1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 02 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 02 Juli 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids met het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen van het kruiswoordraadsel op te lossen. We hebben elk puzzelantwoord gedecodeerd en hier alles op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated Jul 02, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 02 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boezemvrienden 6 Letters is INTIMI.

Uitleg: Ja natuurlijk! Het antwoord "INTIMI" wordt gebruikt in kruiswoordraadsels om "boezemvrienden" aan te duiden. Het woord komt van het Latijnse "intimus", wat "meest innerlijk" betekent, en verwijst naar zeer nauwe vrienden of vertrouwelingen. In het Nederlands wordt "intimi" gebruikt om een groep of een paar mensen aan te duiden die elkaar goed kennen en een sterke band hebben.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorwerp 4 Letters is DING.

Uitleg: Natuurlijk! "DING" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "voorwerp" in kruiswoordraadsels. Het is een informele term die verwijst naar een tastbaar object of iets materieels dat kan worden aangeduid als een "ding". In kruiswoordraadsels wordt vaak naar dit soort alledaagse objecten verwezen met eenvoudige en directe termen zoals "ding".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ademhalingsstoornis 5 Letters is APNEU.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "APNEU" verwijst naar het medische begrip "apneu", wat een ademhalingsstoornis is waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en weer begint. Dit kan optreden tijdens de slaap (slaapapneu) of soms overdag.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Keelontsteking 6 Letters is ANGINA.

Uitleg: Het antwoord "ANGINA" voor het kruiswoordraadsel "Keelontsteking" verwijst naar een medische term die vaak wordt gebruikt om een ontsteking of irritatie van de keel aan te duiden. In het dagelijks spraakgebruik wordt "angina" meestal geassocieerd met angina pectoris, een aandoening die pijn op de borst veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar het hart.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Arbeid 4 Letters is WERK.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "WERK" is een verklaring voor het Nederlandse woord "arbeid". In het Nederlands wordt "werk" gebruikt om te verwijzen naar arbeid of de activiteit van werken, zoals in een baan of beroep. Dit antwoord past typisch in kruiswoordraadsels waarbij gezocht wordt naar synoniemen of gerelateerde woorden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet proper 5 Letters is ONNET.

Uitleg: Het antwoord "ONNET" lijkt een woordspeling te zijn in het Nederlands. "Niet proper" kan worden geïnterpreteerd als "niet netjes" of "onnetjes". In het kruiswoordraadsel kan "ONNET" dus worden ingevuld als het tegenovergestelde van "proper" of "netjes".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stekel 5 Letters is DOORN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "DOORN" voor het kruiswoordraadsel "Stekel" verwijst naar een doorn, zoals die op een roos of andere planten voorkomt. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of associaties gebruikt, en "doorn" is een passend antwoord omdat het een scherpe uitstekende structuur is die je kunt vinden op planten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griet 5 Letters is MEIDA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "MEIDA" voor de vraag "Griet" lijkt mogelijk te verwijzen naar een dialectische of regionale term. In sommige delen van Nederland wordt "meida" gebruikt als informele term voor een jonge vrouw of meisje, vergelijkbaar met "meid" in het Nederlands. Dit kan de verklaring zijn voor dit specifieke antwoord in het kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoge ome 10 Letters is HOTEMETOOT.

Uitleg: Het antwoord "HOTEMETOOT" lijkt een cryptische omschrijving te zijn voor "Hoge ome". In cryptogrammen en sommige kruiswoordraadsels worden vaak woorden gebruikt die op een grappige of cryptische manier verwijzen naar de betekenis van het gezochte woord.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoger 5 Letters is SUPRA.

Uitleg: Het antwoord "SUPRA" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en betekent "hoger" in het Latijn. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets boven of hoger is dan iets anders, zoals in het geval van juridische termen zoals "supra vermeld" (hierboven vermeld) in teksten of verwijzingen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grootouder 3 Letters is OPA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "OPA" wordt vaak gebruikt in Nederlandse kruiswoordraadsels en verwijst naar "opa" in het Nederlands. Het is een informele term voor grootvader of grootouder, vergelijkbaar met "grandpa" in het Engels.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Toespraak 4 Letters is REDE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "REDE" verwijst naar een toespraak of een betoog dat gehouden wordt, vaak met het doel om een publiek te informeren, overtuigen of te entertainen. In de context van een kruiswoordraadsel zou "REDE" dus het juiste antwoord zijn op de aanwijzing "Vraag: Toespraak".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mits 3 Letters is ALS.

