1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 24 april 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 24 april 2024

Het antwoord van de Volkskrant op het kruiswoordraadsel vindt u vandaag in ons artikel hieronder. Neem je hersenen mee op reis door een doolhof van aanwijzingen en mysterieuze puzzels.

by Zoë

Updated Apr 24, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 24 april 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ineens 5 Letters is PLOTS.

Uitleg: Plots is een adverb dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets plotseling of onverwacht gebeurt, zonder waarschuwing of vooraankondiging.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kleinigheid 5 Letters is KRATS.

Uitleg: Krats is een informeel woord dat wordt gebruikt om een kleinigheid of een onbeduidende hoeveelheid van iets aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Openbaar Slachthuis 8 Letters is ABATTOIR.

Uitleg: Een abattoir is een faciliteit waar dieren worden geslacht en verwerkt tot vlees voor consumptie. Het is een industriële locatie waar vlees wordt geproduceerd voor distributie naar markten en winkels.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Open Plaats In Het Bos 3 Letters is TRA.

Uitleg: Een tra is een open ruimte of clearing in het bos, vaak omringd door bomen. Het kan dienen als een rustplaats of een plek voor activiteiten in de natuur.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel 6 Letters is RATINE.

Uitleg: Ratine is een soort geweven stof met een geribbeld oppervlak, vergelijkbaar met badstof. Het wordt vaak gebruikt voor handdoeken, badjassen en andere absorberende textielproducten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boomloze Vlakte 5 Letters is PAMPA.

Uitleg: De pampa is een uitgestrekte boomloze vlakte die voorkomt in Zuid-Amerika, met name in Argentinië, Uruguay en Brazilië. Het is een graslandgebied dat vaak wordt gebruikt voor veeteelt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kerf 4 Letters is KEEP.

Uitleg: Een keep is een kleine inkeping of snede die in een oppervlak is gemaakt, vaak met een scherp voorwerp zoals een mes of een zaag. Het kan worden gebruikt om iets te markeren of om een stevige grip te bieden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Edelgas 5 Letters is ARGON.

Uitleg: Argon is een chemisch element dat behoort tot de groep van edelgassen in het periodiek systeem. Het is een kleurloos, geurloos en inert gas dat wordt gebruikt in diverse toepassingen, zoals verlichting, lassen en isolatie.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grappig 4 Letters is UIIG.

Uitleg: Uiig is een informeel Nederlands woord dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets grappig of komisch is. Het wordt vaak gebruikt in informele gesprekken of in luchtige contexten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 5 Letters is EDDIE.

Uitleg: Eddie is een veelvoorkomende jongensnaam die kan dienen als een verkorte vorm van namen zoals Edward, Edgar of Edwin. Het is een informele en vertrouwde naam die wereldwijd wordt gebruikt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Overwinnen 8 Letters is NEERSLAN.

Uitleg: Dit lijkt op een gedeeltelijk antwoord. Neerslaan kan worden geïnterpreteerd als het verslaan of overwinnen van iets of iemand. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar het verslaan van een tegenstander in een strijd of een uitdaging.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaartterm 4 Letters is SLEM.

Uitleg: Slem is een term uit het kaartspel bridge. Het verwijst naar een contract waarin de bieder zich verbindt om ten minste twaalf van de dertien mogelijke slagen te maken tijdens het bieden en spelen van het spel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Volgeling Van Een Indiase Godsdienst 4 Letters is SIKH.

Uitleg: Een Sikh is een volgeling van het Sikhisme, een monotheïstische religie die ontstond in de Punjab-regio van India in de 15e eeuw. Sikhisme legt nadruk op het geloof in één God, gelijkheid van alle mensen en liefdadigheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Belgische Havenstad 9 Letters is ANTWERPEN.

Uitleg: Antwerpen is een belangrijke havenstad in België, gelegen aan de rivier de Schelde. Het is een van de grootste steden in België en heeft een lange geschiedenis als een centrum van handel en cultuur.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Intiem 5 Letters is CLOSE.

Uitleg: Close wordt vaak gebruikt om een intieme relatie of band aan te duiden, zoals een nauwe vriendschap of een romantische relatie. Het kan ook verwijzen naar een fysieke nabijheid of het sluiten van een emotionele kloof tussen mensen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaalgeschoren Agressieve Jongere 4 Letters is SKIN.

Uitleg: Skin is een term die wordt gebruikt om een lid van een subcultuur te beschrijven die bekend staat om het kaal scheren van het hoofd en vaak wordt geassocieerd met agressief gedrag. Deze subcultuur staat bekend als skinheads.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Goede Stemming 5 Letters is SCHIK.

Uitleg: Schik wordt gebruikt om aan te geven dat iemand zich goed voelt of in een goede stemming is. Het kan ook verwijzen naar het hebben van plezier of genieten van een bepaalde activiteit.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kwekerij 4 Letters is TUIN.

Uitleg: Een tuin is een stuk grond waar planten, bloemen, groenten of fruit worden gekweekt en onderhouden. Het kan variëren van een kleine achtertuin tot een uitgestrekt landschapspark.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Computerterm 5 Letters is INPUT.

