1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 04 May 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 04 May 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om het kruiswoordraadsel aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Lina

Updated May 04, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 04 May 2024

May 04, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel en antwoorden

"De Volkskrant" is a Dutch newspaper, and "kruiswoordersel" translates to "crossword puzzle" in English. Therefore, "De Volkskrant crossword" simply refers to the crossword puzzle published in the Dutch newspaper "De Volkskrant".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kleur 4 Letters is LILA.

Uitleg: LILA is een woord van vier letters dat een lichtpaarse kleur betekent, vaak omschreven als een lichtpaarse of lila tint.

In het Nederlands verwijst "lila" naar deze kleur en voldoet aan de criteria voor de aanwijzing "Kleur 4 Letters" in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Betaalkaart 4 Letters is CARD.

Uitleg: "CARD" is een woord van vier letters dat verwijst naar een betaalkaart in het Nederlands, wat in het Engels "betaalkaart" of "debet/creditcard" betekent. Het voldoet aan de criteria voor de aanwijzing "Betaalkaart 4 Letters" in de kruiswoordpuzzel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Islamitische God 5 Letters is ALLAH

Uitleg: "ALLAH" is een woord van vijf letters dat in het Arabisch verwijst naar de islamitische God. Het is de belangrijkste godheid die in de islam wordt aanbeden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het woord ‘Allah’ wordt door moslims gebruikt om naar God te verwijzen, ongeacht hun moedertaal. Het voldoet aan de criteria voor de aanwijzing "Islamitische God 5 Letters" (Islamitische God 5 Letters) in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Zeker! "UNE" is een drieletterwoord in het Frans dat in het Engels "a" of "een" betekent. Het is de vrouwelijke vorm van het onbepaalde lidwoord.

Article continues below advertisement

In het Frans worden artikelen als "une" gebruikt om het geslacht en het aantal zelfstandige naamwoorden aan te duiden. "UNE" voldoet aan de criteria voor de aanwijzing "Frans lidwoord 3 Letters" (Frans lidwoord 3 letters) in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse koning 4 Letters is SAUL.

Uitleg: "SAUL" is een woord van vier letters dat verwijst naar een bijbelse koning. In de Bijbel was Saul de eerste koning van Israël, gezalfd door de profeet Samuël.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Hij is een prominente figuur in het Oude Testament, bekend om zijn opkomst tot koningschap, zijn conflicten met David en zijn uiteindelijke ondergang. "SAUL" voldoet aan de criteria voor de aanwijzing "Bijbelse koning 4 Letters" in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Daar 2 Letters is ER.

Uitleg: "ER" is a two-letter word in Dutch that means "there" or "it" in English. It is commonly used as a locative adverb to indicate a place or location. In the context of the clue "Daar 2 Letters" (There 2 Letters), "ER" fits perfectly as the answer, representing the word for "there" in Dutch.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eigenaardig 5 Letters is WEIRD.

Uitleg: Het woord "WEIRD" is inderdaad een passend antwoord voor de aanwijzing "Eigenaardig" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel.

"Eigenaardig" vertaalt naar "eigenaardig" of "vreemd" in het Engels, en "WEIRD" geeft deze betekenis bondig weer. Het is een woord van vijf letters dat iets onconventioneel of ongebruikelijks beschrijft, waardoor het een geschikte oplossing voor de puzzel is.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bekrompen 3 Letters is ENG.

Uitleg: "ENG" is een woord van drie letters dat past bij de aanwijzing "Bekrompen", wat in het Nederlands "bekrompen" of "onverdraagzaam" betekent. In het Engels is 'ENG' een bijvoeglijk naamwoord dat iemand kan beschrijven die timide of snel bang is.

Article continues below advertisement

Hoewel 'ENG' niet direct vertaald kan worden naar 'bekrompen', kan het een soortgelijk gevoel van beperkt of beperkt zijn, waardoor het een passend antwoord is op de kruiswoordraadselaanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kader 6 Letters is LIJST.

Uitleg: Zeker! "LIJST" is een woord van zes letters in het Nederlands dat in het Engels "frame" of "rand" betekent. In de context van de aanwijzing "Kader 6 Letters" past "LIJST" perfect als antwoord, omdat het het woord voor "frame" of "rand" in het Nederlands vertegenwoordigt, dat als kader kan worden gebruikt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mannetjesdier 6 Letters is HENGST.

Uitleg: "HENGST" is een zesletterig woord in het Nederlands dat verwijst naar een mannelijk paard, met name een paard dat niet gecastreerd is. In het Engels wordt het gewoonlijk vertaald als 'hengst'.

Article continues below advertisement

Daarom past "HENGST" voor de aanwijzing "Mannetjesdier 6 Letters" (mannelijk dier 6 letters) perfect als antwoord, omdat het een specifiek type mannelijk dier vertegenwoordigt, namelijk een paard.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onverschillig 4 Letters is LAUW.

