1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 29 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 29 Juni 2024

Als u moeite heeft met het oplossen van het kruiswoordraadsel in De Volkskrant van vandaag, hoeft u zich geen zorgen te maken: wij zijn hier om u te helpen. Lees verder voor de aanwijzingen, antwoorden en uitleg voor vandaag, 29 Juni 2024.

by Demi

Updated Jun 29, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 29 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Balt 3 Letters is EST.

Uitleg: Het antwoord "EST" kan worden verklaard als een afkorting voor "Eastern Standard Time" (Oostelijke standaardtijd). Dit wordt vaak gebruikt om de tijdzone aan te geven die bijvoorbeeld in delen van Noord-Amerika wordt gebruikt tijdens de wintermaanden wanneer de zomertijd niet actief is.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Logement 7 Letters is HERBERG.

Uitleg: Het antwoord "HERBERG" voor het kruiswoordraadsel "Logement" verwijst naar een ouderwetse term voor een herberg of een soortgelijke plaats waar reizigers kunnen verblijven en eten. Een herberg was historisch gezien een plek waar mensen konden overnachten en vaak ook maaltijden konden nuttigen, vooral tijdens reizen of op doorreis.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Machine 7 Letters is TOESTEL.

Uitleg: Het antwoord "TOESTEL" kan worden verklaard als "machine" omdat beide woorden synoniem zijn. "Toestel" wordt vaak gebruikt om een apparaat of een machine aan te duiden, zoals een elektrisch toestel of een medisch toestel. In een kruiswoordraadsel worden vaak synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sterrenbeeld 3 Letters is RAM.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "RAM" verwijst naar het sterrenbeeld Ram in het kruiswoordraadsel. Het sterrenbeeld Ram wordt in het Latijn vertaald als "Aries". In kruiswoordraadsels wordt vaak naar sterrenbeelden verwezen met korte, vaak hoofdletterige aanwijzingen zoals deze.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Getal 3 Letters is ZES.

Uitleg: Het antwoord "ZES" is het Nederlandse woord voor het getal "zes". In veel kruiswoordraadsels worden vragen gesteld in de vorm van cryptische aanwijzingen of directe vragen waarbij het antwoord een getal kan zijn. "ZES" is in dit geval het numerieke antwoord dat correspondeert met de vraag "Getal".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Argentum (Afk.) 2 Letters is AG.

Uitleg: Het antwoord "AG" staat voor "argentum" in het Latijn, wat zilver betekent. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt voor elementen uit het periodiek systeem. "AG" is de chemische afkorting voor zilver, dat in het Latijn "argentum" wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plotseling 6 Letters is ABRUPT.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "ABRUPT". Het woord "plotseling" betekent abrupt of onverwacht, wat aansluit bij de definitie van het woord "abrupt". Dus, in dit geval, verwijst "abrupt" naar iets dat plotseling gebeurt of zonder waarschuwing.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ongeveer 7 Letters is GLOBAAL.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "GLOBAAL" komt voort uit de aanwijzing "vraag: Ongeveer". In dit geval wordt "Ongeveer" vaak gebruikt als synoniem voor "globaal" of "bij benadering", wat betekent dat iets niet exact is, maar een ruwe schatting of een algemeen idee geeft.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Van de drugs af 5 Letters is CLEAN.

Uitleg: Het antwoord "CLEAN" wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand vrij is van drugs of andere verslavende stoffen. In de context van een kruiswoordraadsel kan "Van de drugs af" verwijzen naar iemand die niet langer drugs gebruikt, dus het juiste antwoord is "CLEAN".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Veld 5 Letters is AKKER.

Uitleg: Het woord "AKKER" past goed als antwoord op de omschrijving "Veld" in een kruiswoordraadsel. Een "akker" verwijst naar een stuk grond dat wordt gebruikt voor landbouwdoeleinden, waar gewassen worden verbouwd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Edelvrouw 7 Letters is BARONES.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Edelvrouw" is "BARONES". Een barones is de vrouwelijke vorm van een baron en is een adellijke titel die aan bepaalde vrouwen wordt toegekend. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar adellijke titels verwezen door middel van aanwijzingen zoals "Edelvrouw", wat naar een barones verwijst als het vrouwelijke equivalent van een baron.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nabootser 6 Letters is NAAPER.

Uitleg: Het klinkt alsof je een cryptogram hebt! Het antwoord "NAAPER" kan worden verklaard als een anagram van "PARAAN" of "PANARA" of iets soortgelijks, afhankelijk van de context van de aanwijzing "vraaG; Nabootser". In cryptogrammen is het doel om woorden te vinden die passen bij de beschrijvende aanwijzingen door middel van anagrammen, lettervervangingen, of andere taaltrucs.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plus 2 Letters is EN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "EN" verwijst naar het voegwoord "en" in het Nederlands. Dit wordt gebruikt om twee elementen samen te voegen. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar korte en veelgebruikte woorden gezocht, zoals voegwoorden, die vaak "EN" kunnen zijn.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbepaald voornaamwoord 3 Letters is ELK.

