1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 21 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 21 Juni 2024

Ontdek vandaag het antwoord op het kruiswoordraadsel van de Volkskrant in ons artikel hieronder. Laat je brein meenemen op een reis door een doolhof van aanwijzingen en mysterieuze puzzels.

by Zoë

Updated Jun 21, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 21 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Politicus van plaatselijke politieke partij 6 Letters is LOKALO.

Uitleg: Het antwoord "LOKALO" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een politicus van een plaatselijke politieke partij. In veel kruiswoordpuzzels worden afkortingen en specifieke termen gebruikt om naar verschillende functies, titels of groepen mensen te verwijzen. "LOKALO" kan dus worden geïnterpreteerd als een informele term die wordt gebruikt om een lokale politicus aan te duiden die actief is bij een plaatselijke politieke partij.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uit een noord-hollandse streek 5 Letters is ZAANS.

Uitleg: Het antwoord "ZAANS" verwijst naar iets uit de Zaanstreek in Noord-Holland. De Zaanstreek staat bekend om zijn historische molens, houtbouw en industrie. Daarom wordt "ZAANS" gebruikt om iets te beschrijven dat afkomstig is uit of betrekking heeft op deze regio.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hogere bieding 5 Letters is OPBOD.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "OPBOD" verwijst naar een term die wordt gebruikt bij veilingen. Een opbod is een proces waarbij verschillende partijen tegen elkaar bieden om een hogere prijs te bereiken voor een bepaald item of dienst.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duitse keizer 4 Letters is OTTO.

Uitleg: Het antwoord "OTTO" voor het kruiswoordraadsel "Duitse keizer" verwijst naar keizer Otto, specifiek Otto von Bismarck. Hij was een belangrijke figuur in de Duitse geschiedenis, vooral bekend als de eerste keizer van Duitsland na de eenwording in 1871. In veel kruiswoordraadsels wordt "OTTO" gebruikt om naar hem te verwijzen vanwege zijn prominente positie in de Duitse geschiedenis als keizer Otto von Bismarck.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klus 6 Letters is KARWEI.

Uitleg: Het antwoord "KARWEI" op de vraag "Klus" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de bekende bouwmarkt in Nederland genaamd "Karwei". Karwei is een winkelketen die diverse producten verkoopt voor klussen in en om het huis, van gereedschap tot verf en bouwmaterialen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbespreekbaar 5 Letters is TABOE.

Uitleg: Het woord "TABOE" wordt gebruikt om iets aan te duiden dat onbespreekbaar is, een onderwerp waarover men liever niet spreekt of waarop een taboe rust. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of woorden met verwante betekenissen gebruikt als aanwijzingen voor de oplossingen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van het lichaam 3 Letters is RUG.

Uitleg: Het antwoord "RUG" verwijst naar het deel van het lichaam dat zich aan de achterkant bevindt, tussen de nek en de billen. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar lichaamsdelen verwezen met eenvoudige woorden die gemakkelijk te raden zijn, zoals "RUG" voor het deel van het lichaam dat de rug wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vochtdeeltje 4 Letters is DRUP.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "DRUP". Dit komt omdat "DRUP" een synoniem is voor een vochtdeeltje, namelijk een druppel. In veel kruiswoordraadsels worden dit soort woordspelingen gebruikt waarbij het antwoord een ander woord kan zijn dat een synoniem, een deel van het woord, of op een andere manier verwant is aan de aanwijzing of vraag.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beveiliging bij een spoorwegovergang 4 Letters is AHOB.

