1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Juli 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids van vandaag met de antwoorden op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk puzzelantwoord gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verdere vertraging teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated Jul 08, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep 6 Letters is HOEPLA.

Uitleg: Het antwoord "HOEPLA" wordt vaak gebruikt als een uitroep van verrassing, enthousiasme of onverwachtheid. Het wordt typisch gebruikt in informele situaties om een ​​plotselinge gebeurtenis of actie te beschrijven. In een kruiswoordraadsel zou het als antwoord worden gebruikt op een aanwijzing die een uitroep of een onverwachte gebeurtenis vraagt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitgelezen 6 Letters is SELECT.

Uitleg: Het woord "uitgelezen" kan verschillende betekenissen hebben, zoals "voortreffelijk" of "van hoge kwaliteit". In de context van een kruiswoordraadsel zou "select" een passend antwoord kunnen zijn omdat het synoniem is voor "uitgelezen" in de betekenis van "uitgekozen" of "gekozen vanwege de kwaliteit".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Behoeftig 3 Letters is ARM.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "ARM" voor het kruiswoordraadsel met de vraag "Behoeftig" verwijst naar een synoniem. In het Nederlands wordt "ARM" vaak gebruikt om iemand aan te duiden die financieel behoeftig is, oftewel niet genoeg geld heeft om in basisbehoeften te voorzien. Dus, "ARM" past goed als synoniem voor "behoeftig" in een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportwedstrijd 6 Letters is IJSRACE.

Uitleg: Het antwoord "IJSRACE" verwijst naar een sportwedstrijd die plaatsvindt op ijs, zoals bijvoorbeeld een autorace op een bevroren meer of een schaatswedstrijd. Dit type race is populair in koudere klimaten en wordt vaak geassocieerd met snelheidswedstrijden op ijsbanen of speciaal geprepareerde ijsbanen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een etmaal 3 Letters is UUR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "UUR" verwijst naar een deel van een etmaal, namelijk een uur. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar delen van de dag of het etmaal gevraagd, en "UUR" past hierbij als een correct antwoord.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kort geleden 6 Letters is LAATST.

Uitleg: Het antwoord "LAATST" kan worden verklaard als synoniem voor "kort geleden" omdat het verwijst naar een punt in de tijd dat het meest recent is, dus "laatst" gebeurde het kort geleden. Dit maakt het een passend antwoord voor veel kruiswoordraadselpuzzels waarin naar een recente gebeurtenis wordt verwezen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Prachtig 7 Letters is SUPERBE.

Uitleg: Het Franse woord "superbe" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "prachtig" in het Nederlands. Het kan worden gebruikt om iets te beschrijven dat buitengewoon mooi, indrukwekkend of bewonderenswaardig is. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of vertalingen van woorden in andere talen gebruikt, wat verklaart waarom "superbe" als antwoord kan worden gebruikt voor "prachtig".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eetlust 4 Letters is TREK.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "trek" wordt gebruikt als synoniem voor "eetlust" in het Nederlands. Dus, in een kruiswoordraadsel waarbij de vraag "Eetlust" is, zou het antwoord "trek" zijn, omdat het overeenkomt met de betekenis van het woord en past binnen de puzzelcontext.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vis 3 Letters is AAL.

Uitleg: Het antwoord "AAL" verwijst naar een vis, specifiek de aal. Aal is een langwerpige, slangachtige vis die voornamelijk in zoetwater leeft maar ook in zoutwater voorkomt. In kruiswoordpuzzels wordt vaak naar bekende woorden en synoniemen gezocht, en "aal" is een gangbaar antwoord voor aanwijzingen die naar een soort vis verwijzen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een kolenkachel 4 Letters is ASLA.

Uitleg: Het antwoord "ASLA" kan een afkorting zijn voor "asplaat". Een asplaat is een onderdeel van een kolenkachel dat wordt gebruikt om de as op te vangen. Vaak worden afkortingen gebruikt in kruiswoordraadsels, dus "ASLA" past goed als een verkorte verwijzing naar dit specifieke onderdeel van de kolenkachel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse letter 5 Letters is IGREC.

