit het Oude Testament. Elia wordt beschreven als een moedige profeet die streed tegen de afgodendienst in Israël en die bekend staat om zijn confrontatie met de profeten van Baäl op de berg Karmel. Hij wordt vaak gezien als een symbool van standvastigheid en trouw aan God.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekterm 4 Letters is NONE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NONE" wordt vaak gebruikt om aan te geven dat er geen specifiek antwoord is, vooral in kruiswoordraadsels waarin de omschrijving "Muziekterm" mogelijk verwijst naar een lege of onbepaalde ruimte in het rooster. Het kan ook worden gebruikt als er meerdere mogelijke antwoorden zijn die allemaal geldig zijn, afhankelijk van de context van de puzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pampahaas 4 Letters is MARA.

Uitleg: Het antwoord "MARA" voor de vraag "Pampahaas" verwijst naar de Mara, een dier dat lijkt op een haas en voorkomt in Zuid-Amerikaanse regio's zoals Argentinië. Het staat bekend om zijn lange oren en snelle bewegingen, vergelijkbaar met een haas, vandaar de associatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een boerderij 3 Letters is ERF.

Uitleg: Het woord "erf" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en verwijst naar het stuk grond rondom een boerderij, meestal gebruikt voor landbouwdoeleinden of voor het houden van vee. In een kruiswoordpuzzel zou "erf" passen bij een omschrijving als "deel van een boerderij" vanwege deze betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bladader 6 Letters is NERF.

Uitleg: Het antwoord "NERF" voor de vraag "Bladader" in een kruiswoordraadsel verwijst naar het Nederlandse woord "nerf". Een nerf in een blad verwijst naar de ader of het vaatbundelsysteem dat water en voedingsstoffen door het blad transporteert. Dus, in dit geval, "nerf" is het antwoord op de vraag over de bladader.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tandkarpertje 3 Letters is GUP.

Uitleg: Het antwoord "GUP" voor "Tandkarpertje" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een jonge of kleine vis, vaak gebruikt om specifiek een jonge karper aan te duiden. In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of informele termen gebruikt, zoals "GUP" voor "Guppy" of "Guppie", wat een algemene term is voor kleine tropische vissen, inclusief jonge karper.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kleur 8 Letters is PARELWIT.

Uitleg: Het antwoord "parelwit" verwijst naar een kleur die lijkt op de glans van parels, dus een bleekwitte kleur met een subtiele glinstering zoals die van een parel. In kruiswoordraadsels wordt "parelwit" vaak gebruikt om een specifieke tint wit aan te duiden, die niet puur wit is maar eerder een lichte, bijna crèmekleurige nuance heeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sierplant 5 Letters is AKANT.

Uitleg: Het woord "akant" verwijst naar een plantennaam, specifiek naar planten van het geslacht Acanthus. Deze planten staan bekend om hun decoratieve bladeren en worden vaak als sierplanten gebruikt in tuinen en landschappen. De naam "akant" wordt dus gebruikt om naar deze specifieke groep planten te verwijzen in kruiswoordraadsels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Atomaire massa-eenheid 3 Letters is AME.

Uitleg: Het antwoord "AME" staat voor "Atomaire Massa-Eenheid". Dit wordt gebruikt als eenheid om de massa van atomen en moleculen uit te drukken op een schaal waarbij een atomaire massa-eenheid gelijk is aan 1/12 van de massa van een koolstof-12 atoom. In kruiswoordraadsels wordt vaak afgekort naar "AME" verwezen als een snelle manier om naar deze eenheid te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deense heildronk 4 Letters is SKOL.

Uitleg: Het woord "SKOL" wordt gebruikt als een traditionele Deense uitdrukking voor een toost, vergelijkbaar met "proost" in het Nederlands of "cheers" in het Engels. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar dit soort culturele uitdrukkingen verwezen om de puzzel op te lossen. Dus, "Deense heildronk" wordt beantwoord met "SKOL" vanwege zijn betekenis als toast in Denemarken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep 8 Letters is ERGONOME.

Uitleg: Het antwoord op je vraag "beroep" is "ergonoom". Een ergonoom is een specialist die zich bezighoudt met het ontwerpen van werkplekken, producten en systemen die de veiligheid, gezondheid en efficiëntie van mensen verbeteren door deze aan te passen aan hun fysieke en cognitieve capaciteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord 5 Letters is ERMEE.

