1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 05 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 05 Juli 2024

Bezoek deze pagina voor onze gids met het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord gedecodeerd en overzichtelijk hier verzameld. Laten we nu zonder verdere vertraging teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated Jul 05, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 05 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rijzen 6 Letters is OPGAAN.

Uitleg: "Rijzen" kan verwijzen naar het omhoog gaan of opstijgen van iets, zoals de zon die opgaat in de ochtend. Het werkwoord "opgaan" betekent letterlijk omhoog gaan, stijgen, opstijgen of zich verheffen. In de context van een kruiswoordraadsel zou "OPGAAN" daarom passen bij de omschrijving "Rijzen".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorjaarsbloem 6 Letters is KROKUS.

Uitleg: Natuurlijk! "Krokus" is een voorjaarsbloem die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen die vroeg in het voorjaar bloeien. Het is een bolgewas uit de irisfamilie en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt ook veel gekweekt in andere delen van de wereld vanwege zijn decoratieve waarde en vroege bloeiperiode.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zwaardwalvis 4 Letters is ORKA.

Uitleg: Het antwoord op jouw vraag is dat "Orka" een alternatieve naam is voor de zwaardwalvis. In het Engels wordt de zwaardwalvis vaak "orca" genoemd, terwijl in het Nederlands beide termen gebruikt kunnen worden om naar deze walvissoort te verwijzen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duitser 5 Letters is BEIER.

Uitleg: Het antwoord "BEIER" verwijst naar een persoon uit Beieren, een regio in Duitsland. Beieren is een deelstaat in het zuidoosten van Duitsland, bekend om zijn cultuur, tradities en dialecten. In veel kruiswoordraadsels wordt "Duitser" soms specifiek gekoppeld aan iemand uit Beieren vanwege de historische en culturele achtergrond van de regio.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drug 7 Letters is COCAINE.

Uitleg: Het antwoord "COCAINE" past goed bij de aanwijzing "Drug" in een kruiswoordraadsel vanwege de bekendheid van cocaïne als een illegale drugssoort die stimulerende effecten heeft. Het is een substantie die afkomstig is van de bladeren van de coca-plant en staat bekend om zijn potentieel verslavende eigenschappen en schadelijke gevolgen voor de gezondheid bij langdurig gebruik.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verborgen 6 Letters is BEDEKT.

Uitleg: Ja, het antwoord "BEDEKT" past goed bij de vraag "Verborgen" in een kruiswoordraadsel. "Bedekt" betekent dat iets verborgen of niet zichtbaar is, wat overeenkomt met de betekenis van het woord "verborgen". In kruiswoordraadsels zijn de antwoorden vaak synoniemen of woorden die verband houden met de omschrijvingen die worden gegeven, en "bedekt" past hier goed bij.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Administratieve rechtspraak 4 Letters is AROB.

Uitleg: Het antwoord "AROB" staat voor "Algemene wet bestuursrechtelijke rechtspraak Overheid". Dit verwijst naar de Nederlandse wetgeving die de algemene regels voor de administratieve rechtspraak bij de overheid regelt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Volgzaam 3 Letters is MAK.

Uitleg: Het antwoord "MAK" voor het kruiswoordraadsel "Volgzaam" kan verwijzen naar het woord "Mak" dat in het Nederlands wordt gebruikt om iemand te beschrijven die gehoorzaam, volgzaam of makkelijk te leiden is. In de context van een kruiswoordraadsel wordt vaak gezocht naar synoniemen of specifieke woorden die passen bij de gegeven beschrijving, zoals in dit geval "volgzaam".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kilowattuur 3 Letters is KWH.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KWH" staat voor "kilowattuur". Een kilowattuur is een eenheid van energie die gelijk is aan de hoeveelheid energie die wordt gebruikt door een apparaat met een vermogen van 1 kilowatt gedurende een periode van 1 uur. Het wordt vaak gebruikt om elektriciteitsverbruik te meten en factureren.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bergruimte 2 Letters is LA.

Uitleg: Het antwoord "LA" voor de vraag "Bergruimte" in een kruiswoordpuzzel kan verwijzen naar "lade". Een lade is een opbergmeubel dat vaak in meubels zoals dressoirs, bureaus of keukenkasten voorkomt, waarin je spullen kunt opbergen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Apenbroodboom 6 Letters is BAOBAB.

