1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Mei 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Mei 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om het kruiswoordraadsel aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Zoë

Updated May 08, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 08 Mei 2024

May 08, 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel en antwoorden

"De Volkskrant" is a Dutch newspaper, and "kruiswoordersel" translates to "crossword puzzle" in English. Therefore, "De Volkskrant crossword" simply refers to the crossword puzzle published in the Dutch newspaper "De Volkskrant".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Turk 6 Letters is OSMAAN.

Uitleg: "Osmaan" verwijst waarschijnlijk naar Osman I, ook wel bekend als Osman Gazi, de grondlegger en naamgever van het Ottomaanse Rijk. Het Ottomaanse Rijk, dat meer dan zes eeuwen heeft geduurd, was een belangrijke macht in de regio en omvatte gebieden in heel Europa, Azië en Afrika.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van luchtruimte in een muur 5 Letters is SPOUW.

Uitleg: Spouwmuren worden veel gebruikt in de bouw om de isolatie te verbeteren en een betere bescherming te bieden tegen het binnendringen van vocht.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Door de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren kan isolatiemateriaal worden geplaatst, waardoor de temperatuur in het gebouw wordt gereguleerd en de energiekosten worden verlaagd. Bovendien vormt de luchtspleet in de spouw een barrière tegen vocht, waardoor wordt voorkomen dat dit de binnenwand bereikt en mogelijk schade veroorzaakt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van kerstlied (Engels) 5 Letters is CAROL.

Uitleg: "Carol" is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar een feestelijk lied of hymne, vooral als het tijdens de kersttijd wordt gezongen.

Article continues below advertisement

Deze liederen vieren typisch de vreugde van de kerstperiode, vaak met de nadruk op thema's als de geboorte van Jezus Christus, vrede, welwillendheid en de geest van geven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van hengelspoel 4 Letters is REEL.

Uitleg: Het antwoord "haspel" voor de kruiswoordpuzzel "hengelspoel" identificeert bondig het apparaat dat bij de visserij wordt gebruikt om vislijnen op te slaan, los te laten en op te halen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

De molen bestaat uit een cilindrische spoel die op een as is gemonteerd, meestal bevestigd aan een hengel, en is een essentieel onderdeel van visgerei.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van belangrijk persoon binnen een vereniging 6 Letters is ERELID.

Uitleg: "Erelid" verwijst naar een erelid van een organisatie of vereniging. Deze persoon wordt erkend voor zijn belangrijke bijdragen of prestaties binnen de groep en krijgt als gevolg daarvan een speciale status.

Article continues below advertisement

De term 'erelid' bestaat uit twee woorden: 'ere', wat 'erelid' betekent, en 'lid', wat 'lid' betekent. Daarom is een "erelid" een vooraanstaand persoon binnen een samenleving of vereniging, die vaak privileges en respect krijgt vanwege zijn waardevolle diensten of prestaties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van werkplaats 8 Letters is LAKKERIJ.

Uitleg: Lakkerij" verwijst naar een werkplaats of faciliteit waar lak wordt aangebracht op verschillende objecten of oppervlakken. Lak is een soort blanke of gekleurde vernis die wordt gebruikt om objecten een glanzende en duurzame afwerking te geven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

In een "lakkerij" staan ​​vakmensen, ook wel bekend als "lakkers", breng lakcoatings aan op voorwerpen zoals meubels, houtwerk, metaalwerk en auto-onderdelen

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van in periode 3 Letters is DAG.

Uitleg: Als we kijken naar de aanwijzing "in periode" (wat "in een periode" betekent), is "dag" zinvol als een antwoord van drie letters, omdat het verwijst naar een specifieke tijdseenheid binnen een periode, namelijk een dag.

Article continues below advertisement

Een periode kan elke tijdsduur zijn, maar 'dag' specificeert één dag binnen die periode. Daarom is "dag" een passend antwoord voor de kruiswoordraadselaanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van vis letter 4 Letters is ELFT.

Uitleg: "Elft" verwijst naar een soort vis die bekend staat als de Europese spiering en die vaak voorkomt in rivieren en kustwateren van Europa. De Europese spiering (Osmerus eperlanus) is een kleine, zilverachtige vis die behoort tot de familie Osmeridae.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het staat bekend om zijn kenmerkende geur, die vaak wordt omschreven als komkommerachtig. In het Nederlands is "elft" de naam voor deze vis, en deze voldoet aan de criteria dat deze drie letters lang moet zijn, wat overeenkomt met de aanwijzing "vis letter" (wat zich in het Engels vertaalt naar "visletter") in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van wankel 6 Letters is LABIEL.

Uitleg: "Labiel" is een term die wordt gebruikt om iets aan te duiden dat onstabiel, wankel of kwetsbaar is. Het kan verwijzen naar een situatie, een object, of zelfs naar iemands emotionele toestand. Bijvoorbeeld, als je zegt dat iemand een labiele emotionele toestand heeft, betekent dit dat die persoon snel kan wisselen tussen verschillende gemoedstoestanden of dat die persoon gevoelig is voor stemmingswisselingen.

