1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 10 Juli 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 10 Juli 2024

"Bezoek deze pagina voor onze gids met de antwoorden op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant van vandaag. Neem rustig de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord voor je ontcijferd en hier overzichtelijk gepresenteerd. Laten we dus direct naar het artikel gaan."

by Johanna

Updated Jul 10, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 10 Juli 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Foefje 4 Letters is TRUC.

Uitleg: Het antwoord "TRUC" op het kruiswoordraadsel "Foefje" verwijst naar een listige of handige methode om iets te bereiken, vaak met een element van slimheid of verrassing. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om tot het juiste antwoord te komen, en "TRUC" past goed als synoniem voor "Foefje".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vliegtuig 7 Letters is TOESTEL.

Uitleg: "Toestel" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "vliegtuig" in het Nederlands. Het verwijst naar een apparaat of een machine die kan vliegen, zoals een vliegtuig. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of algemene termen gebruikt om naar specifieke objecten te verwijzen, wat in dit geval "toestel" verklaart als een passend antwoord voor "vliegtuig".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regeringloosheid 8 Letters is ANARCHIE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ANARCHIE" verwijst naar het concept van afwezigheid van een formele regering of autoriteit. In een anarchistische samenleving wordt de macht vaak gedecentraliseerd of helemaal niet erkend, waarbij individuen streven naar maximale vrijheid zonder ondergeschiktheid aan een centrale macht.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontharen 5 Letters is PELEN.

Uitleg: Het woord "PELEN" kan worden gebruikt als antwoord in een kruiswoordraadsel met het thema "ontharen" omdat het verwijst naar het proces van verwijderen of afschillen van bijvoorbeeld huid, wat een vorm van ontharen kan zijn. In deze context wordt "pelen" vaak gebruikt om te beschrijven hoe de huid van nature of door middel van behandelingen wordt verwijderd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kluchtig verhaal in verzen 6 Letters is BOERDE.

Uitleg: Het woord "boerde" wordt gebruikt om een kluchtig verhaal in verzen aan te duiden in het kruiswoordraadsel. Het is afgeleid van het werkwoord "boeren", dat in oudere literatuur en dialecten werd gebruikt om te verwijzen naar grappen maken of het vertellen van grappige verhalen. In deze context verwijst "boerde" dus naar een komisch of humoristisch gedicht of verhaal.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werelddeel 4 Letters is AZIE.

Uitleg: Het antwoord "AZIE" verwijst naar het werelddeel Azië. Azië is het grootste continent op Aarde en omvat landen zoals China, India, Japan, Rusland, en vele anderen. In kruiswoordpuzzels wordt vaak naar geografische locaties verwezen, zoals continenten, landen of steden, en "AZIE" past hier in de categorie van wereldcontinenten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Domkop 3 Letters is SUL.

Uitleg: Het antwoord "SUL" voor het kruiswoordraadsel "Domkop" kan worden verklaard als een informele term die in het Nederlands wordt gebruikt om iemand te beschrijven die niet erg slim of dom is. In kruiswoordraadsels worden vaak informele of colloquiale termen gebruikt om de moeilijkheid te verhogen en de puzzel interessanter te maken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevecht 9 Letters is KLOPPARTIJ.

Uitleg: Het antwoord "kloppartij" verwijst naar een gevecht of een ruzie waarbij fysiek geweld wordt gebruikt. In een kruiswoordraadsel zou dit woord worden gebruikt als synoniem voor een gevecht of een confrontatie waarbij mensen elkaar slaan of vechten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koraaleiland 4 Letters is ATOL.

Uitleg: Het antwoord "ATOL" verwijst naar een atol, wat een ringvormige koraalrif of een reeks van koraalriffen is die een lagune omsluiten. Atollen worden gevormd op de toppen van onderwatervulkanen die na verloop van tijd afgebroken zijn en bedekt zijn met koraal en andere organismen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kraaiachtige vogel 4 Letters is ROEK.

Uitleg: Het woord "ROEK" verwijst naar een kraaiachtige vogel die behoort tot de kraaienfamilie. Het is een zwarte vogel met een opvallend gekromde snavel. In kruiswoordraadsels wordt "roek" vaak gebruikt als het gevraagde antwoord voor een vraag die kraaiachtige vogel betekent.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bevoorrechte groep 5 Letters is ELITE.