Uitleg: Natuurlijk! "Apenbroodboom" is de Nederlandse naam voor de baobabboom, een iconische boom die voorkomt in Afrika, Madagaskar, en Australië. De naam "baobab" komt van het Arabische woord "bu hibab", wat "veel zaden" betekent, vanwege de grote hoeveelheid zaden die de boom produceert.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportvrouw 6 Letters is ATLETE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ATLETE" wordt gebruikt in kruiswoordraadsels als verwijzing naar een vrouwelijke sporter, specifiek een vrouw die actief is in atletiek of sport in het algemeen. Dus, "Sportvrouw" wordt in het Nederlands vaak geassocieerd met "ATLETE" in kruiswoordraadsels.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zoekopdracht 5 Letters is QUERY.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "QUERY" betekent "vraag" of "zoekopdracht" in het Engels. Het kan verwijzen naar een vraag die gesteld wordt om informatie te verkrijgen, of naar een zoekopdracht in een database of zoekmachine.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pacht 8 Letters is LANDHUUR.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "LANDHUUR" verwijst naar de vergoeding die wordt betaald voor het gebruik van land. Pacht of landhuur is het bedrag dat een persoon of organisatie betaalt aan de eigenaar van het land voor het recht om dat land te gebruiken voor bijvoorbeeld landbouw, veeteelt of andere doeleinden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engerd 5 Letters is CREEP.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "Engerd" verwijst naar iemand die als eng of griezelig wordt beschouwd. Een synoniem hiervoor is "CREEP", wat een informele term is voor iemand die op een onaangename of griezelige manier handelt of zich gedraagt, vaak met de connotatie van ongemak of afkeer bij anderen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Syndicaat 6 Letters is KARTEL.

Uitleg: Het antwoord "KARTEL" past goed bij het woord "Syndicaat" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenisoverlap. Een syndicaat verwijst naar een samenwerkingsverband tussen bedrijven of organisaties, vaak om de markt te controleren of prijzen te beïnvloeden. Een kartel is specifiek een vorm van een syndicaat waarbij concurrenten afspraken maken om hun marktpositie te behouden door bijvoorbeeld prijsafspraken te maken of marktgebieden te verdelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Programma op tv 6 Letters is COMEDY.

Uitleg: Het antwoord "COMEDY" verwijst naar een genre van televisieprogramma's die bedoeld zijn om te amuseren en humor te bieden. Deze programma's zijn vaak gericht op het maken van mensen aan het lachen en het bieden van licht vermaak. Ze kunnen variëren van sitcoms tot sketch comedy shows en stand-up comedy specials.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Water in Friesland 2 Letters is EE.

Uitleg: Het antwoord "EE" verwijst naar een klein dorpje genaamd "Ee" in de provincie Friesland in Nederland. In kruiswoordraadsels wordt soms verwezen naar minder bekende plaatsen of afkortingen die specifiek zijn voor bepaalde regio's. Ee is een dorpje in het noordoosten van Friesland, dus "Water in Friesland" zou kunnen verwijzen naar een plaatsnaam zoals Ee.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 3 Letters is MUS.

Uitleg: Het antwoord "MUS" voor de vraag "Vogel" in een kruiswoordraadsel komt van het woord "mus". Een mus is een kleine zangvogel die veel voorkomt in stedelijke en landelijke gebieden. In kruiswoordraadsels worden vaak bekende en veelvoorkomende woorden gebruikt, zoals "mus" voor het woord "vogel".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontvlekkingsmiddel 3 Letters is TRI.

Uitleg: Het antwoord "TRI" in een kruiswoordraadsel verwijst vaak naar "tri", een afkorting voor "trichloorisocyanuurzuur". Dit is een chemische stof die vaak wordt gebruikt als bleek- en desinfectiemiddel, vooral in zwembaden en voor huishoudelijke schoonmaakdoeleinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waterkering 4 Letters is SPUI.