Uitleg: In het Nederlands betekent "onbepaald voornaamwoord" een voornaamwoord dat niet specifiek verwijst naar een bepaald persoon of ding, maar naar iets algemeens of onbepaalds. Het antwoord "ELK" past hier goed bij, omdat het verwijst naar een onbepaald persoon of ding, bijvoorbeeld "elke persoon" of "elk boek". Dus, "ELK" is het juiste antwoord voor het kruiswoordraadsel in dit geval.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drenkplaats 3 Letters is WED.

Uitleg: In veel kruiswoordraadsels wordt "drenkplaats" gebruikt als een cryptische aanwijzing die verwijst naar een plek waar iets wordt gedrenkt of samengevoegd. "Wed" betekent trouwen of een verbintenis aangaan, wat hier kan worden geïnterpreteerd als een cryptische verwijzing naar het samenvoegen van twee dingen of mensen, zoals bij een huwelijk.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Trainen 7 Letters is OEFENEN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "OEFENEN" is een synoniem voor "trainen". Het woord "oefenen" betekent dat je herhaaldelijk iets doet om vaardigheid te krijgen of te verbeteren, wat overeenkomt met "trainen" in de zin van het uitvoeren van activiteiten om sterker of vaardiger te worden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Krant 7 Letters is DAGBLAD.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "DAGBLAD" komt van "DAG" (van dagelijks) en "BLAD" (wat een krant of tijdschrift kan zijn). Een dagblad is dus een krant die elke dag wordt gepubliceerd, vaak met actueel nieuws, artikelen en andere informatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loofboom 3 Letters is ESP.

Uitleg: Het antwoord "ESP" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "extra-sensorische perceptie". Dit is een term die wordt gebruikt om het vermogen te beschrijven om informatie te verkrijgen zonder gebruik te maken van de bekende zintuigen, zoals zien, horen, voelen, proeven of ruiken. In de context van kruiswoordraadsels wordt "ESP" vaak gebruikt om naar dit concept te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steunkabel 4 Letters is STAG.

Uitleg: "STAG" verwijst naar een van de kabels die worden gebruikt om de masten van een schip te ondersteunen. Deze kabels worden ook wel staggen genoemd en spelen een cruciale rol bij het verstevigen en stabiliseren van de masten, vooral in zeilboten. In het Engels wordt "stays" of "staysail" ook gebruikt om te verwijzen naar deze ondersteunende kabels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 3 Letters is TOM.

Uitleg: Het antwoord "TOM" voor de kruiswoordraadselhint "Jongensnaam" komt van het Engelse woord "Thomas". "Tom" is een veelvoorkomende verkorte versie of bijnaam voor de naam "Thomas". In kruiswoordraadsels worden vaak dit soort verkorte of bekende bijnamen gebruikt om naar populaire namen te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hogesnelheidslijn 3 Letters is HSL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "HSL" staat voor "Hogesnelheidslijn". In Nederland en België wordt de term "Hogesnelheidslijn" gebruikt om hogesnelheidstreinen aan te duiden, vergelijkbaar met TGV in Frankrijk of Shinkansen in Japan. De afkorting HSL wordt specifiek gebruikt om dit soort spoorlijnen aan te duiden waarop hogesnelheidstreinen rijden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van En (Frans) 7 Letters is RENBAAN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "RENBAAN" betekent "racebaan" in het Nederlands. Dus de vraag "Vraag; En (Frans)" vraagt om een woord dat een equivalent is in het Frans en het antwoord is "RENBAAN", wat dus "racebaan" betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bronzen Leeuw 2 Letters is BL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "BL" voor "Bronzen Leeuw" verwijst naar de afkorting van deze onderscheiding. De Bronzen Leeuw is een militaire onderscheiding die wordt toegekend aan militairen voor moedig gedrag in het gezicht van de vijand op land. De afkorting "BL" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en puzzels om beknopt naar deze onderscheiding te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stuk chocola 4 Letters is REEP.

Uitleg: Het kruiswoordraadsel "Vraag: Stuk chocola, Antwoord: REEP" verwijst naar een veelvoorkomend synoniem voor een stuk chocola dat in repen wordt verkocht. "Reep" wordt vaak gebruikt om een individuele portie chocolade aan te duiden, zoals een chocoladereep.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opgekropte haat 7 Letters is RANCUNE.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Opgekropte haat" is "RANCUNE". "Rancune" betekent diepe wrok of haatgevoelens die langdurig zijn opgebouwd tegen iemand of iets. Dus, "opgekropte haat" kan worden beschreven met dit woord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Iets zodanigs 5 Letters is ZULKS.

Uitleg: Het antwoord "ZULKS" komt vaak voor in Nederlandstalige kruiswoordraadsels en wordt gebruikt om "iets dergelijks" of "iets van die aard" aan te duiden. Het is een wat formele en ouderwetse uitdrukking die niet zo vaak in gesproken taal wordt gebruikt, maar wel in geschreven teksten en kruiswoordraadsels voorkomt om naar iets vergelijkbaars of soortgelijks te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hinderlijk 7 Letters is STOREND.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "STOREND" betekent "hinderlijk" in het Nederlands. "Storend" wordt gebruikt om iets aan te duiden wat irritant, vervelend of hinderlijk is. Dus, in dit geval, past "storend" goed bij het woord "hinderlijk" als het antwoord op de aanwijzing "vraaG; Hinderlijk" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nachtrust 5 Letters is SLAAP.

