1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 07 Mei 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 07 Mei 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om het kruiswoordraadsel aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated May 07, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 07 Mei 2024

Mei 07, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel en antwoorden

"De Volkskrant" is a Dutch newspaper, and "kruiswoordersel" translates to "crossword puzzle" in English. Therefore, "De Volkskrant crossword" simply refers to the crossword puzzle published in the Dutch newspaper "De Volkskrant".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van taalkundige term 6 Letters is IKVORM.

Uitleg: "Ikvorm" is een term die in de taalkunde vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de eerste persoon enkelvoud van een werkwoord, in het Nederlands ook wel de "ik-vorm" of "ik-vorm" genoemd. In talen als het Nederlands vervoegen werkwoorden afhankelijk van het onderwerp, en de 'ikvorm' geeft specifiek de vorm aan van het werkwoord dat overeenkomt met het onderwerp 'ik'.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

In het Nederlands zijn bijvoorbeeld "ik loop" (ik loop) of "ik eet" (ik eet) voorbeelden van de "ikvorm" van respectievelijk de werkwoorden "lopen" (lopen) en "eten" (eten). Dus als je in een kruiswoordpuzzel 'taalkundige term' en '6 letters' ziet, zou 'ikvorm' perfect passen, omdat het een term is die verband houdt met taal en uit zes letters bestaat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van door de neus gesproken 6 Letters is NASAAL.

Uitleg:"Nasaal" is een term die in de taalkunde wordt gebruikt om geluiden te beschrijven die worden geproduceerd doordat lucht door de neus kan ontsnappen. Het verwijst naar spraakgeluiden waarbij de luchtstroom voornamelijk door de neusholte gaat in plaats van door de mond. In de fonetiek zijn klanken als [m], [n] en [ŋ] voorbeelden van nasale klanken in het Engels.

Article continues below advertisement

Wanneer een geluid nasaal wordt gemaakt, betekent dit dat het zachte gehemelte wordt verlaagd, waardoor lucht door de neusholte kan stromen. In talen als Frans, Portugees en Pools komen nasale klinkers ook vaak voor. Dus in de context van een kruiswoordraadsel waarin wordt gevraagd naar een term van zes letters die verband houdt met 'door de neus gesproken', past 'nasaal' perfect omdat het precies dat soort spraakproductie beschrijft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van internationale luchtvaartassociatie 4 Letters is IATA.

Uitleg: IATA staat voor International Air Transport Association. Het is een handelsvereniging van luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld, opgericht in 1945. De vereniging speelt een belangrijke rol bij het vaststellen van normen voor veiligheid, beveiliging, efficiëntie en duurzaamheid in de mondiale luchtvaartindustrie.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

IATA vergemakkelijkt ook de samenwerking tussen de aangesloten luchtvaartmaatschappijen en levert diensten zoals training, advies en ondersteuning op gebieden als ticketverkoop, vrachtafhandeling en naleving van de regelgeving. In een kruiswoordraadsel zou "IATA" passen als het antwoord op een aanwijzing die zoekt naar een afkorting van vier letters voor een internationale luchtvaartvereniging.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van vloeistofmengsel 7 Letters is EMULSIE.

Uitleg: Een emulsie is een vloeistofmengsel bestaande uit twee niet-mengbare vloeibare, waarbij één vloeistof in de andere wordt gedispergeerd in de vorm van kleine druppeltjes. Meestal bestaat er een emulsie uit een dispersiefase en een continue fase. In een olie-in-water-emulsie is bijvoorbeeld water de continue fase waarin kleine druppeltjes olie worden gedispergeerd.

Article continues below advertisement

Emulsies worden vaak gebruikt in verschillende toepassingen, zoals voedselbereiding (bijvoorbeeld mayonaise), farmaceutica (bijvoorbeeld crèmes en zalven), cosmetica (bijvoorbeeld lotions), en in de chemische industrie. In een kruiswoordpuzzel, als je een term zoekt die een vloeistofmengsel beschrijft en zeven letters lang is, dan past "emulsie" perfect.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van waarnemend 2 Letters is WD.

Uitleg: In het Engels wordt "wd" niet gebruikt als afkorting voor "waarnemend". Mogelijk is er een vergissing gemaakt in de kruiswoordpuzzel. "Waarnemend" wordt doorgaans afgekort als "w." van "wa.".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Dit staat voor iemand die een functie tijdelijk waar neemt in afwezigheid van de normale functionaris. Als er een fout wordt gemaakt in de kruiswoordpuzzel, kan het zijn dat de afkorting niet wordt uitgebreid met de werkelijke betekenis van "waarnemend".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indonesisch groentegerecht 6 Letters is SAJOER.

Uitleg: "Sajoer" is een Indonesisch groentegerecht dat meestal wordt gekookt in een kruidige bouillon of kokosmelk. Het kan verschillende soorten groenten bevatten, zoals kool, spinazie, aubergine, sperziebonen, of taugé, en soms worden er ook ei of vlees aan toegevoegd. De kruiden en specerijen die worden gebruikt, kunnen variëren afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeur, maar ze omvatten vaak ingrediënten zoals knoflook, ui, gember, citroengras, en chilipepers.