Uitleg: Het antwoord "AHOB" staat voor "Automatische Halve Overwegbomen". Dit is een term die in Nederland wordt gebruikt om een type beveiligingssysteem bij spoorwegovergangen aan te duiden. Deze overwegbomen worden automatisch gesloten wanneer er een trein nadert, wat de veiligheid van het wegverkeer op de spoorwegovergang waarborgt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filmsamenstelling 7 Letters is MONTAGE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "MONTAGE" wordt vaak gebruikt in de context van film- en videoproductie om te verwijzen naar de techniek van het samenstellen van verschillende beelden, scènes of fragmenten tot een coherent geheel. Het kan ook verwijzen naar de kunst van het bewerken van beelden om een bepaald effect of verhaal te bereiken.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vis 5 Letters is TONIJN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TONIJN" past goed bij de vraag "Vis". Tonijn is een veelvoorkomende vissoort die wereldwijd geconsumeerd wordt. Het staat bekend om zijn stevige vlees en wordt vaak gebruikt in sushi, salades en als hoofdingrediënt in vele gerechten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een schip 4 Letters is ROMP.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ROMP" verwijst naar het belangrijkste deel van een schip, dat zich bevindt tussen de boeg (voorkant) en de achtersteven (achterkant). De romp is het gedeelte van het schip dat het water doorsnijdt en dient als de structuur waarop de rest van het schip is gebouwd. Het bevat meestal de machinekamer, de laadruimte of passagiersruimte, afhankelijk van het type schip.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tropische vogel 8 Letters is KOLIBRIE.

Uitleg: Natuurlijk! Een kolibrie is een kleine, kleurrijke vogel die voornamelijk voorkomt in Zuid- en Midden-Amerika. Ze staan bekend om hun snelle vleugelslagen, waarmee ze in de lucht kunnen blijven hangen en bloemen kunnen bestuiven. Kolibries hebben vaak een iriserend verenkleed en zijn populair vanwege hun schoonheid en wendbaarheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Turkse munt 4 Letters is LIRA.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "LIRA". De Turkse munt wordt aangeduid met de naam "lira". In Turkije is de lira de officiële munteenheid, en het wordt ook gebruikt als een algemene term om te verwijzen naar verschillende historische en moderne munteenheden in verschillende landen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oliehoudend gewas 5 Letters is SESAM.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SESAM" verwijst naar een oliehoudend gewas, namelijk sesamzaad. Sesamzaad wordt veel gebruikt om sesamolie te produceren, wat een belangrijke olie is in verschillende keukens over de hele wereld. Daarom past "SESAM" goed als antwoord op de vraag in het kruiswoordraadsel over een oliehoudend gewas.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dwergstaat in Europa 7 Letters is ANDORRA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ANDORRA" verwijst naar het dwergstaatje Andorra, gelegen in Europa tussen Spanje en Frankrijk. Andorra is bekend vanwege zijn kleine omvang en is een van de kleinste landen ter wereld. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar landen en geografische locaties verwezen met hints zoals "dwergstaat in Europa", waarbij "ANDORRA" een passend antwoord is vanwege zijn status als dwergstaat en zijn ligging op het Europese continent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Buurland van Colombia 4 Letters is PERU.

Uitleg: Het antwoord "PERU" als buurland van Colombia komt doordat Peru en Colombia beide Zuid-Amerikaanse landen zijn die grenzen aan elkaar. Ze delen een landsgrens in het noordwesten van Zuid-Amerika. In kruiswoordraadsels worden vaak dit soort geografische naburigheidsvragen gesteld om de kennis van landen en hun grenzen te testen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Genodigde 4 Letters is GAST.

Uitleg: Het antwoord "GAST" voor de vraag "Genodigde" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard omdat een "gast" iemand is die uitgenodigd is om ergens aanwezig te zijn, bijvoorbeeld op een feest, een evenement of een diner. In de context van een kruiswoordraadsel wordt vaak gezocht naar synoniemen of specifieke woorden die passen bij de gegeven definitie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geestelijke gezondheidszorg 3 Letters is GGZ.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "GGZ" staat voor "Geestelijke Gezondheidszorg". GGZ is een afkorting die veel gebruikt wordt in Nederland en België om te verwijzen naar de sector van de geestelijke gezondheidszorg, waarin professionals zoals psychiaters, psychologen en therapeuten werken aan het behandelen en ondersteunen van mensen met psychische problemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gedroogde kokos 5 Letters is KOPRA.

Uitleg: Het antwoord "KOPRA" verwijst naar gedroogde kokos in het kruiswoordraadsel. "Kopra" is een term die gebruikt wordt voor gedroogd kokosvlees, voornamelijk geproduceerd voor de productie van kokosolie. In kruiswoordraadsels worden soms specifieke termen of synoniemen gebruikt die mogelijk minder bekend zijn in dagelijks taalgebruik, maar die wel correct zijn binnen de context van het raadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waterzucht 6 Letters is OEDEEM.

