1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 17 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 17 Juni 2024

Vandaag vind je het antwoord op het kruiswoordraadsel van de Volkskrant in ons artikel hieronder. Ga mee op een avontuurlijke reis door een labyrint van aanwijzingen en intrigerende puzzels.

by Lina

Updated Jun 17, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 17 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sierstruik 5 Letters is RIBES.

Uitleg: Het antwoord "RIBES" verwijst naar een geslacht van planten, bekend als ribes (rode bessen). Deze planten staan bekend om hun sierlijke struiken en worden vaak gebruikt als sierstruiken in tuinen vanwege hun decoratieve bessen en bladeren.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spoorboekje 8 Letters is REISGIDS.

Uitleg: Het antwoord "REISGIDS" voor het kruiswoordraadsel "Spoorboekje" kan worden verklaard omdat beide termen verwijzen naar bronnen van informatie over reizen. Een "Spoorboekje" is een gids met treintijden, die reizigers gebruiken om hun treinroutes te plannen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrucht 4 Letters is UGLI.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "UGLI" verwijst naar een vrucht genaamd "Ugli". De Ugli is een citrusvrucht die een kruising is tussen grapefruit, sinaasappel en mandarijn. Het staat bekend om zijn hobbelige, lelijke schil, vandaar de naam "Ugli". De vrucht is zoet en sappig van binnen, vergelijkbaar met een grapefruit maar minder zuur.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dergelijke 3 Letters is DGL.

Uitleg: Het antwoord "DGL" staat voor "Dergelijke" in het kruiswoordraadsel. "Dergelijke" betekent "zoals" of "gelijksoortig". Dus in de context van een kruiswoordraadsel zou "DGL" verwijzen naar iets dat vergelijkbaar is met het gegeven woord of onderwerp.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Detectiveverhaal 5 Letters is KRIMI.

Uitleg: Het antwoord "KRIMI" is een verkorte vorm van "Kriminalroman", wat Duits is voor "detectiveroman" of "detectiveverhaal". In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of afgekorte woorden gebruikt om ruimte te besparen en het puzzelen uitdagender te maken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Israël 8 Letters is NAZARETH.

Uitleg: Het antwoord "NAZARETH" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een stad in Israël die historische en religieuze betekenis heeft. Nazareth is vooral bekend als de plaats waar Jezus Christus is opgegroeid volgens het Nieuwe Testament van de Bijbel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boom 3 Letters is EIK.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "EIK" is waarschijnlijk gerelateerd aan het feit dat "eik" een type boom is. In veel kruiswoordraadsels worden vragen gesteld zoals "Boom" en wordt verwacht dat het antwoord een specifiek type boom is, zoals een eik, den, es, etc. Dus, "EIK" is het antwoord op de vraag "Boom".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewas 4 Letters is BOOM.

Uitleg: Het antwoord "BOOM" kan passen bij het kruiswoordraadsel als het gevraagde woord "Gewas" refereert aan een boom als een gewas dat groeit in de natuur. In de context van kruiswoordraadsels worden soms woorden op een meer poëtische of figuurlijke manier gebruikt, en "BOOM" past in dit geval bij de omschrijving van een gewas, omdat bomen natuurlijk groeiende planten zijn.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deelstaat van India 3 Letters is GOA.

Uitleg: Zeker! Het antwoord "GOA" verwijst naar de Indiase deelstaat Goa. Goa is bekend om zijn stranden, Portugese koloniale architectuur, kerken en levendige cultuur. Het is een populaire toeristische bestemming in India vanwege zijn mix van Indiase en Portugese invloeden, festivals, en historische bezienswaardigheden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Invasie 4 Letters is RAID.

Uitleg: Het antwoord "RAID" kan in een cryptogram of kruiswoordraadsel worden verklaard als een synoniem voor "invasie". Een RAID verwijst naar een snelle militaire aanval of een plotselinge inval, wat overeenkomt met de betekenis van "invasie" als een onverwachte aanval of binnendringing.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weerinstituut 4 Letters is KNMI.

Uitleg: Het antwoord "KNMI" verwijst naar het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Dit instituut is verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van meteorologische gegevens in Nederland. Ze verstrekken weersverwachtingen, adviseren over klimaatverandering en leveren ook data voor wetenschappelijk onderzoek.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meststof 4 Letters is KALI.

Uitleg: Het antwoord "KALI" in een kruiswoordraadsel met de vraag "Meststof" verwijst naar kalium (chemisch symbool K), wat een belangrijk bestanddeel is van meststoffen. Kalium speelt een essentiële rol in de groei van planten en wordt vaak toegevoegd aan meststoffen om de plantengroei te bevorderen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klipgeit 4 Letters is GEMS.

Uitleg: Het antwoord "GEMS" voor de vraag "Klipgeit" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door te verwijzen naar de klipgeit als een ander woord voor "steenbok". De steenbok is een berggeit die vaak op rotsachtige terreinen leeft, vandaar de associatie met "klip" (rots) en "geit".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stuk 3 Letters is END.

