1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 03 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 03 Juli 2024

Als u moeite heeft met het vinden van de antwoorden op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant van vandaag, maakt u zich geen zorgen: wij staan klaar om u te helpen de juiste oplossingen te vinden. Bekijk dit artikel voor aanwijzingen, antwoorden en uitleg voor vandaag, 03 Juli 2024.

by Johanna

Updated Jul 03, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 03 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opsporingsmiddel 5 Letters is RADAR.

Uitleg: Het antwoord "RADAR" verwijst naar een opsporingsmiddel dat wordt gebruikt voor het detecteren van objecten, zoals vliegtuigen, schepen, auto's, enzovoort, door middel van radiogolven. Radar staat voor "Radio Detection And Ranging".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Legerplaats 5 Letters is BIVAK.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "BIVAK" is een woord dat in kruiswoordraadsels vaak wordt gebruikt als synoniem voor "legerplaats". Het verwijst naar een tijdelijke militaire verblijfplaats of kampement, meestal in een veldsetting of buiten de reguliere legerbasis.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Struikgewas 8 Letters is STRUWEEL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "STRUWEEL" is een ander woord voor "struikgewas" en wordt vaak gebruikt om dichte, wilde begroeiing van struiken en kleine bomen aan te duiden. In kruiswoordraadsels wordt "STRUWEEL" vaak gebruikt als het antwoord op aanwijzingen die verwijzen naar dicht, natuurlijk gebladerte of vegetatie, zoals "dichte begroeiing" of "wildernis van struiken".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet goed snik 3 Letters is LIJP.

Uitleg: Het antwoord "LIJP" voor de vraag "Niet goed snik" in een kruiswoordraadsel heeft betrekking op een informele manier om aan te geven dat iemand niet helemaal bij zijn verstand is. "LIJP" wordt vaak gebruikt in spreektaal om aan te geven dat iemand niet goed bij zijn hoofd is of niet goed snik is. In kruiswoordraadsels worden vaak dit soort informele uitdrukkingen gebruikt om tot de juiste oplossing te komen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steeds naar elders gaan 6 Letters is HOPPEN.

Uitleg: Het antwoord "HOPPEN" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels om het idee van frequent verplaatsen of van de ene plaats naar de andere gaan aan te duiden. Het kan worden geassocieerd met springen of snel bewegen, wat impliceert dat iemand regelmatig naar verschillende plaatsen gaat, vaak zonder lang op één plek te blijven.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Proeftijd 5 Letters is STAGE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Proeftijd" verwijst naar de periode waarin iemand op proef werkt voordat hij of zij definitief wordt aangenomen. Het woord "stage" wordt in het Nederlands gebruikt om deze periode aan te duiden, vooral in een professionele context zoals bij een nieuwe baan.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewoonte 4 Letters is ADAT.

Uitleg: Het antwoord "ADAT" voor het Nederlandse woord "gewoonte" komt van het Maleisische of Indonesische woord "adat", wat verwijst naar traditionele wetten, gebruiken of gewoonten die in een bepaalde gemeenschap worden gevolgd. In kruiswoordraadsels worden vaak woorden uit verschillende talen gebruikt, dus "ADAT" wordt gebruikt als synoniem voor "gewoonte".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorkeur 5 Letters is KEUZE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "KEUZE" past goed bij de omschrijving "Voorkeur". Een voorkeur impliceert dat er een keuze gemaakt wordt tussen verschillende opties of mogelijkheden. "Keuze" is dus een passend synoniem voor "Voorkeur" in dit geval.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lucht (voorvoegsel) 4 Letters is AERO.

Uitleg: Natuurlijk! Het voorvoegsel "aero-" komt van het Griekse woord "aēr", wat "lucht" betekent. In kruiswoordraadsels wordt "aero" vaak gebruikt om iets aan te duiden dat te maken heeft met lucht of luchtvaart, zoals in "aerodynamica" (de wetenschap van de luchtstromingen rond objecten) of "aerobatics" (luchtacrobatiek).

