1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant kruiswoordraadsel antwoord voor 22 Juni 2024 wordt hier onthuld!

De Volkskrant kruiswoordraadsel antwoord voor 22 Juni 2024 wordt hier onthuld!

Probeer het kruiswoordraadsel van de Volkskrant. Mocht je moeite hebben met het oplossen ervan, kun je de hints bekijken en hier de antwoorden vinden.

by Johanna

Updated Jun 22, 2024

Advertisement

De Volkskrant kruiswoordraadsel antwoord voor 22 Juni 2024 wordt hier onthuld!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boel (volkstaal) 4 Letters is BUPS.

Uitleg: Het antwoord "BUPS" voor het kruiswoordraadsel is een informeel Nederlands woord dat wordt gebruikt om een grote hoeveelheid of een boel aan te duiden, vooral in spreektaal. Het kan worden gebruikt om te verwijzen naar een grote hoeveelheid van iets, zoals bijvoorbeeld een boel spullen of een boel mensen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hartige snack 5 Letters is TOSTI.

Uitleg: Natuurlijk! Een tosti is een hartige snack die bestaat uit twee sneetjes brood met daartussen vaak kaas en soms ook andere ingrediënten zoals ham of tomaat. Het geheel wordt samengeperst en geroosterd of gebakken tot de kaas smelt en het brood knapperig wordt. Het is een populaire en makkelijk te bereiden snack, vaak geserveerd met bijvoorbeeld ketchup of mayonaise.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlak 5 Letters is EGAAL.

Uitleg: Het woord "EGAAL" kan worden verklaard als antwoord op het kruiswoordraadsel "Vlak". In veel kruiswoordraadsels betekent "vlak" dat iets gelijk of zonder oneffenheden is, wat overeenkomt met de definitie van "egaal". "Egaal" wordt gebruikt om een oppervlak te beschrijven dat glad en gelijkmatig is, zonder hoogteverschillen of bulten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mythologisch wezen 4 Letters is NIMF.

Uitleg: Het antwoord "NIMF" voor het kruiswoordraadsel "Mythologisch wezen" verwijst naar een nimf, wat in de mythologie een bovennatuurlijk wezen is dat vaak geassocieerd wordt met de natuur. Nimfen zijn in verschillende mythologische tradities te vinden, zoals Grieks, Romeins, en andere culturen waar ze worden beschreven als goddelijke wezens die vaak verbonden zijn met specifieke plaatsen zoals bossen, rivieren, of bergen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Persoonlijk voornaamwoord 2 Letters is JE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "JE" is een persoonlijk voornaamwoord in de tweede persoon enkelvoud. Het wordt gebruikt om naar een persoon te verwijzen waar je tegen praat. In het Nederlands wordt "je" gebruikt als informele vorm van "jij/u". Dus in het kruiswoordraadsel vraagt de aanwijzing waarschijnlijk om dit specifieke persoonlijke voornaamwoord als antwoord te geven.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Daarmee verbonden 5 Letters is ERAAN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ERAAN" is een verkorting van het Nederlandse woord "daarmee verbonden". In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of afgekorte vormen van woorden gebruikt om ruimte te besparen en de puzzel uitdagender te maken. "ERAAN" wordt gebruikt om aan te geven dat iets met iets anders verbonden of gerelateerd is.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spiritistische bijeenkomst 6 Letters is SEANCE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "SEANCE" wordt gebruikt als antwoord op de vraag "Spiritistische bijeenkomst" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis ervan. Een seance is een ceremonie of bijeenkomst waarbij mensen proberen contact te maken met geesten van overledenen of andere bovennatuurlijke entiteiten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muzieknoot 2 Letters is FA.

Uitleg: Het antwoord "FA" op het kruiswoordraadsel "Muzieknoot" verwijst naar de solfège-noot "Fa". In de solfège, een methode om muzieknoten te benoemen, staat "Fa" voor de vierde toon van de toonladder. Het is dus een direct antwoord op de vraag naar een muzieknoot.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bewoner van Europa 3 Letters is EST.

