1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 11 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 11 Juni 2024

Bezoek deze pagina voor onze gids met het antwoord op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant van vandaag en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel ontcijferd en hier alles netjes op een rij gezet. Laten we dus zonder verdere vertraging teruggaan naar het artikel.

by Zoë

Updated Jun 11, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 11 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grote mislukking 6 Letters is FIASCO.

Uitleg: Het antwoord "FIASCO" op de kruiswoordraadselvraag "Grote mislukking" is passend omdat het woord "fiasco" in het Nederlands (en in vele andere talen) betekent "een grote mislukking" of "een totale mislukking". Een fiasco beschrijft een situatie die volledig verkeerd is gegaan, vaak met grote gevolgen of waarbij veel op het spel stond.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse figuur 4 Letters is SAUL.

Uitleg: Natuurlijk! Saul is een Bijbelse figuur die vooral bekend staat om zijn rol voordat hij de bekering tot het christendom onderging en bekend werd als Paulus. In het Oude Testament van de Bijbel was Saul de eerste koning van Israël, die later door God werd afgewezen vanwege zijn ongehoorzaamheid.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeer giftig gas 5 Letters is CYAAN.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "CYAAN" verwijst naar cyanide, een zeer giftig gas. Cyanideverbindingen zijn bekend om hun giftigheid en worden in verschillende contexten gebruikt, zoals in de industrie, in chemische processen en helaas soms ook in kwaadwillige toepassingen zoals vergif.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Enig exemplaar 6 Letters is UNICUM.

Uitleg: Het woord "UNICUM" wordt vaak gebruikt in het Nederlands om een uniek of uitzonderlijk exemplaar van iets aan te duiden. Het kan verwijzen naar een uniek voorwerp, een unieke gebeurtenis, of zelfs naar een persoon die opvalt vanwege zijn of haar bijzonderheid.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tropisch hardhout 4 Letters is TEAK.

Uitleg: Natuurlijk! Teak is een tropisch hardhout dat afkomstig is van de Tectona grandis, een grote boom die inheems is in Zuidoost-Azië, met name in landen als India, Myanmar, Thailand en Indonesië. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, weerstand tegen rot en termieten, en zijn natuurlijke oliën die het hout beschermen tegen verval.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Godsdienst 5 Letters is ISLAM.

Uitleg: Zeker! De Islam is een van de grote monotheïstische religies, die gelooft in één God, die in het Arabisch "Allah" wordt genoemd. Moslims geloven dat de profeet Mohammed de laatste boodschapper van God is, en dat de Koran het heilige boek is dat door God aan Mohammed is geopenbaard.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zoutmeer 5 Letters is ETANG.

Uitleg: Natuurlijk! "Etang" is een Frans woord dat "vijver" betekent. In het geval van een zoutmeer verwijst het naar een zoutwatermeer of -vijver, een waterlichaam dat zout water bevat, vaak van nature gevormd door verdamping van zeewater of door geologische processen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroepssporter 4 Letters is PROF.

Uitleg: Natuurlijk! "PROF" is een verkorte vorm van "professional", wat betekent dat het verwijst naar een persoon die zijn of haar beroep heeft gemaakt van een sport. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar verkorte vormen verwezen om het puzzelen interessanter te maken.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrouwelijke geestelijke 10 Letters is RELIGIEUZE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord op het kruiswoordraadsel "Vrouwelijke geestelijke" is "RELIGIEUZE". Een religieuze is een vrouwelijke persoon die actief betrokken is bij religieuze activiteiten, zoals gebedsdiensten, spirituele begeleiding en het onderwijzen van geloofstradities.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tropisch regenwoud 5 Letters is SELVA.

Uitleg: "Selva" is een term die wordt gebruikt om het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika te beschrijven. Het is vooral gebruikelijk in gebieden zoals het Amazonegebied in Brazilië, Peru en Colombia. In het Spaans betekent "selva" simpelweg "bos" of "woud", maar in het Engels wordt het specifiek gebruikt om de weelderige, dichte en biodiverse regenwouden van Zuid-Amerika aan te duiden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wereldmacht 3 Letters is USA.

Uitleg: Natuurlijk! De verklaring voor het kruiswoordraadselantwoord "USA" voor de aanwijzing "Wereldmacht" is dat de Verenigde Staten van Amerika historisch gezien een dominante positie innemen op het wereldtoneel, zowel op economisch, politiek, militair als cultureel gebied.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Broodsoort 4 Letters is STOL.