Uitleg: Het antwoord "SLAAP" voor het kruiswoordraadsel "Nachtrust" heeft betrekking op het Nederlandse woord voor "sleep" of "slaap". In kruiswoordraadsels wordt vaak naar synoniemen of gerelateerde begrippen gezocht, en "slaap" is het meest voor de hand liggende antwoord voor "nachtrust".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 2 Letters is AB.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Jongensnaam" is "AB". Dit kan verwijzen naar de Nederlandse jongensnaam "Ab", die afgeleid kan zijn van namen zoals Abraham of Abel. In kruiswoordraadsels worden soms verkorte of afgekorte namen gebruikt als antwoorden, en "AB" kan hier een verkorte vorm zijn die wordt gebruikt om naar de naam "Ab" te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Projectiel 5 Letters is RAKET.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Projectiel" is "RAKET". Een raket is een type projectiel dat wordt voortgestuwd door een motor en vaak gebruikt wordt voor het lanceren van satellieten, het verkennen van ruimte, of militaire doeleinden. Raketten worden gekenmerkt door hun vermogen om zichzelf voort te stuwen door de verbranding van brandstof, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kogels die door een vuurwapen worden afgevuurd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Taart 5 Letters is GEBAK.

Uitleg: Het kruiswoordraadsel "vraag: Taart, antwoord: GEBAK" heeft GEBAK als antwoord omdat "gebak" een algemene term is die verwijst naar verschillende soorten zoete gerechten die in de oven worden bereid, zoals taarten, cakejes, koekjes, enzovoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet werkelijk 7 Letters is ONREEEL.

Uitleg: Het antwoord "ONREEEL" komt voort uit de verkeerde spelling van "niet werkelijk" als "niet werkeljik". Door de letters te herschikken krijg je "ONREEEL", wat correct Nederlands is voor "niet echt" of "onwerkelijk". Dit past goed als antwoord in een kruiswoordraadsel waarbij de betekenis overeenkomt met de aanwijzing "niet werkelijk".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ondernemingsraad (afk.) 2 Letters is OR.

Uitleg: Het antwoord op de kruiswoordraadselvraag "Ondernemingsraad (afk.)" is "OR", wat staat voor Ondernemingsraad. De ondernemingsraad is een vertegenwoordigend orgaan van werknemers binnen een organisatie dat overleg voert met de werkgever over verschillende arbeidsgerelateerde zaken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spaanse landvoogd 4 Letters is ALVA.

Uitleg: Het antwoord "ALVA" verwijst naar Fernando Álvarez de Toledo, beter bekend als de Hertog van Alva (Hertog van Alba). Hij was een Spaanse militaire commandant en politicus die diende als landvoogd van de Nederlanden onder koning Filips II van Spanje in de late 16e eeuw. De titel "Spaanse landvoogd" verwijst naar zijn rol als de hoogste vertegenwoordiger van de Spaanse koning in de Nederlanden tijdens deze periode van heerschappij.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een enkele keer 4 Letters is EENS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Een enkele keer" is "EENS". Dit komt omdat "eens" in het Nederlands betekent "een enkele keer" of "een keer". Dus, "EENS" past goed als het antwoord op deze aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 3 Letters is TED.

Uitleg: Het antwoord "TED" op de vraag "vraaG; Jongensnaam" in een kruiswoordraadsel verwijst waarschijnlijk naar een korte, veelvoorkomende jongensnaam. In dit geval is "TED" een verkorte vorm van "Theodore". Bij kruiswoordraadsels wordt vaak gezocht naar kortere namen om de puzzel op te lossen, en "TED" past goed in dat patroon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pijn 3 Letters is WEE.

Uitleg: Het antwoord "WEE" in dit kruiswoordraadsel verwijst naar het Nederlandse woord "wee," dat "pijn" betekent. In een medische of algemene context wordt "wee" gebruikt om pijn of een pijnlijk gevoel aan te duiden, zoals in de uitdrukking "weeën" (de pijnlijke samentrekkingen tijdens de bevalling). Dus "Pijn" en "WEE" zijn synoniemen in dit geval.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Omzetbelasting (afk.) 2 Letters is OB.

Uitleg: "OB" is de afkorting voor "Omzetbelasting" in het Nederlands. Omzetbelasting is de belasting die wordt geheven op de verkoop van goederen en diensten, ook wel bekend als BTW (Belasting Toegevoegde Waarde). Het is een belasting die door de verkoper wordt geïnd bij de verkoop van een product of dienst en vervolgens aan de belastingdienst wordt afgedragen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Noot 2 Letters is FA.

Uitleg: Het antwoord "FA" kan worden verklaard als een afkorting voor "Frequentie-annotatie". Dit wordt vaak gebruikt in verschillende contexten, waaronder wetenschappelijk onderzoek, met name in de analyse van frequenties of statistieken.

Advertisement