Article continues below advertisement

In de context van een kruiswoordpuzzel, als je een term zoekt die "wankel" beschrijft en zes letters lang is, dan past "labiel" perfect. Het beschrijft precies de eigenschap van instabiliteit of wankelheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van deel van een kachel 4 Letters is ASLA.

Uitleg: "ASLA" lijkt geen gebruikelijke term te zijn die betrekking heeft op delen van een kachel of oven. Het is mogelijk dat het in een bepaalde context een specifieke term of afkorting is, maar zonder meer informatie is het een uitdaging om een ​​precieze verklaring te geven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Als u aanvullende details of context heeft over de kruiswoordpuzzel of het specifieke type kachel of oven waarnaar wordt verwezen, help ik u graag verder!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van kundig 7 Letters is GELEERD.

Uitleg: "Geleerd" is een Nederlands woord dat zich in het Engels vertaalt naar "geleerd" of "goed geïnformeerd". Maar 'geleerd' bestaat uit zeven letters en niet uit drie, dus het past niet in de aanwijzing 'kundig' (wat 'bekwaam' of 'bekwaam' betekent).

Article continues below advertisement

Het verschil in het aantal letters suggereert dat er mogelijk een fout zit in de aanwijzing of het gegeven antwoord. Als u het juiste aantal letters voor de aanwijzing "kundig" kunt opgeven, help ik u graag verder!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van uit een Belgische stad 5 Letters is LUIKS.

Uitleg: "Luiks" is afgeleid van "Luik", de Nederlandse naam voor de stad Luik in België. Luik is een grote stad in het Franstalige gebied van Wallonië in België. Daarom verwijst "Luiks" naar iets dat afkomstig is uit of verband houdt met Luik.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

In de context van de kruiswoordpuzzel "uit een Belgische stad" (wat zich in het Engels vertaalt naar "van een Belgische stad"), voldoet "Luiks" aan de criteria als een woord van vier letters dat iets uit Luik aangeeft, waardoor het het juiste antwoord is .

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van ante meridiem 2 Letters is AM.

Uitleg: In de context van tijdnotatie staat 'AM' voor 'ante meridiem', wat Latijn is voor 'vóór de middag'. Het wordt gebruikt om de tijd aan te geven van middernacht tot net voor de middag. De uren van middernacht tot 11:59 uur worden beschouwd als onderdeel van de AM-periode.

Article continues below advertisement

Daarom is "AM" een gebruikelijke afkorting die wordt gebruikt om deze tijdsperiode aan te duiden in zowel digitale als analoge klokken, evenals in geschreven tijdnotatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van lidwoord 3 Letters is EEN.

Uitleg: "een" is het onbepaalde lidwoord dat in het Engels overeenkomt met "a" of "an". Het wordt vóór zelfstandige naamwoorden gebruikt om aan te geven dat het zelfstandig naamwoord tot een bepaald type of klasse behoort.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Daarom dient 'een' als een gebruikelijk voorbeeld van een woord van vier letters dat 'a' of 'an' betekent, en dat past bij de aanwijzing 'lidwoord' (wat 'artikel' betekent in het Engels) in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van kleine roofvogel 8 Letters is STEENUIL.

Uitleg: "Steenuil" is een Nederlandse term die verwijst naar een specifieke uilensoort die in het Engels de "steenuil" wordt genoemd. De wetenschappelijke naam voor deze uil is Athene noctua. Ondanks zijn naam is de steenuil eigenlijk niet de kleinste uilensoort, maar hij is relatief klein vergeleken met andere uilen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van zelfstandige zonder personeel 3 Letters is ZZP.

Uitleg: "ZZP" staat voor "zelfstandige zonder personeel", wat zich in het Engels vertaalt naar "zelfstandige zonder personeel" of "eenmanszaak". Het verwijst naar personen die hun eigen bedrijf runnen of diensten verlenen als onafhankelijke contractanten, freelancers of consultants zonder werknemers in dienst te nemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van hoogstaand 4 Letters is EDEL.

Uitleg: 'edel' betekent 'nobel' of 'hooggeboren'. Figuurlijk kan het ook 'nobel' betekenen in de zin van hoge morele kwaliteiten of van superieure kwaliteit.

Daarom is 'edel' een passend antwoord van vier letters voor de aanwijzing 'hoogstaand', wat zich in het Engels vertaalt naar 'hoogstaand' of 'hoge kwaliteit', in de context van de kruiswoordpuzzel. Het suggereert iets van verhoogde status, waardigheid of uitmuntendheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van schaal 6 Letters is EIERDOP.

Uitleg: "Eierdop" is een Nederlands woord dat zich in het Engels vertaalt naar "eierdopje". Een eierdopje is een klein schaaltje of bakje dat is ontworpen om een ​​gekookt ei rechtop te houden. Het heeft meestal een ronde of komvormige inkeping waarin het ei rust, vaak met een bredere basis voor stabiliteit.

Eierdopjes worden vaak gebruikt tijdens het ontbijt of de brunch om gekookte eieren in te bewaren terwijl ze worden gegeten. Daarom is "eierdop" een geschikt antwoord van zes letters voor de aanwijzing "schaal" (wat "schotel" of "kom" betekent in het Engels) in de kruiswoordpuzzel, aangezien het een soort schotel is die specifiek wordt gebruikt voor het bewaren van eieren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van krap 4 Letters is NIPT.

