1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 12 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 12 Juli 2024

Ontdek vandaag het antwoord van de Volkskrant op het kruiswoordraadsel in ons artikel hieronder. Laat je brein navigeren door een doolhof van aanwijzingen en mysterieuze puzzels.

by Johanna

Updated Jul 12, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 12 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Allesetend Dier 8 Letters is OMNIVOOR.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "OMNIVOOR" verwijst naar een dier dat zowel plantaardig voedsel als vlees eet. Dit betekent dat omnivoren zich voeden met een gevarieerd dieet, inclusief bijvoorbeeld groenten, fruit, vlees, insecten en andere dierlijke producten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afgesleten 4 Letters is KAAL.

Uitleg: Het antwoord "KAAL" voor het kruiswoordraadsel "Afgesleten" verwijst naar iets dat zijn oorspronkelijke bedekking heeft verloren, meestal door slijtage of gebruik, waardoor het kaal of glad wordt. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op kledingstukken, meubels of oppervlakken die na verloop van tijd versleten zijn.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boomvrucht 5 Letters is EIKEL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "EIKEL" verwijst naar de vrucht van een eikenboom. In het Nederlands wordt "eikel" gebruikt om specifiek de vrucht van de eik aan te duiden, die een nootachtige capsule is die uit de bloem van de eik groeit. Deze vruchten zijn vaak te vinden onder eikenbomen en worden in sommige contexten ook gebruikt als voedsel voor dieren zoals eekhoorns.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewoonte 4 Letters is USUS.

Uitleg: Het antwoord "USUS" voor de vraag "Gewoonte" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar het Latijnse woord "usus", wat "gebruik" of "gewoonte" betekent. In kruiswoordraadsels worden soms Latijnse termen gebruikt, vooral als ze veel voorkomen in het Engels en andere talen. Dus, "USUS" zou hier passen als een synoniem voor "gewoonte".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Réponse Payée 2 Letters is RP.

Uitleg: "Réponse Payée" is een Franse uitdrukking die wordt afgekort als "RP" en wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het antwoord (meestal op een envelop) al is betaald. In kruiswoordraadsels wordt "RP" vaak gebruikt als het antwoord op een aanwijzing die deze uitdrukking beschrijft.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vis 5 Letters is PALING.

Uitleg: Het antwoord "PALING" verwijst naar een soort vis, vooral een bekende zoetwatervis in Europa en delen van Azië. De paling heeft een langwerpig lichaam en behoort tot de familie van de palingachtigen. Het is een veelvoorkomend onderwerp in kruiswoordpuzzels vanwege zijn herkenbaarheid en het specifieke aantal letters (6 letters) dat vaak in puzzels nodig is.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steltvogel 4 Letters is IBIS.

Uitleg: Het antwoord "IBIS" is een vogel die vaak voorkomt in kruiswoordraadsels. De ibis is een langbenige vogel met een lange snavel, vaak afgebeeld als een witte vogel met zwarte vleugelpunten. Het woord "IBIS" past goed in de context van kruiswoordraadsels vanwege zijn vaak voorkomende gebruik en herkenbaarheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schaakterm 3 Letters is ELO.

Uitleg: In een kruiswoordraadsel verwijst "ELO" naar het Elo-rating systeem, genoemd naar Arpad Elo, een systeem dat wordt gebruikt om de relatieve vaardigheid van spelers in schaken en andere spellen te meten. Het wordt vaak gebruikt om de sterkte van schaakspelers aan te duiden op basis van hun prestaties in eerdere wedstrijden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afslagplaats Bij Golf 3 Letters is TEE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TEE" verwijst naar de afslagplaats bij golf. Bij golf is een "tee" de kleine pin of houder waarop de bal wordt geplaatst voordat deze wordt geslagen met een golfclub. Dus, in een kruiswoordpuzzel, als je "afslagplaats bij golf" ziet staan, is het antwoord vaak "TEE".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Landgoed 4 Letters is ZATE.

Uitleg: Het antwoord "ZATE" voor het kruiswoordraadsel "Landgoed" kan verwijzen naar "state" in het Engels, wat een ander woord is voor een groot landgoed of landhuis. In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of alternatieve vormen van woorden gebruikt, zoals "ZATE" als een verkorte vorm van "estate".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gering 4 Letters is LAAG.

Uitleg: Het antwoord "LAAG" voor het kruiswoordraadselwoord "gering" kan worden verklaard omdat "laag" synoniem is met "gering" in de betekenis van iets dat niet hoog is, van kleine omvang of betekenis. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt als antwoorden, en "laag" past goed bij de omschrijving "gering".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Katrol 7 Letters is HIJSBLOK.