Uitleg: Het antwoord "SPUI" verwijst naar een waterkering of een afsluitmiddel, vaak gebruikt in de context van waterbeheer. In Nederland bijvoorbeeld, is een "spui" een afwateringssluis of -kanaal dat wordt gebruikt om overtollig water af te voeren of waterpeil te reguleren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheidsrechter bij tennis 6 Letters is UMPIRE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "UMPIRE" betekent scheidsrechter bij tennis. Een umpire in tennis is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels tijdens een wedstrijd, zoals het beoordelen van lijnroepen, het beslissen over betwiste punten en het handhaven van de orde op de baan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bang 7 Letters is BENAUWD.

Uitleg: Het antwoord "BENAUWD" past goed bij de vraag "Bang" in een kruiswoordpuzzel omdat "benauwd" synoniem is met angstig, zorgelijk of bezorgd. In de context van een kruiswoordraadsel zou dit antwoord passen bij de beschrijving van een emotionele toestand die geassocieerd wordt met angst of bezorgdheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dwaas 5 Letters is INEPT.

Uitleg: Het antwoord "INEPT" past goed bij de vraag "Dwaas" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis van "inept". "Inept" betekent onhandig, onbekwaam of niet geschikt voor een bepaalde taak of situatie. Het kan verwijzen naar iemand die niet slim handelt of niet bekwaam is in een bepaalde activiteit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plezier 4 Letters is LEUT.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "LEUT" wordt gebruikt als synoniem voor plezier of vermaak, vooral in informeel taalgebruik. Het is een woord dat vooral in Nederland wordt gebruikt en kan worden ingevuld in kruiswoordraadsels waar het juiste antwoord 'plezier' of een vergelijkbare betekenis moet zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schapen 6 Letters is WOLVEE.

Uitleg: Het antwoord "WOLVEE" lijkt een woordspeling te zijn waarbij het woord "WOLVEE" wordt gevormd door de letters van "SCHAPEN" op een andere manier te rangschikken. In dit geval lijkt het erop dat de letters zijn herschikt om een nieuw woord te vormen dat niet direct gerelateerd is aan "schapen", maar eerder een puzzelachtige benadering is binnen het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zijrivier van de Oder 6 Letters is NEISSE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "NEISSE" verwijst naar de rivier de Neisse, die een zijrivier is van de Oder. De Neisse stroomt door Duitsland en Polen en mondt uiteindelijk uit in de Oder. In kruiswoordraadsels worden vaak geografische kenmerken gebruikt als antwoorden, zoals rivier- en plaatsnamen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een weinig (muz.) 4 Letters is POCO.

Uitleg: Het antwoord "POCO" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en heeft verschillende betekenissen afhankelijk van de context. In dit geval verwijst "POCO" naar de Italiaanse muzikale term "poco," wat "een beetje" betekent. In muzieknotatie wordt "poco" gebruikt om aan te geven dat een bepaald effect of een bepaalde uitvoering in kleine mate moet worden toegepast, bijvoorbeeld "poco allegro" wat "een beetje snel" betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Graaien 9 Letters is GRABBELEN.

Uitleg: Het woord "grabbelen" verwijst naar het graaien of onhandig zoeken, vaak in de context van snel en ongeorganiseerd iets proberen te vinden, zoals bijvoorbeeld in een grabbelton waar mensen ongezien iets proberen te pakken. In een kruiswoordraadsel wordt "graaien" of "grabbelen" soms gebruikt als synoniem voor dit gedrag, en "grabbelen" kan worden gebruikt om aan te geven dat iemand iets snel en ongeordend probeert te vinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Automatische knipperlichtinstallatie 3 Letters is AKI.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "AKI" staat voor "Automatische Knipperlichtinstallatie". Dit verwijst naar een systeem dat automatisch knipperlichten aanstuurt in voertuigen, wat belangrijk is voor veiligheid en verkeersregulering.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aansteken 7 Letters is AANDOEN.

Uitleg: Het antwoord "AANDOEN" wordt vaak gebruikt in Nederlandstalige kruiswoordraadsels om "aansteken" te betekenen in de zin van het aanzetten van een apparaat of het laten branden van een licht. In deze context wordt "aandoen" gebruikt om iets te activeren of te laten functioneren, zoals het aandoen van een lamp of het aandoen van een elektrisch apparaat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gekruid vleesgerecht 5 Letters is KEBAB.