Article continues below advertisement

Sajoer wordt vaak geserveerd met rijst en kan zowel als bijgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten. Het is een populair gerecht in de Indonesische keuken vanwege de smaakvolle combinatie van groenten en kruiden. In een kruiswoordpuzzel past "sajoer" als het zes letters lang is en het antwoord zoekt op een Indonesisch groentegerecht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van in overvloed 5 Letters is VOLOP.

Uitleg: "Volop" is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat er iets in een grote hoeveelheid overvloed aanwezig is. Het kan worden gebruikt om aan te geven dat er genoeg van iets is, dat er iets ruimschoots beschikbaar is, of dat er geen tekort aan iets is.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Bijvoorbeeld, als je zegt "Er zijn volop mogelijkheden om uit te kiezen", betekent dit dat er veel keuzemogelijkheden beschikbaar zijn. In een kruiswoordpuzzel past "volop" als de vijf letters lang wordt gezocht naar een term die overvloed aanduidt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse letter 3 Letters is ETA.

Uitleg: In het Griekse alfabet is "Eta" de zevende letter. Het wordt vaak uitgesproken als "ee-ta". Het symbool voor eta lijkt op een "H" met een liggende streep in het midden, vergelijkbaar met een Latijnse "H". In de Griekse taal wordt eta vaak uitgesproken als de lange "e" zoals in het Engelse woord "see".

Article continues below advertisement

Griekse letters worden vaak gebruikt in de wiskunde, natuurkunde, en andere wetenschappelijke disciplines, waar ze worden gebruikt om variabelen, constanten, en andere symbolen te vertegenwoordigen. In de context van een kruiswoordpuzzel past "eta" perfect als het gevraagd wordt naar een Griekse letter van drie letters.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van wankel 6 Letters is LABIEL.

Uitleg: "Labiel" is een term die wordt gebruikt om iets aan te duiden dat onstabiel, wankel of kwetsbaar is. Het kan verwijzen naar een situatie, een object, of zelfs naar iemands emotionele toestand. Bijvoorbeeld, als je zegt dat iemand een labiele emotionele toestand heeft, betekent dit dat die persoon snel kan wisselen tussen verschillende gemoedstoestanden of dat die persoon gevoelig is voor stemmingswisselingen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

In de context van een kruiswoordpuzzel, als je een term zoekt die "wankel" beschrijft en zes letters lang is, dan past "labiel" perfect. Het beschrijft precies de eigenschap van instabiliteit of wankelheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van tandzijde 5 Letters is FLOSS.

Uitleg: "Tandzijde" verwijst naar de dunne draad die wordt gebruikt om voedselresten en tandplak te verwijderen tussen de tanden en onder het tandvlees. Dit helpt bij het handhaven van goede mondhygiëne en het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Article continues below advertisement

"Floss" is de Engelse term voor tandzijde. Het wordt gebruikt als een zelfstandig naamwoord om te verwijzen naar de draad zelf, maar het kan ook worden gebruikt als werkwoord om het proces van het gebruik van tandzijde aan te duiden. Floss is verkrijgbaar in verschillende diktes en texturen, zoals waxed floss, unwaxed floss, tape floss, en floss picks.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van rivier in Engeland 3 Letters is DEE.

Uitleg: De rivier de Dee is een rivier in het Verenigd Koninkrijk die door delen van zowel Engeland als Wales stroomt. Het vindt zijn oorsprong in Snowdonia, Wales, en stroomt oostwaarts door Wales voordat het de grens met Engeland oversteekt. In Engeland stroomt de rivier de Dee door het graafschap Cheshire en mondt uiteindelijk uit in de Dee Estuary, die deel uitmaakt van de grens tussen Engeland en Wales.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

De Dee staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid en is populair vanwege activiteiten zoals vissen, varen en wandelen langs de oevers. In een kruiswoordpuzzel zou 'Dee' perfect passen als de aanwijzing een term van drie letters zoekt voor een rivier in Engeland.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van onbesliste wedstrijd 4 Letters is DRAW.

Uitleg: In sporten zoals voetbal, hockey, tennis en andere competities kan een wedstrijd eindigen in een gelijkspel, ook wel aangeduid als een "draw" in het Engels. Dit betekent dat beide teams of spelers hetzelfde aantal punten hebben gescoord, en er is geen winnaar of verliezer uit de wedstrijd gekomen.

Article continues below advertisement

Een gelijkspel kan voorkomen in verschillende situaties, zoals wanneer beide teams evenveel doelpunten scoren in voetbal of wanneer beide spelers evenveel sets winnen in tennis.

In een kruiswoordpuzzel, als je op zoek bent naar een term van vier letters die een onbesliste wedstrijd beschrijft, past "draw" perfect.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van organisatie van olielanden 4 Letters is OPEC.