Uitleg: Het antwoord "IGREC" lijkt een alternatieve spelling te zijn voor "Griekse letter", waarbij "IGREC" waarschijnlijk een verkeerde spelling is van "GREEK" (Grieks in het Engels). In het Nederlands zou "Griekse letter" normaal gesproken "GAMMA" kunnen zijn, aangezien dit een veelvoorkomende Griekse letter is die ook vaak in kruiswoordraadsels wordt gebruikt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lidstaat van de Europese Unie 7 Letters is FINLAND.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Lidstaat van de Europese Unie" verwijst naar een land dat lid is van de Europese Unie (EU). Finland is een van de lidstaten van de EU sinds 1995. Het land bevindt zich in Noord-Europa en de hoofdstad is Helsinki.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hardware 3 Letters is APP.

Uitleg: Het antwoord "APP" voor de vraag "Hardware" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "Application" (toepassing). In de context van computers en technologie wordt een "applicatie" vaak afgekort tot "app". Dus, "APP" is hier het verkorte antwoord voor "Application", wat een vorm van software is die is ontworpen om een specifieke functie uit te voeren op een computer of ander elektronisch apparaat.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Artistieke subcultuur 4 Letters is CULT.

Uitleg: Het antwoord "CULT" kan worden gebruikt in een kruiswoordraadsel als het gaat om een artistieke subcultuur omdat het verwijst naar een groep mensen die een gemeenschappelijke interesse delen, zoals in kunst, muziek, film, enzovoort. "CULT" kan ook verwijzen naar een specifieke groep fans of volgers van een bepaalde artistieke beweging of stijl.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gebakje 4 Letters is SOES.

Uitleg: Het antwoord "SOES" verwijst naar "soesje", een klein gebakje dat gevuld is met bijvoorbeeld slagroom, banketbakkersroom of andere vullingen. In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte vormen gebruikt van woorden die veel voorkomen, zoals "soes" voor "soesje".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportterm 3 Letters is ACE.

Uitleg: Het antwoord "ACE" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar een term uit de sport, met name tennis. In tennis betekent een "ace" dat de serveerder een punt scoort door de bal zo te serveren dat de tegenstander geen kans heeft om hem terug te slaan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Luchtig gerezen baksel 7 Letters is SOUFFLE.

Uitleg: Natuurlijk! Een soufflé is een luchtig gerezen baksel dat voornamelijk bestaat uit een luchtig beslag van eiwitten en andere ingrediënten zoals kaas, groenten, of chocolade. Het gerezen effect ontstaat door het opkloppen van de eiwitten, waardoor er lucht in het beslag komt. Tijdens het bakken in de oven zorgt deze lucht ervoor dat de soufflé rijst en een luchtige textuur krijgt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rubber 5 Letters is GUMMI.

Uitleg: Het antwoord "GUMMI" voor het kruiswoordraadsel "Rubber" verwijst naar de Duitse term "Gummi", die in veel talen wordt gebruikt om rubber aan te duiden. In het Engels wordt "gummi" soms ook gebruikt om te verwijzen naar snoepjes of gummies, maar in dit geval is het specifiek gerelateerd aan rubber als materiaal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grap 4 Letters is POTS.

Uitleg: Het antwoord "POTS" in een kruiswoordraadsel zou kunnen verwijzen naar "post" in het Engels, wat kan worden gebruikt om een grap of een humoristische opmerking aan te duiden. In dit geval is "POTS" mogelijk een afkorting of een verkorte vorm die in specifieke kruiswoordraadsels wordt gebruikt om naar een grap te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groente 3 Letters is SLA.

Uitleg: Het antwoord "SLA" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de groente "sla". Sla is een veelvoorkomende groente die vaak wordt gebruikt in salades vanwege de knapperige bladeren en de milde smaak. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke woorden of synoniemen verwezen om het puzzelen interessant te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kleverige stof 4 Letters is TEER.

Uitleg: Het antwoord "TEER" verwijst naar een kleverige substantie die wordt geproduceerd door verhitting van plantaardig materiaal zoals hout of steenkool in de afwezigheid van lucht. In kruiswoordraadsels wordt "TEER" vaak gebruikt om te verwijzen naar een kleverige stof, zoals bijvoorbeeld teer die in asfalt wordt gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met weinig gemotoriseerd verkeer 7 Letters is AUTOLUW.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "AUTOLUW" verwijst naar een situatie waarin er weinig gemotoriseerd verkeer is. Het woord "autoluw" wordt gebruikt om aan te geven dat er relatief weinig auto's aanwezig zijn in een bepaald gebied of op een specifieke weg. Dit kan worden bereikt door middel van verkeersmaatregelen, zoals het instellen van beperkingen voor autoverkeer of het creëren van zones waarin auto's niet zijn toegestaan of waarin de toegang beperkt is