Uitleg: Het antwoord "ELITE" wordt gebruikt om een bevoorrechte groep mensen of een selecte groep aan te duiden. In een kruiswoordpuzzel zou dit een oplossing zijn voor een vraag die verwijst naar een exclusieve of hooggeplaatste groep individuen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indiaas kledingstuk 4 Letters is SARI.

Uitleg: Het woord "SARI" is een antwoord op het kruiswoordraadsel met de aanwijzing "Indiaas kledingstuk". Een sari is een traditioneel kledingstuk dat voornamelijk door vrouwen in India gedragen wordt. Het bestaat uit een lange doek die elegant om het lichaam wordt gedrapeerd, vaak over een petticoat en met een blouse erboven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indonesische provincie 5 Letters is ATJEH.

Uitleg: Het antwoord "ATJEH" verwijst naar de provincie Aceh in Indonesië. Aceh ligt in het noordelijke deel van het eiland Sumatra en is bekend om zijn culturele en historische betekenis, evenals om zijn specifieke wetgeving die gebaseerd is op de sharia.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bekendheid 4 Letters is NAAM.

Uitleg: Het lijkt erop dat je vraagt om een verklaring voor het kruiswoordraadselantwoord "NAAM". In kruiswoordraadsels wordt "NAAM" vaak gebruikt als het antwoord op aanwijzingen die verwijzen naar een persoon, omdat "NAAM" simpelweg verwijst naar de identificatie van een individu. Dus, als je "NAAM" als antwoord hebt, kan de aanwijzing zijn geweest: "Identificatie van een persoon", "Wat een persoon uniek maakt", of iets vergelijkbaars.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zacht 4 Letters is MALS.

Uitleg: "MALS" is een minder gebruikelijk synoniem voor "zacht" in de context van textuur of consistentie, zoals bij voedsel of materialen die gemakkelijk kunnen worden samengedrukt of buigzaam zijn. In kruiswoordraadsels worden soms minder bekende synoniemen gebruikt om de puzzel uitdagender te maken en de kennis van meer obscure woorden te testen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drank 9 Letters is LONGDRINK.

Uitleg: Het antwoord "LONGDRINK" verwijst naar een type alcoholische drank die bestaat uit een mix van sterke drank, zoals gin of wodka, vermengd met frisdrank of vruchtensap en geserveerd in een lang glas (vandaar "long drink"). In kruiswoordraadsels wordt "LONGDRINK" vaak gebruikt om een drankje aan te duiden dat populair is in bars en restaurants.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nachtroofvogel 3 Letters is UIL.

Uitleg: Het antwoord "UIL" op je kruiswoordpuzzel vraagt om een verklaring. "Nachtroofvogel" verwijst naar een vogel die 's nachts jaagt, zoals een uil. Uilen zijn bekend om hun nachtelijke jachtgewoonten en zijn daarom het juiste antwoord voor deze aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loog 4 Letters is BASE.

Uitleg: Het woord "BASE" kan in dit geval verwijzen naar een basis of fundament, wat essentieel is voor het concept van "loog" in verschillende contexten, zoals chemie of zelfs figuurlijk als basis voor iets anders.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Avondmaal 6 Letters is SOUPER.

Uitleg: Het woord "souper" wordt soms gebruikt in kruiswoordraadsels als synoniem voor "avondmaal". Het komt van het Franse woord "souper", wat avondeten betekent, vooral in de betekenis van een lichte maaltijd die 's avonds wordt genuttigd. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen en alternatieve betekenissen gebruikt om de puzzel op te lossen, wat verklaart waarom "souper" een passend antwoord zou zijn op de vraag "avondmaal".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevlamde zijde 5 Letters is MOIRE.

Uitleg: Het woord "moire" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en verwijst naar een gevlamd of golvend patroon dat ontstaat door een specifieke textuur of weeftechniek, waarbij licht op verschillende manieren reflecteert. Dit patroon wordt vaak gezien in stoffen zoals zijde. Dus, "gevlamde zijde" wordt geassocieerd met het woord "moire" vanwege dit kenmerkende visuele effect.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vermindering 8 Letters is REDUCTIE.