Uitleg: Input verwijst naar gegevens of instructies die worden ingevoerd in een computer of ander elektronisch apparaat. Het kan bestaan uit tekst, cijfers, commando's of andere informatie die door de gebruiker wordt verstrekt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snufje 6 Letters is NEEPJE.

Uitleg: Neepje lijkt een verkleinwoord te zijn van neep, wat een informele term is voor een kleine hoeveelheid of een snufje van iets, zoals bij het toevoegen van kruiden aan een gerecht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Paling 3 Letters is AAL.

Uitleg: Een aal is een langwerpige, slangachtige vis die in zoetwater- en zoutwateromgevingen leeft. Het staat bekend om zijn gladde, slijmerige huid en wordt vaak gebruikt in culinaire gerechten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kort Verhaal 8 Letters is ANEKDOTE.

Uitleg: Een anekdote is een kort, grappig verhaal dat vaak persoonlijke ervaringen of interessante gebeurtenissen beschrijft. Het kan worden gebruikt om een punt te illustreren of om entertainment te bieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tijdelijk Gebruiken 5 Letters is LENEN.

Uitleg: Lenen verwijst naar het tijdelijk gebruiken van iets dat eigendom is van iemand anders, vaak met de bedoeling het terug te geven na een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld geld, een voorwerp of een ander bezit zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sikkepit 5 Letters is SNARS.

Uitleg: Snars lijkt een variant te zijn van het Nederlandse woord snars, dat verwijst naar een kleine hoeveelheid of een klein stukje van iets.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Toiletgelegenheid 7 Letters is LATRINE.

Uitleg: Een latrine is een eenvoudige, vaak tijdelijke toiletvoorziening, meestal bestaande uit een gegraven kuil in de grond met een eenvoudige constructie erboven. Het wordt vaak gebruikt in militaire kampen, buitenshuis of in gebieden waar sanitaire voorzieningen beperkt zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Japanse Gordel 3 Letters is OBI.

Uitleg: Een obi is een brede, decoratieve riem die wordt gedragen om een kimono of een traditioneel Japans gewaad te binden. Het is een belangrijk onderdeel van de Japanse kledingstijl en kan verschillende kleuren, patronen en materialen hebben.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vloeistofreservoir 4 Letters is TANK.

Uitleg: Een tank is een container of reservoir dat wordt gebruikt om vloeistoffen op te slaan, zoals water, brandstof, chemicaliën of andere stoffen. Tanks worden vaak gebruikt in industriële, agrarische, militaire en transporttoepassingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel Van Een Berg 9 Letters is STEENROTS.

Uitleg: Een steenrots is een rotsformatie of een deel van een berg die voornamelijk bestaat uit gesteente, zoals steen of rotsblokken. Het kan zich op verschillende hoogten bevinden en verschillende vormen en formaties hebben.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Span 6 Letters is KOPPEL.

Uitleg: Een koppel verwijst naar een groep van twee of meer dingen die bij elkaar horen of samenwerken als een eenheid. Bijvoorbeeld een koppel paarden of een koppelvorming tussen mensen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 3 Letters is RIA.

Uitleg: Ria is een meisjesnaam die vooral voorkomt in Nederland en andere delen van Europa. Het is een verkorte vorm van namen zoals Maria, Hendria of Victoria.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oorlogsvloot 6 Letters is ARMADA.

Uitleg: Een armada is een grote vloot van oorlogsschepen die vaak wordt ingezet voor militaire doeleinden, zoals het beschermen van territorium, het uitvoeren van aanvallen of het verdedigen tegen vijanden. Het woord armada wordt vaak geassocieerd met de Spaanse Armada, een beroemde vloot die in 1588 werd verslagen door de Engelse marine.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Proeftijd 5 Letters is STAGE.

Uitleg: Een stage verwijst naar een tijdelijke periode waarin een persoon, vaak een student of een nieuwkomer op de arbeidsmarkt, werkervaring opdoet in een specifiek vakgebied of beroep. Het kan worden gebruikt om vaardigheden te ontwikkelen, praktische ervaring op te doen en een beter begrip te krijgen van het werkgebied.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stoombad 5 Letters is SAUNA.

Uitleg: Een sauna is een ruimte of faciliteit waarin droge hitte wordt gegenereerd, vaak door middel van hete stenen of elektrische verwarmingselementen. Het wordt gebruikt voor ontspanning, ontgifting en het bevorderen van de gezondheid door middel van zweten en het openen van de poriën van de huid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zedig 6 Letters is PREUTS.

Uitleg: Preuts is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat iemand een terughoudende of voorzichtige houding heeft ten opzichte van seksualiteit of blootstelling van het lichaam. Het wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven die zich schaamt voor of afkeurt tegenover seksuele of onthullende handelingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koningskind 7 Letters is PRINSES.

Uitleg: Een prinses is de vrouwelijke tegenhanger van een prins en is vaak de dochter van een koning of koningin. Ze heeft meestal een bevoorrechte positie in de samenleving en wordt vaak geassocieerd met elegantie, schoonheid en hoffelijkheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Echtgenote 7 Letters is GEMALIN.