Uitleg: Het antwoord "HIJSBLOK" verwijst naar een katrol, ook wel bekend als hijsblok. Een hijsblok is een mechanisme dat gebruikt wordt om de richting van een kracht te veranderen en om lasten op te tillen of te verplaatsen door middel van touwen of kabels die over de katrol draaien. Het bestaat typisch uit een behuizing met een of meer schijven waar de kabel doorheen loopt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voedsel 5 Letters is ETERIJ.

Uitleg: Het woord "ETERIJ" wordt vaak gebruikt als synoniem voor een plek waar voedsel wordt gegeten, zoals een eetgelegenheid, restaurant of eetcafé. Het is een wat ouderwets woord dat minder vaak in alledaags taalgebruik voorkomt, maar in kruiswoordpuzzels wordt het vaak gebruikt vanwege zijn specifieke betekenis.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vanaf 6 Letters is SEDERT.

Uitleg: Natuurlijk! "Sedert" is een synoniem voor "vanaf" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven vanaf welk tijdstip iets begonnen is. Bijvoorbeeld, "Hij woont sedert 2010 in Amsterdam" betekent "Hij woont vanaf 2010 in Amsterdam".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Winters Voertuig 4 Letters is SLEE.

Uitleg: Ja, het antwoord "SLEE" past bij de vraag "Winters Voertuig" omdat een slee typisch gebruikt wordt om over sneeuw of ijs te glijden, voortgetrokken door mensen of dieren. Het is een veelvoorkomend voertuig voor recreatie en transport in winterse omstandigheden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel Van Een Deklaag Voorzien 7 Letters is COATEN.

Uitleg: Het woord "coaten" betekent "van een deklaag voorzien" in het Nederlands. In de context van een kruiswoordraadsel verwijst dit naar het proces waarbij een oppervlak bedekt wordt met een laag om het te beschermen of te verfraaien, zoals bijvoorbeeld het coaten van een auto met verf of lak.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemde Taal 5 Letters is DEENS.

Uitleg: Het antwoord op je vraag "Vreemde Taal" is "DEENS". Dit verwijst naar de taal die gesproken wordt in Denemarken, namelijk het Deens. In kruiswoordpuzzels wordt vaak naar talen gevraagd met een omschrijving als "Vreemde Taal", waarbij het juiste antwoord een specifieke taalnaam is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inktvis 7 Letters is ACHTARM.

Uitleg: Het antwoord "ACHTARM" verwijst naar een octopus, wat in het Nederlands "inktvis" betekent. Een octopus staat bekend om zijn acht armen, vandaar de term "achtarm". Dus, in een kruiswoordraadsel waar "inktvis" wordt gezocht, zou "achtarm" het passende antwoord zijn vanwege deze eigenschap van de octopus.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klam 4 Letters is KELF.

Uitleg: Het antwoord "KELF" voor het kruiswoordraadsel "Klam" verwijst naar een dialectische term die wordt gebruikt om een vochtige of klamme omgeving of conditie aan te duiden. In sommige regio's wordt "kelf" gebruikt om een vochtig en klam gevoel aan te geven, vaak gerelateerd aan vochtige, koele omstandigheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klooster 4 Letters is ABDIJ.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ABDIJ" verwijst naar een klooster van monniken of nonnen, vaak geassocieerd met de Rooms-Katholieke traditie. In kruiswoordpuzzels wordt dit vaak gebruikt als synoniem voor klooster.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schutsluis 3 Letters is SAS.

Uitleg: Het antwoord "SAS" voor het kruiswoordraadsel "Schutsluis" heeft te maken met de afkorting voor "Sluis Afstandsbediening Systeem". Dit systeem wordt gebruikt in Nederlandse sluizen voor de afstandsbediening en automatisering van sluizen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vishok 3 Letters is KEE.

Uitleg: Het antwoord "KEE" kan een afkorting zijn voor "kort enkelvoudig antwoord" in het Nederlands. In kruiswoordraadsels wordt dit vaak gebruikt om aan te geven dat het antwoord kort is en uit één woord bestaat. Dus, "KEE" betekent in dit geval dat het antwoord op de vraag "Vishok" een kort enkelvoudig woord is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorvoegsel 4 Letters is AERO.

Uitleg: Het voorvoegsel "AERO" verwijst naar lucht of luchtvaart. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met woorden die te maken hebben met luchtvaarttechnologieën of luchtbeweging, zoals aerodynamica (de studie van de beweging van lucht en andere gassen) of aerobatics (luchtacrobatiek). In een kruiswoordraadsel zou "AERO" worden ingevuld bij aanwijzingen die verwijzen naar deze concepten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Havenarbeider 6 Letters is DOKKER.