Uitleg: Het antwoord "END" voor de vraag "Stuk" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door te verwijzen naar het einde of de conclusie van iets. In veel contexten kan "end" worden gebruikt om een deel of segment van iets aan te duiden, zoals bijvoorbeeld een segment van een film, verhaal, of zelfs een fysiek stuk materiaal.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Haal met de tong 3 Letters is LIK.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "LIK" past bij de vraag "Haal met de tong" omdat het verwijst naar de handeling van likken, wat typisch is voor wat een tong doet. In kruiswoordraadsels zijn antwoorden vaak directe en beknopte omschrijvingen van een bepaalde actie of betekenis, en "LIK" past goed bij de omschrijving van het gebruik van de tong om iets te likken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Iemand die verzamelt 8 Letters is SPAARDER.

Uitleg: Het woord "spaarder" wordt gebruikt om iemand aan te duiden die iets verzamelt, zoals munten, postzegels, of andere voorwerpen. In de context van een kruiswoordraadsel zou "iemand die verzamelt" naar "spaarder" verwijzen omdat het een specifieke term is die dit gedrag beschrijft. Het woord kan ook figuurlijk gebruikt worden voor iemand die geld of andere dingen spaart.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Serie 3 Letters is RIS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "RIS" kan worden verklaard als een afkorting die vaak wordt gebruikt voor "Recherche en Information Scientifique". Dit is een Franse term die verwijst naar wetenschappelijke informatiezoektocht of onderzoek. In het Engels zou dit worden vertaald als "Research and Information Services".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorzetsel 3 Letters is VAN.

Uitleg: Natuurlijk! Het voorzetsel "van" wordt vaak gebruikt om een relatie tussen twee elementen aan te geven, zoals de genitieve relatie (bezit), oorsprong, materiaal, inhoud, enzovoort. In het kader van een kruiswoordraadsel zou "van" passen bij vragen die naar een dergelijke relatie of betekenis verwijzen

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verfstof 4 Letters is OKER.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "OKER" verwijst naar een natuurlijke kleurstof die voornamelijk wordt gewonnen uit gele aardpigmenten, vaak te vinden in klei. Het wordt gebruikt als verfstof in kunst en ambachten, en wordt ook wel gebruikt om pigmenten te produceren voor verven en cosmetica.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lengtemaat 4 Letters is INCH.

Uitleg: Het antwoord "INCH" is een lengtemaat in het Engels. Een inch is een veelgebruikte eenheid om lengtes te meten, vooral in landen zoals de Verenigde Staten waar het metrische stelsel niet standaard is. Een inch is gelijk aan 2,54 centimeter. In kruiswoordraadsels wordt "INCH" vaak gebruikt als het antwoord op aanwijzingen die betrekking hebben op eenheid van lengte.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Visverwerkingsbedrijf 7 Letters is ROKERIJ.

Uitleg: Het woord "ROKERIJ" verwijst naar een plaats waar vis (en soms ook vlees) wordt gerookt. Visrokerijen zijn faciliteiten waar vis wordt bereid door ze aan rook bloot te stellen, wat zorgt voor een specifieke smaak en conservering. In het kader van een kruiswoordraadsel met het vraagwoord "Visverwerkingsbedrijf" zou "ROKERIJ" het antwoord zijn omdat het specifiek verwijst naar een locatie waar vis wordt verwerkt door roken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dik 6 Letters is BUIKIG.

Uitleg: Het woord "BUIKIG" betekent "dik" in de zin van een ronde of uitstekende buik hebben, wat vaak wordt geassocieerd met overgewicht of een volle buik. In het kruiswoordraadsel zou de vraag "Dik" zijn geweest, waarop "BUIKIG" het passende antwoord is vanwege deze betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Edelgrootmogende 3 Letters is EGM.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "EGM" staat voor "EdelGrootMogende". Dit is een titel die wordt gebruikt om respectvolle of hooggeplaatste personen aan te spreken, vaak in formele of historische contexten. In sommige landen en in bepaalde historische periodes werd deze titel gebruikt om een hooggeplaatst persoon aan te duiden, zoals bijvoorbeeld in adellijke kringen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slijk 4 Letters is SLIB.

Uitleg: Het antwoord "SLIB" voor de vraag "Slijk" in een kruiswoordraadsel verwijst naar modderig of drassig sediment dat zich vaak vormt op de bodem van waterlichamen zoals rivieren, meren of zeeën. Slib bestaat uit fijne deeltjes zoals klei, silt en organisch materiaal dat bezinkt en zich ophoopt op de bodem.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaassoort 7 Letters is EDAMMER.

Uitleg: Het antwoord "EDAMMER" verwijst naar een kaassoort. Edammer is een soort kaas die oorspronkelijk uit Nederland komt, vernoemd naar de stad Edam. Het staat bekend om zijn ronde vorm en de rode, wasachtige korst. Edammer kaas heeft een milde, licht pittige smaak en is populair over de hele wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inspectie voor de gezondheidszorg 3 Letters is IGZ.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IGZ" staat voor "Inspectie voor de gezondheidszorg". Dit is de afkorting voor de Nederlandse organisatie die toezicht houdt op de gezondheidszorg, vergelijkbaar met inspectieorganisaties in andere landen. Hun rol omvat onder meer het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorgdiensten en -voorzieningen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mep 4 Letters is SLAG.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SLAG" kan worden verklaard als een synoniem voor "vraag" in de context van een kruiswoordraadsel. In kruiswoordraadsels worden soms synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen. Hier betekent "vraag" dus "slag" als antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Perfect 6 Letters is IDEAAL.

