1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 4 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 4 Juni 2024

Het antwoord op het kruiswoordraadsel van de Volkskrant vindt u vandaag in ons artikel hieronder. Neem uw hersenen mee op een reis door een doolhof van aanwijzingen en mysterieuze puzzels.

by Lina

Updated Jun 04, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 4 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Defect 4 Letters is STUK.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "STUK" past goed bij het woord "Defect" omdat het aangeeft dat iets gebroken of beschadigd is. In een context van een kruiswoordraadsel kan "STUK" worden gebruikt als synoniem voor kapot of beschadigd, wat passend is bij het concept van een defect.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelpassage 5 Letters is TEKST.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord op het kruiswoordraadsel "TEKST" verwijst naar geschreven of gedrukte woorden die een betekenis dragen. In het geval van een Bijbelpassage zou "TEKST" specifiek verwijzen naar een passage uit de Bijbel, zoals een vers of een hoofdstuk.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gedorste Halmen 4 Letters is STRO.

Uitleg: Natuurlijk! "Stro" is het materiaal dat wordt verkregen uit gedroogde halmen van granen zoals tarwe, gerst of haver. Het wordt vaak gebruikt als strooisel voor dierenverblijven, als bouwmateriaal in dakbedekking en als grondstof voor ambachtelijke projecten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gard 3 Letters is ROE.

Uitleg: Het antwoord "ROE" verwijst naar de eieren van vissen, met name die van zalm, forel, en sommige andere vissoorten. Dit is een veel voorkomende term in de culinaire wereld, vooral in verband met gerechten zoals sushi.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ambtsaanvaarding 6 Letters is INTREE.

Uitleg: Dus de verklaring voor het kruiswoordraadselantwoord "INTREE" is dat het verwijst naar het moment waarop iemand een ambt aanvaardt, zoals bij een inauguratieceremonie of bij de intrede in een nieuwe functie.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Juist 5 Letters is EXACT.

Uitleg: "Juist" betekent correct, nauwkeurig, precies, en "exact" heeft dezelfde betekenis, wat het een passende oplossing maakt voor de vraag in het kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Italiaans Eiland 4 Letters is ELBA.

Uitleg: Natuurlijk! "Elba" is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee, dat bekendheid kreeg omdat Napoleon Bonaparte er in ballingschap verbleef na zijn eerste abdicatie in 1814. Het eiland is ook bekend om zijn mooie landschappen, stranden en historische bezienswaardigheden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stripfiguurtje 5 Letters is SMURF.

Uitleg: Natuurlijk! Een "Smurf" is een stripfiguurtje dat werd bedacht door de Belgische striptekenaar Peyo. Deze kleine blauwe wezentjes zijn bekend van de stripserie "De Smurfen". Ze wonen in paddenstoelvormige huisjes in een magisch bos en hebben elk een eigen persoonlijkheid en vaardigheden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regenscherm (Pop.) 3 Letters is PLU.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "PLU" in het kruiswoordraadsel staat voor "Paraplu". "PLU" is een afkorting voor "Paraplu" in het Nederlands. Dus het antwoord "PLU" past bij de vraag "Regenscherm (Pop.)", omdat een paraplu een veelgebruikt hulpmiddel is om je te beschermen tegen regen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wapen 7 Letters is BAZOOKA.

Uitleg: Het antwoord "BAZOOKA" is een veelgebruikt woord voor een antitankwapen dat draagbaar is en raketten afvuurt. Het is een type draagbaar raketwapen dat vooral bekend staat om zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en latere conflicten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Juichkreet 5 Letters is HOERA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "HOERA" is een juichkreet die vaak wordt gebruikt om vreugde of blijdschap uit te drukken. Het past goed als antwoord op een vraag die een positieve reactie vereist, zoals bijvoorbeeld bij het voltooien van een taak, het vieren van een succes of het ontvangen van goed nieuws.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verbetering Van Een Foutieve Boeking 6 Letters is STORNA.

Uitleg: Natuurlijk! "STORNA" is een term die wordt gebruikt om een foutieve boeking te annuleren of te corrigeren. Het wordt vaak gebruikt in de context van boekhouding of reserveringen, waarbij een verkeerde transactie of boeking ongedaan gemaakt moet worden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ver Naar Beneden 4 Letters is DIEP.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselwoord "DIEP" past goed bij de aanwijzing "Ver Naar Beneden" omdat het verwijst naar een grote afstand in de verticale richting, zoals bijvoorbeeld een diepe put of een diepe kloof.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geldig 6 Letters is VALIDE.