Uitleg: Het antwoord "EST" in het kruiswoordraadsel staat voor "Estonië". Estonië is een land in Europa, en "EST" is de afkorting die wordt gebruikt voor het land in verschillende contexten, zoals internationale codes (zoals ISO-codes) en sportevenementen. Dus, "Bewoner van Europa" verwijst naar iemand uit Estland, wat verklaart waarom "EST" het juiste antwoord is voor dat specifieke kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Theaterrang 4 Letters is LOGE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "LOGE" in het kruiswoordraadsel "Theaterrang" heeft betrekking op een specifiek deel van een theater. In veel theaters is een loge een afgeschermde, verhoogde zitplaats voor een kleine groep mensen, meestal gelegen aan de zijkanten van het auditorium. Loges bieden vaak een goed zicht op het podium en kunnen een zekere mate van privacy en exclusiviteit bieden aan degenen die ze gebruiken.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opera van Verdi 4 Letters is AIDA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "AIDA" verwijst naar de beroemde opera van Giuseppe Verdi, genaamd "Aida". Deze opera gaat over een liefdesverhaal dat zich afspeelt in het oude Egypte. Het werd voor het eerst opgevoerd in 1871 in Caïro en is sindsdien een van Verdi's meest geliefde werken gebleven.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gewoonte 4 Letters is ZEDE.

Uitleg: Het antwoord "ZEDE" voor het kruiswoordraadsel "Gewoonte" heeft betrekking op een ouderwets woord dat inderdaad "gewoonte" betekent. In klassieke Nederlandse literatuur wordt "zede" gebruikt om de gewoonten, gedragingen of gebruiken van mensen aan te duiden, met een bijzondere nadruk op sociale en morele aspecten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gast aan tafel 4 Letters is ETER.

Uitleg: In kruiswoordraadsels worden vaak cryptische of dubbelzinnige aanwijzingen gegeven. In dit geval verwijst "Gast aan tafel" naar een persoon die aan het eten is of die aan het dineren is. Een eenvoudige term hiervoor is "ETER", wat iemand is die aan het eten is. Dus, "ETER" is het woord dat past bij de beschrijving van een gast aan tafel in een kruiswoordraadselcontext.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afstandsbediening 6 Letters is ZAPPER.

Uitleg: Het woord "ZAPPER" wordt vaak gebruikt als informele term voor een afstandsbediening, vooral in de context van televisie. Het verwijst naar het apparaat waarmee men kan zappen tussen verschillende tv-kanalen. In veel huishoudens wordt "zappen" gebruikt als synoniem voor het veranderen van tv-kanalen met behulp van de afstandsbediening.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wettelijke voorschriften 5 Letters is RECHT.

Uitleg: Het antwoord "RECHT" op de vraag "Wettelijke voorschriften" in een kruiswoordraadsel verwijst naar "het recht" als in de rechtsregels of juridische voorschriften die door de wet worden vastgesteld. Het woord "RECHT" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar wetten, regels en voorschriften die door een bepaalde autoriteit zijn vastgesteld en moeten worden gevolgd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bevel 3 Letters is STA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "STA" kan worden verklaard als een afkorting voor "staat" in het Nederlands. Het woord "staat" kan worden gebruikt als een bevel of instructie, bijvoorbeeld in de context van een commando of een opdracht om te stoppen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beter maken 5 Letters is HELEN.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "HELEN" wordt gebruikt als antwoord op het kruiswoordraadsel met de vraag "Beter maken" omdat "helen" betekent om te genezen of te herstellen, waardoor iemand beter wordt na ziekte of letsel. Dus, in de context van het kruiswoordraadsel, past "HELEN" goed als synoniem voor het genezen of beter maken van iets of iemand.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in Frankrijk 5 Letters is RHONE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "RHONE" verwijst naar de Rhône, een belangrijke rivier in Frankrijk. De Rhône stroomt vanuit Zwitserland door het zuidoosten van Frankrijk en mondt uit in de Middellandse Zee bij de stad Arles. Het is een van de belangrijkste rivieren van Frankrijk, zowel qua lengte als historische en economische betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tijdmaat 4 Letters is JAAR.