Uitleg: Het antwoord "ERMEE" past bij de definitie "bijwoord" in een kruiswoordraadsel omdat het aangeeft dat iets met iets anders gebeurt of verbonden is. Bijwoorden zoals "ermee" geven aan op welke manier of in welke relatie iets gebeurt, en kunnen dus passende oplossingen zijn in kruiswoordraadsels met dergelijke aanwijzingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kookinstructie 6 Letters is RECEPT.

Uitleg: Het antwoord "RECEPT" op een kruiswoordraadsel dat vraagt om "Kookinstructie" verwijst naar de beschrijving van de stappen en ingrediënten die nodig zijn om een gerecht te bereiden. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om naar hetzelfde concept te verwijzen, zoals in dit geval "Kookinstructie" en "RECEPT".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bontbedrukte katoenen stof 6 Letters is CHINTZ.

Uitleg: Natuurlijk! "Chintz" is een soort bedrukte katoenen stof die vaak wordt gebruikt voor gordijnen, bekleding en andere decoratieve doeleinden. Het woord komt van het Hindi-woord "chint," wat "gespikkeld" of "bespikkeld" betekent, wat verwijst naar het patroon dat vaak te vinden is op deze stof.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beet 3 Letters is HAP.

Uitleg: Het antwoord "HAP" op de vraag "Beet" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar een snelle en vaak plotselinge beweging van de mond of kaken, zoals bij een hap of een beet. In kruiswoordraadsels wordt vaak gebruik gemaakt van woordspelingen en dubbele betekenissen, dus "HAP" past hier goed omdat het zowel een fysieke handeling als een synoniem voor "beet" kan betekenen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 4 Letters is ELSA.

Uitleg: Het antwoord "ELSA" kan verwijzen naar de meisjesnaam Elsa. Het is een verkorte vorm van namen zoals Elisabeth en andere namen die hiermee verwant zijn. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar verkorte of minder voorkomende vormen van namen verwezen om de puzzel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hemels 7 Letters is ONAARDS.

Uitleg: Het antwoord "ONAARDS" bij de omschrijving "Hemels" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar iets dat buiten deze wereldse sfeer valt, bovennatuurlijk of buitengewoon mooi is. Het kan worden gebruikt om iets te beschrijven dat bovenmenselijk, goddelijk of zeer verheven is, zoals bijvoorbeeld de schoonheid van een landschap, een ervaring of zelfs een gevoel van transcendentie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tandwiel 3 Letters is RAD.

Uitleg: Het antwoord "RAD" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar een afkorting van het woord "radian", wat een maateenheid is voor hoeken in de meetkunde. Een radian is de hoek die overeenkomt met de lengte van de straal van een cirkel langs de omtrek. In het Engels wordt "rad" soms informeel gebruikt om iets cools of geweldig te beschrijven, maar in een kruiswoordraadselcontext verwijst het meestal naar de meetkundige eenheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reis 4 Letters is TRIP.

Uitleg: Natuurlijk! "Reis" wordt vaak vertaald naar "TRIP" in het Engels, wat betekent dat het een korte reis of uitstapje is. In kruiswoordraadsels worden zulke directe vertalingen vaak gebruikt als antwoorden op vragen die te maken hebben met synoniemen of beschrijvingen van het gezochte woord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ploert 6 Letters is SCHOFT.

Uitleg: Het woord "ploert" wordt vaak gebruikt om een gemene, verraderlijke persoon aan te duiden, terwijl "schoft" een synoniem is dat ook verwijst naar een slecht persoon of iemand met slechte eigenschappen. In een kruiswoordpuzzel zou "schoft" dus een passend antwoord zijn voor "ploert" vanwege de overeenkomstige betekenissen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verwonding 6 Letters is LETSEL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Verwonding" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "letsel" in kruiswoordraadsels. Het woord "letsel" verwijst naar lichamelijk letsel of schade aan het lichaam, vaak veroorzaakt door een ongeluk, een val, of een andere vorm van trauma.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Platboomd schip 3 Letters is HEU.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "HEU" verwijst naar een platboomd schip, specifiek een houten vaartuig dat typisch werd gebruikt voor transport over ondiep water, zoals rivieren of kustwateren. "HEU" kan dus worden geïdentificeerd als een synoniem voor een platboomd schip in een kruiswoordraadselcontext.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier (Spaans) 3 Letters is RIO.