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlinderbloemige plant 6 Letters is LUPINE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Lupine" is een vlinderbloemige plant die bekend staat om zijn rechtopstaande bloemaren met kleurrijke bloemen, vaak in tinten van blauw, paars, roze, wit of geel. Lupines zijn inheems in Noord- en Zuid-Amerika en sommige delen van Europa. Ze hebben handvormige bladeren en worden ook wel gebruikt als sierplanten in tuinen vanwege hun aantrekkelijke bloemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muisarm 3 Letters is RSI.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "RSI" staat voor Repetitive Strain Injury, wat in het Nederlands wordt vertaald als "herhaalde belastingsblessure". Dit verwijst naar letsel dat optreedt door herhaalde bewegingen of langdurige spanning op bepaalde delen van het lichaam, zoals de arm, pols of hand, vaak geassocieerd met langdurig gebruik van een computermuis of toetsenbord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oogvocht afscheiden 6 Letters is TRANEN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "TRANEN" is het antwoord op het kruiswoordraadsel dat verwijst naar "oogvocht afscheiden". Tranen zijn de vloeistoffen die door de traanklieren in de ogen worden geproduceerd en die verschillende functies hebben, waaronder het hydrateren en beschermen van het oogoppervlak, evenals het reinigen van vreemde deeltjes.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitgedroogd 3 Letters is DOR.

Uitleg: Het antwoord "DOR" wordt gebruikt in kruiswoordraadsels en is een informele term die wordt gebruikt om "uitgedroogd" of "droog" aan te duiden. Het kan verwijzen naar een staat van uitdroging, zowel bij mensen als bij dingen zoals voedsel. In kruiswoordraadsels worden vaak verkorte of informele termen gebruikt, zoals in dit geval "DOR" voor "uitgedroogd".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Daarbij 6 Letters is TEVENS.

Uitleg: Het antwoord "TEVENS" betekent "daarbij" in het Nederlands. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets ook of bovendien het geval is, vaak in de context van het toevoegen van extra informatie die relevant is voor het onderwerp. In een kruiswoordraadsel zou "daarbij" kunnen worden omschreven als "ook" of "verder".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plant 6 Letters is NEPENT.

Uitleg: Het antwoord "NEPENT" lijkt te verwijzen naar "NEPENTHES", wat de wetenschappelijke naam is voor een geslacht van vleesetende planten, ook bekend als bekerplanten. Deze planten hebben karakteristieke bekerachtige structuren die dienen om kleine dieren te lokken en te vangen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spel 5 Letters is HALMA.

Uitleg: Het woord "HALMA" verwijst naar een bordspel dat lijkt op Chinese Checkers. Het spel wordt gespeeld op een zeshoekig bord met 121 speelvelden en wordt gespeeld door twee tot zes spelers. Het doel is om al je stukken van je startpunt naar het tegenoverliggende eindpunt van het bord te verplaatsen voordat je tegenstanders dat doen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bid (Latijn) 3 Letters is ORA.

Uitleg: Het Latijnse woord "ora" betekent "bid" in het Nederlands, verwijzend naar het gebed of het verzoek om iets te vragen of te smeken. In een kruiswoordraadsel zou "ora" dus worden gebruikt als het antwoord op de aanwijzing "Bid (Latijn)".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Glazuur 5 Letters is EMAIL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "EMAIL" voor het kruiswoordraadselwoord "Glazuur" heeft betrekking op de beschermende laag van glazuur die over keramiek of porselein wordt aangebracht. In het Engels wordt dit vaak aangeduid als "enamel". Dus, "EMAIL" wordt gebruikt als een synoniem voor deze glazuurlaag, wat de juiste puzzeloplossing verklaart.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Raam 4 Letters is LIJST.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "LIJST" past bij het woord "Raam" in een kruiswoordraadsel omdat een raam vaak wordt omlijst door een lijst, zoals een houten of metalen rand die het glas omvat. Dus, "lijst" is hier het passende antwoord dat verband houdt met het woord "raam".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sterrenkundige 9 Letters is ASTRONOOM.

Uitleg: Het woord "ASTRONOOM" is een synoniem voor "sterrenkundige". Een astronoom is een wetenschapper die zich bezighoudt met de studie van astronomie, wat het onderzoek naar hemellichamen en het universum omvat. Dus, in een kruiswoordraadsel zou "astronoom" worden weergegeven als "ASTRONOOM" als het antwoord om naar te zoeken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 6 Letters is SASKIA.