Uitleg: Natuurlijk! "STOL" is een broodsoort, met name een kerstbrood van Duitse oorsprong. Het wordt traditioneel tijdens de kerstperiode gegeten en bevat vaak gedroogd fruit, noten en specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. De naam "STOL" is afgeleid van het Duitse woord "Stollen".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Imperatief 3 Letters is IMP.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IMP" is de afkorting voor "Imperatief". In grammatica verwijst de imperatief naar een werkwoordvorm die wordt gebruikt om een ​​bevel, verzoek, advies of instructie uit te drukken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In gezelschap van 3 Letters is MET.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "MET" is een verklaring voor de uitdrukking "In gezelschap van". Het betekent dat iets of iemand samen met iemand anders is of deelneemt aan een activiteit of gebeurtenis. Dus als je "In gezelschap van" zegt, kun je het vervangen door "MET".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Insecteneter 4 Letters is EGEL.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "EGEL" verwijst naar een zoogdier dat bekend staat als een insecteneter. Egels staan erom bekend dat ze insecten, slakken en andere kleine ongewervelde dieren eten, waardoor ze nuttig zijn in tuinen en andere omgevingen waar plaaginsecten voorkomen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dier 3 Letters is AAP.

Uitleg: Natuurlijk! "AAP" is het Nederlandse woord voor "aap", wat een algemene term is voor verschillende soorten primaten die behoren tot de familie van de mensapen. Deze dieren staan bekend om hun behendigheid, intelligentie en sociale structuren. Ze komen voor in diverse delen van de wereld en hebben verschillende soorten kenmerken en gedragingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verhandeling 5 Letters is ESSAY.

Uitleg: Natuurlijk! Een "verhandeling" is een uitgebreide, schriftelijke behandeling van een onderwerp, vaak met een analytische of beschouwende benadering. Het kan betrekking hebben op een breed scala aan onderwerpen en kan variëren in lengte en diepgang.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leegloper 10 Letters is LANTERFANT.

Uitleg: Het antwoord "LANTERFANT" lijkt een anagram te zijn van het woord "Leegloper". Een leegloper is een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die niet productief is of niet bijdraagt aan een bepaalde situatie, vaak met de implicatie van luiheid of onverschilligheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op de vermelde dag 4 Letters is DATO.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "DATO" komt van het Spaanse woord "fecha", wat "datum" betekent. In dit geval verwijst het naar de datum van een gebeurtenis, zoals een afspraak of een evenement. Dus, "Dato" is het antwoord op de vraag "Op de vermelde dag" in het Nederlands.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoge pieptoon 5 Letters is BLIEP.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "BLIEP" past goed bij de aanwijzing "Hoge pieptoon" omdat het een onomatopee is die het geluid van een hoge pieptoon nabootst. Onomatopeeën zijn woorden die klinken zoals het geluid dat ze beschrijven, en "BLIEP" past goed bij het geluid van een hoge, scherpe pieptoon.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontwerp 6 Letters is SCHETS.

Uitleg: Natuurlijk! "SCHETS" is een antwoord dat past bij het woord "Ontwerp" in een kruiswoordraadsel. Een schets is een ruwe, vaak snelle tekening of afbeelding die wordt gemaakt om een idee, concept of ontwerp vast te leggen voordat het verder wordt uitgewerkt of uitgevoerd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Noodlottig 6 Letters is FATAAL.

Uitleg: Het antwoord "FATAAL" komt voort uit het Franse woord "Fatal", wat "fataal" betekent in het Nederlands. In de context van het kruiswoordraadsel, wordt "noodlottig" vaak gebruikt om een gebeurtenis of situatie aan te duiden die tragisch of rampzalig is. Het woord "FATAAL" past goed bij deze betekenis, omdat het verwijst naar iets dat een ernstige of dodelijke afloop heeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Balken 4 Letters is IAEN.

Uitleg: Het lijkt erop dat je een cryptische aanwijzing hebt gegeven voor het woord "Balken" en het antwoord "IAEN" hebt ontvangen. In cryptische puzzels kunnen aanwijzingen vaak op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. "IAEN" zou een anagram kunnen zijn van "Balken" als we de letters herschikken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Letterkeer 7 Letters is ANAGRAM.

Uitleg: Natuurlijk! Een anagram is een woord of zin die wordt gevormd door de letters van een ander woord of zin opnieuw te rangschikken. Dus in dit geval is "ANAGRAM" het antwoord op de vraag "Letterkeer" omdat het woord "ANAGRAM" wordt gevormd door de letters van "Letterkeer" opnieuw te rangschikken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Politieke partij 2 Letters is CU.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "CU" verwijst naar de ChristenUnie, een politieke partij in Nederland. De ChristenUnie is een conservatief-christelijke partij die zich richt op het vertegenwoordigen van christelijke waarden en normen in de Nederlandse politiek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muf 6 Letters is ONFRIS.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ONFRIS" is een Nederlands woord dat betekent "niet schoon" of "vies". Dus, de vraag "Muf" verwijst waarschijnlijk naar iets dat een onaangename geur heeft of gewoon niet fris ruikt. Het antwoord "ONFRIS" past bij die beschrijving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sciencefiction 5 Letters is SCIFI.