Uitleg: In kruiswoordraadsels wordt "ALS" vaak gebruikt als antwoord op aanwijzingen die verband houden met voorwaarden, veronderstellingen of vergelijkingen. Bijvoorbeeld, als de aanwijzing "Op dezelfde wijze zoals" is, zou het antwoord "ALS" kunnen zijn, omdat het aangeeft dat iets vergelijkbaar of gelijk is aan iets anders.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reuzenvogel 3 Letters is MOA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "MOA" verwijst naar een uitgestorven reuzenvogel uit Nieuw-Zeeland, genaamd de Moa. Deze vogels behoorden tot de familie Dinornithidae en waren groot en niet-vliegend, vergelijkbaar met struisvogels. Ze stierven uit rond de 15e eeuw, voornamelijk door overbejaging door de oorspronkelijke menselijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Māori.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Echtgenote 4 Letters is EEGA.

Uitleg: Het antwoord "EEGA" lijkt een afkorting te zijn voor "echtgenote". In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt om ruimte te besparen of om een meer uitdagende vraag te bieden aan puzzelaars die bekend zijn met veelgebruikte afkortingen in de taal.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gelijke stand 3 Letters is TIE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TIE" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een gelijke stand, zoals bijvoorbeeld in een wedstrijd waar beide partijen hetzelfde aantal punten hebben behaald. Het kan ook worden gebruikt in andere contexten waar gelijkheid of geen beslissende factor aanwezig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevlochten zomerschoen 5 Letters is OPANK.

Uitleg: Het antwoord "OPANK" voor de vraag "Gevlochten zomerschoen" verwijst naar een specifiek type schoen, namelijk een opanak. Opanaks zijn traditionele, handgemaakte sandalen die voornamelijk gedragen worden in delen van Zuidoost-Europa, zoals de Balkanregio. Ze zijn vaak gevlochten en gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportman 10 Letters is PROFRENNER.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PROFRENNER" verwijst naar een professionele wielrenner. Een profrenner is een wielrenner die op professioneel niveau fietst, vaak deelneemt aan wedstrijden en zijn brood verdient met wielrennen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geneesheer 4 Letters is ARTS.

Uitleg: Het antwoord "ARTS" op een kruiswoordraadsel voor de vraag "Geneesheer" komt van het Engelse woord "physician", dat vertaald wordt naar "arts" in het Nederlands. In Nederland wordt "arts" gebruikt als een verkorte term voor "geneesheer" of "artsenijmeester", wat verwijst naar een medisch specialist, zoals een dokter of een arts.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Midden 5 Letters is MEDIO.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Medio" wordt gebruikt als een synoniem voor "midden" in het Nederlands. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een tijdstip aan te duiden dat halverwege tussen twee punten in de tijd ligt, zoals medio juli (halverwege juli) of medio de ochtend (rond het midden van de ochtend).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zedelijke houding 5 Letters is ETHOS.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "ETHOS" verwijst naar de zedelijke houding of karakteristieke geest van een gemeenschap, groep of persoon. Het kan ook verwijzen naar de ethische overtuigingen of normen die iemand of een groep leidt. In een kruiswoordraadsel zou "Zedelijke houding" dus worden ingevuld met "ETHOS" omdat het deze betekenis nauwkeurig weergeeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Korte nota 4 Letters is MEMO.

Uitleg: Natuurlijk! "Memo" is kort voor memorandum, wat een beknopte geschreven boodschap of notitie is, meestal gebruikt voor interne communicatie binnen een organisatie. In kruiswoordraadsels wordt het vaak gebruikt als het antwoord op vragen die om een beknopt, kort geschreven bericht vragen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lid van oud indianenvolk 6 Letters is AZTEEK.