Uitleg: Het antwoord "SASKIA" is een meisjesnaam die veel voorkomt in Nederland en andere delen van Europa. Het wordt vaak gebruikt als oplossing in kruiswoordraadsels vanwege zijn populariteit en herkenbaarheid als naam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oude munt 3 Letters is ECU.

Uitleg: Het antwoord "ECU" verwijst naar de European Currency Unit, een oude munteenheid die werd gebruikt door de Europese Gemeenschap als een voorloper van de euro. In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen of historische termen zoals deze gebruikt om oude munten aan te duiden. De ECU was in gebruik van 1979 tot 1999, toen het werd vervangen door de euro als de officiële munteenheid van veel Europese landen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slimmerd 6 Letters is LEPERD.

Uitleg: Het antwoord "LEPERD" lijkt te zijn afgeleid van "SLIMMERD" door de letters te herschikken. Dit proces wordt anagrammeren genoemd, waarbij je de letters van het oorspronkelijke woord herordent om een nieuw woord te vormen dat ook past binnen de betekenis van de aanwijzing in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tropisch eiland 7 Letters is CURACAO.

Uitleg: Het antwoord "CURACAO" verwijst naar een tropisch eiland in de Caribische Zee, dat tevens een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en kleurrijke hoofdstad Willemstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn goed bewaard gebleven Nederlandse koloniale architectuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Blaasinstrument 4 Letters is TUBA.

Uitleg: Natuurlijk! "TUBA" is een blaasinstrument dat behoort tot de koperblazersfamilie. Het heeft een diepe, sonore klank en wordt vaak gebruikt in klassieke muziek en ook in verschillende soorten ensembles, zoals harmonieorkesten en brassbands.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Terugval 6 Letters is RELAPS.

Uitleg: Het antwoord "RELAPS" is een afkorting voor "relapse" in het Engels, wat "terugval" betekent. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en om de uitdaging te vergroten. Dus in dit geval staat "RELAPS" voor een situatie waarin iemand terugvalt, bijvoorbeeld in slechte gewoonten of ziekte.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pleisterkalk 4 Letters is STUC.

Uitleg: Het antwoord "STUC" verwijst naar "pleisterkalk" in het Nederlands. In de bouw en decoratieve afwerkingen wordt "stuc" gebruikt als een afkorting voor stukadoorswerk of pleisterwerk, wat verwijst naar het aanbrengen van een laag pleisterkalk op muren of plafonds om ze glad te maken of te decoreren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mondzweertje 3 Letters is AFT.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "AFT" verwijst naar een "mondzweertje". Een aft is een pijnlijk, klein zweertje in de mond, meestal grijs of wit van kleur, met een rode rand eromheen. Ze komen vaak voor op het slijmvlies van de mond en kunnen hinderlijk zijn bij het eten of praten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderdrukt lachen 9 Letters is GNIFFELEN.

Uitleg: Het woord "gniffelen" wordt gebruikt om een ingehouden, zachte vorm van lachen aan te duiden, vaak wanneer iets grappig of amusant is maar niet luid genoeg om voluit te lachen. Het is synoniem met zachtjes lachen, grinniken of smoezelen. In een kruiswoordraadsel zou "onderdrukt lachen" dus goed passen bij het woord "gniffelen" vanwege de subtiele en ingehouden aard van de lach.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Besmettelijke ziekte 4 Letters is PEST.

Uitleg: Het antwoord "PEST" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de besmettelijke ziekte genaamd de pest. De pest wordt veroorzaakt door bacteriën (Yersinia pestis) en heeft door de geschiedenis heen grote pandemieën veroorzaakt, zoals de beruchte "Zwarte Dood" in de middeleeuwen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Romeinse heerser 6 Letters is CAESAR.

Uitleg: Het antwoord "CAESAR" verwijst naar Julius Caesar, een beroemde Romeinse heerser die een belangrijke rol speelde in de Romeinse geschiedenis als generaal, staatsman en dictator. In veel kruiswoordraadsels wordt "Romeinse heerser" gebruikt als een aanwijzing voor het woord "CAESAR" vanwege zijn bekendheid en invloed in het oude Rome.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gezantschap 7 Letters is LEGATIE.

