1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 5 Juni 2024 onthuld!

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 5 Juni 2024 onthuld!

Als je graag puzzels oplost en wat hulp nodig hebt bij de laatste kruiswoordraadsel aanwijzingen van De Volkskrant, dan hebben we hieronder de antwoorden en uitleg voor je beschikbaar.

by Demi

Updated Jun 05, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoord voor 5 Juni 2024 onthuld!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaassoort 4 Letters is FETA.

Uitleg: Natuurlijk! "FETA" is een type kaas, oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland. Het is een witte kaas gemaakt van schapen- en/of geitenmelk, en het heeft een zoute en pittige smaak.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Omhulsel 5 Letters is SCHIL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SCHIL" past goed bij het woord "Omhulsel" in een kruiswoordraadsel omdat een schil vaak een buitenste laag is die iets omhult of bedekt, zoals de schil van een fruit of de buitenste laag van een ui.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voor 3 Letters is PRO.

Uitleg: Het woord "PRO" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context van het kruiswoordraadsel. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een afkorting voor "professional" of "voordeel", of het kan verwijzen naar iemand die ergens vóór is.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gelukkig (Engels) 5 Letters is HAPPY.

Uitleg: Natuurlijk! "Gelukkig" is een woord in het Nederlands dat vertaald kan worden naar "happy" in het Engels. In het kruiswoordraadsel wordt vaak gezocht naar een woord dat past bij de beschrijving of de definitie die wordt gegeven, en in dit geval past "happy" perfect bij de betekenis van "gelukkig".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Amerika 4 Letters is RENO.

Uitleg: Natuurlijk! "RENO" is een stad in de staat Nevada, Verenigde Staten. Het is vooral bekend vanwege de nabijheid van Lake Tahoe, een populaire bestemming voor toerisme en recreatie. Reno staat ook bekend om zijn gok- en entertainmentindustrie, hoewel het vaak minder bekend is dan Las Vegas, een andere grote gokstad in Nevada.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vers 4 Letters is LIED.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "Vers" in het kruiswoordraadsel verwijst naar een strofe of een deel van een gedicht of lied. Het kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar een vers geschreven of gezongen stuk tekst.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijveraarster 9 Letters is ACTIVISTE.

Uitleg: Natuurlijk! "Activiste" is een Franse term die wordt gebruikt om een vrouwelijke activist aan te duiden, iemand die actief betrokken is bij het bevorderen van sociale of politieke veranderingen. In het specifieke geval van het kruiswoordraadselwoord "ijveraarster" verwijst het naar een vrouw die zich met passie en toewijding inzet voor een bepaalde zaak of doel, zoals bijvoorbeeld mensenrechten, milieuactivisme, gendergelijkheid, etc.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel Van Het Bestek 3 Letters is MES.

Uitleg: Natuurlijk! "MES" is het Franse woord voor "deel" en kan in deze context verwijzen naar een deel van het bestek, namelijk een mes. Dus, het antwoord "MES" betekent simpelweg "mes", wat een onderdeel is van het bestek.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waadvogel 3 Letters is RAL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "RAL" lijkt te verwijzen naar de kraanvogel, een soort watervogel die behoort tot de familie van de kraanvogels (Gruidae). In het Nederlands wordt de kraanvogel soms aangeduid als "raaf", vandaar dat "RAL" het passende antwoord zou kunnen zijn op de vraag "Waadvogel" in een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kort Baardje 3 Letters is SIK.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "SIK" wordt vaak gebruikt om een kort baardje aan te duiden. Het verwijst naar een kleine, vaak puntige baard die voornamelijk op de kin groeit, zonder de volledige dekking van een volle baard.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Junior 2 Letters is JR.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "JR" is een afkorting voor "Junior". Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iemand de zoon is van een persoon met dezelfde naam. Bijvoorbeeld, John Smith Jr. zou de zoon zijn van een persoon genaamd John Smith, terwijl ze dezelfde naam delen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Langs Een Helling Naar Boven 7 Letters is TEGENOP.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TEGENOP" verwijst naar de richting van beweging langs een helling. In dit geval betekent het dat de persoon of object zich tegen de helling omhoog beweegt, dus "tegenop" gaat. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in contexten waarin iemand moeite doet om een helling op te gaan, zoals bij het beklimmen van een berg.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ruw Ontwerp 4 Letters is KLAD.

Uitleg: Natuurlijk! "KLAD" is een synoniem voor "Ruw Ontwerp". Het is een term die vaak wordt gebruikt om een ruwe schets of een eerste concept van iets aan te duiden, zoals een tekening, een ontwerp of zelfs een tekst.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Strandwal 4 Letters is LIDO.