Uitleg: Het woord "REDUCTIE" betekent "vermindering" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets wordt verminderd in omvang, hoeveelheid of intensiteit. In een kruiswoordraadsel zou dit een antwoord kunnen zijn op een vraag die vraagt naar een synoniem voor "vermindering".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een gebouw 7 Letters is VERANDA.

Uitleg: Het antwoord "veranda" kan worden verklaard als "deel van een gebouw" in een kruiswoordraadsel door te verwijzen naar een overdekte galerij of open ruimte die aan de buitenkant van een gebouw is bevestigd. Een veranda biedt meestal een beschutte ruimte waar mensen kunnen zitten of verblijven, vaak aan de voor- of achterkant van een huis of gebouw.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Krap 4 Letters is NAUW.

Uitleg: Het kruiswoordraadselwoord "krap" kan worden verklaard met het synoniem "nauw". "Krap" betekent dat iets weinig ruimte heeft of beperkt is in omvang, terwijl "nauw" een synoniem is dat dezelfde betekenis heeft, namelijk beperkt of niet ruim. Dus, in een kruiswoordraadsel waar het woord "krap" gevraagd wordt, zou "nauw" een passend antwoord zijn vanwege de synonieme relatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Soort raamscherm 6 Letters is ROLHOR.

Uitleg: Het antwoord "ROLHOR" verwijst naar een type hor dat opgerold kan worden, meestal gebruikt voor ramen of deuren. Het bestaat uit een rol met gaas dat uitgerold kan worden om insecten buiten te houden terwijl frisse lucht binnen kan komen. In kruiswoordraadsels worden dit soort omschrijvingen vaak gebruikt om specifieke termen of objecten te raden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rustbank 6 Letters is CANAPE.

Uitleg: Het antwoord "CANAPE" voor het kruiswoordraadsel "Rustbank" verwijst naar een kleine, elegante bank die meestal geschikt is voor slechts twee of drie personen. Een canapé is vaak gevuld en gestoffeerd voor comfort en wordt vaak gebruikt als zitmeubel in woonruimtes of ontvangstruimtes.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Woudrund 5 Letters is TAPIR.

Uitleg: Het antwoord "TAPIR" is een dier dat bekend staat als de woudrund of bergossenek in het Nederlands. Het is een zoogdier dat voorkomt in tropische bossen van Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Tapirs hebben een opvallend uiterlijk met een langwerpig lichaam, korte poten en een beweeglijke snuit die lijkt op een slurf. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar dit dier verwezen met de omschrijving "woudrund".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ondernemingsraad 2 Letters is OR.

Uitleg: Het antwoord "OR" staat voor "Ondernemingsraad". Dit is een inspraakorgaan binnen een organisatie dat de belangen van het personeel behartigt en overleg voert met de directie of het management over zaken die de werknemers aangaan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Centrale bank van de EU 3 Letters is ECB.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "ECB," wat staat voor de Europese Centrale Bank. De Europese Centrale Bank is verantwoordelijk voor het monetaire beleid van de eurozone en het handhaven van de prijsstabiliteit in de eurozone.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Injectie 4 Letters is SHOT.

Uitleg: Ja, "SHOT" kan in een kruiswoordraadsel worden gebruikt als synoniem voor "injectie". Het woord "shot" wordt vaak informeel gebruikt om te verwijzen naar een medische injectie, zoals een vaccinatie of een injectie met medicijnen. In de context van een kruiswoordraadsel zou het antwoord "SHOT" dus passen bij de omschrijving "Injectie".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbesliste stand 3 Letters is TIE.

Uitleg: Het woord "TIE" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels om een gelijkspel of een onbesliste stand aan te duiden, bijvoorbeeld in sportwedstrijden of andere situaties waar geen winnaar is. Het kan ook figuurlijk worden gebruikt om een situatie te beschrijven waarin geen beslissing is genomen of waarin twee of meer opties gelijkwaardig zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rangtelwoord 6 Letters is EERSTE.

Uitleg: Het woord "EERSTE" wordt gebruikt als een rangtelwoord om de positie van iets of iemand aan te geven als de eerste in een reeks of volgorde. Bijvoorbeeld, "de eerste plaats", "de eerste persoon", "het eerste hoofdstuk". In een kruiswoordraadsel kan "EERSTE" verwijzen naar de eerste positie in een lijst, reeks of volgorde van iets specifieks, zoals een wedstrijd of een nummering.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spijkertje 5 Letters is SPIKE.