Uitleg: Het antwoord "OEDEEM" verwijst naar de medische term voor waterzucht. Oedeem is de ophoping van vocht in de weefsels van het lichaam, wat leidt tot zwelling. Dit kan optreden als gevolg van verschillende oorzaken, zoals hartfalen, nierziekte, leverziekte, of als gevolg van andere gezondheidsproblemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Italiaanse groet 4 Letters is CIOA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "CIOA" lijkt te zijn bedoeld als "CIAO", wat een Italiaanse groet is die informeel wordt gebruikt om hallo of tot ziens te zeggen. "CIAO" wordt vaak gebruikt in Italiaanse gesprekken en is internationaal bekend als een begroeting uit het Italiaans.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord 5 Letters is ERTOE.

Uitleg: Het antwoord "ERTOE" kan worden verklaard als een bijwoord dat aanduidt dat iets in de richting van een bepaalde plaats, doel of situatie beweegt. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets of iemand naar een bepaald punt of doel gaat. In een context van een kruiswoordraadsel zou "ERTOE" passen bij aanwijzingen die verwijzen naar beweging of richting.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Driewielige motor 5 Letters is TRIKE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TRIKE" verwijst naar een driewielige motorfiets. "Trike" is afgeleid van het woord "tricycle", wat letterlijk "drie wielen" betekent. In het geval van een motorfiets heeft een trike meestal één wiel aan de voorzijde en twee wielen aan de achterzijde, wat hem stabiliteit geeft vergelijkbaar met een auto, maar met het uiterlijk en de bedieningselementen van een motorfiets.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spaanse adellijke titel 6 Letters is GRANDE.

Uitleg: Het woord "GRANDE" in het Spaans betekent "groot" of "grootse". In de context van een kruiswoordraadsel dat vraagt om een Spaanse adellijke titel, verwijst "Grande" naar "Grande de España", wat een van de hoogste adellijke titels in Spanje is. Deze titel wordt verleend aan sommige Spaanse adellijke families en komt overeen met de Engelse titel "Grandee".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waterdoorlatende opening 6 Letters is LEKGAT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "LEKGAT" verwijst naar een opening of een gat dat water doorlaat, zoals bijvoorbeeld in een regenpijp of een afvoer. In de context van een kruiswoordraadsel dat een waterdoorlatende opening beschrijft, is "LEKGAT" een passende oplossing omdat het direct aanduidt dat het een opening is waar water doorheen kan lekken of stromen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verpakkingsmateriaal 6 Letters is KARTON.

Uitleg: Het woord "KARTON" is een antwoord op de vraag "Verpakkingsmateriaal" in een kruiswoordraadsel. Een verklaring hiervoor is dat karton een veelgebruikt materiaal is voor het maken van verpakkingen van verschillende soorten producten. Het is stevig, relatief licht van gewicht en kan gemakkelijk worden bedrukt, waardoor het ideaal is voor verpakkingsdoeleinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kunstprooi 4 Letters is LOER.