Uitleg: Het woord "DOKKER" wordt vaak gebruikt als synoniem voor een havenarbeider. Het verwijst naar iemand die werkt op de dokken of kades van een haven, meestal in het laden en lossen van schepen of het verplaatsen van vracht. In kruiswoordraadsels wordt dit soort aanwijzingen vaak gebruikt om te verwijzen naar specifieke beroepen of personen die met een bepaalde omgeving of activiteit te maken hebben.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Par Exemple 2 Letters is PE.

Uitleg: Het antwoord "PE" is een verkorte vorm van "Par Exemple", wat Frans is voor "bijvoorbeeld" in het Nederlands. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen, vandaar dat "PE" wordt gebruikt voor "Par Exemple".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schaamte 4 Letters is GENE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "GENE" voor het kruiswoordraadsel "Schaamte" verwijst naar het begrip "gene" in de context van genetica. In de biologische context kan "gene" verwijzen naar de basiseenheid van genetische informatie die eigenschappen van levende organismen bepaalt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Visuil 5 Letters is OELOE.

Uitleg: Het antwoord "OELOE" voor het kruiswoordraadsel "Visuil" lijkt te verwijzen naar een vogelsoort genaamd "oelek." De "oelek" is een Zuid-Amerikaanse visuil (Nyctibius griseus), ook bekend als de grote of grijze visuil. Het antwoord "OELOE" is waarschijnlijk een alternatieve spelling of een variatie in de spelling, afhankelijk van de specifieke regels van het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Teerhartig 4 Letters is WEEK.

Uitleg: "Teerhartig" verwijst naar iemand die gevoelig, zachtmoedig of vriendelijk is van aard. In sommige kruiswoordraadsels kan het woord "WEEK" worden gebruikt als synoniem voor zacht of gevoelig, vooral in de betekenis van iemand zijn aard of karakter beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Shag 8 Letters is ROLTABAK.

Uitleg: Het antwoord "ROLTABAK" voor de vraag "Shag" in een kruiswoordraadsel verwijst naar losse tabak die wordt gebruikt om zelf sigaretten te rollen. "Shag" is een informele term die vaak wordt gebruikt om losse tabak aan te duiden die niet voorgedraaid is, in tegenstelling tot kant-en-klare sigaretten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Politieafdeling 2 Letters is ME.

Uitleg: Het antwoord "ME" verwijst naar de Mobiele Eenheid (ME) in Nederland. De Mobiele Eenheid is een speciale eenheid van de Nederlandse politie die wordt ingezet bij grootschalige openbare ordeverstoringen en bijzondere situaties waarbij veel politie-inzet nodig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slokje 3 Letters is NIP.

Uitleg: In kruiswoordpuzzels wordt "NIP" vaak gebruikt als synoniem voor een klein slokje, zoals bij het drinken van een drankje. Dus, "NIP" is het antwoord op de vraag "Slokje" omdat het verwijst naar een kleine hoeveelheid drank die in één keer genomen wordt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel 4 Letters is IKAT.

Uitleg: Het antwoord "IKAT" verwijst naar een specifieke textieltechniek waarbij garens eerst worden geverfd voordat ze worden geweven. Bij ikat-weven worden delen van de garens met was bedekt, zodat ze niet absorberen en later verf kunnen vasthouden. Dit proces zorgt voor een patroon dat kenmerkend is voor ikat-stoffen, met vaak een vervagend effect langs de randen van het patroon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dulden 5 Letters is VELEN.

Uitleg: "Dulden" betekent het toestaan of verdragen van iets, vaak in de zin van iets toelaten of accepteren wat misschien niet ideaal is. Het woord "VELEN" kan worden geïnterpreteerd als "toestaan" in de zin van het tolereren of accepteren van bepaalde omstandigheden of gedragingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Smeermiddel 4 Letters is OLIE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "OLIE" past goed bij de vraag "Smeermiddel" in een kruiswoordpuzzel omdat olie vaak wordt gebruikt als smeermiddel om wrijving te verminderen en bewegende delen soepel te laten werken. In verschillende industriële toepassingen en ook in dagelijkse huishoudelijke taken wordt olie gebruikt om machines, motoren, en andere mechanische apparaten te smeren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achterkant 7 Letters is RUGZIJDE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "RUGZIJDE" verwijst naar de achterkant van iets, zoals bijvoorbeeld de achterkant van een object, boek, of zelfs van een menselijk lichaam. Het woord wordt vaak gebruikt om te beschrijven wat aan de achterkant of achterzijde van iets te vinden is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 9 Letters is KUITBROEK.