Uitleg: De afkorting "OPEC" staat voor de "Organization of the Petroleum Exporting Countries" (Organisatie van Olie-Exporterende Landen). Dit is een organisatie bestaande uit veertien landen die aanzienlijke hoeveelheden ruwe olie produceren en exporteren naar de internationale markt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

De belangrijkste doelstelling van OPEC is het coördineren en harmoniseren van het oliebeleid van de lidstaten, om zo de stabiliteit van de oliemarkt te bevorderen en eerlijke prijzen te garanderen voor zowel de producenten als de consumenten. OPEC werd opgericht in 1960 en heeft zijn hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk.

In een kruiswoordpuzzel past "OPEC" als het antwoord wordt gezocht op een term van vier letters die verwijst naar een organisatie van olielanden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van omheind stuk grond 4 Letters is TUIN.

Uitleg: In een kruiswoordpuzzel kan "tuin" verwijzen naar een omheind stuk grond, typisch rondom een huis, waar planten, bloemen, struiken en soms ook bomen worden gekweekt en onderhouden voor decoratieve of recreatieve doeleinden.

Article continues below advertisement

Een tuin kan ook groenten, fruit of kruiden bevatten, afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar.

In sommige puzzels wordt "tuin" gebruikt om te verwijzen naar een omheind stuk grond in het algemeen, terwijl het in andere contexten kan verwijzen naar een specifieker soort tuin, zoals een moestuin, siertuin, of een Engelse landschapstuin. Maar in het algemeen past "tuin" als een antwoord van vier letters voor een omheind stuk grond in een kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van organisatie van eenheid 4 Letters is UNIT.

Uitleg: In een kruiswoordpuzzel zou "UNIT" verwijzen naar een organisatie van eenheid. "Unit" is Engels voor "eenheid" en kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Het kan verwijzen naar een apart onderdeel of afdeling van een grotere organisatie, zoals een militaire eenheid of een onderwijseenheid.

Het kan ook verwijzen naar een meeteenheid, zoals een lengte-eenheid of een gewichtseenheid. In het geval van de puzzel, zou "UNIT" de term zijn die wordt gezocht als het antwoord vier letters lang moet zijn en verwijst naar een organisatie van eenheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van klank 4 Letters is TOON.

Uitleg: In een kruiswoordpuzzel zou "TOON" kunnen verwijzen naar een klank, geluid of geluidseffect. Een toon is een geluid dat wordt geproduceerd door trillingen, en het kan variëren in frequentie en intensiteit.

In de muziek verwijst een toon naar een specifieke frequentie van geluid, die wordt gebruikt om melodieën en harmonieën te creëren.

Buiten de context van muziek kan "toon" ook verwijzen naar de manier waarop iemand spreekt of iets zegt, zoals een vriendelijke toon of een strenge toon. Het kan ook verwijzen naar de kwaliteit van geluid, zoals een heldere toon of een doffe toon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van honingbij 4 Letters is IMME.

Uitleg: Het antwoord "IMME" lijkt niet correct te zijn voor het woord "honingbij". In het Nederlands wordt het woord "bij" gebruikt om een honingbij aan te duiden. "Imme" wordt soms gebruikt als een verouderde term voor bijen, maar het is minder gebruikelijk en niet zo algemeen bekend als "bij".

Dus, in een kruiswoordpuzzel zou "BIJ" het correcte antwoord zijn voor de aanwijzing "honingbij", omdat het vier letters heeft en het meest gebruikelijke woord is om een honingbij te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van journaaluitzending 6 Letters is NIEUWS.

Uitleg: Het antwoord "NIEUWS" is zeer passend voor de aanwijzing "journaaluitzending" in een kruiswoordpuzzel. Een journaaluitzending verwijst naar een televisie- of radioprogramma dat nieuwsberichten, actuele gebeurtenissen en andere informatie presenteert aan het publiek.

"Nieuws" is de informatie over recente gebeurtenissen of ontwikkelingen die relevant zijn voor het publiek. In een kruiswoordpuzzel past "NIEUWS" perfect, omdat het zes letters heeft en direct verwijst naar het onderwerp van de aanwijzing, namelijk journaaluitzendingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van sportplaats 4 Letters is VELD.

Uitleg:"Veld" is een passend antwoord voor de aanwijzing "sportplaats" in een kruiswoordpuzzel. Een veld is een open ruimte of terrein dat specifiek is ontworpen en gebruikt voor het beoefenen van verschillende sporten. Het kan zowel natuurlijk gras als kunstgras bevatten, afhankelijk van de sport die er wordt gespeeld en de lokale omstandigheden.

Op een veld kunnen verschillende sporten worden gespeeld, zoals voetbal, hockey, rugby, lacrosse, en meer. Het is de locatie waar teamsporten worden uitgeoefend en waar spelers samenkomen om wedstrijden te spelen en trainingen te houden.

Recente artikelen

Advertisement