1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 09 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 09 Juli 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant. Neem de tijd om de aanwijzingen van het kruiswoordraadsel op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated Jul 09, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 09 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voetbalpool 4 Letters is TOTO.

Uitleg: "TOTO" is de naam van een bekend kansspel in Nederland waarbij deelnemers de uitslagen van voetbalwedstrijden voorspellen. Het spel wordt georganiseerd door de Nederlandse Loterij en is zeer populair onder voetbalfans. Spelers kunnen inzetten op de uitslagen van verschillende wedstrijden en prijzen winnen afhankelijk van hun juiste voorspellingen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Persorganen 5 Letters is MEDIA.

Uitleg: In het Nederlands kan het woord "persorganen" verwijzen naar alle middelen en kanalen die informatie, nieuws en berichten verspreiden naar het publiek. Dit omvat kranten, tijdschriften, televisie, radio en online platforms. De overkoepelende term voor al deze communicatiemiddelen is "media". Daarom is "MEDIA" een passend antwoord op de hint "Persorganen" in een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep van ontzag 3 Letters is WOW.

Uitleg: Zeker! In een kruiswoordraadsel is een "uitroep van ontzag" een uitdrukking die wordt gebruikt om sterke verbazing of bewondering uit te drukken. Het antwoord "WOW" past perfect bij deze omschrijving omdat het een veelgebruikte en universeel begrijpelijke uitroep is die mensen gebruiken wanneer ze onder de indruk zijn van iets.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geestelijk gewaad 5 Letters is HABIJT.

Uitleg: Het antwoord "HABIJT" op de vraag "Geestelijk gewaad" verwijst naar een specifiek soort kledingstuk dat door geestelijken, vooral monniken en nonnen, wordt gedragen. Het woord "habijt" komt van het Latijnse "habitus", wat kleding of voorkomen betekent. Dit gewaad is vaak eenvoudig en bescheiden, symboliserend de gelofte van armoede en toewijding aan het religieuze leven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Röntgenfoto 4 Letters is SCAN.

Uitleg: Een röntgenfoto wordt vaak aangeduid met de term "scan" omdat het een beeld is dat wordt gemaakt met behulp van röntgenstraling om het inwendige van het lichaam te onderzoeken. De term "scan" wordt gebruikt om verschillende medische beeldvormingstechnieken te beschrijven, waaronder röntgenfoto's, omdat ze allemaal beelden van het lichaam maken die artsen helpen bij het diagnosticeren en behandelen van patiënten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Proest 4 Letters is NIES.

Uitleg: Ja, natuurlijk! In het Nederlands betekent "proest" een plotselinge en luide uitbarsting van lucht door de neus en mond, meestal als gevolg van een irritatie in de neus, zoals bij een niesbui. "NIES" is de werkwoordsvorm van "niezen", wat het act van een dergelijke uitbarsting beschrijft. Dus in een kruiswoordraadsel kan "proest" een aanwijzing zijn voor "NIES".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indiase titel 9 Letters is MAHARADJA.

Uitleg: De titel "Maharadja" is een Indiase eretitel die traditioneel werd gebruikt voor een vorst of prins in Zuid-Azië, vooral in het huidige India. Het woord "Maharadja" is afkomstig uit het Sanskriet, waarin "maha" betekent "groot" en "radja" betekent "koning" of "heerser". Samen betekent het dus "grote koning".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gesneden edelsteen 3 Letters is GEM.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "GEM" wordt gebruikt als een cryptische aanwijzing voor "gesneden edelsteen" in kruiswoordraadsels omdat een "gem" een algemene term is voor een geslepen en gepolijste edelsteen, zoals een diamant, smaragd, of andere waardevolle stenen die vaak in sieraden worden gebruikt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Moment 3 Letters is TEL.

Uitleg: Het antwoord "TEL" voor het woord "Moment" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar een moment in de tijd, zoals in "een tel" of "een ogenblik". In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of synoniemen gebruikt om naar specifieke concepten te verwijzen, wat hier het geval lijkt te zijn.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kippenhok 3 Letters is REN.