Uitleg: Het antwoord "KUITBROEK" kan worden verklaard als een kledingstuk dat tot aan de kuit reikt, dus een broek die niet tot aan de enkels maar tot aan de kuiten komt. Dit type broek is korter dan normale broeken en kan bijvoorbeeld worden gedragen tijdens sporten zoals fietsen of wandelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vuilnishoop 6 Letters is ASBELT.

Uitleg: Het antwoord "ASBELT" voor de vraag "Vuilnishoop" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een technische term die wordt gebruikt in de context van afvalverwerking en recycling. Een "asbelt" is een transportband die wordt gebruikt om as en ander afvalmateriaal te verplaatsen, vooral in industriële omgevingen zoals afvalverbrandingsinstallaties of recyclingfaciliteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoofdstad Van Zambia 6 Letters is LUSAKA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "LUSAKA" is de hoofdstad van Zambia. Lusaka ligt in het zuidelijke deel van Zambia en is het politieke en administratieve centrum van het land. In kruiswoordraadsels wordt vaak gevraagd naar hoofdsteden van landen, en "LUSAKA" past daar perfect bij als het juiste antwoord op de vraag naar de hoofdstad van Zambia.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Licht Breekbaar 5 Letters is FRELE.

Uitleg: Het antwoord "FRELE" komt van het Franse woord "frêle", wat "licht" of "breekbaar" betekent. In kruiswoordraadsels worden vaak woorden uit verschillende talen gebruikt, inclusief Franse woorden, die bekend staan om hun precisie in het beschrijven van bepaalde concepten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse Wijsgeer 5 Letters is PLATO.

Uitleg: Natuurlijk! In kruiswoordpuzzels wordt "Plato" vaak gebruikt als het antwoord voor "Griekse wijsgeer". Plato was een beroemde Griekse filosoof uit de klassieke oudheid, een leerling van Socrates en de leraar van Aristoteles. Hij staat bekend om zijn bijdragen aan de westerse filosofie, vooral zijn ideeën over de vormenwereld en zijn dialogen zoals "De Republiek".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afrikaanse Bond (Hist.) 3 Letters is OAE.

Uitleg: Het antwoord "OAE" verwijst naar de "Orde van Afrikaanse Eedgenoten" (Orde van die Afrikaanse Eedgenootskap in het Afrikaans), een historische organisatie in Zuid-Afrika die een rol speelde in de vroege ontwikkeling van de Afrikaanse taal en cultuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Germaanse God 3 Letters is ASE.

Uitleg: Het antwoord "ASE" kan verwijzen naar de Germaanse god Æsir. De Æsir zijn een groep goden in de Noordse mythologie, waartoe bekende figuren zoals Odin, Thor en Frigg behoren. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of verkorte namen gebruikt, en "ASE" kan een verkorte vorm zijn die naar deze goden verwijst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Financieel Overzicht 9 Letters is GROOTBOEK.

Uitleg: Het woord "GROOTBOEK" verwijst naar een belangrijk financieel document in de boekhouding. Het grootboek is een overzicht van alle financiële transacties van een bedrijf, gegroepeerd onder verschillende rekeningen zoals activa, passiva, inkomsten, en uitgaven. Het biedt een gedetailleerde en gestructureerde samenvatting van alle financiële activiteiten gedurende een bepaalde periode.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verdwenen 4 Letters is HEEN.

Uitleg: "Heen" betekent normaal gesproken "weg van hier" of "naar daar". In de context van een kruiswoordraadsel, vooral als het gaat om een vraag zoals "Verdwenen", kan "HEEN" worden geïnterpreteerd als iets dat weg is gegaan of verdwenen is. Het is een synoniem dat in dit geval past bij het idee van iets dat niet meer aanwezig is, maar elders naartoe is gegaan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaartterm 4 Letters is SLEM.

Uitleg: Het woord "SLEM" wordt vaak gebruikt in kaartspellen zoals bridge en refereert naar een bieding in bridge waarbij de speler zich verbindt om alle trucs (slagen) te winnen. Het is de hoogste bieding die men kan doen in een bridge-spel, en het impliceert een grote mate van vertrouwen in het winnen van alle trucs met de gekozen troefkleur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Krijgsman 7 Letters is STRIJDER.

Uitleg: Het antwoord "strijder" voor de vraag "krijgsman" komt voort uit de betekenis van het woord "strijder" als een synoniem voor krijgsman, soldaat of militair. In een kruiswoordpuzzel worden vaak synoniemen of woorden met vergelijkbare betekenissen gebruikt om de puzzel op te lossen. Dus, "strijder" past goed als antwoord op de vraag "krijgsman".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Handigheid 5 Letters is KNEEP.