Uitleg: Het antwoord "AZTEEK" lijkt hier niet helemaal correct te zijn voor de aanwijzing "Lid van oud indianenvolk". De Azteken waren inderdaad een oud Meso-Amerikaans volk, maar als je specifiek zoekt naar een enkel lid van een oud indianenvolk, zou een specifieker antwoord zoals "Azteek" (enkelvoud) of een ander specifiek lid van een andere stam kunnen worden bedoeld, afhankelijk van de lengte en de context van het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gordijnstang 5 Letters is ROEDE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "ROEDE" voor het kruiswoordraadsel "Gordijnstang" verwijst naar een staaf of stang die wordt gebruikt om gordijnen aan op te hangen. In het Nederlands wordt "roede" specifiek gebruikt om de stang aan te duiden waarlangs gordijnen kunnen worden geschoven of opgehangen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eiland in de Tyrreense Zee 4 Letters is ELBA.

Uitleg: Het antwoord "ELBA" verwijst naar het eiland Elba, gelegen in de Tyrreense Zee voor de kust van Italië. Dit eiland is vooral bekend omdat Napoleon Bonaparte er in 1814 in ballingschap werd geplaatst na zijn eerste verbanning. Het is dus een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels waarin naar een eiland in de Tyrreense Zee wordt gevraagd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Knarsen 6 Letters is KRAKEN.

Uitleg: Het antwoord "KRAKEN" komt van het werkwoord "knarsen" in het Nederlands. "Kraken" betekent in dit geval het geluid maken van iets wat schurend over elkaar beweegt, zoals bijvoorbeeld het geluid van grind onder je schoenen of van hout dat buigt. Dit woord wordt vaak gebruikt om het geluid van krakende takken of knarsende tanden te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Draaipunt van de wereld 6 Letters is AARDAS.

Uitleg: Het antwoord "AARDAS" verwijst naar de denkbeeldige lijn die door de geografische polen van de aarde loopt. In de context van het kruiswoordraadsel kan "Draaipunt van de wereld" worden geïnterpreteerd als de as waarom de aarde draait, wat bekend staat als de aardas. Deze as zorgt voor de rotatie van de aarde om zijn eigen as.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportterm 6 Letters is INWORP.

Uitleg: Het woord "inworp" wordt vaak gebruikt in de context van sport, zoals bij voetbal, basketbal, of rugby. Het verwijst naar een situatie waarin het spel wordt hervat door de bal in te werpen vanaf de zijlijn, bijvoorbeeld na een uitbal. In het geval van voetbal betekent dit dat een speler de bal met de handen terug in het spel brengt vanaf de zijlijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Omlaag 4 Letters is NEER.

Uitleg: Het antwoord "NEER" wordt vaak gebruikt in Nederlandstalige kruiswoordraadsels om "omlaag" aan te geven. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of woorden die verwijzen naar de betekenis van de aanwijzingen gebruikt als antwoorden. Dus "NEER" is hier een synoniem voor "omlaag".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportaccommodatie 7 Letters is TURNHAL.

Uitleg: Het antwoord "TURNHAL" verwijst naar een sportaccommodatie die specifiek is ingericht voor turnen. In een turnhal zijn doorgaans diverse gymnastiektoestellen aanwezig, zoals balken, bruggen, ringen, en vloermatten, die worden gebruikt voor trainingen en wedstrijden in de gymnastiek en het turnen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Moeder 2 Letters is MA.

Uitleg: Het antwoord "MA" voor het kruiswoordraadsel verwijst naar het informele Engelse woord "ma", wat een verkorte vorm is voor "mother" (moeder). In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of informele vormen van woorden gebruikt, en "MA" wordt gebruikt als een alternatieve manier om naar "mother" te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groef 6 Letters is INKEEP.

Uitleg: Het antwoord "INKEEP" voor de vraag "Groef" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een "innkeeper" in het Engels, wat een herbergier of een persoon die een herberg beheert betekent. "Groef" kan informeel worden gebruikt om te verwijzen naar iemand die een herberg of een soortgelijke accommodatie runt, vandaar "INKEEP" als het antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Halfgeleider 5 Letters is DIODE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Een halfgeleider is een materiaal dat tussen een geleider (zoals metaal) en een isolator (zoals plastic) in zit wat betreft elektrische geleidbaarheid. Een diode is een elektronisch apparaat dat gebruikmaakt van halfgeleidermaterialen. Het laat stroom slechts in één richting door, wat essentieel is voor veel elektronische schakelingen zoals gelijkrichters en circuits voor stroombeheer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse herberg 3 Letters is INN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "INN" wordt gebruikt als een afkorting voor "inn" in het Engels. Een herberg is een traditionele plek waar reizigers kunnen overnachten en vaak ook eten en drinken kunnen krijgen. In kruiswoordraadsels wordt "INN" vaak gebruikt omdat het kort is en goed past in veel puzzels vanwege de combinatie van letters.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loopvogel 6 Letters is NANDOE.