Uitleg: Het antwoord "KEBAB" past goed bij de vraag "Gekruid vleesgerecht" in een kruiswoordraadsel omdat kebab een gerecht is dat bestaat uit stukjes vlees (vaak lamsvlees of kip) die gekruid en gegrild worden, meestal op een spies. Het is een bekend gerecht in de keukens van het Midden-Oosten en delen van Azië.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werktuig 4 Letters is RIEK.

Uitleg: Het antwoord "RIEK" voor het kruiswoordraadsel "Werktuig" verwijst naar een soort gereedschap, meestal een langwerpig instrument met een steel en een gebogen blad, gebruikt voor het harken van bijvoorbeeld gras of bladeren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Arabische luit 3 Letters is OED.

Uitleg: Het antwoord "OED" staat voor "Oed", wat een Arabische luit is. In het Nederlands wordt het soms ook als "oud" geschreven. De Oud is een snaarinstrument uit het Midden-Oosten met een diepe, rijke klank, en het wordt vaak gebruikt in Arabische en Noord-Afrikaanse muziektradities.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Juist 4 Letters is KREK.

Uitleg: Het woord "KREK" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt. In een kruiswoordraadsel zou "KREK" kunnen verwijzen naar "exact" of "precies". Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets nauwkeurig of precies is zoals vereist.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse figuur 4 Letters is SETH.

Uitleg: Natuurlijk! "Seth" is een Bijbelse figuur, voornamelijk bekend uit het Oude Testament. Hij wordt genoemd als de derde zoon van Adam en Eva, broer van Kaïn en Abel. In Genesis 4:25 wordt vermeld dat Eva na de dood van Abel een andere zoon kreeg, genaamd Seth. Zijn nakomelingen worden vaak gezien als de stamvaders van de mensheid na de zondvloed, volgens de Bijbelse overlevering.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Serie 5 Letters is SCALA.

Uitleg: Het antwoord "SCALA" kan in verschillende contexten worden gebruikt, maar in de context van een kruiswoordraadsel verwijst het meestal naar een reeks of een opeenvolging van dingen, bijvoorbeeld een reeks van gradaties of een scala van mogelijkheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muzikaal drama 9 Letters is ORATORIUM.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Een oratorium is een muzikaal drama dat vaak een religieus thema heeft en wordt uitgevoerd door een koor, solisten en een orkest. Het verschilt van een opera doordat het meestal geen kostuums, decor of actiescènes bevat, maar eerder focus legt op het vertellen van een verhaal door middel van muziek en zang. Vaak worden oratoria geassocieerd met belangrijke religieuze of historische gebeurtenissen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tijdperk van vijfentwintig jaar 9 Letters is KWARTEEUW.

Uitleg: Het antwoord "KWARTEEUW" verwijst naar een periode van vijfentwintig jaar, wat precies een kwart eeuw is in termen van tijdseenheden. "KWARTEEUW" combineert het idee van een "kwart" (25%) met "eeuw", wat een periode van honderd jaar aanduidt. Dus, een kwart van een eeuw is 25 jaar, wat overeenkomt met een kwart eeuw.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snelheidsmaat 4 Letters is MACH.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "MACH" is een snelheidsmaat die wordt gebruikt om de snelheid van een object te beschrijven in verhouding tot de geluidssnelheid in de atmosfeer van de aarde. Eén Mach staat gelijk aan de geluidssnelheid, dus bijvoorbeeld Mach 2 betekent twee keer de geluidssnelheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Maleise dakbedekking 4 Letters is ATAP.

Uitleg: Het woord "ATAP" is Maleis en verwijst naar traditionele Maleise dakbedekking, meestal gemaakt van palmbladeren of andere natuurlijke materialen. Het wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels die verwijzen naar culturele of regionale termen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijgerecht 9 Letters is CURRYSAUS.

Uitleg: Het antwoord "CURRYSAUS" voor het kruiswoordraadsel "Bijgerecht" verwijst naar een saus die op basis van currypoeder of currypasta wordt gemaakt. Het is een populaire saus die vaak wordt gebruikt als bijgerecht bij verschillende gerechten, vooral in de Indiase keuken. De saus kan variëren in smaak en consistentie, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en regionale voorkeuren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voertuig 4 Letters is QUAD.