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pus 5 Letters is ETTER.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "pus" verwijst naar etter, een vloeistof die zich vormt in geïnfecteerde wonden of abcessen. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of gerelateerde termen gebruikt als antwoorden, en "etter" is het juiste antwoord dat past bij de omschrijving van "pus".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Getwist 9 Letters is GEKRAKEEL.

Uitleg: Het antwoord "GEKRAKEEL" kan worden verklaard als een synoniem voor "getwist" in de context van een kruiswoordraadsel. Het betekent een luidruchtige, heftige ruzie of twist. Dus, "GEKRAKEEL" past goed als antwoord op een vraag die verwijst naar een heftige discussie of onenigheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zelfbewust 4 Letters is FIER.

Uitleg: Het antwoord "FIER" voor de vraag "Zelfbewust" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door de betekenis van het woord "fier" zelf. In het Nederlands wordt "fier" gebruikt om iemand te beschrijven die trots, zelfverzekerd en zelfbewust is. Dus, "fier" past goed als synoniem voor "zelfbewust" in deze context.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Begroeting 4 Letters is BOKS.

Uitleg: Het antwoord "BOKS" kan worden verklaard als een informele begroeting in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt als een groet tussen vrienden of bekenden, vergelijkbaar met "hoi" of "hallo". In kruiswoordpuzzels wordt soms gekozen voor minder gebruikelijke of informele uitdrukkingen, en "BOKS" is een voorbeeld daarvan.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met smaak eten 9 Letters is SMIKKELEN.

Uitleg: Het woord "smikkelen" betekent "met smaak eten" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand geniet van het eten, vaak in kleine hapjes of met plezier. In een kruiswoordpuzzel zou dit woord dus passen bij de omschrijving "met smaak eten".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Heiligdom in Mekka 5 Letters is KAABA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! De "KAABA" is een heilige plek in de stad Mekka in Saoedi-Arabië, die een centrale rol speelt in de islamitische religie. Het is een kubusvormig gebouw binnen de Grote Moskee van Mekka en wordt beschouwd als het belangrijkste heiligdom van de islam. Moslims van over de hele wereld richten zich tijdens het gebed in de richting van de Kaaba.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbuigzaam 4 Letters is STAR.

Uitleg: Het antwoord "STAR" voor de vraag "Onbuigzaam" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar een synoniem of een associatie die niet direct voor de hand ligt. In dit geval kan "STAR" betekenen dat iets of iemand vastberaden of onverzettelijk is, vergelijkbaar met de term "starry-eyed" die in sommige contexten wordt gebruikt om iemand te beschrijven die vastbesloten of niet aflatend is in hun overtuigingen of gedragingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tussenstuk 5 Letters is INLAS.

Uitleg: Het antwoord "INLAS" kan verwijzen naar een tussenstuk in de context van bijvoorbeeld een bouwconstructie of een materiaal dat ergens tussen wordt geplaatst. In het Nederlands wordt "inlas" gebruikt om aan te geven dat iets tussen andere delen is ingevoegd of geplaatst, zoals bij het lassen van materialen waarbij een nieuw stuk tussen twee bestaande delen wordt toegevoegd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loeren 4 Letters is AZEN.

Uitleg: Het antwoord "AZEN" voor de vraag "Loeren" in een kruiswoordraadsel verwijst naar "azen" als in "op azen liggen", wat betekent dat iemand op de loer ligt of op de uitkijk staat. Het woord "azen" wordt soms gebruikt om te beschrijven dat iemand alert is en wacht op een kans of gelegenheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boomvrucht 5 Letters is EIKEL.

Uitleg: Het antwoord "EIKEL" verwijst naar de vrucht van de eik. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke eigenschappen of kenmerken van het antwoord verwezen. Een eikel is de vrucht die groeit aan eikenbomen, meestal in de vorm van een kleine, ronde noot.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loofhut 6 Letters is KABAAN.