Uitleg: "Krap" is een Nederlands woord dat in het Engels "strak" of "schaars" kan betekenen, wat duidt op een beperkte of onvoldoende hoeveelheid van iets. 'nipt' is echter geen directe vertaling van 'krap'. 'Nipt' kan 'nauwelijks' of 'nauwelijks' betekenen in het Nederlands, wat een soortgelijk concept deelt van iets dat beperkt of onvoldoende is, maar het past niet perfect bij 'krap'.

Als 'nipt' het juiste antwoord is voor de aanwijzing 'krap' in de kruiswoordpuzzel, kan dit worden geïnterpreteerd als een synoniem of nauw verwante term in de context van de regels of het thema van de puzzel. Het is ook mogelijk dat er een fout in de aanwijzing of het antwoord zit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van waterdoorlatend 3 Letters is LEK.

Uitleg: Het Nederlandse woord "lek" vertaalt zich naar "lek" in het Engels. Hoewel 'lek' kan verwijzen naar iets waardoor water kan passeren (in de zin van een lekkende container of een poreus materiaal), impliceert het doorgaans een onbedoelde of ongewenste doorgang van water, zoals door een gat of barst.

'lek' betekent echter niet direct 'waterdoorlatend', wat 'waterdoorlatend' of 'waterdoorlatend' betekent. Er kan een discrepantie zijn tussen de aanwijzing en het gegeven antwoord. Als "lek" inderdaad het juiste antwoord is voor de aanwijzing "waterdoorlatend" in de kruiswoordpuzzel, kan dit worden geïnterpreteerd als een synoniem of nauw verwante term binnen de context van de puzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van plaats in Zuid-Holland 6 Letters is PERNIS.

Uitleg: "Pernis" is een dorp en wijk gelegen in de gemeente Rotterdam in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Het ligt aan de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas, in het westelijke deel van het Rotterdamse havengebied. Pernis staat bekend om zijn industriële activiteiten, met name in de olieraffinage en petrochemische industrie.

Het is de thuisbasis van een van de grootste olieraffinaderijen van Europa, geëxploiteerd door Royal Dutch Shell. Daarom is "Pernis" een passend antwoord van zes letters voor de aanwijzing "plaats in Zuid-Holland" (wat "plaats in Zuid-Holland" betekent in het Engels) in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van stommeling 6 Letters is DOMKOP.

Uitleg: Het is een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die dwaas of onintelligent is. Het woord 'dom' betekent 'dom' of 'dom' en 'kop' betekent 'hoofd', dus 'domkop' betekent letterlijk 'domme kop'.

Het is een informele en enigszins informele term die wordt gebruikt om afkeuring of frustratie over iemands acties of gedrag uit te drukken. Daarom is "domkop" een passend antwoord van zes letters voor de aanwijzing "stommeling" (wat "dwaas" of "simpleton" betekent in het Engels) in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van soda 6 Letters is NATRON.

Uitleg: "Natron" is een term die historisch verwees naar een natuurlijk voorkomend mineraal, voornamelijk bestaande uit gehydrateerd natriumcarbonaat. In de oudheid werd natron voor verschillende doeleinden gebruikt, onder meer als schoonmaakmiddel, als conserveermiddel voor mummies en bij de productie van glas en zeep.

In modern gebruik verwijst 'frisdrank' echter doorgaans naar natriumbicarbonaat of zuiveringszout, een andere verbinding dan natron. Hoewel natron en zuiveringszout enkele chemische overeenkomsten vertonen, zijn het geen identieke stoffen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van edelgas 5 Letters is XENON.

Uitleg: Xenon is inderdaad een edelgas, in het Nederlands gewoonlijk een ‘edelgas’ genoemd. Het is een chemisch element met het symbool Xe en atoomnummer 54. Edelgassen worden gekenmerkt door hun zeer lage chemische reactiviteit.

Het zijn kleurloze, geurloze en smaakloze gassen die onder standaardomstandigheden in monoatomaire toestand voorkomen. Xenon wordt met name gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder verlichting (zoals in xenonbooglampen), medische beeldvorming (als contrastmiddel) en als onderdeel van bepaalde soorten lasers. Daarom is "xenon" een geschikt antwoord van vijf letters voor de aanwijzing "edelgas" in de kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van kaartspel 5 Letters is TAROT.

Uitleg: "Tarot" is een soort speelkaartendek dat vaak wordt gebruikt voor waarzeggerij, meditatie en zelfreflectie. Het bestaat uit 78 kaarten, verdeeld in de Grote Arcana en Kleine Arcana.

De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten, die elk een specifiek archetype of thema weergeven, terwijl de Kleine Arcana uit 56 kaarten bestaat, verdeeld in vier kleuren (Koppen, Pentakels, Zwaarden en Wands), die elk kaarten bevatten genummerd van Aas tot Tien, samen met vier hofkaarten (Pagina, Ridder, Koningin en Koning).

Recente artikelen

Advertisement