Uitleg: Het woord "IDEAAL" betekent in het Nederlands "perfect" of "optimaal". In de context van een kruiswoordraadsel kan "ideaal" verwijzen naar iets wat volmaakt is, ideaal voor een bepaalde situatie, of een optimale oplossing voor een vraag of probleem in het raadsel. Het is een veelvoorkomend synoniem dat wordt gebruikt om een hoog niveau van geschiktheid of perfectie aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontzetting 6 Letters is SCHRIK.

Uitleg: Het antwoord "SCHRIK" past goed bij de vraag "Ontzetting" in een kruiswoordraadsel omdat "schrik" synoniem is met een plotselinge angstreactie of een gevoel van ontzetting. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om antwoorden te construeren, waarbij "schrik" een passend synoniem is voor "ontzetting".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 3 Letters is RIA.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "RIA" verwijst naar een meisjesnaam. "RIA" is een veelvoorkomende verkorte vorm van namen zoals Maria, Victoria, of Rianne. In kruiswoordraadsels worden verkorte vormen van namen vaak gebruikt om ruimte te besparen en het raadsel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Religieuze 3 Letters is NON.

Uitleg: Het woord "NON" is een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels en wordt vaak gebruikt om "nee" of "niet" aan te geven. In de context van religieuze vraagstukken kan "NON" verwijzen naar iets dat niet religieus is of niet verbonden is met een specifieke religie. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke puzzel en de aanwijzingen die worden gegeven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 3 Letters is ROK.

Uitleg: Zeker! Het antwoord "ROK" verwijst naar een kledingstuk dat door vrouwen gedragen wordt. Een rok is een kledingstuk dat typisch vanaf de taille of heupen naar beneden hangt en de benen bedekt, in tegenstelling tot een broek. In een kruiswoordraadsel wordt "ROK" vaak gebruikt om te verwijzen naar dit specifieke kledingstuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koorafsluiting in een kerk 6 Letters is OKSAAL.

Uitleg: Het woord "OKSAAL" lijkt te zijn samengesteld uit "OK" en "SAAL". In het Nederlands wordt "OK" vaak gebruikt als een bevestiging of goedkeuring, terwijl "SAAL" waarschijnlijk verwijst naar "zaal" in het Afrikaans of misschien een lokale variant ervan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziektoon 3 Letters is DES.

Uitleg: Het antwoord "DES" in het kruiswoordraadsel staat voor "Des," wat een afkorting is voor de toonsoort D-mineur. In de muzieknotatie worden toonsoorten vaak aangegeven met afkortingen van de Engelse namen voor de noten. In dit geval staat "DES" voor D (Des) mineur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Binnen plaatsvindend 6 Letters is INDOOR.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "INDOOR" is een passend antwoord op de vraag "Binnen plaatsvindend" omdat het verwijst naar activiteiten of gebeurtenissen die zich binnen (in een gebouw) afspelen, in tegenstelling tot buiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloem 3 Letters is LIS.

Uitleg: Het antwoord "LIS" voor het kruiswoordraadsel "Bloem" verwijst naar de botanische term "Lisianthus". Lisianthus is een geslacht van bloeiende planten in de familie Gentianaceae. Deze planten produceren prachtige bloemen die worden gewaardeerd om hun elegantie en worden vaak gebruikt in boeketten en als tuinplanten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koordans 3 Letters is REI.

Uitleg: Het antwoord "REI" op de vraag "Koordans" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de traditionele Japanse dansvorm "Noh" (能) waarbij dansers vaak koorden (reien) dragen als onderdeel van hun kostuums. Dit antwoord speelt dus in op de specifieke kledingstukken die worden gebruikt tijdens deze dansvoorstellingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheepsvloer 3 Letters is DEK.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "DEK" voor de vraag "Scheepsvloer" verwijst naar het dek van een schip. Het dek is het horizontale oppervlak van een schip waarop men loopt, en waarop zich vaak ook andere structuren en installaties bevinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drank 3 Letters is GIN.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "GIN". Gin is een sterke alcoholische drank die wordt gedestilleerd uit graan en gearomatiseerd met jeneverbes en andere kruiden. In kruiswoordraadsels worden vaak aanwijzingen gegeven die naar specifieke woorden of termen verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dierlijk 7 Letters is ANIMAAL.

Uitleg: Het woord "ANIMAAL" is een synoniem voor "dierlijk" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar iets dat betrekking heeft op dieren of van dierlijke aard is. In een kruiswoordraadsel wordt "ANIMAAL" dus gebruikt als het antwoord op een vraag die naar iets dierlijks of met dieren te maken heeft.

Advertisement