Uitleg: Het antwoord "KABAAN" lijkt verband te houden met het Hebreeuwse woord "Sukkah" of "Succoth", wat "loofhut" betekent. In sommige kruiswoordraadsels kunnen antwoorden worden gespeld op basis van hun uitspraak of fonetische gelijkenis, wat verklaart waarom "KABAAN" kan worden gebruikt als antwoord op de omschrijving "Loofhut".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ruzie 3 Letters is MOT.

Uitleg: Het antwoord "MOT" voor het kruiswoordraadsel met de vraag "Ruzie" verwijst naar de uitdrukking "ergens mot mee hebben," wat informeel betekent dat je ruzie of onenigheid hebt met iemand. In het kruiswoordraadsel worden vaak verkorte of informele uitdrukkingen gebruikt, zoals "MOT" voor "mot hebben met".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord 8 Letters is ERTUSSEN.

Uitleg: Het woord "ertussen" is een bijwoord dat aangeeft dat iets zich tussen twee andere dingen bevindt. Bijvoorbeeld: "De kat zat ertussenin de hond en de muur." In een kruiswoordpuzzel zou "ertussen" worden gebruikt om aan te geven dat iets op een tussenliggende positie of locatie is geplaatst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in Duitsland 5 Letters is SPREE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! De Spree is een rivier in Duitsland die door Berlijn stroomt. Het is een van de belangrijkste waterwegen van de hoofdstad en speelt een historisch belangrijke rol in de regio. In veel kruiswoordraadsels wordt "SPREE" gebruikt als het antwoord op de vraag naar een Duitse rivier.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spaans letterteken 5 Letters is TILDE.

Uitleg: Het antwoord "TILDE" verwijst naar het diakritisch teken (~) in het Spaans, dat vaak wordt gebruikt om de uitspraak of de klemtoon van een letter te veranderen. In kruiswoordraadsels wordt "TILDE" vaak gebruikt als het antwoord op vragen die naar dit specifieke teken verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groentesoort 7 Letters is ASPERGE.

Uitleg: Het antwoord "asperge" verwijst naar een groentesoort die bekend staat om zijn lange, dunne stengels. Asperges zijn populair in de gastronomie vanwege hun unieke smaak en textuur. Ze worden vaak gekookt, gestoomd of geroosterd gegeten en zijn een bron van verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Desktoppublishing 3 Letters is DTP.

Uitleg: Het antwoord "DTP" staat voor Desktoppublishing. Desktoppublishing (DTP) verwijst naar het proces van het creëren en ontwerpen van documenten met behulp van een computer en speciale software. Dit omvat het opmaken van tekst, afbeeldingen en andere elementen om gedrukte materialen zoals boeken, tijdschriften, brochures, enzovoort te produceren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Begrensd gebied 4 Letters is AREA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "AREA" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een begrensd gebied of een specifiek gebied binnen een groter geheel. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of omschrijvingen gebruikt om het juiste antwoord te vinden, en "AREA" past goed bij de omschrijving van een begrensd gebied of zone.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vleessoort 9 Letters is RUNDERRIB.

Uitleg: Het antwoord "RUNDERRIB" verwijst naar een vleessoort, specifiek naar het ribstuk van een rund. In kruiswoordraadsels worden vaak cryptische of specifieke termen gebruikt die direct naar een bepaald onderwerp verwijzen. In dit geval is "RUNDERRIB" een term die wordt gebruikt om het vlees aan te duiden dat afkomstig is van de ribben van een rund.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eetgerei 6 Letters is BESTEK.

Uitleg: Het antwoord "BESTEK" verwijst naar eetgerei zoals messen, vorken en lepels die worden gebruikt tijdens het eten. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke woorden gezocht die te maken hebben met het onderwerp "eetgerei", en "BESTEK" past goed in die context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een weinig 3 Letters is IET.