Uitleg: Natuurlijk! "Geldig" en "Valide" zijn synoniemen die beide aangeven dat iets rechtmatig, geldig of juist is. In het geval van een kruiswoordpuzzel is "Valide" het woord dat past bij de beschrijving "Geldig" en voldoet aan de puzzelvereisten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisje 5 Letters is CHICK.

Uitleg: Het antwoord "CHICK" kan verwijzen naar een jong meisje of een jonge vrouw. Het is informeel en kan soms een beetje denigrerend zijn, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. In sommige gevallen kan het ook verwijzen naar een jonge kip.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Noord-brabant 7 Letters is SOMEREN.

Uitleg: Natuurlijk! Someren is een plaats in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is een gemeente en een dorp gelegen in de regio de Peel, ten oosten van Eindhoven. Someren staat bekend om zijn landelijke omgeving, historische gebouwen en verschillende recreatiemogelijkheden, zoals wandelen en fietsen in de omliggende natuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Garnituur 3 Letters is SET.

Uitleg: Het antwoord "SET" lijkt te verwijzen naar een set garnituur, wat kan verwijzen naar een assortiment van decoratieve of functionele items die worden gebruikt om iets te versieren of compleet te maken. In het geval van een kruiswoordraadsel zou "garnituur" kunnen worden gebruikt als aanwijzing voor een verzameling items die samen een set vormen, en het woord "SET" past goed bij die betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geweven Katoen 5 Letters is SANEL.

Uitleg: Het antwoord "SANEL" lijkt te verwijzen naar het merk "Lenas", dat bekend staat om zijn geweven katoenen stoffen. "SANEL" kan een afkorting of een verkorte versie zijn van het merk of de productlijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waadvogel 4 Letters is IBIS.

Uitleg: Natuurlijk! Een "waadvogel" is een vogel die vaak te vinden is in ondiep water en modderige oevers, waar ze naar voedsel zoeken door te waden. De ibis is een voorbeeld van zo'n vogel. Het staat bekend om zijn lange snavel, lange poten en vaak witte verenkleed.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In Orde 5 Letters is PRIMA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "PRIMA" betekent "uitstekend" of "goed" in het Nederlands. Dus wanneer iemand de vraag "In Orde" stelt, is het antwoord "PRIMA" een bevestiging dat alles goed is of in orde is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Staat in De Vs 6 Letters is NEVADA.

Uitleg: Absoluut! "NEVADA" verwijst naar de staat Nevada in de Verenigde Staten. Nevada staat bekend om zijn uitgestrekte woestijnlandschap, inclusief de beroemde Las Vegas Strip, waar veel casino's en entertainmentcomplexen te vinden zijn. Daarnaast is Nevada ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met attracties zoals het Great Basin National Park en de Red Rock Canyon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kilte 3 Letters is KOU.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "KOU" past goed bij de vraag "Kilte" omdat "kou" een synoniem is voor "kilte". Het woord "kou" verwijst naar een lage temperatuur die vaak geassocieerd wordt met een gevoel van kilte. In een kruiswoordraadsel worden vaak synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse Titel 4 Letters is EARL.

Uitleg: Het lijkt erop dat het kruiswoordraadsel de vraag stelt om een Engelse titel te geven, en het antwoord is "EARL". In het Engels verwijst "Earl" naar een adellijke titel die lager is dan een hertog maar hoger dan een graaf. In sommige contexten kan het ook informeel worden gebruikt om naar een man te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groep Van Drie Bijeenhorende Zaken 5 Letters is TRIAS.

Uitleg: Natuurlijk! "Trias" verwijst naar de geologische periode die zich ongeveer 251 miljoen jaar geleden begon en ongeveer 201 miljoen jaar geleden eindigde. Het is een van de oudste perioden van het Mesozoïcum en volgt op het Perm en gaat vooraf aan het Jura.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opgooi 4 Letters is TOSS.

Uitleg: Natuurlijk! "Opgooi" verwijst naar het gooien van iets omhoog, zoals bij het tossen van een munt. In het Engels wordt "toss" vaak gebruikt om het gooien van iets te beschrijven, zoals een munt, een bal of iets anders dat in de lucht wordt geworpen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europeaan 6 Letters is TSJECH.