Uitleg: Het antwoord "SPIKE" voor het kruiswoordraadsel "Spijkertje" verwijst naar een informele term voor een spijker of nagel. In sommige contexten kan "spijkertje" informeel worden gebruikt om naar een spijker te verwijzen, vandaar het antwoord "SPIKE", dat synoniem kan zijn voor een spijker.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Strijkinstrument 5 Letters is CELLO.

Uitleg: Het antwoord "CELLO" is een strijkinstrument dat behoort tot de vioolfamilie. Het wordt gekenmerkt door zijn diepe, warme klank en wordt bespeeld door middel van een strijkstok die over de snaren strijkt. In veel kruiswoordraadsels wordt "CELLO" gebruikt als het antwoord voor de omschrijving "strijkinstrument" vanwege zijn bekendheid en specifieke kenmerken binnen de muziekwereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koppel 3 Letters is DUO.

Uitleg: Het antwoord "DUO" verwijst naar een paar of twee mensen die samenwerken of samen optreden, wat vaak wordt aangeduid als een "duo". In een kruiswoordraadsel zou een aanwijzing als "Koppel" kunnen verwijzen naar twee personen die samen iets doen, wat "DUO" als het juiste antwoord oplevert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bezinksel 6 Letters is ZAKSEL.

Uitleg: Het antwoord "ZAKSEL" voor het kruiswoordraadselwoord "Bezinksel" verwijst naar de sedimenten die zich onderaan een vloeistof verzamelen, zoals in een wijnvat of een bierflesje. In de context van een kruiswoordraadsel wordt "bezinksel" vaak gebruikt om te verwijzen naar de deeltjes die naar de bodem zakken na bijvoorbeeld het bezinken van een vloeistof.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tafelgast 4 Letters is ETER.

Uitleg: Het antwoord "ETER" kan worden verklaard als een tafelgast door te verwijzen naar iemand die aan tafel zit en eet, dus een persoon die dineert of maaltijdgenoot is. In kruiswoordraadsels worden vaak dit soort woordspelingen gebruikt waarbij een woord meerdere betekenissen kan hebben, zoals hier, waar "eter" zowel een persoon is die eet als een gast aan tafel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Streek 5 Letters is POETS.

Uitleg: Het antwoord "POETS" voor het kruiswoordraadsel "Streek" kan verwijzen naar dichters, aangezien dichters soms ook wel "poets" worden genoemd. Deze term wordt soms informeel gebruikt als synoniem voor dichters, vooral in poëziekringen of informele gesprekken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In grote haast 6 Letters is IJLINGS.

Uitleg: Het woord "IJLINGS" betekent "in grote haast" of "snel en overhaast". Het wordt vaak gebruikt als synoniem voor snel, haastig of overijld handelen. In kruiswoordraadsels wordt het gebruikt als antwoord op aanwijzingen die verwijzen naar acties die snel of haastig worden uitgevoerd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indonesisch tafelzuur 5 Letters is ATJAR.

Uitleg: Het woord "ATJAR" wordt gebruikt in Nederlandse kruiswoordraadsels en verwijst naar "atjar", een Indonesisch gerecht dat bestaat uit gepekelde groenten zoals komkommer, wortel en kool in een zure marinade van azijn, suiker en specerijen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beveiliging bij een spoorwegovergang 4 Letters is AHOB.

Uitleg: Het antwoord "AHOB" staat voor "Automatische Halve Overwegbomen". Dit is een systeem dat wordt gebruikt bij spoorwegovergangen om de veiligheid te waarborgen. Het bestaat uit automatisch werkende halve slagbomen die naar beneden gaan wanneer er een trein nadert, waardoor voertuigen niet kunnen oversteken terwijl de trein passeert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klein hapje vooraf 5 Letters is AMUSE.

Uitleg: Het woord "amuse" wordt in kruiswoordraadsels vaak gebruikt als antwoord op de aanwijzing "klein hapje vooraf". Een amuse is een klein gerecht of hapje dat vaak geserveerd wordt als een culinaire opwarmer voorafgaand aan een maaltijd, meestal om de eetlust op te wekken. In het Engels wordt het ook wel eens aangeduid als "amuse-bouche".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houding 6 Letters is ALLURE.