Uitleg: Het woord "NANDOE" verwijst naar een loopvogel uit Zuid-Amerika, behorend tot de struisvogelfamilie. Ze zijn te vinden in landen zoals Argentinië, Bolivia, Paraguay en Brazilië. De naam komt oorspronkelijk uit het Spaans ("ñandú"), en het is een groot, vliegloos vogelsoort, vergelijkbaar met andere struisvogels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Adellijke hofstede 5 Letters is STATE.

Uitleg: Het woord "STATE" wordt soms gebruikt als antwoord in kruiswoordraadsels voor de omschrijving "adellijke hofstede". In dit geval verwijst "STATE" naar een groot landgoed of een landelijk herenhuis dat typisch wordt geassocieerd met adellijke families of hooggeplaatste personen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderwijssoort 3 Letters is MTO.

Uitleg: Het antwoord "MTO" in een kruiswoordraadsel verwijst meestal naar "Middelbaar Technisch Onderwijs". Dit is een onderwijssoort die gericht is op technisch vakmanschap en praktische vaardigheden, vergelijkbaar met technische opleidingen op middelbaar niveau.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoofd van een moskee 4 Letters is IMAM.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "IMAM" verwijst naar het hoofd van een moskee. Een imam is een religieuze leider in de islamitische gemeenschap, vergelijkbaar met een priester of voorganger in andere religies. De imam leidt de gebeden, verricht spirituele taken en fungeert vaak als gids en leraar voor de gemeenschap.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opgang 4 Letters is TRAP.

Uitleg: Het woord "opgang" kan in het Nederlands verschillende betekenissen hebben, maar in de context van een kruiswoordpuzzel zou "trap" een passend antwoord zijn omdat het verwijst naar een manier om omhoog te gaan of te stijgen, zoals een trap in een gebouw.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mythologisch figuur 4 Letters is ODIN.

Uitleg: Het antwoord "ODIN" verwijst naar de oppergod in de Noordse mythologie. Odin is bekend als de god van wijsheid, poëzie, oorlog en de doden in de Noordse tradities. Hij wordt vaak afgebeeld als een wijze oude man met één oog, omdat hij zijn andere oog opofferde in ruil voor wijsheid. Odin speelt een centrale rol in veel verhalen en mythen, en zijn naam komt regelmatig voor in kruiswoordraadsels met een mythologisch thema.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lichaamsdeel van een koe 4 Letters is UIER.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "UIER" verwijst naar het lichaamsdeel van een koe waarin melk wordt geproduceerd en opgeslagen. Koeien hebben vier uiers, elk met een aantal spenen waaruit melk kan worden gemolken. Dit lichaamsdeel is essentieel voor de melkproductie bij melkkoeien.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grootste zangvogel 4 Letters is RAAF.

Uitleg: Het antwoord "RAAF" voor de vraag "Grootste zangvogel" lijkt niet correct te zijn voor een kruiswoordpuzzel. Een "raaf" (RAAF in het Engels) is geen zangvogel, maar een kraaiachtige. Zangvogels zijn meestal klein tot middelgroot en staan bekend om hun melodieuze zang.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroemdheid 4 Letters is STER.

Uitleg: In kruiswoordraadsels wordt "STER" vaak gebruikt als synoniem voor "beroemdheid". Het woord "STER" komt van het Engelse woord "star", wat zowel een letterlijke ster aan de hemel als een figuurlijke ster in de entertainmentwereld kan betekenen. Dus in het kruiswoordraadsel verwijst "STER" naar een bekend persoon of een beroemdheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Identificatieplaatje voor vee 7 Letters is OORMERK.