Uitleg: Het antwoord "REN" voor het kruiswoordraadsel "Kippenhok" verwijst naar de afgesloten ruimte waarin kippen worden gehouden, ook wel een ren genoemd. Kippenhokken hebben vaak een ren waarin de kippen kunnen rondlopen en scharrelen. Dus, "REN" is het passende antwoord omdat het direct gerelateerd is aan de plek waar kippen verblijven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In orde 2 Letters is OK.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "OK" kan worden verklaard als een informele manier om aan te geven dat iets in orde is, akkoord is, of goed is. Oorspronkelijk afkomstig uit het Engels, wordt "OK" wereldwijd gebruikt als een bevestiging of instemming.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een oogbehandeling geven 7 Letters is LASEREN.

Uitleg: Het woord "LASEREN" wordt vaak gebruikt om een oogbehandeling met behulp van een laser aan te duiden, zoals bij LASIK-chirurgie. Bij deze procedure wordt een speciale laser gebruikt om de vorm van het hoornvlies te corrigeren, waardoor refractieve fouten zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen worden gecorrigeerd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rimboe 4 Letters is BUSH.

Uitleg: Het antwoord "BUSH" op een kruiswoordraadsel met de aanwijzing "Rimboe" verwijst naar een dichtbegroeid, ongerept gebied met veel struikgewas. "Bush" wordt vaak gebruikt om een wild en onbewoond gebied te beschrijven, typisch in tropische of subtropische regio's.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportorganisatie 4 Letters is KNAU.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "KNAU" staat voor Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Het is de officiële sportorganisatie die verantwoordelijk is voor atletiek in Nederland, inclusief het organiseren van wedstrijden, het ondersteunen van atleten en het bevorderen van de atletieksport in het algemeen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wang 4 Letters is KOON.

Uitleg: Het antwoord "KOON" voor het kruiswoordraadsel "Wang" verwijst naar de Nederlandse schilder Kees van Dongen, wiens achternaam soms informeel wordt afgekort tot "Koon". Hij was een prominent figuur in de vroege 20e-eeuwse avant-garde beweging, bekend om zijn levendige en kleurrijke portretten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tent 4 Letters is TIPI.

Uitleg: Het antwoord "TIPI" voor het woord "Tent" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een type tent dat traditioneel door inheemse volkeren in Noord-Amerika wordt gebruikt, zoals de Indianenstammen. Een tipi is een kegelvormige tent die meestal bestaat uit lange stokken bedekt met dierenhuiden of canvas. Het is een iconisch symbool geworden van de traditionele leefwijze van de inheemse bevolking van Noord-Amerika.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lied 4 Letters is ARIA.

Uitleg: Het antwoord "ARIA" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en verwijst naar een solo-optreden in een opera, waarbij een zanger of zangeres een lied zingt, meestal met een orkestbegeleiding. Het woord komt oorspronkelijk uit het Italiaans en betekent "lucht" of "melodie". In kruiswoordraadsels wordt "ARIA" vaak gebruikt omdat het een bekende term is die verwijst naar een muzikaal stuk, met name in de context van opera.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontvangstbewijs 4 Letters is RECU.

Uitleg: Het antwoord "RECU" voor het kruiswoordraadsel "Ontvangstbewijs" kan een verkorte vorm zijn van het Franse woord "reçu", wat "ontvangstbewijs" betekent. In veel kruiswoordraadsels worden afkortingen of verkorte vormen van woorden gebruikt, en "RECU" zou hier een verkorte variant kunnen zijn die in het puzzeljargon gebruikelijk is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boom 4 Letters is SPAR.

Uitleg: Het antwoord "SPAR" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een type boom, namelijk de spar. Sparren zijn naaldbomen die vaak worden geassocieerd met kerstbomen vanwege hun vorm en naaldstructuur. Ze zijn veel voorkomend in gematigde en koude klimaten en hebben kenmerkende kegelvormige vruchten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wond 4 Letters is SNEE.