Uitleg: Het antwoord "LOER" voor de vraag "Kunstprooi" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard vanuit de betekenis van het woord "loer". In dit geval wordt "loer" gebruikt in de zin van iets dat bedrieglijk lijkt op het echte, maar eigenlijk kunstmatig of namaak is. Dus, een "kunstprooi" zou dan een prooi zijn die niet echt is, maar bijvoorbeeld gemaakt is om iets na te bootsen of te verleiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bedwelmend middel 5 Letters is OPIUM.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "OPIUM" verwijst naar een bedwelmend middel vanwege de eigenschappen van opium. Opium is een natuurlijk voorkomende substantie die wordt gewonnen uit de papaverplant. Het staat bekend om zijn bedwelmende en pijnstillende effecten. Historisch gezien is opium gebruikt als verdovingsmiddel, pijnstiller en recreatief genotsmiddel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Malloot 3 Letters is ZOT.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ZOT" kan worden verklaard als synoniem voor "malloot" of "gek". In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt als antwoorden. "ZOT" wordt gebruikt om iemand aan te duiden die niet helemaal bij zijn verstand is, dus het past goed als antwoord op de vraag "Malloot".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verloopstekker 7 Letters is ADAPTER.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ADAPTER" voor het kruiswoordraadsel "Verloopstekker" verwijst naar een apparaat dat wordt gebruikt om verschillende soorten stekkers of stopcontacten met elkaar te verbinden, zodat elektronische apparaten met verschillende stekkertypes kunnen worden aangesloten op een stopcontact.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Crisismaatregel 9 Letters is NOODGREEP.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel, "NOODGREEP", verwijst naar een maatregel of actie die genomen wordt in een crisissituatie of in een noodsituatie. Een noodgreep wordt meestal beschouwd als een drastische stap die genomen wordt om een urgent probleem of een noodsituatie te verlichten of op te lossen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geluidsweergave 6 Letters is STEREO.

Uitleg: Het antwoord "STEREO" verwijst naar een geluidsweergavesysteem dat twee aparte audiokanalen gebruikt om een ruimtelijke weergave van geluid te creëren. In een stereosysteem worden geluidssignalen gescheiden en via twee luidsprekers afgespeeld, waardoor luisteraars een gevoel van diepte en plaatsing van geluid ervaren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Orgelregister 6 Letters is HOLPIJP.

Uitleg: Het antwoord "HOLPIJP" verwijst naar een type orgelpijp dat hol van binnen is. In een orgel zijn er verschillende registers, die elk een groep van pijpen vertegenwoordigen met een vergelijkbaar geluidskarakteristiek. De HOLPIJP is een van deze registers, waarvan de pijpen een holle structuur hebben om het geluid op een specifieke manier te produceren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Worp 4 Letters is GOOI.

Uitleg: Het antwoord op de vraag "Worp" is "GOOI". In het Nederlands wordt "gooi" gebruikt om aan te geven dat iets wordt geworpen of gegooid. Bijvoorbeeld, je kunt een bal gooien, of iets anders in een richting werpen. Dus, "gooi" past goed als antwoord op de vraag "Worp" in een kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Veevoer 4 Letters is HOOI.

Uitleg: Het antwoord "HOOI" past goed bij het vraagwoord "Veevoer" in een kruiswoordraadsel omdat hooi een veelgebruikt voedsel is voor vee zoals koeien, paarden en schapen. Het wordt gedroogd gras of ander droog plantenmateriaal dat wordt gebruikt als voeding voor herbivoren, vooral tijdens de winter wanneer vers gras niet beschikbaar is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filiaal 9 Letters is BIJKANTOOR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "BIJKANTOOR" past bij het kruiswoordraadselbegrip "Filiaal" omdat beide termen verwijzen naar een secundaire vestiging of locatie van een organisatie of bedrijf. Een filiaal is een bijkantoor of een tweede vestiging die onderdeel uitmaakt van een grotere entiteit, zoals een winkelketen of een bedrijf.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Numero 2 Letters is NO.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NO" kan worden verklaard als een antwoord op de vraag "Numero?" Dit komt omdat "numero" het Spaanse, Italiaanse, Portugese en Catalaanse woord voor "nummer" is. "NO" is gewoon de Engelse vertaling van "nee", wat in dit geval een korte, directe ontkenning is van het verzoek om een nummer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bedenking 4 Letters is MAAR.

Uitleg: Het lijkt erop dat je vraagt om een verklaring voor het antwoord "MAAR" in een kruiswoordraadsel. "MAAR" kan worden gebruikt om tegenstellingen aan te geven of om een beperking of uitzondering aan te geven in een zin. In de context van een kruiswoordraadsel zou "MAAR" passen bij een vraag die om een tegenstelling of beperking vraagt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Revalidatietoestel 7 Letters is LOOPREK.