Uitleg: "Lauw" is een Nederlands woord dat zich in het Engels vertaalt naar "lauw" of "lauw". Hoewel 'lauw' in de informele zin soms onverschillig of ongeïnteresseerd kan betekenen, is het geen directe vertaling van 'onverschillig', wat onverschillig betekent.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Bij een kruiswoordraadsel worden woorden echter soms gekozen vanwege hun aantal letters en omdat ze in het raster passen, in plaats van vanwege hun exacte betekenis. Daarom kan "LAUW" worden gebruikt als oplossing voor "Onverschillig 4 Letters" vanwege de lengte ervan. en het passen van het aanwijzingspatroon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beiden 7 Letters is ALLEBEI.

Uitleg: "ALLEBEI" is een Nederlands woord dat zich in het Engels vertaalt naar "beide" of "beide". Het bestaat uit zeven letters. Het is een combinatie van 'alle' wat 'alles' betekent en 'bei' wat 'beide' betekent.

Article continues below advertisement

In de context van de aanwijzing "Gezamenlijk 7 Letters" (Beide 7 Letters) past "ALLEBEI" perfect als het antwoord, omdat het het concept vertegenwoordigt van beide items of individuen waarnaar wordt verwezen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bekend theater 5 Letters is CARRE.

Uitleg: "CARRÉ" verwijst naar het Théâtre du Carré Rond, gelegen in Marseille, Frankrijk. Het staat bekend om zijn unieke ronde podium, omgeven door zitplaatsen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het theater staat bekend om het organiseren van een verscheidenheid aan uitvoeringen, waaronder theaterproducties, concerten en andere culturele evenementen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van uitroep van Verwondering 2 Letters is AH.

Uitleg: 'AH' is een veelgebruikt tussenwerpsel dat wordt gebruikt om verbazing, verwondering of realisatie uit te drukken. Het wordt vaak uitgesproken als iemand iets onverwachts of opmerkelijks tegenkomt.

Article continues below advertisement

In de context van de aanwijzing "Uitroep van Verwondering 2 Letters" past "AH" perfect als antwoord, wat een korte uitdrukking van verrassing of verbazing vertegenwoordigt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Diepvriestoestel 7 Letters is IJSKIST.

Uitleg: "IJSKIST" is een Nederlands woord dat zich in het Engels vertaalt naar "koelkast" of "vriezer". Het verwijst meestal naar een grote container of kist die wordt gebruikt voor het bewaren van voedsel of andere items bij lage temperaturen om ze te bewaren.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

In de context van de aanwijzing "Diepvriestoestel 7 Letters" past "IJSKIST" perfect als antwoord, omdat het een apparaat vertegenwoordigt dat wordt gebruikt voor het invriezen of bewaren van spullen op een lage temperatuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gedeputeerde Staten (afk.) 2 Letters is GS.

Uitleg: In het Nederlands staat "GS" voor "Gedeputeerde Staten", wat zich in het Engels vertaalt naar "Gedeputeerde Staten" of "Provinciale Regering". Gedeputeerde Staten is het uitvoerend orgaan van de provinciale overheid in Nederland.

Het is verantwoordelijk voor de uitvoering van wetten en beleid op provinciaal niveau. In de context van de aanwijzing "Gedeputeerde Staten (afk.) 2 Letters" past "GS" perfect als afkorting voor Gedeputeerde Staten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voegwoord 4 Letters is OMDAT.

Uitleg: "OMDAT" is inderdaad een woord van vier letters dat in het Nederlands als voegwoord fungeert, wat in het Engels "omdat" betekent. Als voegwoord (conjunctie) wordt "OMDAT" gebruikt om een ​​ondergeschikte clausule te introduceren die de reden of oorzaak van iets verklaart.

In de context van de aanwijzing "Voegwoord 4 Letters" (Conjunctie 4 Letters) past "OMDAT" perfect als het antwoord, omdat het een veel voorkomende Nederlandse conjunctie vertegenwoordigt die wordt gebruikt om causaliteit uit te drukken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vervolgens 6 Letters is HIEROP.

Uitleg: "HIEROP" is een zesletterig woord in het Nederlands dat zich in het Engels vertaalt naar "daarop" of "hierop". Het is een bijwoordelijke zin die een volgende actie of consequentie aangeeft die verband houdt met iets dat eerder is genoemd of begrepen.

In de context van de aanwijzing "Vervolgens 6 Letters" (vervolgens 6 letters) past "HIEROP" perfect als het antwoord, omdat het een bijwoordelijke zin vertegenwoordigt die aangeeft wat er daarna gebeurt of als reactie op iets dat eerder is genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Smaad 4 Letters is HOON.

Uitleg: "Hoon" is inderdaad een passend antwoord voor de aanwijzing "Smaad" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel. "Hoon" vertaalt zich naar "belaching" of "spot" in het Engels en kan worden gebruikt om publieke minachting of minachting aan te duiden die op iemand of iets is gericht.

In de context van de puzzel voldoet 'HOON' aan de criteria dat het een woord van vier letters is dat een vorm van laster of minachting vertegenwoordigt.

Recente artikelen

Advertisement