Uitleg: Een gemalin is een verouderde term die wordt gebruikt om naar de echtgenote van een vorst of heerser te verwijzen. Het wordt ook gebruikt als een formele manier om naar de vrouw van een man te verwijzen, hoewel het minder gebruikelijk is dan termen zoals echtgenote of vrouw.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord Van Plaats 9 Letters is DAARGINDS.

Uitleg: Daarginds is een bijwoord van plaats dat wordt gebruikt om naar een locatie te verwijzen die zich op enige afstand bevindt, maar nog steeds binnen het zicht of de verbeelding van de spreker. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets of iemand zich op een specifieke afstand of richting bevindt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Te Koop 2 Letters is TK.

Uitleg: TK is een afkorting die wordt gebruikt in advertenties om aan te geven dat iets te koop is. Het wordt vaak gebruikt in online advertenties, krantenadvertenties of op borden om potentiële kopers te informeren dat een product of eigendom beschikbaar is voor aankoop.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans Lidwoord 2 Letters is LE.

Uitleg: Le is het Franse lidwoord dat overeenkomt met de of het in het Nederlands. Het wordt gebruikt om naar mannelijke zelfstandige naamwoorden te verwijzen, zoals in le garçon (de jongen) of le livre (het boek).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep 7 Letters is INKOPER.

Uitleg: Een inkoper is een persoon die verantwoordelijk is voor het aankopen van goederen, materialen of diensten namens een bedrijf, organisatie of instelling. De inkoper onderhandelt vaak over prijzen, voorwaarden en leveringsvoorwaarden met leveranciers en speelt een cruciale rol in de supply chain van een bedrijf.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Behoefte Aan Voedsel 6 Letters is HONGER.

Uitleg: Honger is de fysieke sensatie die ontstaat wanneer het lichaam behoefte heeft aan voedsel. Het kan worden gekenmerkt door een knorrende maag, een leeg gevoel in de maag en een verlangen naar voedsel om de energievoorraden van het lichaam aan te vullen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel Van Het Dak 6 Letters is NOKPAN.

Uitleg: Dit lijkt een samenvoeging van twee termen te zijn. Nok verwijst naar het hoogste punt van een dak waar de twee dakvlakken samenkomen, terwijl "pan" verwijst naar de afzonderlijke dakpannen die worden gebruikt om het dak te bedekken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slijpen 6 Letters is WETTEN.

Uitleg: Wetten is een ander woord voor slijpen, met name wanneer het verwijst naar het slijpen van een scherp voorwerp zoals een mes of een schaar om de snijranden scherp te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Egypte 5 Letters is ASWAN.

Uitleg: Aswan is een stad in het zuiden van Egypte, gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl. Het staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder de Aswandam en de tempel van Philae.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontspannen (Jongerentaal) 5 Letters is CHILL.

Uitleg: Chill is een informele term die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat iemand ontspannen, kalm of rustig is. Het wordt ook gebruikt om een aangename sfeer of situatie te beschrijven waarin mensen zich op hun gemak voelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Chemisch Element 4 Letters is NEON.

Uitleg: Neon is een chemisch element met het symbool Ne en atoomnummer 10. Het is een edelgas dat wordt gekenmerkt door zijn heldere oranje-rode gloed wanneer het wordt geïoniseerd in een elektrische ontlading, en het wordt vaak gebruikt in neonverlichting en andere toepassingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans Lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Une is het Franse onzijdige lidwoord dat overeenkomt met een of een in het Nederlands. Het wordt gebruikt om naar vrouwelijke zelfstandige naamwoorden te verwijzen, zoals in une fille (een meisje) of une voiture (een auto).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse Letter 3 Letters is ETA.

Uitleg: Eta is de zevende letter van het Griekse alfabet. Het wordt vaak gebruikt in de wiskunde, natuurwetenschappen en andere vakgebieden als een symbool om variabelen of parameters aan te duiden.

De Volkskrant Kruiswoordraadsel

De Volkskrant is de Nederlandse basis voor diepgaande berichtgeving. Het werd opgericht in 1919 en is een dagblad met een rijke geschiedenis en een centrumlinks (nu meer centristisch) perspectief. Het bereikt dagelijks ongeveer 250.000 lezers en biedt een veelzijdige nieuwservaring.

Wat de Volkskrant onderscheidt is de focus op kwaliteitsjournalistiek. Ze rapporteren niet alleen het nieuws; ze gaan dieper in met deskundige analyses en commentaar om lezers een rijker inzicht te geven in de huidige gebeurtenissen. Ze komen ook tegemoet aan een breed scala aan interesses met speciale secties over cultuur, wetenschap en levensstijl.

De Volkskrant richt zich op zowel traditionele als moderne nieuwsconsumenten. De fysieke krant biedt een vertrouwd formaat, terwijl hun website en app een voortdurend bijgewerkt digitaal platform bieden. Deze online aanwezigheid omvat het laatste nieuws, naast inzichtelijke achtergrondverhalen en redactionele artikelen, voor een uitgebreide nieuwservaring.

Recente artikelen

Advertisement