Uitleg: Het antwoord "TSJECH" verwijst naar een inwoner van Tsjechië, een land in Centraal-Europa. Tsjechië staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, en culturele erfgoed. De Tsjechen hebben een unieke identiteit en een levendige cultuur die veel mensen over de hele wereld aantrekt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voederbak 6 Letters is KRIBBE.

Uitleg: Natuurlijk! "KRIBBE" is een ander woord voor "voederbak". Het wordt vaak geassocieerd met de voederbak waarin voedsel voor dieren, vooral voor vee zoals paarden, koeien of schapen, wordt geplaatst. In een bredere context wordt het ook gebruikt om te verwijzen naar de bak of krib waarin voedsel wordt geplaatst voor andere dieren, zoals vogels of huisdieren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Romp 5 Letters is TORSO.

Uitleg: Natuurlijk! "TORSO" is een woord dat wordt gebruikt om het menselijk lichaam te beschrijven, met name het deel van het lichaam tussen de nek en de lies, exclusief de ledematen en het hoofd. In een kruiswoordraadsel wordt "Romp" vaak gebruikt als een aanwijzing voor dit specifieke deel van het lichaam, en het antwoord is dus "TORSO".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Valse Vouw 5 Letters is KREUK.

Uitleg: Het antwoord "KREUK" lijkt te verwijzen naar een kreuk, een vouw of rimpel die ontstaat in materiaal wanneer het wordt samengedrukt of gevouwen. In de context van het kruiswoordraadsel zou "Valse Vouw" dan suggereren dat het antwoord een term is die te maken heeft met een ongewenste of onbedoelde vouw, wat overeenkomt met het idee van een kreuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wijfjeshond 4 Letters is TEEF.

Uitleg: Natuurlijk! "Teef" is een ander woord voor een vrouwelijke hond. In het Nederlands worden mannelijke honden "reu" genoemd en vrouwelijke honden "teef". Dus het antwoord "teef" past bij de omschrijving "wijfjeshond" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bekwaam 4 Letters is KNAP.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "knap" wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven die bekwaam, handig of vaardig is in iets. Dus in dit geval, als het kruiswoordraadsel "Vraag" als hint heeft, zou het antwoord "KNAP" kunnen zijn omdat het synoniem is voor bekwaam, wat past bij de hint.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Balletrokje 4 Letters is TUTU.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "TUTU" verwijst naar een balletrokje, meestal gedragen door ballerina's tijdens optredens. Het bestaat uit meerdere lagen tule of andere lichte stoffen die wijd uitstaan en een elegante uitstraling geven aan de danser.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onvriendelijk 8 Letters is ONAARDIG.

Uitleg: Natuurlijk! "Onaardig" betekent simpelweg niet vriendelijk of onvriendelijk. Het woord wordt vaak gebruikt om te beschrijven hoe iemand zich gedraagt of hoe iemand anders wordt waargenomen. In het kruiswoordraadsel wordt naar een synoniem voor "onvriendelijk" gevraagd, en het antwoord is "onaardig".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afbeelding in Bericht 5 Letters is EMOJI.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "EMOJI". Een "afbeelding in een bericht" verwijst naar een emoji, die vaak worden gebruikt om emoties, symbolen of pictogrammen uit te drukken in digitale communicatie, zoals tekstberichten, sociale media, enzovoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Workshop 6 Letters is CLINIC.

Uitleg: Het antwoord "CLINIC" is een passende verklaring voor het kruiswoordraadselwoord "Workshop". Een kliniek is een faciliteit waar medische behandelingen worden uitgevoerd, maar het kan ook verwijzen naar een plek waar specialisten, zoals bijvoorbeeld artsen, therapeuten of coaches, hun diensten aanbieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werktuig 4 Letters is RASP.

Uitleg: Het woord "RASP" is een antwoord op de aanwijzing "Werktuig". Een rasp is een gereedschap dat wordt gebruikt om materialen, zoals hout of metaal, te bewerken door kleine deeltjes ervan af te schaven. Het wordt vaak gebruikt in houtbewerking, metaalbewerking en in de keuken om bijvoorbeeld kaas of citrusvruchten te raspen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zaterdag 2 Letters is ZA.