Uitleg: Het antwoord "RIO" voor de vraag "Rivier (Spaans)" komt van het Spaanse woord voor "rivier", wat letterlijk vertaald wordt als "rio" in het Nederlands. In kruiswoordraadsels worden vaak beknopte omschrijvingen gebruikt om woorden weer te geven, en "RIO" is de gebruikelijke oplossing voor een Spaanse rivier in dit geval.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zweedse munt 3 Letters is ORE.

Uitleg: Het antwoord "ORE" verwijst naar een Zweedse munteenheid. In Zweden werd de "öre" gebruikt als deel van hun valutasysteem, vergelijkbaar met centen in andere valuta's zoals de euro of de dollar. Het was een subeenheid van de Zweedse kroon voordat Zweden volledig overstapte op de kroon zonder öre in 2017.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Gelderland 6 Letters is RHEDEN.

Uitleg: Het antwoord "RHEDEN" is een plaats in Gelderland, Nederland. Het is een gemeente en een dorp gelegen aan de Veluwezoom. In kruiswoordraadsels worden vaak plaatsnamen gebruikt als antwoorden, en Rheden is een bekende plaats die regelmatig voorkomt in Nederlandse kruiswoordraadsels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Overtrek 3 Letters is TIJK.

Uitleg: Het antwoord "TIJK" voor de vraag "Overtrek" lijkt te komen van het woord "tijk". Tijk verwijst naar het materiaal dat gebruikt wordt om een matras of kussen te omhullen, vaak gemaakt van katoen of een andere stof. In kruiswoordraadsels worden soms verkorte of minder gebruikelijke vormen van woorden gebruikt, zoals "tijk" dat wordt verkort tot "tijk" voor "overtrek".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hondenras 6 Letters is SETTER.

Uitleg: Het antwoord "SETTER" verwijst naar een hondenras, specifiek naar een van de setter-hondenrassen zoals de Engelse Setter, Ierse Setter, of Gordon Setter. Deze honden worden vaak gebruikt bij de jacht vanwege hun vermogen om wild op te sporen en aan te wijzen door te "setten" (stil te staan en te wijzen).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scandinaviër 3 Letters is FIN.

Uitleg: Ja, in veel kruiswoordpuzzels is "FIN" een gebruikelijke afkorting voor Finland, wat een Scandinavisch land is. Dus "Scandinaviër" kan worden ingevuld met "FIN" voor Finland. Dit komt omdat Finland vaak wordt gerekend tot de Scandinavische landen, ondanks dat het geografisch ook deel uitmaakt van de Scandinavische regio.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Periode 3 Letters is DAG.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "DAG" in een kruiswoordraadsel verwijst meestal naar een tijdsperiode van een dag, dus een periode van 24 uur. Het kan ook gebruikt worden om een specifieke dag aan te duiden, afhankelijk van de context van het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koorzang 3 Letters is REI.

Uitleg: "REI" verwijst naar een koorzang in het Latijn. In klassieke muzieknotatie wordt "REI" gebruikt als een afkorting voor "Reverentia" of "Reverendo", wat respectvol of eerbiedig betekent. Dit wordt vaak gezien in religieuze muziekstukken waar de koorzang respectvol moet worden uitgevoerd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Heffing voor weggebruik 3 Letters is TOL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TOL" verwijst naar een heffing die wordt opgelegd voor het gebruik van wegen, bruggen, tunnels, of andere infrastructuur. Het wordt vaak gebruikt als een term in kruiswoordraadsels om dit specifieke concept aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Naamloos 7 Letters is ANONIEM.

Uitleg: Het antwoord "ANONIEM" betekent "naamloos" in het Nederlands. Het verwijst naar iets of iemand die niet bekend is of waarvan de identiteit niet wordt onthuld. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om puzzels op te lossen, en "ANONIEM" past hier goed als synoniem voor "naamloos".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een auto 3 Letters is REM.