Uitleg: Het antwoord "IET" op een kruiswoordraadsel voor de vraag "Een weinig" komt van het Nederlandse woord "iet", dat gebruikt wordt om een kleine hoeveelheid of een klein beetje aan te duiden. In het kruiswoordraadseljargon wordt "IET" dus gebruikt als afkorting voor "iets" of "een beetje".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plat land 6 Letters is VLAKTE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "VLAKTE" op een kruiswoordraadsel met de vraag "Plat land" verwijst naar een uitgestrekte, vlakke grond of een vlakte. In het Nederlands wordt "vlakte" gebruikt om een gebied aan te duiden dat over het algemeen vrij vlak is, zonder veel hoogteverschillen of bergen. Dus, in het kader van een kruiswoordraadsel, is "VLAKTE" het juiste woord dat past bij de omschrijving "Plat land".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tint 5 Letters is KLEUR.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Tint" verwijst naar een subtiele variatie of schakering van een kleur. Het antwoord op het kruiswoordraadsel, "KLEUR", betekent simpelweg "kleur" in het Nederlands. Dus, in de context van het raadsel, is "KLEUR" het passende antwoord omdat het direct verband houdt met de vraag "Tint", die een variatie of specifieke kleurschakering impliceert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drug 5 Letters is SPEED.

Uitleg: Het antwoord "SPEED" kan verwijzen naar het stimulerende middel amfetamine, dat informeel ook wel "speed" genoemd wordt vanwege het effect ervan op de snelheid van denken en handelen. In de context van een kruiswoordraadsel zou "Drug" naar "SPEED" kunnen verwijzen als een informele term voor amfetamine.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijsbaan in Heerenveen 6 Letters is THIALF.

Uitleg: Het antwoord "THIALF" verwijst naar het Thialf stadion in Heerenveen, Nederland. Thialf is een bekend ijsstadion waar veel schaatswedstrijden worden gehouden, waaronder internationale evenementen. In kruiswoordpuzzels wordt vaak naar specifieke locaties of bekende plaatsen verwezen, en Thialf is in dit geval het juiste antwoord dat aan Heerenveen gekoppeld is vanwege zijn prominentie als schaatsstadion.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrucht 7 Letters is GEELBES.

Uitleg: Het antwoord "GEELBES" verwijst naar een vrucht die bekend staat als de gele bes. Dit zijn kleine, gele vruchten die groeien aan struiken van het geslacht Ribes, zoals de kruisbes. Ze worden vaak gebruikt in jam, gebak en desserts vanwege hun zoetzure smaak.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stomvervelend 7 Letters is OERSAAI.

Uitleg: Het antwoord "OERSAAI" voor de vraag "Stomvervelend" komt voort uit de betekenis van het woord "oersaai" zelf. "Oer" kan worden geïnterpreteerd als "heel erg" of "fundamenteel", en "saai" betekent "vervelend" of "niet interessant". Dus, "oersaai" zou betekenen dat iets extreem vervelend of saai is, wat passend is als antwoord op de vraag in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Informatiesysteem op tv 9 Letters is TELETEKST.

Uitleg: Het antwoord "TELETEKST" verwijst naar een informatiesysteem dat op televisie wordt gebruikt om tekstuele informatie weer te geven, zoals nieuwsberichten, weer, sportuitslagen en andere updates. Het is een oudere vorm van digitale tekstuitzending die wordt weergegeven via een speciale teletekstpagina op televisieschermen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verkopers keus 2 Letters is VK.

Uitleg: Het antwoord "VK" voor "Verkopers keus" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "Verkopers Keuze", waarbij de afkorting "VK" wordt gebruikt om dit aan te geven. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en om de uitdaging voor de puzzelaar te vergroten door verschillende manieren waarop een begrip kan worden afgekort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achtervoegsel 2 Letters is IG.