Uitleg: Het antwoord "JAAR" op de vraag "Tijdmaat" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard omdat een jaar een standaardmaat is voor tijd in het dagelijks leven en in veel culturen. Het jaar wordt gebruikt om de periode van één volledige omloop van de aarde om de zon te beschrijven, wat een bekende en begrijpelijke eenheid van tijd is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vriesvak 4 Letters is IJSLA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IJSLA" is een typische oplossing voor de omschrijving "Vriesvak". In het Nederlands wordt "IJSLA" vaak gebruikt als afkorting voor ijslade of ijsvak, wat verwijst naar het compartiment in een vriezer waarin ijs of andere diepvriesproducten bewaard worden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europium (symbool) 2 Letters is EU.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "EU" staat voor Europium, wat een scheikundig element is. Het symbool van Europium in het periodiek systeem der elementen is "Eu". Europium wordt vaak afgekort als "EU" in kruiswoordraadsels vanwege zijn chemische symbool.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderofficier (afk.) 2 Letters is OO.

Uitleg: Het antwoord "OO" staat voor "Onderofficier" en is een afkorting daarvan. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de puzzel uitdagender te maken. Dus, "OO" is de verkorte vorm van "Onderofficier" in dit geval.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bankbiljet 7 Letters is TIENTJE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TIENTJE" is een informele term die wordt gebruikt om een biljet van tien euro aan te duiden. In Nederland wordt "tientje" vaak gebruikt als een colloquiale benaming voor een biljet van 10 euro. Het woord komt voort uit het feit dat het biljet een waarde heeft van tien (tien) euro.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbekend vliegend voorwerp 3 Letters is UFO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "UFO" staat voor "Unidentified Flying Object" in het Engels, wat vertaald kan worden naar "Onbekend Vliegend Voorwerp" in het Nederlands. In het kruiswoordraadsel verwijst "vraag: Onbekend vliegend voorwerp" dus naar "UFO" als het juiste antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Soldaat van de VS 2 Letters is GI.

Uitleg: Het antwoord "GI" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de afkorting voor "Government Issue". Deze term werd oorspronkelijk gebruikt om aan te geven dat iets eigendom was van de Amerikaanse overheid, maar kreeg later specifiek betrekking op Amerikaanse soldaten. Soldaten van de Verenigde Staten werden vaak "GIs" genoemd, wat aangeeft dat ze uitrusting en goederen van de overheid gebruikten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Amerika 4 Letters is ERIE.

Uitleg: Het antwoord "ERIE" verwijst naar Erie, een stad gelegen in de staat Pennsylvania, Verenigde Staten. Erie is gelegen aan het oostelijke deel van het Eriemeer, een van de Grote Meren, en het is een belangrijke havenstad en industrieel centrum in de regio. In kruiswoordpuzzels wordt "ERIE" vaak gebruikt vanwege de specifieke letters die het bevat en de bekendheid van de stad.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrouwelijke mannequin 7 Letters is PASDAME.

Uitleg: Het woord "PASDAME" is samengesteld uit "PAS" (wat kan verwijzen naar het passen van kleding) en "DAME" (wat een vrouwelijke mannequin betekent). In de context van een kruiswoordraadsel dat vraagt om een "vrouwelijke mannequin", is "PASDAME" een passend antwoord omdat het zowel de betekenis van "mannequin" als het vrouwelijke geslacht aanduidt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een zijweg nemen 7 Letters is AFSLAAN.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "AFSLAAN" past goed bij de vraag "Een zijweg nemen" in een kruiswoordraadsel omdat het de handeling beschrijft van het verlaten van de hoofdweg om een zijweg in te slaan. In het Nederlands wordt "afslaan" gebruikt om aan te geven dat je van richting verandert, vooral van een hoofdweg naar een zijweg.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geest 4 Letters is ZIEL.

Uitleg: In het kruiswoordraadsel is het antwoord "ZIEL" en het vraagwoord "Geest". De verklaring hiervoor is dat "Geest" en "ZIEL" beide begrippen zijn die verband houden met het spirituele of het innerlijke zelf van een persoon. In sommige contexten worden deze termen als synoniemen gebruikt, verwijzend naar de kern van iemands wezen of bewustzijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Alcoholvrije drank 5 Letters is TONIC.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Alcoholvrije drank" is "TONIC". Een tonic is een koolzuurhoudende frisdrank die vaak wordt gebruikt als mixer in alcoholische dranken, zoals gin tonic. Het is echter ook populair op zichzelf als een verfrissende alcoholvrije drankoptie. Dus, in een kruiswoordraadsel dat vraagt naar een alcoholvrije drank, is "TONIC" een passend antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Persoonlijk voornaamwoord 2 Letters is ZE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ZE" is een persoonlijk voornaamwoord dat gebruikt wordt om naar een vrouwelijke persoon te verwijzen. In het Nederlands wordt "ZE" gebruikt als derde persoon enkelvoud, zowel voor mensen als voor dieren die vrouwelijk zijn. Bijvoorbeeld: "Ze loopt naar school."