Uitleg: Het antwoord "REM" verwijst naar het deel van een auto, met name naar de remmen van een voertuig. In een kruiswoordraadsel kan "REM" worden ingevuld als het gevraagd wordt naar een onderdeel van een auto, zoals bijvoorbeeld in de context van een "auto-onderdeel" of iets soortgelijks.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Toiletartikel 6 Letters is ZEEPJE.

Uitleg: Het antwoord "ZEEPJE" voor de omschrijving "Toiletartikel" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een stuk zeep, vaak in klein formaat. Zeepjes worden typisch gebruikt voor persoonlijke hygiëne, zoals handen wassen of douchen, en zijn daarom een gangbaar antwoord in dit soort raadsels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hebberig 6 Letters is GIERIG.

Uitleg: Het woord "gierig" betekent hebzuchtig of iemand die erg gehecht is aan zijn geld en het niet graag uitgeeft. In het Nederlands is "hebberig" een synoniem voor "gierig." Daarom past "gierig" als antwoord op de kruiswoordraadselvraag "Hebberig."

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weerklank 6 Letters is NAGALM.

Uitleg: Het woord "weerklank" verwijst naar het fenomeen waarbij geluid wordt weerkaatst en opnieuw hoorbaar is. Het antwoord "NAGALM" is een synoniem voor weerklank. "NAGALM" betekent een echo of herhaling van geluid na de oorspronkelijke geluidsbron.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Militaire muziekuitvoering 6 Letters is TAPTOE.

Uitleg: Een "taptoe" is een militaire muziekuitvoering die vaak 's avonds wordt gehouden. Het komt van het oude Nederlandse signaal "Doe den tap toe" dat kroegbazen vroeger kregen als teken dat ze de tap (bierkraan) moesten sluiten. In moderne tijden is een taptoe een ceremoniële militaire gebeurtenis waarin muziek en vaak ook lichtshows worden gecombineerd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlaktemaat 3 Letters is ARE.

Uitleg: Ja, "ARE" is een oppervlaktemaat in het metrieke stelsel. Een are is gelijk aan 100 vierkante meter. Het wordt vaak gebruikt in de landmeetkunde om kleine stukjes grond aan te duiden. Dus in het kruiswoordraadsel is "ARE" een correcte oplossing voor "vlaktemaat".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vistuig 3 Letters is NET.

Uitleg: Ja, het antwoord "NET" kan verwijzen naar een zintuig dat informatie opvangt of vangt, zoals een net dat iets vangt. In dit geval kan "net" figuurlijk worden gebruikt om een zintuig te beschrijven dat gegevens of signalen opvangt, vergelijkbaar met hoe een fysiek net iets vangt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stormloop 3 Letters is RUN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "RUN" past goed bij het cryptische omschrijving "Stormloop" omdat het zowel kan verwijzen naar een fysieke stormloop (een menigte die rent) als naar een figuurlijke stormloop (een snelle en plotselinge beweging of actie).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nagerecht 4 Letters is FLAN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Flan" is een woord dat wordt gebruikt om een nagerecht aan te duiden, met name een zoete custard die vaak gekarameliseerd is aan de bovenkant. Het is populair in verschillende culturen en wordt vaak geserveerd als een zacht, romig dessert, soms met toevoegingen zoals vanille of karamel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nep 4 Letters is FAKE.

Uitleg: Het antwoord "FAKE" past bij het woord "Nep" in een kruiswoordraadsel omdat het synoniem is dat betekent "niet echt" of "niet authentiek". In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de juiste woorden te vinden die passen bij de gegeven aanwijzingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sociale wet 3 Letters is WMO.

Uitleg: In kruiswoordraadsels staat "WMO" voor "Wet Maatschappelijke Ondersteuning". Dit is een Nederlandse wet die regelt hoe mensen ondersteuning kunnen krijgen als ze hulp nodig hebben bij hun zelfredzaamheid of participatie in de samenleving, bijvoorbeeld door middel van voorzieningen zoals huishoudelijke hulp, hulpmiddelen of woningaanpassingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Visnet 3 Letters is KOR.

Uitleg: Het antwoord "KOR" voor het kruiswoordraadselwoord "visnet" verwijst naar een "korf" of "net" dat gebruikt wordt om vis te vangen. In veel kruiswoordraadsels wordt "KOR" gebruikt als afkorting voor "korf", wat een ander woord is voor visnet.

Advertisement