Uitleg: Het woord "QUAD" wordt vaak gebruikt als antwoord in kruiswoordraadsels en verwijst naar een voertuig dat bekend staat als een quad of ATV (All Terrain Vehicle). Een quad is een vierwielig voertuig dat speciaal is ontworpen voor off-road gebruik. Het kan worden gebruikt voor recreatieve doeleinden zoals off-road rijden, maar ook voor werkgerelateerde activiteiten in ruw terrein.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meteorologisch verschijnsel 4 Letters is DOOI.

Uitleg: Het antwoord "DOOI" verwijst naar het meteorologische verschijnsel dat optreedt wanneer temperaturen stijgen boven het vriespunt, waardoor bevroren water (zoals sneeuw of ijs) smelt. Het resultaat is dat de omgevingstemperatuur hoger is dan het vriespunt, wat leidt tot het smelten van ijs en sneeuw en mogelijk tot het verdampen van vorst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tokkelinstrument 7 Letters is UKELELE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Ukelele" is een tokkelinstrument dat lijkt op een kleine gitaar, oorspronkelijk afkomstig uit Hawaï. Het heeft meestal vier snaren en wordt bespeeld door erop te tokkelen of te plukken met de vingers. De naam "ukelele" komt van het Hawaiiaanse woord "ukulele," wat "springende vlo" betekent, verwijzend naar de vingerbewegingen van de spelers op de snaren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uit een zuid-hollandse plaats 5 Letters is LEIDS.

Uitleg: Het antwoord "LEIDS" verwijst naar Leiden, een stad in de provincie Zuid-Holland in Nederland. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of verkorte vormen van plaatsnamen gebruikt, en "LEIDS" is een bekende afkorting die naar Leiden verwijst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Flensje 5 Letters is CREPE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "CREPE" verwijst naar een flensje in de context van een kruiswoordraadsel. Een flensje is een dunne pannenkoek die vaak wordt opgerold of gevouwen en kan worden gevuld met verschillende ingrediënten zoals fruit, slagroom, of hartige vullingen. In het Engels wordt dit type pannenkoek meestal aangeduid als een "crepe", vandaar het antwoord op je vraag in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afgestompt 4 Letters is MURW.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "afgestompt" kan worden gesynthetiseerd tot "murw" omdat beide woorden verwijzen naar iets wat zijn scherpte, gevoeligheid of effect verloren heeft. "Murw" betekent letterlijk "zonder scherpte" of "verdoofd" en wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets bot of gevoelloos is geworden, figuurlijk of letterlijk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Draaistang 4 Letters is SPIL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "spil" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "draaistang" in technische contexten, zoals bij machines of mechanismen waar een stang draait of roteert om beweging over te brengen. In een kruiswoordraadsel zou "spil" het antwoord kunnen zijn op de aanwijzing "draaistang" vanwege deze betekenisovereenkomst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een trap 4 Letters is TREE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TREE" kan worden verklaard als "deel van een trap" in de context van "treden". In een trap bestaat elk niveau waarop je loopt uit een horizontaal vlak genaamd een trede. Dus, "trede" is synoniem met "trap" en past in de omschrijving van "deel van een trap" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheepsemmer 4 Letters is PUTS.

Uitleg: Het antwoord "PUTS" voor "scheepsemmer" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar een type emmer dat wordt gebruikt op schepen, vaak om water te scheppen of andere taken uit te voeren aan boord van een schip. In kruiswoordraadsels worden vaak minder gebruikelijke of ouderwetse termen gebruikt, zoals deze, die specifiek zijn voor bepaalde contexten zoals scheepvaart.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Invenit 3 Letters is INV.

Uitleg: Het antwoord "INV" staat voor "invenit", wat Latijn is voor "hij/zij heeft gevonden". In kruiswoordraadsels wordt vaak de afkorting gebruikt om ruimte te besparen en toch een correct antwoord te geven. Dus, "INV" is de verkorte vorm die gebruikt wordt om "invenit" aan te geven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nederlands Economisch Instituut 3 Letters is NEI.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NEI" staat voor "Nederlands Economisch Instituut". Dit instituut is een voormalige Nederlandse denktank op het gebied van economie, opgericht in 1945 en later opgegaan in het Erasmus Universiteit Rotterdam in 1999.

Gerelateerde kruiswoordraadsel antwoorden

Antwoorden op elke aanwijzing voor De Volkskrant kruiswoordraadsels bijgewerkt hieronder.

Aanwijzing Lengte
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Advertisement