Uitleg: Het achtervoegsel "ig" wordt vaak gebruikt in het Nederlands en kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context. Het kan bijvoorbeeld aanduiden dat iets van die aard is of erbij hoort, zoals bij het woord "heilig" naar "heilig" verwijst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontriefd 7 Letters is ONTHAND.

Uitleg: Het antwoord "ONTHAND" voor de vraag "Ontriefd" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een synoniem voor ontwapend of beroofd. Het kan worden gebruikt om aan te geven dat iemand iets is kwijtgeraakt of ontdaan is van iets, zoals in emotionele of materiële zin. In het specifieke geval van een kruiswoordraadsel wordt "ONTHAND" vaak gekozen vanwege zijn synonieme relatie met het concept van ontwapend zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duik 6 Letters is SPRONG.

Uitleg: Het antwoord "SPRONG" past goed bij de vraag "Duik" in een kruiswoordpuzzel omdat het verwijst naar een beweging waarbij iemand snel en vaak plotseling het lichaam in het water laat vallen, typisch vanaf een platform of duikplank. In een kruiswoordraadsel is het belangrijk dat het antwoord zowel semantisch als linguïstisch goed past bij de gegeven vraag, en "SPRONG" voldoet aan deze criteria door zijn associatie met de actie van duiken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Feestartikel 6 Letters is MASKER.

Uitleg: Het antwoord "MASKER" voor het kruiswoordraadsel met de omschrijving "Feestartikel" verwijst naar een voorwerp dat wordt gedragen over het gezicht, vaak tijdens feestelijke gelegenheden zoals carnaval, Halloween of verkleedfeestjes. Maskers zijn bedoeld om de identiteit van de drager te verbergen of om een specifiek personage of thema uit te beelden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het onbegroeid zijn 6 Letters is KAALTE.

Uitleg: Het antwoord "KAALTE" kan verwijzen naar het feit dat iets kaal of onbegroeid is, zoals bijvoorbeeld een kaal landschap of een kaal hoofd. In kruiswoordraadsels wordt soms naar synoniemen of specifieke betekenissen van woorden gezocht, en "KAALTE" zou in dit geval passen bij de omschrijving "het onbegroeid zijn".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Handelsonderneming 5 Letters is FIRMA.

Uitleg: Ja, het antwoord "FIRMA" voor het kruiswoordraadsel "Handelsonderneming" verwijst naar een bedrijf of onderneming, vooral in commerciële contexten. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen, en "firma" is een ander woord dat wordt gebruikt om een handelsonderneming aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Larie 5 Letters is KLETS.

Uitleg: Het antwoord "KLETS" voor het kruiswoordraadsel "Vraag: Larie" betekent eigenlijk "onzin" of "praatjes". In het Nederlands wordt "klets" gebruikt om te verwijzen naar leeg gepraat of zinloos geklets. Dus, "Larie" kan worden omschreven als "klets" of "onzin", wat leidt tot het antwoord "KLETS" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gerecht 4 Letters is NASI.

Uitleg: Het antwoord "NASI" verwijst naar "nasi goreng", een populair Indonesisch gerecht dat gebakken rijst betekent. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar dit gerecht verwezen omdat het een bekende term is die vier letters heeft en goed past in de puzzelvorm.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Roem 3 Letters is ERE.

Uitleg: Het antwoord "ERE" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels als synoniem voor "roem" omdat het verwijst naar eer, respect of status die iemand heeft verdiend. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of betekenissen gebruikt die iets minder voor de hand liggen, wat het oplossen van de puzzel interessanter maakt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groot glas 3 Letters is BEL.

Uitleg: Het antwoord "BEL" voor de vraag "Groot glas" in een kruiswoordraadsel verwijst vaak naar een "bel" als in een glas om uit te drinken, zoals in een bel bier. In sommige kruiswoordraadsels kunnen antwoorden speels of metaforisch zijn, en "bel" kan hier worden gebruikt als een synoniem voor een groot glas bier.

Recente artikelen

Advertisement