Uitleg: Het antwoord "SNEE" is een ouderwets Nederlands woord dat verwijst naar een snede of een snee, meestal gebruikt om een ​​snede in brood of vlees aan te duiden. In kruiswoordpuzzels wordt vaak gebruik gemaakt van iets oudere of minder gangbare woorden, zoals "snee", die vaak niet veel worden gebruikt in dagelijks taalgebruik.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gerecht 4 Letters is ROTI.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Roti" is een Indiaas gerecht dat bestaat uit een platbrood dat vaak wordt geserveerd met verschillende curry's, vlees, groenten of linzen. Het is populair in verschillende delen van de wereld, waaronder het Caribisch gebied, waar het vaak wordt geassocieerd met roti gevuld met curry's. In kruiswoordraadsels wordt "roti" vaak gebruikt als antwoord vanwege zijn bekendheid als een internationaal gerecht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plantkunde 7 Letters is BOTANIE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Botanie" is het wetenschappelijke vakgebied dat zich bezighoudt met de studie van planten, inclusief hun structuur, groei, reproductie, evolutie, en onderlinge relaties met andere organismen en hun omgeving. Dus, in een kruiswoordraadsel zou "botanie" verwijzen naar dit specifieke veld van de biologie dat planten bestudeert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Middelbaar onderwijs 2 Letters is MO.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "MO" staat voor "Middelbaar Onderwijs". In Nederland wordt dit gebruikt om het voortgezet onderwijs aan te duiden, terwijl het in België vaak verwijst naar het secundair onderwijs.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Droog 3 Letters is SEC.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SEC" staat voor "Sec" wat informeel gebruikt wordt om iets te beschrijven als droog of niet zoet. Dit kan bijvoorbeeld verwijzen naar een droge wijn of champagne, waarbij "sec" aanduidt dat deze niet zoet is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Moe 3 Letters is BEU.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "BEU" is een synoniem voor "moe" in het Nederlands. Het betekent dat je genoeg hebt van iets of dat je er geen zin meer in hebt, vergelijkbaar met vermoeidheid of irritatie door iets wat steeds terugkomt. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de betekenis van een woord te omschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Adviesorgaan 3 Letters is CPB.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "CPB" staat voor Centraal Planbureau. Het Centraal Planbureau (CPB) is een adviesorgaan in Nederland dat economische analyses maakt en economische beleidsadviezen geeft aan de regering en het parlement.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hartige lekkernij 9 Letters is BITTERBAL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Een "bitterbal" is een populaire Nederlandse snack die bestaat uit een ragout van vlees (vaak rundvlees) en kruiden, omhuld met paneermeel en gefrituurd tot een knapperige bal. Het staat bekend als een hartige lekkernij vanwege zijn smaak en wordt vaak geserveerd als borrelhapje in Nederlandse cafés en eetgelegenheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hok 4 Letters is KOOI.

Uitleg: Het antwoord "KOOI" verwijst naar een "hok" in het Nederlands. Een "kooi" is een omheinde ruimte, meestal van metaal of hout, waarin dieren worden gehouden, zoals vogels, konijnen, of andere huisdieren. In het kader van een kruiswoordraadsel wordt vaak naar dit specifieke woord verwezen vanwege de directe relatie met een hok of een omheinde ruimte voor dieren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schaamte 4 Letters is GENE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "GENE" op het kruiswoordraadsel voor het woord "Schaamte" verwijst naar het concept van erfelijke eigenschappen of kenmerken die van generatie op generatie worden doorgegeven. In sommige contexten kan "gene" ook informeel worden gebruikt om gevoelens van schaamte of gêne aan te duiden, hoewel dit minder gebruikelijk is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Luchtregeling 5 Letters is AIRCO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "AIRCO" voor het kruiswoordraadsel "Luchtregeling" komt van het Engelse woord "airconditioning". In het Nederlands wordt "airco" vaak gebruikt als verkorte vorm van "airconditioning", wat verwijst naar het systeem dat gebruikt wordt om de temperatuur en vochtigheid van de lucht in een ruimte te regelen en te veranderen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Interkerkelijk Vredesberaad 3 Letters is IKV.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IKV" staat voor "Interkerkelijk Vredesberaad". Dit was een Nederlandse organisatie die zich inzette voor vrede en ontwapening, vooral actief tijdens de Koude Oorlog. Ze waren bekend om hun inspanningen voor vredeseducatie en lobbywerk tegen nucleaire bewapening.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kabouter 5 Letters is DWERG.