Uitleg: Het antwoord "LIDO" op de aanwijzing "Strandwal" verwijst naar een type strandbad of strandresort dat vaak te vinden is langs kustgebieden. Lido's zijn meestal voorzien van strandfaciliteiten zoals ligstoelen, parasols, strandbars en soms zelfs zwembaden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sport 4 Letters is TREE.

Uitleg: Het lijkt erop dat er een vertaalfout is opgetreden. Het antwoord "TREE" lijkt niet gerelateerd te zijn aan het onderwerp "Sport". Misschien is er een vergissing opgetreden bij het vertalen van het kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zoogdier 4 Letters is LAMA.

Uitleg: Het lijkt erop dat er hier een verwarring is tussen het antwoord "LAMA" en de beschrijving "Zoogdier". Een lama is eigenlijk een lid van de kameelachtige familie en een herbivoor zoogdier dat voornamelijk voorkomt in Zuid-Amerikaanse landen zoals Peru, Bolivia en Chili.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Heldendicht 4 Letters is EPOS.

Uitleg: Natuurlijk! "Epos" is een term die vaak wordt gebruikt om een heldendicht of een episch gedicht aan te duiden. Een heldendicht is een lang, narratief gedicht dat de avonturen van een held of heroïsche figuren vertelt, vaak met mythologische of historische elementen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Theaterrang 4 Letters is LOGE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "LOGE" is een passend antwoord op de vraag "Theaterrang". Een loge is een speciaal gereserveerde zitplaats in een theater, vaak gelegen op een hoger niveau dan de gewone zitplaatsen, met een beter zicht op het podium.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zwaar Metaal 4 Letters is IJZER.

Uitleg: Het antwoord "IJZER" past goed bij de aanwijzing "Zwaar Metaal" in een kruiswoordraadsel. Dit komt omdat ijzer een bekend voorbeeld is van een zwaar metaal. Het is een element met het atoomnummer 26 en wordt vaak geassocieerd met zwaardere metalen vanwege zijn dichtheid en eigenschappen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel Met Goud- Of Zilverdraad 4 Letters is LAME.

Uitleg: Het antwoord "LAME" lijkt misschien niet direct te passen bij de vraag "Weefsel Met Goud- Of Zilverdraad". "LAME" verwijst naar iets dat saai, oninteressant of zwak is. Mogelijk heeft de maker van het kruiswoordraadsel een fout gemaakt of er is een misverstand.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Keuzelijst 4 Letters is MENU.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "MENU" past bij de aanwijzing "Keuzelijst" omdat een menu vaak een lijst is met verschillende keuzes van gerechten die beschikbaar zijn in bijvoorbeeld een restaurant. Dus, in de context van een kruiswoordraadsel, verwijst "Keuzelijst" naar een menu, wat het antwoord "MENU" oplevert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vraatzuchtige Vis 7 Letters is PIRANHA.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "PIRANHA" past goed bij de omschrijving "Vraatzuchtige Vis". Piranha's zijn bekend om hun agressieve eetlust en staan ​​bekend als vraatzuchtige vissen die in zwermen leven en zich voeden met vlees, inclusief ander visleven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Public Relations 2 Letters is PR.

Uitleg: Natuurlijk! PR staat voor "Public Relations". Het is een strategische communicatiepraktijk waarbij organisaties proberen relaties op te bouwen en te onderhouden met verschillende publieksgroepen, zoals klanten, investeerders, media en het grote publiek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Herkauwer 3 Letters is REE.

Uitleg: Natuurlijk! "Herkauwer" is een term die wordt gebruikt om dieren aan te duiden die herkauwen, wat betekent dat ze hun voedsel terugbrengen naar de mond om het opnieuw te kauwen en verder te verteren. Een voorbeeld van een herkauwer is een ree, vandaar het antwoord "REE" op het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loofboom 3 Letters is EIK.

Uitleg: Natuurlijk! "Loofboom" verwijst naar een boom die bladeren heeft en geen naalden, en "EIK" is een specifiek type loofboom. Eikenbomen zijn bekend om hun stevige hout en brede bladeren, en ze zijn vaak te vinden in gematigde klimaten over de hele wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vis 3 Letters is AAL.