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lidwoord 2 Letters is DE.

Uitleg: Natuurlijk! In het Nederlands wordt "lidwoord" vertaald als "article" in het Engels. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar "de" verwezen als antwoord op aanwijzingen die naar een bepaald lidwoord vragen. "De" is het bepaald lidwoord voor Nederlandstalige woorden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Woonplaats 5 Letters is ADRES.

Uitleg: Het antwoord "ADRES" past in het kruiswoordraadsel bij de vraag "Woonplaats" omdat een adres de specifieke locatie aanduidt waar iemand woont of waar iets gevestigd is. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de juiste antwoorden te vinden, en "adres" is een gebruikelijk synoniem voor "woonplaats".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koningin der goden 4 Letters is HERA.

Uitleg: Zeker! Het antwoord "HERA" verwijst naar de Griekse mythologie, waar Hera de koningin van de goden was. In het Griekse pantheon was Hera de echtgenote en zus van Zeus, de oppergod. Ze stond bekend om haar rol als de beschermster van het huwelijk, vrouwen en geboorte.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gloeilamp 7 Letters is PEERTJE.

Uitleg: Het antwoord "PEERTJE" voor het kruiswoordraadsel "Gloeilamp" is gebaseerd op het informele gebruik van het woord "peertje" als synoniem voor een gloeilamp. In de volksmond wordt een gloeilamp soms ook wel een "peertje" genoemd vanwege de vorm, die lijkt op een peer. Dit informele gebruik is gangbaar in de Nederlandse taal en vormt de basis voor dit kruiswoordraadselantwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gift aan een bedelaar 7 Letters is AALMOES.

Uitleg: Het antwoord "AALMOES" past bij het vraagstuk "Gift aan een bedelaar" omdat een aalmoes specifiek verwijst naar een vrijwillige gift, meestal geld of voedsel, die gegeven wordt aan iemand in nood, zoals een bedelaar. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of specifieke termen gebruikt die passen bij de beschrijving van de vraag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nagalm 4 Letters is ECHO.

Uitleg: Zeker! Het woord "Nagalm" verwijst naar het geluid dat blijft hangen nadat het oorspronkelijke geluid gestopt is. Dit wordt vaak geassocieerd met een "echo" in het Engels, waarbij geluidsgolven terugkaatsen tegen oppervlakken zoals rotsen of muren. Daarom is het kruiswoordraadselantwoord "ECHO", omdat een echo een vorm van nagalm is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Astronomische eenheid (afk.) 2 Letters is AE.

Uitleg: Het antwoord "AE" staat voor "Astronomische Eenheid" in het Nederlands. Een Astronomische Eenheid is een maateenheid die wordt gebruikt in de astronomie, specifiek de gemiddelde afstand tussen de Aarde en de Zon, ongeveer 149,6 miljoen kilometer. In kruiswoordraadsels wordt vaak gebruik gemaakt van afkortingen om ruimte te besparen en om het raadsel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Cijfer 3 Letters is NUL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord dat overeenkomt met "NUL" voor de vraag "Cijfer" is "NUL". In dit geval betekent "NUL" letterlijk het cijfer nul, wat een veelvoorkomend antwoord is in kruiswoordraadsels waarbij naar een cijfer wordt gevraagd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rondreis van een voorstelling 7 Letters is TOURNEE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TOURNEE" komt van het Franse woord "tournée", wat letterlijk "ronde" of "rondreis" betekent. In de context van een voorstelling of optreden verwijst "tournee" naar een serie optredens die op verschillende locaties worden gehouden, vaak georganiseerd als een reis langs meerdere steden of theaters.

Advertisement