Uitleg: Het antwoord "DWERG" voor de vraag "Kabouter" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een klein, mythisch wezen dat vaak voorkomt in sprookjes en folklore. In veel verhalen zijn dwergen kleine, mensachtige wezens die vaak ondergronds leven en bekend staan om hun ambachtelijke vaardigheden, zoals smeden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Automobielorganisatie 4 Letters is ANWB.

Uitleg: Ja, natuurlijk! ANWB staat voor "Algemene Nederlandse Wielrijders Bond". Het is een Nederlandse organisatie die zich oorspronkelijk richtte op fietsers, maar later uitgroeide tot een belangenorganisatie voor alle vormen van mobiliteit, inclusief automobilisten. De ANWB biedt onder andere wegenwacht services, reisbijstand en verzekeringen aan haar leden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vis 4 Letters is TONG.

Uitleg: Het antwoord "TONG" kan passen bij de vraag "Vis" in een kruiswoordraadsel omdat het verwijst naar een specifiek type platvis, ook wel bekend als de tongvis. In de context van kruiswoordraadsels worden vaak specifieke vissoorten gebruikt als antwoorden op aanwijzingen die naar vis verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Motief 5 Letters is THEMA.

Uitleg: Natuurlijk! "Thema" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "motief" in kruiswoordraadsels. Het betekent een onderliggend idee of een centraal onderwerp, vaak gebruikt om iets te organiseren of te presenteren. In het geval van een kruiswoordraadsel verwijst het naar het centrale concept of de hoofdgedachte van iets, zoals een verhaal, een evenement, of in dit geval, een puzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Amerikaanse statenbond 3 Letters is OAS.

Uitleg: Het antwoord "OAS" staat voor "Organisatie van Amerikaanse Staten". Het is een internationale organisatie bestaande uit alle 35 onafhankelijke staten van Amerika, zowel Noord- als Zuid-Amerika, die samenwerken op het gebied van politiek, veiligheid, economie en sociaal-culturele kwesties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Peinzer 8 Letters is MIJMERAAR.

Uitleg: Het antwoord "MIJMERAAR" voor de vraag "Peinzer" komt voort uit de betekenis van het woord "mijmeraar". Een mijmeraar is iemand die diep nadenkt, vaak in gedachten verzonken is, en reflecteert over verschillende zaken. In een kruiswoordraadsel wordt "Peinzer" dus synoniem gebruikt met "MIJMERAAR", vanwege de overeenkomst in betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep 7 Letters is ETALEUR.

Uitleg: Het antwoord "ETALEUR" komt van het Franse werkwoord "étaler", wat "uitstallen" of "tonen" betekent. In de context van een kruiswoordraadsel zou "etaleur" iemand kunnen zijn die displays of etalages inricht, vaak in winkels of bij evenementen, om producten tentoon te stellen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in Oostenrijk 4 Letters is ISAR.

Uitleg: Het antwoord "ISAR" verwijst naar de rivier Isar, die door Zuid-Duitsland en Oostenrijk stroomt. Het is een zijrivier van de Donau en stroomt door steden zoals München voordat het Oostenrijk binnenkomt. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar de Isar verwezen als een rivier in Oostenrijk vanwege zijn geografische ligging en bekendheid in de regio.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse vlaktemaat 4 Letters is ACRE.

Uitleg: Natuurlijk! Het Engelse woord "ACRE" verwijst naar een vlaktemaat, specifiek naar een maateenheid voor land. Een acre is gelijk aan ongeveer 4047 vierkante meter. In kruiswoordraadsels wordt het vaak gebruikt om naar een stuk land te verwijzen dat deze specifieke oppervlakte heeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waarnemend 3 Letters is WND.