Uitleg: Het woord "allure" betekent charme of aantrekkingskracht, wat kan worden gezien als een bepaalde houding die iemand uitstraalt. In kruiswoordraadsels wordt "allure" vaak gebruikt om naar de aantrekkingskracht of het aanzien van iets of iemand te verwijzen, zoals in de zin: "Haar allure maakte haar onweerstaanbaar."

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lucht inhaleren 6 Letters is ADEMEN.

Uitleg: Het antwoord op "Lucht inhaleren" in een kruiswoordraadsel is "ADEMEN". Dit komt omdat ademen het proces is waarbij lucht wordt ingeademd, waarbij zuurstof wordt opgenomen en koolstofdioxide wordt uitgestoten door de longen. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of directe definities gebruikt om antwoorden te vinden, en "ADEMEN" past hier goed bij de beschrijving van het inademen van lucht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leefklimaat 6 Letters is MILIEU.

Uitleg: Het antwoord "MILIEU" past goed bij de vraag "Leefklimaat" in een kruiswoordraadsel omdat het verwijst naar de omgeving waarin organismen leven, inclusief de natuurlijke en menselijke elementen die invloed hebben op hun bestaan. In bredere zin kan "milieu" ook verwijzen naar de algemene omstandigheden of factoren die van invloed zijn op een bepaalde situatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sporter 5 Letters is SKIER.

Uitleg: Het antwoord "SKIER" verwijst naar een persoon die ski's gebruikt om te skiën, een populaire wintersport. In een kruiswoordraadsel zou dit antwoord passen bij aanwijzingen die betrekking hebben op wintersporten of specifiek op een persoon die deze sport beoefent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Universiteitsmedewerker 3 Letters is AIO.

Uitleg: Het antwoord "AIO" staat voor "Assistent In Opleiding". Dit is een term die in Nederland wordt gebruikt voor een promovendus of een onderzoeksassistent die bezig is met het behalen van zijn of haar doctoraat. AIO's werken onder begeleiding van een promotor aan onderzoek aan een universiteit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontvlekkingsmiddel 5 Letters is NAFTA.

Uitleg: In kruiswoordraadsels kan "NAFTA" worden gebruikt als antwoord op de aanwijzing "ontvlekkingsmiddel" vanwege de afkorting die staat voor de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (North American Free Trade Agreement). In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen of acroniemen gebruikt die een breed scala aan betekenissen hebben, waaronder in dit geval een verwijzing naar een handelsovereenkomst die NAFTA afkort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geliefde van Zeus 4 Letters is LEDA.

Uitleg: Zeker! In de Griekse mythologie was Leda de geliefde van Zeus. Volgens de legende bezocht Zeus Leda in de gedaante van een zwaan, waardoor zij de moeder werd van Helen van Troje (Helena) en Polydeuces (Pollux) via een ei dat uit haar voortkwam. Leda wordt vaak geassocieerd met deze verhalen en is daarom een bekend antwoord in kruiswoordraadsels die verwijzen naar mythologische figuren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met ingang van 3 Letters is PER.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PER" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context van de aanwijzing in het puzzelthema. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar "per stuk" (aanduiding van eenheid), "per keer" (frequentieaanduiding), of zelfs "per annum" (jaarlijks). Het is een veelzijdig antwoord dat vaak voorkomt in kruiswoordraadsels vanwege zijn brede toepassingsmogelijkheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportterm 3 Letters is RUN.

Uitleg: Het woord "RUN" kan verschillende betekenissen hebben in de context van sport. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar een poging om punten te scoren door van de ene naar de andere basis te rennen in honkbal, of naar een ononderbroken periode van rennen in cricket. In een breder perspectief kan "RUN" ook verwijzen naar een reeks opeenvolgende scores of prestaties in een sportevenement.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geluidsdrager 2 Letters is CD.

Uitleg: Het antwoord "CD" verwijst naar een compact disc, een veelgebruikte geluidsdrager voor het afspelen van muziek of andere digitale media. In een kruiswoordraadsel zou een hint als "geluidsdrager" naar dit antwoord kunnen leiden vanwege de algemene bekendheid van de afkorting CD.

Gerelateerde kruiswoordraadsel antwoorden

Antwoorden op elke aanwijzing voor De Volkskrant kruiswoordraadsels bijgewerkt hieronder.

Aanwijzing Lengte
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Letters
Advertisement