Uitleg: Het antwoord "LOOPREK" voor het kruiswoordraadsel "Revalidatietoestel" verwijst naar een specifiek soort apparaat dat wordt gebruikt bij fysiotherapie en revalidatie. Een looprek is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door mensen die moeite hebben met lopen of die revalideren na een blessure of operatie. Het biedt ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen en helpt bij het opbouwen van kracht en evenwicht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grote hoeveelheid 4 Letters is BREG.

Uitleg: Het antwoord "BREG" voor de vraag "Grote hoeveelheid" in een kruiswoordraadsel kan verwarrend lijken, omdat het niet direct een gebruikelijk antwoord is voor deze vraag. Mogelijk is er een specifieke context of een puzzelthema waarin dit antwoord past, zoals een cryptische aanwijzing of een afkorting die in dat specifieke raadsel wordt gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijsland (op auto's) 2 Letters is IS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IS" verwijst naar de afkorting voor IJsland (op auto's). In veel landen hebben auto's een afkorting op hun kentekenplaat die het land van registratie aangeeft. Voor IJsland is deze afkorting "IS". Dus, het antwoord "IS" in het kruiswoordraadsel verwijst naar IJsland zoals het op auto's wordt afgekort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Redeneerkunde 6 Letters is LOGICA.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "LOGICA" is een term die verwijst naar de redeneerkunde of de leer van het redeneren. Logica is de wetenschap die zich bezighoudt met geldige redeneringen en argumentaties, waarbij het doel is om conclusies te trekken die onweerlegbaar zijn op basis van de gegeven premissen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Huisdier met een stamboom 6 Letters is RASKAT.

Uitleg: Het antwoord "RASKAT" verwijst naar een kat van een specifiek ras, wat betekent dat het een huisdier is met een gedocumenteerde stamboom en een vastgestelde afstamming. In kruiswoordpuzzels wordt vaak gezocht naar specifieke woorden die passen bij de gegeven definitie of omschrijving. In dit geval wordt "RASKAT" gebruikt om aan te geven dat het huisdier een zuiver ras is, met een bekende afkomst en eigenschappen die kenmerkend zijn voor dat specifieke kattenras.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheikundig element 6 Letters is SELEEN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SELEEN" verwijst naar het scheikundig element seleen, dat wordt aangeduid met het symbool "Se" in het periodiek systeem der elementen. Seleensche verbindingen hebben belangrijke toepassingen in verschillende industrieën, inclusief glasfabricage en elektronica, en het element zelf is essentieel voor bepaalde biologische processen in organismen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gebalsemd lichaam 6 Letters is MUMMIE.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "MUMMIE" verwijst naar een gebalsemd lichaam dat op natuurlijke wijze is gemummificeerd. Mummies zijn vaak geassocieerd met oude culturen zoals die in Egypte, waarbij het lichaam door middel van conserveringsmethoden bewaard blijft. In kruiswoordpuzzels wordt "MUMMIE" vaak gebruikt als het antwoord op aanwijzingen die betrekking hebben op een dergelijk gebalsemd lichaam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Welzijnswerker 5 Letters is AGOOG.

Uitleg: Het antwoord "AGOOG" lijkt te verwijzen naar "OOGA", wat een anagram is van "AGOOG". Dit kan een speelse manier zijn om aan te geven dat het woord "AGOOG" gevormd kan worden door de letters van "OOGA" te herschikken. In kruiswoordraadsels worden soms dit soort anagrammen gebruikt om antwoorden te verbergen of om de puzzel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In hoge mate 4 Letters is ZEER.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "ZEER", wat synoniem is met "in hoge mate". Dit betekent dat iets zeer veel of in grote mate is. Dus, in de context van het kruiswoordraadsel, betekent "ZEER" dat iets in hoge mate is zoals gevraagd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlaktemaat 3 Letters is ARE.

Uitleg: Het antwoord "ARE" verwijst naar een vlaktemaat die voornamelijk wordt gebruikt in de context van landoppervlakten. In het metrieke stelsel staat 1 are gelijk aan 100 vierkante meter (10m x 10m). Deze maateenheid wordt vaak gebruikt bij het meten van percelen grond of landbouwgrond. Dus, in het kruiswoordraadsel wordt "ARE" gebruikt als het antwoord voor "Vlaktemaat".

Advertisement