Uitleg: Het antwoord "WND" staat voor "Waarnemend" in het Nederlands. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen, vooral voor veelvoorkomende woorden zoals "waarnemend". Dus "WND" is de verkorte vorm die gebruikt wordt in kruiswoordraadsels voor het woord "waarnemend".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Materiaal van een vergaan schip 8 Letters is WRAKHOUT.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "WRAKHOUT" voor de vraag "Materiaal van een vergaan schip" verwijst naar hout dat afkomstig is van een schipwrak. Wanneer een schip vergaat, kunnen stukken hout (wrakhout) aanspoelen of worden geborgen uit het water. Dit hout kan vervolgens worden hergebruikt of worden beschouwd als een overblijfsel van het gezonken schip.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontsluiten 8 Letters is AANBOREN.

Uitleg: Het woord "ontsluiten" betekent toegang verkrijgen tot iets, openen of beschikbaar maken. "Aanboren" wordt vaak gebruikt in de context van bronnen, ideeën of mogelijkheden aanboren, wat betekent om ze beschikbaar te maken of te benutten. Dus, in het kruiswoordraadsel zou "AANBOREN" passen als een synoniem voor "ontsluiten".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dun 3 Letters is IEL.

Uitleg: Het antwoord "IEL" kan worden verklaard als een afkorting voor "Ierland" in het Nederlands, vooral in kruiswoordraadsels. Dus, "Dun" zou kunnen verwijzen naar een plaats of iets wat dun is, en het antwoord "IEL" past bij die beschrijving als het gaat om een afkorting die wordt gebruikt in kruiswoordraadsels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 3 Letters is JOS.

Uitleg: Het antwoord "JOS" als jongensnaam in een kruiswoordraadsel is een verkorte vorm of roepnaam van de naam "Jozef" of "Joseph". Het wordt vaak gebruikt in Nederland en België als een informele, korte variant van deze traditionele jongensnamen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorzetsel 3 Letters is TEN.

Uitleg: "Ten" is een Nederlands voorzetsel dat vaak wordt gebruikt in combinatie met vaste uitdrukkingen of samenstellingen. Een voorbeeld hiervan is "ten opzichte van" of "ten einde". In kruiswoordraadsels is "ten" een veelvoorkomend antwoord voor een voorzetsel vanwege de korte lengte en de frequente aanwezigheid in Nederlandse uitdrukkingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wintersporthelling 8 Letters is SKIPISTE.

Uitleg: Een "skipiste" is een speciaal aangelegde of natuurlijke helling die wordt gebruikt voor het skiën. Het woord komt van de woorden "ski" en "piste" (een Frans woord dat "pad" of "baan" betekent). Skiërs gebruiken skipistes om bergafwaarts te skiën in wintersportgebieden. Skipistes variëren in moeilijkheidsgraad en kunnen voorzien zijn van voorzieningen zoals skiliften, markeringen en soms zelfs sneeuwkanonnen om de kwaliteit van de sneeuw te verbeteren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Het Franse lidwoord "une" wordt gebruikt voor vrouwelijke zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud, vergelijkbaar met "een" in het Nederlands. In een kruiswoordpuzzel zou "une" kunnen worden gebruikt als het antwoord op een aanwijzing die vraagt om een vrouwelijk zelfstandig naamwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weerterm 8 Letters is STORMBUI.

Uitleg: Het antwoord "STORMBUI" verwijst naar een plotselinge, hevige bui met sterke wind en vaak ook regen. In kruiswoordraadsels wordt dit vaak gebruikt als een synoniem voor een kortdurende, intense periode van slecht weer, vaak geassocieerd met onverwachte weersveranderingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wankel 8 Letters is KANTELIG.

Uitleg: Het woord "kantelig" is een synoniem voor "wankel" en wordt vaak gebruikt in contexten waar iets of iemand niet stabiel of stevig staat. In een kruiswoordraadsel zou "kantelig" dus een passend antwoord zijn op de aanwijzing "wankel".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sissend geluid 3 Letters is PST.

Uitleg: Het antwoord "PST" kan verwijzen naar het geluid dat een kat maakt, vergelijkbaar met een sissend geluid, wat wordt uitgedrukt als "pst" in sommige talen of contexten. Dit kan een mogelijke verklaring zijn voor het kruiswoordraadselantwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lijn op een weerkaart 7 Letters is ISOBAAR.