Uitleg: Het antwoord "ZA" komt van "Zaterdag" en is een afkorting die vaak wordt gebruikt in kruiswoordraadsels voor die dag van de week. In veel kruiswoordpuzzels wordt een afkorting gebruikt om ruimte te besparen en het puzzelproces te versnellen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plant 8 Letters is DOPHEIDE.

Uitleg: Natuurlijk! "Dopheide" is een plant die behoort tot de heidefamilie en vaak voorkomt in Europa, vooral in heidegebieden. Het is een struik die typisch paarse bloemen draagt en groeit op zure, vochtige gronden. Dopheide wordt vaak aangetroffen in heidevelden en kan een belangrijk onderdeel zijn van hun ecosysteem, waar het dient als voedsel en beschutting voor verschillende dieren en insecten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dorp (Maleis) 4 Letters is DESA.

Uitleg: Natuurlijk! "DESA" is het Maleisische woord voor "dorp". Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een kleine gemeenschap of nederzetting in landelijke gebieden. In kruiswoordraadsels wordt het soms gebruikt als een aanwijzing voor een woord dat "dorp" betekent in het Maleisisch.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met Het Bedoelde 5 Letters is ERMEE.

Uitleg: Natuurlijk! "ERME" is een verouderd Nederlands woord dat "met het" betekent. Dus "ERME" is een synoniem voor "met het bedoelde" in het Nederlands. Het wordt echter niet zo vaak meer gebruikt in de hedendaagse taal, maar het kan nog steeds voorkomen in oudere teksten of in bepaalde dialecten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Chroom 2 Letters is CR.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "CR" staat voor het chemische symbool van het element chroom, dat "Cr" is. Chroom is een glanzend, hard metaal dat wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder roestvrij staalproductie, chemische processen en de productie van gekleurde glazen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Te Vorderen 6 Letters is INBAAR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "INBAAR" verwijst naar iets dat inbaar is, oftewel iets dat kan worden geïnd of teruggevorderd, zoals een schuld, een lening of een openstaande factuur. In een zakelijke context wordt het vaak gebruikt om aan te geven dat een bedrag verschuldigd is en dat het kan worden opgeëist of geïnd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bladgroente 6 Letters is KASSLA.

Uitleg: Het antwoord "KASSLA" lijkt een verkeerde spelling te zijn van "KASSALA", wat mogelijk een verwijzing is naar Kassala, een stad in Soedan. Het verband tussen "KASSALA" en "Bladgroente" kan te maken hebben met het feit dat in Kassala verschillende soorten groenten worden verbouwd, waaronder bladgroenten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ondienstig 5 Letters is ONNUT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ONNUT" voor de aanwijzing "Ondienstig" in een kruiswoordraadsel komt voort uit een anagram van de woorden. "Ondienstig" kan worden herschikt tot "ONNUT", wat in dit geval het antwoord is. Het is een manier om de hersens te kraken en woorden op een creatieve manier te heroverwegen om tot het juiste antwoord te komen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Legendarische Popartiest 5 Letters is ELVIS.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ELVIS" verwijst naar Elvis Presley, een van de meest iconische popartiesten aller tijden. Elvis werd beschouwd als een legendarische figuur in de muziekgeschiedenis vanwege zijn invloed op de ontwikkeling van rock-'n-roll en zijn onmiskenbare stijl en charisma.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lage Rugpijn 4 Letters is SPIT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SPIT" verwijst naar een veelvoorkomende term voor lage rugpijn. "SPIT" staat voor "Sudden, Painful, Intermittent, and Transitory" (plotselinge, pijnlijke, intermitterende en voorbijgaande) rugpijn. Deze term wordt vaak gebruikt om de plotselinge en scherpe pijn te beschrijven die mensen ervaren bij lage rugpijn, vooral wanneer de pijn optreedt bij bepaalde bewegingen of activiteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tent 4 Letters is TIPI.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TIPI" is afgeleid van het Engelse woord "tent". Een tipi is een kegelvormige tent die traditioneel werd gebruikt door de inheemse volkeren van de Great Plains in Noord-Amerika. Dus in dit geval is "TIPI" een synoniem voor "tent" in het Engels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Germaan 4 Letters is SAKS.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SAKS" verwijst naar de Saksen, een Germaanse stam uit het oude Europa. De Saksen waren een van de vroegste Germaanse stammen die in de vroege middeleeuwen leefden en een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Europa, vooral in gebieden die nu Duitsland en Nederland zijn.

Advertisement