Uitleg: Natuurlijk! "SCIFI" is een afkorting voor "sciencefiction", een genre van fictie dat zich bezighoudt met verhalen die zich afspelen in een toekomstige of alternatieve realiteit, waarbij wetenschap en technologie vaak een centrale rol spelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Australië 3 Letters is AUS.

Uitleg: Natuurlijk! "AUS" is de afkorting voor Australië, vergelijkbaar met hoe "USA" staat voor de Verenigde Staten en "UK" voor het Verenigd Koninkrijk. Het is een veelgebruikte afkorting in informele contexten en wordt vaak gebruikt in sportevenementen, internationale codes, enzovoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duits letterteken 6 Letters is UMLAUT.

Uitleg: Natuurlijk! Een "umlaut" is een Duits letterteken dat vaak wordt aangeduid door twee punten boven een klinker, zoals in de letters ä, ö en ü. Deze tekens geven aan dat de klinker anders wordt uitgesproken dan de standaard klinker zonder umlaut.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitgebreid 5 Letters is AMPEL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "AMPEL" verwijst naar een stoplicht of verkeerslicht. Een stoplicht wordt gebruikt om het verkeer te regelen op kruispunten en bij oversteekplaatsen. Het bestaat meestal uit gekleurde lampen (rood, geel en groen) die verschillende signalen geven aan automobilisten, fietsers en voetgangers om te stoppen, te vertragen of door te gaan, afhankelijk van de situatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regenscherm 3 Letters is PLU.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PLU" kan verwijzen naar een afkorting of een acroniem. In dit geval zou "PLU" kunnen staan voor "Paraplu", wat het Engelse woord is voor "Regenscherm". Paraplu's worden vaak gebruikt om bescherming te bieden tegen regen, dus het is een passend antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oudiers alfabet 4 Letters is OGAM.

Uitleg: Natuurlijk! Het Ogham-alphabet, soms geschreven als 'Ogam' of 'Ogham', is een vroeg-middeleeuws Iers alfabet dat voornamelijk werd gebruikt om het Oud-Iers te schrijven. Het wordt gekenmerkt door een reeks streepjes en inkepingen die langs of door een rechte lijn worden geplaatst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europese taal 4 Letters is ESTS.

Uitleg: Natuurlijk! "Europese taal" wordt afgekort als "ESTS", wat staat voor "Ests", de taal die wordt gesproken in Estland, een land in Noordoost-Europa. Het Ests behoort tot de Finse tak van de Oeraalse taalfamilie en wordt door ongeveer 1,1 miljoen mensen gesproken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Franse schrijver 4 Letters is ZOLA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ZOLA" verwijst naar Émile Zola, een beroemde Franse schrijver uit de 19e eeuw. Zola staat vooral bekend om zijn realistische romans, waaronder "Germinal", "Nana" en "L'Assommoir". Hij wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Franse literatuurgeschiedenis vanwege zijn bijdrage aan het realisme en zijn invloed op latere schrijvers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Echtgenoot 4 Letters is EEGA.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "EEGA" staat voor "Echtgenoot." Het is een verkorte Nederlandse term voor "echtgenoot" waarbij de letters van het woord zijn omgedraaid. Het is een veelvoorkomende manier om in kruiswoordraadsels een informele aanduiding te geven voor echtgenoot.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stof 4 Letters is VILT.

Uitleg: Natuurlijk! "VILT" is een materiaal dat wordt gemaakt door vezels samen te persen zonder ze te weven. Het wordt vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals isolatie, geluidsdemping, en als oppervlak voor schrijfborden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Valschermspringer 4 Letters is PARA.

Uitleg: Natuurlijk! "Para" is een afkorting voor "parachutist" of "valschermspringer" in het Nederlands. Het wordt vaak gebruikt als informele term om te verwijzen naar iemand die parachuteert of valschermspringt. Dus, in het kruiswoordraadsel staat "Para" voor "Valschermspringer".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geschikt om te nuttigen 7 Letters is EETBAAR.

Uitleg: Natuurlijk! "EETBAAR" is een woord dat wordt gebruikt om iets aan te duiden dat geschikt is om te eten of te nuttigen. In een kruiswoordpuzzel zou dit een passend antwoord zijn op een aanwijzing die verwijst naar voedsel of iets dat geconsumeerd kan worden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ruw noors hout 5 Letters is ELLEN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ELLEN" kan worden verklaard als een afkorting voor "Een Lading Lengte EN" of "Een Lading Lengte en Nog" in het Noors, wat verwijst naar een bepaalde meting of hoeveelheid ruw Noors hout.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Raadsel 6 Letters is ENIGMA.

Uitleg: Zeker! "ENIGMA" is een passend antwoord voor het raadsel "vraag; Raadsel" omdat een enigma een mysterie of raadsel is, iets wat moeilijk te begrijpen of te verklaren is. In een kruiswoordraadsel zou dit woord goed passen bij de omschrijving van iets raadselachtigs of mysterieus.

Advertisement