Uitleg: Het antwoord "ISOBAAR" verwijst naar een lijn op een weerkaart die punten met gelijke atmosferische druk met elkaar verbindt. Dit betekent dat alle punten langs een isobaar dezelfde barometrische druk hebben op zeeniveau. Deze lijnen helpen meteorologen bij het analyseren en voorspellen van het weer, omdat ze aangeven waar lage en hoge drukgebieden zich bevinden en hoe ze zich verplaatsen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Water (Frans) 3 Letters is EAU.

Uitleg: Het antwoord "EAU" voor het Franse woord "water" in een kruiswoordraadsel komt van het Franse woord voor water, wat letterlijk "eau" is. In kruiswoordraadsels worden vaak korte en specifieke antwoorden gebruikt die direct naar de oplossing leiden, zonder verdere uitleg. Dus "EAU" is de beknopte vorm die in dit geval wordt gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrouwelijk dier 3 Letters is OOI.

Uitleg: Het antwoord "OOI" wordt gebruikt in kruiswoordraadsels en verwijst naar een vrouwelijk schaap. In de context van schapen worden vrouwtjesschapen aangeduid als "ooien", terwijl mannetjesschapen rammen worden genoemd. Dus, "OOI" is een veelgebruikt woord in kruiswoordraadsels om naar een vrouwelijk schaap te verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pictogram 5 Letters is ICOON.

Uitleg: Het antwoord "ICOON" voor het pictogram is een passend woord omdat een icoon vaak wordt gebruikt om een beeld of symbool te beschrijven dat iets vertegenwoordigt of symboliseert, zoals op een computer of in de kunst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stimulerend middel 3 Letters is EPO.

Uitleg: Het antwoord "EPO" staat voor erytropoëtine, een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt en die de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. EPO wordt ook synthetisch geproduceerd en gebruikt als een prestatieverhogend middel bij sporters, vooral bij duursporten, omdat het de zuurstofopname kan verbeteren door het aantal rode bloedcellen te verhogen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 4 Letters is EEND.

Uitleg: Het antwoord "EEND" op de vraag "Vogel" komt voort uit het feit dat een eend een veelvoorkomende vogelsoort is. Eenden zijn waterdieren die behoren tot de familie Anatidae en zijn bekend om hun kenmerkende snavel en zwemcapaciteiten. In veel kruiswoordraadsels wordt "EEND" gebruikt als het antwoord op vragen die verwijzen naar vogels van dit type.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filmploeg 4 Letters is CREW.

Uitleg: Het antwoord "CREW" voor het kruiswoordraadsel "Filmploeg" verwijst naar de groep mensen die betrokken zijn bij het maken van een film. Een filmcrew bestaat uit verschillende professionals zoals regisseurs, cameramensen, geluidstechnici, enzovoort, die samenwerken om de filmproductie mogelijk te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leeszaal 4 Letters is BIEB.

Uitleg: Het antwoord "BIEB" voor het kruiswoordraadsel "Leeszaal" komt van het Nederlandse woord "bibliotheek" dat informeel vaak wordt afgekort tot "bieb". Dus "BIEB" is een verkorte vorm van "bibliotheek", wat een plek is waar boeken en andere materialen worden uitgeleend en gelezen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Trein 3 Letters is TGV.

Uitleg: Het antwoord "TGV" staat voor "Train à Grande Vitesse" in het Frans, wat zich vertaalt naar "High-Speed Train" in het Engels. De TGV is een bekend type hogesnelheidstrein dat voornamelijk in Frankrijk en omliggende landen wordt gebruikt, en staat bekend om zijn snelheid en efficiëntie. In een kruiswoordraadsel zou "TGV" dus passen bij een vraag die verwijst naar een snelle trein.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klein chemisch afval 3 Letters is KCA.

Uitleg: Het antwoord "KCA" staat voor "Klein Chemisch Afval". Dit verwijst naar afvalstoffen die gevaarlijke chemicaliën bevatten en die gescheiden moeten worden ingezameld vanwege hun potentieel schadelijke eigenschappen voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Gerelateerde kruiswoordraadsel antwoorden

Antwoorden op elke aanwijzing voor De Volkskrant kruiswoordraadsels bijgewerkt hieronder.

Aanwijzing Lengte
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Advertisement