Uitleg: Het woord "KNEEP" wordt vaak gebruikt als antwoord in kruiswoordraadsels met de betekenis "handigheid" omdat het verwijst naar een specifieke vaardigheid, truc of techniek om iets te bereiken of te doen. In bredere zin kan het ook verwijzen naar een strategie of methode om een probleem op te lossen of een doel te bereiken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schooier 6 Letters is RABAUW.

Uitleg: Het antwoord "RABAUW" is een synoniem voor "schooier" of "bedelaar". In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen. "RABAUW" verwijst naar iemand die arm is en vaak bedelt of rondzwervend leeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanval 6 Letters is CHARGE.

Uitleg: "In kruiswoordraadsels is het antwoord 'CHARGE' geschikt voor de aanwijzing 'Aanval' om verschillende redenen. Ten eerste verwijst 'charge' naar een militaire aanval, waarbij troepen snel en agressief oprukken naar de vijand. Deze term wordt ook gebruikt in sporten zoals rugby, waar het aanduidt dat een team snel en krachtig aanvalt richting de tegenstander.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houten Vat 3 Letters is AAD.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "AAD" voor de vraag "Houten vat" verwijst vaak naar de informele term "Aad" of "Adriaan", die gebruikt wordt om een klein houten vat aan te duiden. Deze benaming kan voorkomen in kruiswoordraadsels waarbij afkortingen of informele termen worden gebruikt om alledaagse voorwerpen te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ieder 3 Letters is ELK.

Uitleg: Het antwoord "ELK" past goed bij de vraag "Ieder" in een kruiswoordpuzzel omdat "elk" synoniem is voor "ieder" of "iedereen". In het Nederlands wordt "elk" gebruikt om aan te geven dat iets voor iedereen geldt of dat iets voor iedere persoon afzonderlijk geldt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stemming 5 Letters is SFEER.

Uitleg: Het antwoord "SFEER" bij een kruiswoordraadsel dat vraagt om "Stemming" heeft te maken met de sfeer of de atmosfeer die een bepaalde stemming kan omvatten. Het kan verwijzen naar de emotionele toestand of de ambiance van een bepaalde situatie, plaats, of evenement.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijsje 5 Letters is RAKET.

Uitleg: Het antwoord "RAKET" voor het kruiswoordraadsel "Ijsje" kan worden verklaard omdat "RAKET" een type ijsje is dat populair is in Nederland en België. Het bestaat uit verschillende lagen ijs in de vorm van een raket. Dit type ijsje wordt vaak geassocieerd met de naam "RAKET" vanwege zijn vorm, die lijkt op een raket.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deense Heildronk 4 Letters is SKOL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "SKOL" is een Deense uitdrukking die wordt gebruikt als een toost, vergelijkbaar met "proost" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt bij het heffen van een glas tijdens een toast of een feestelijke gelegenheid in Denemarken. In kruiswoordraadsels wordt "SKOL" vaak gebruikt als het antwoord op aanwijzingen die betrekking hebben op een toost of een feestelijke groet.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rustteken (Muziek) 4 Letters is SELA.

Uitleg: Het antwoord "SELA" in een kruiswoordraadsel dat naar een rustteken in de muziek verwijst, komt uit het Hebreeuws en wordt in sommige Engelse bijbelvertalingen gebruikt om een ​​muzikale pauze aan te duiden. Het wordt vooral gezien in de Psalmen en wordt geïnterpreteerd als een aanwijzing om te pauzeren of stil te zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeedier 3 Letters is ROB.

Uitleg: Het antwoord "ROB" voor de vraag "Zeedier" in een kruiswoordraadsel is mogelijk bedoeld als een afkorting voor "Robbe", wat een ouderwetse benaming is voor een zeehond in het Nederlands. In sommige kruiswoordpuzzels worden afkortingen gebruikt voor antwoorden die anders te lang zouden zijn voor de beschikbare ruimte in het raster.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van En Anderen 2 Letters is EA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "EA" voor de aanwijzing "vraag: En Anderen" zou kunnen verwijzen naar de afkorting "E.A.", wat staat voor "En Anderen". In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt als antwoorden, en "E.A." wordt vaak gebruikt om naar andere mensen of entiteiten te verwijzen, naast de specifiek genoemde.

Gerelateerde kruiswoordraadsel antwoorden

Antwoorden op elke aanwijzing voor De Volkskrant kruiswoordraadsels bijgewerkt hieronder.

Aanwijzing Lengte
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Advertisement