Uitleg: Natuurlijk! "AAL" is een ander woord voor "vis", specifiek verwijzend naar een soort zeevis die behoort tot de familie Anguillidae. Ze hebben een langwerpig lichaam en leven meestal in zoetwateromgevingen, zoals rivieren en meren. Dus in het kruiswoordraadsel is "Vis" simpelweg vertaald naar "AAL".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderling 9 Letters is WEDERZIJDS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "WEDERZIJDS" betekent dat iets tussen twee of meer partijen wederzijds is, oftewel van beide kanten komt. Het kan verwijzen naar wederzijdse overeenstemming, wederzijdse gevoelens of wederzijdse afhankelijkheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Evenredigheid 4 Letters is RATO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "RATO" staat voor "Recht Evenredigheid." In wiskunde verwijst recht evenredigheid naar een relatie tussen twee variabelen waarbij de verhouding tussen hun waarden constant blijft. Met andere woorden, als één variabele toeneemt, neemt de andere variabele ook toe in een constante verhouding.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pilaster 4 Letters is ANTE.

Uitleg: Het antwoord "ANTE" op de vraag "Pilaster" heeft betrekking op de architectuur. Een pilaster is een rechthoekige, decoratieve zuil die aan een muur is bevestigd en vaak lijkt op een halfzuil. Het woord "ANTE" verwijst naar een specifiek type pilaster, namelijk een anta.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaartspel 5 Letters is OMBER.

Uitleg: Natuurlijk! "Omber" is een kaartspel dat voornamelijk in Frankrijk wordt gespeeld. Het is een variant van het bekende kaartspel "Whist". Omber wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten en kan door twee of vier spelers worden gespeeld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gesneden Edelsteen 3 Letters is GEM.

Uitleg: Natuurlijk! "Gesneden edelsteen" is een cryptische aanwijzing voor het woord "gem". Het woord "gesneden" suggereert dat de edelsteen is bewerkt of geslepen, wat leidt tot het kortere woord "gem". In kruiswoordraadsels worden vaak cryptische aanwijzingen gebruikt, waarbij de betekenis van de aanwijzing kan afwijken van de letterlijke interpretatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Suf Mens 5 Letters is SLOME.

Uitleg: Natuurlijk! "Suf Mens" is een Nederlandse uitdrukking die informeel wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die traag, sloom of niet al te slim is. Het woord "slome" past goed bij deze beschrijving, omdat het een informeel synoniem is voor sloom of traag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ertslaag 4 Letters is ADER.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "Ertslaag" verwijst naar een geologische formatie waarin mineralen, zoals ertsen, worden gevonden. Het antwoord "ADER" past hier goed bij, omdat aders vaak voorkomen in ertsformaties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rolprent 4 Letters is FILM.

Uitleg: Natuurlijk! "Rolprent" is een ander woord voor "film". Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar een bioscoopfilm of een filmproductie in het algemeen. De term wordt vaak geassocieerd met de vroegere dagen van de filmindustrie toen films letterlijk op rollen werden afgedrukt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Veronderstelling 5 Letters is THESE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "THESE" is een synoniem voor "veronderstelling". Het is een verwijzing naar iets dat wordt aangenomen of verondersteld. Bijvoorbeeld, "deze veronderstellingen worden in het onderzoek besproken" betekent dat de aannames of veronderstellingen worden behandeld of overwogen in het onderzoek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houten Vat 3 Letters is AAD.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "AAD" kan worden verklaard als een acroniem voor "Achter Aan De". In dit geval verwijst het naar de positie van "Houten Vat" in een kruiswoordraadsel, namelijk "Achter Aan De" woorden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stukje Hout 8 Letters is SPAANDER.

Uitleg: Natuurlijk! "Spaander" is een passend antwoord op "stukje hout" in een kruiswoordraadsel. Een spaander verwijst naar een dun, plat stukje hout dat wordt verkregen door het schaven, snijden of splijten van een groter stuk hout.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mythologische Figuur 7 Letters is CYCLOOP.

Uitleg: Natuurlijk! Een cycloop is een mythologisch wezen uit de Griekse mythologie. Het is een reusachtig, eenogig monster met een ruwe en primitieve uitstraling. Cyclopen worden vaak afgebeeld als bewoners van afgelegen gebieden, zoals grotten, en staan bekend om hun brute kracht en vaak ook hun domheid

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloem 4 Letters is IRIS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Bloem" is "IRIS". Een verklaring hiervoor kan zijn dat de iris een bloem is die bekend staat om zijn kleurrijke bloemblaadjes en wordt vaak geassocieerd met verschillende betekenissen zoals liefde, hoop en vertrouwen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 4 Letters is LEVI.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "LEVI" verwijst naar een jongensnaam die vooral in het Hebreeuws voorkomt. In de Bijbel is Levi de naam van een van de twaalf zonen van Jakob en een van de stamvaders van de Israëlieten.

Advertisement