Uitleg: Het antwoord "OORMERK" verwijst naar een identificatieplaatje dat aan het oor van vee wordt bevestigd. Dit plaatje bevat vaak informatie over het dier, zoals de eigenaar, het land van herkomst, en andere identificerende gegevens. Het gebruik van oormerken helpt bij het bijhouden van de gezondheid, de bewegingen en de eigendom van vee, vooral in landbouw- en veeteeltomgevingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leer van het heldendicht 5 Letters is EPIEK.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "EPIEK" verwijst naar een literair genre dat bekend staat als epiek. Epiek omvat lange, verhalende gedichten of prozawerken die vaak heroïsche of legendarische figuren, gebeurtenissen of mythen beschrijven. Voorbeelden zijn onder andere epische gedichten zoals de Ilias en de Odyssee van Homerus, evenals moderne romans die dezelfde epische vertelstijl gebruiken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Speelgelegenheid 6 Letters is GOKHAL.

Uitleg: Het antwoord "GOKHAL" verwijst naar een plek waar gegokt kan worden, zoals een casino of een speelhal waar verschillende kansspelen worden aangeboden. In een kruiswoordraadsel wordt "Speelgelegenheid" vaak gebruikt als aanwijzing voor een locatie waar mensen kunnen gokken, en "GOKHAL" past goed in deze context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verblijf 6 Letters is INTREK.

Uitleg: "Verblijf" wordt in dit geval gebruikt als een synoniem voor het tijdelijk onderdak of accommodatie vinden, vaak voor een kortere periode. "Intrek" verwijst naar het proces van ergens verblijven of binnenkomen, vaak met de nadruk op het tijdelijke karakter ervan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Flevoland 3 Letters is ENS.

Uitleg: Het antwoord "ENS" verwijst naar Ens, een dorp in de gemeente Noordoostpolder in de provincie Flevoland, Nederland. In kruiswoordpuzzels worden vaak plaatsnamen gebruikt als antwoorden, en "ENS" is hier het verkorte antwoord voor deze specifieke plaats.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wegnemen 6 Letters is AFDOEN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "AFDOEN" past goed bij het vraagwoord "Wegnemen" in een kruiswoordraadsel omdat het betekent om iets te verwijderen, uit te trekken of te ontnemen. In de context van kruiswoordraadsels wordt vaak naar synoniemen gezocht die passen bij de betekenis van het vraagwoord, en "AFDOEN" sluit goed aan bij deze betekenis van wegnemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eren 6 Letters is KRONEN.

Uitleg: Het antwoord "KRONEN" voor de vraag "Eren" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar de voormalige munteenheid van Oostenrijk. De Oostenrijkse munteenheid werd tot 2002 gebruikt voordat het land de euro aannam. "Kronen" is het meervoud van "Krone", de naam van de munteenheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jamaicaanse beweging 5 Letters is RASTA.

Uitleg: Het antwoord "RASTA" in een kruiswoordraadsel verwijst naar het Rastafari-geloof, dat zijn oorsprong vindt in Jamaica. Rastafari is een religieuze en sociale beweging die in de jaren 1930 ontstond onder de Afro-Jamaicaanse bevolking. Het geloof combineert elementen van christendom, pan-Afrikanisme en een sterk spiritueel geloof in de goddelijkheid van de voormalige Ethiopische keizer Haile Selassie I.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grote loopvogel 4 Letters is EMOE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "EMOE" verwijst naar de emoe, een grote loopvogel die voorkomt in Australië. Emoes behoren tot de grootste vogels ter wereld en staan bekend om hun lange poten en hun vermogen om snel te rennen. Ze kunnen niet vliegen, maar zijn uitstekende renners.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Belasting 3 Letters is OZB.

Uitleg: Het antwoord "OZB" staat voor "Onroerendezaakbelasting". Dit is een belasting die in Nederland wordt geheven op onroerende zaken, zoals huizen en bedrijfspanden. De hoogte van deze belasting wordt bepaald door de gemeente waarin de onroerende zaak zich bevindt, en het geld wordt gebruikt voor lokale voorzieningen en gemeentelijke taken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kroon 2 Letters is KR.

Uitleg: Het antwoord "KR" op een kruiswoordraadsel verwijst vaak naar de afkorting voor "kroon" in het Nederlands. "KR" kan worden gebruikt om naar de valuta te verwijzen in sommige Scandinavische landen, zoals Noorwegen (Noorse kroon).

Recente artikelen

Advertisement