Uitleg: Het antwoord "LEGATIE" verwijst naar een gezantschap of diplomatieke missie, waarbij een gezant of legaat een diplomaat is die door een regering naar een ander land wordt gestuurd om diplomatieke betrekkingen te onderhouden. In kruiswoordraadsels wordt "LEGATIE" vaak gebruikt als synoniem voor een gezantschap of een groep diplomaten die een specifieke missie uitvoeren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van September 3 Letters is SEP.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "September" wordt vaak afgekort tot "SEP" in kruiswoordraadsels en andere puzzels vanwege de eerste drie letters van de maandnaam. Dit is een gebruikelijke afkorting die vaak wordt gebruikt om ruimte te besparen in puzzels of om het antwoord binnen het specifieke formaat van de puzzel te laten passen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geringe breedte 6 Letters is SMALTE.

Uitleg: Het antwoord "SMALTE" verwijst naar een term die gebruikt wordt in heraldiek (wapenkunde). Het betekent een smalle streep of band die vaak voorkomt op wapenschilden. In kruiswoordraadsels wordt het soms gebruikt om te verwijzen naar iets van geringe breedte of een smalle passage, hoewel het minder gebruikelijk is buiten de context van heraldiek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aangroeisel 6 Letters is UITWAS.

Uitleg: Het woord "UITWAS" kan worden gebruikt als antwoord op de aanwijzing "Aangroeisel" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis ervan. "UITWAS" verwijst naar iets dat ongewoon is gegroeid, zoals een uitwas of een abnormale groei op een organisme. In de context van een kruiswoordraadsel, wordt vaak gezocht naar woorden die synoniem zijn met specifieke definities of beschrijvingen die passen bij de aanwijzingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Scheikundige term 5 Letters is OXIDE.

Uitleg: Het woord "OXIDE" wordt vaak gebruikt als antwoord op kruiswoordraadsels die vragen naar een scheikundige term. Een oxide is een chemische verbinding van zuurstof met een ander element of een groep elementen. Het kan zowel in anorganische verbindingen (zoals ijzeroxide) als in organische verbindingen voorkomen. Oxides spelen een belangrijke rol in de chemie en in veel industriële processen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Erwtensoep 5 Letters is SNERT.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Snert" is een informele term in het Nederlands die wordt gebruikt om erwtensoep aan te duiden. Het is vooral bekend als een dikke erwtensoep, traditioneel geserveerd in Nederland. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar informele of synonieme termen verwezen, vandaar dat "snert" een veelgebruikte en herkenbare oplossing is voor aanwijzingen die naar erwtensoep verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Animo 4 Letters is LUST.

Uitleg: In het Nederlands kan "lust" verwijzen naar verlangen of een sterke behoefte, en kan soms synoniem zijn met "animo", wat enthousiasme of interesse betekent. In de context van een kruiswoordraadsel kan "lust" een passend antwoord zijn op "animo" als beide woorden worden begrepen als synoniemen die duiden op een sterke motivatie of verlangen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oudgermaans schriftteken 4 Letters is RUNE.

Uitleg: Zeker! In een kruiswoordraadsel is een "Oudgermaans schriftteken" vaak een verwijzing naar een rune. Runen zijn oude letters die gebruikt werden in het runenschrift, het schrift van de Germaanse volkeren in Noord-Europa, Groot-Brittannië en IJsland. Deze tekens werden gebruikt vanaf ongeveer de 2e tot de 11e eeuw na Christus en werden vaak gegraveerd op stenen, hout en metaal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aarden kruik 3 Letters is URN.

Uitleg: Ja, in kruiswoordraadsels wordt een "aarden kruik" vaak geassocieerd met een urn. Dit komt omdat urnen traditioneel gemaakt zijn van aardewerk of klei en worden gebruikt om de as van overledenen te bewaren. De term "aarden kruik" verwijst naar een container gemaakt van aarde (klei) en "urn" past goed bij deze beschrijving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kloosterzuster 6 Letters is NON.

Uitleg: Ja, natuurlijk. Het woord "non" verwijst naar een vrouw die een gelofte heeft afgelegd om in een klooster te leven en zich te wijden aan religieuze activiteiten. Het is een synoniem voor "kloosterzuster". In het Nederlands gebruiken we het woord "non" om een vrouwelijke religieuze te beschrijven die meestal leeft volgens de regels van een kloosterorde.

Gerelateerde kruiswoordraadsel antwoorden

Antwoorden op elke aanwijzing voor De Volkskrant kruiswoordraadsels bijgewerkt hieronder.

Aanwijzing Lengte
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Advertisement