1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 13 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 13 Juni 2024

"Bezoek deze pagina voor onze gids met het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord in de puzzel ontcijferd en overzichtelijk gepresenteerd. Laten we dus direct terugkeren naar het artikel, zonder vertraging."

by Lina

Updated Jun 13, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 13 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Woestijnvos 6 Letters is FENNEK.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "FENNEK" verwijst naar de woestijnvos, die in het Engels bekend staat als de fennec fox. De fennek (Vulpes zerda) is een kleine woestijnbewoner die voornamelijk voorkomt in Noord-Afrika en de Sahara.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nijdig 6 Letters is PISSIG.

Uitleg: Het woord "PISSIG" wordt gebruikt om iemand te beschrijven die boos of geïrriteerd is. In het kruiswoordraadsel wordt vaak een synoniem of een omschrijving gegeven die overeenkomt met het gezochte woord. "Nijdig" betekent boos of geïrriteerd zijn, en "PISSIG" is een Duits woord dat een vergelijkbare betekenis heeft.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pas geleden 6 Letters is RECENT.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "RECENT" past bij de omschrijving "Pas geleden" omdat het synoniem is voor "recent". "Recent" betekent iets dat kort geleden heeft plaatsgevonden of heeft bestaan. Dus, in het kruiswoordraadsel wordt naar een term gezocht die deze betekenis weergeeft, en "RECENT" vult dat precies aan.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aantekenboekje 6 Letters is AGENDA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "AGENDA" voor het kruiswoordraadsel "Aantekenboekje" heeft te maken met de verschillende betekenissen van het woord "agenda". Hoewel we vaak denken aan een agenda als een planning voor afspraken en gebeurtenissen, kan het ook verwijzen naar een klein boekje waarin men notities en aantekeningen maakt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Operatiemes 7 Letters is SCALPEL.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "SCALPEL" heeft betrekking op een chirurgisch instrument dat vaak wordt gebruikt tijdens operaties. Een scalpel is een klein, scherp mesje dat door chirurgen wordt gebruikt voor precisiesneden en het openen van weefsel. Dit instrument is essentieel voor nauwkeurige en delicate operaties.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekgenre 3 Letters is POP.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "POP". Dit is een muziekgenre dat bekend staat om zijn populairiteit en brede publieksbereik. Popmuziek is vaak gekenmerkt door pakkende melodieën, eenvoudige structuren en een focus op commerciële succes.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stof van vergaan hout 4 Letters is MOLM.

Uitleg: Het antwoord "MOLM" verwijst naar een term die wordt gebruikt om de stof of het poederachtige materiaal aan te duiden dat ontstaat uit vergaan hout. Het kan ook worden omschreven als het zachte, vermolmde materiaal dat overblijft nadat hout is vergaan of aangetast door schimmels en micro-organismen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rechte lijn 4 Letters is ROOI.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ROOI" voor de vraag "Rechte lijn" komt uit het Afrikaans en betekent eigenlijk "rood". In sommige Zuid-Afrikaanse kruiswoordraadsels wordt "rooi" gebruikt als informele term voor een rechte lijn, vergelijkbaar met hoe in het Engels "straight" soms informeel als "right" wordt gebruikt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet voltooid 4 Letters is ONAF.

Uitleg: Het antwoord "ONAF" kan worden verklaard als afkorting voor "onafgewerkt" in het Nederlands. Dit verwijst naar iets dat niet voltooid of niet afgemaakt is, wat overeenkomt met de aanwijzing "Niet voltooid" in het kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grauwe erwt 5 Letters is KEKER.

Uitleg: Het antwoord "KEKER" voor de vraag "Grauwe erwt" in een kruiswoordraadsel heeft te maken met een synoniem of een andere benaming voor de "Grauwe erwt". In dit geval is "Keker" een ouderwetse benaming voor de grauwe erwt. In sommige kruiswoordraadsels worden minder gebruikelijke of verouderde synoniemen gebruikt om de puzzel uitdagender te maken.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klant 6 Letters is CLIENT.

Uitleg: Zeker! Het antwoord op het kruiswoordraadsel "vraag: Klant" is "CLIENT". In het Engels betekent "client" een klant, specifiek iemand die de diensten of producten van een bedrijf afneemt. Dus in dit geval wordt "CLIENT" gebruikt als de vertaling van het Nederlandse woord "Klant".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kruisopschrift 4 Letters is INRI.

Uitleg: Het antwoord "INRI" op een kruiswoordraadsel verwijst naar de inscriptie die volgens het Nieuwe Testament bovenaan het kruis van Jezus van Nazareth was aangebracht tijdens zijn kruisiging. "INRI" is een afkorting voor de Latijnse woorden "Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum", wat in het Nederlands vertaald kan worden als "Jezus van Nazareth, Koning der Joden".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Metselspecie 4 Letters is TRAS.

Uitleg: Het antwoord "TRAS" voor de vraag "Metselspecie" komt van het Nederlandse woord "tras". Tras is een fijngemalen, niet-hydraulisch cement dat gebruikt wordt als vulmiddel in metselwerk en pleisterwerk. Het wordt vaak toegevoegd aan mortel om de eigenschappen van de specie te verbeteren, zoals de verwerkbaarheid en de duurzaamheid van het metselwerk.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rijstgerecht 4 Letters is NASI.

Uitleg: Het antwoord "NASI" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een populair rijstgerecht uit de Indonesische keuken, bekend als Nasi Goreng. "Nasi" betekent simpelweg "rijst" in het Indonesisch, en "Nasi Goreng" is gebakken rijst die op smaak is gebracht met kruiden, groenten, vlees of vis, en vaak geserveerd wordt met bijgerechten zoals ei, komkommer of kroepoek.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wielerwedstrijd 6 Letters is OMLOOP.

Uitleg: Het woord "OMLOOP" wordt vaak gebruikt in de context van wielerwedstrijden, zoals bijvoorbeeld de "Omloop Het Nieuwsblad" in België. In deze context verwijst "omloop" naar een parcours dat meerdere keren wordt afgelegd, ofwel een ronde. Bij wielerwedstrijden kan een omloop een bepaald traject aanduiden dat de renners herhaaldelijk moeten rijden als onderdeel van de wedstrijd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geloofsgemeenschap 5 Letters is SEKTE.

Uitleg: Het antwoord "SEKTE" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels om een geloofsgemeenschap aan te duiden die buiten de gangbare of traditionele religies valt. Een sekte wordt typisch gekenmerkt door een afwijkende leer of praktijk ten opzichte van de gevestigde religieuze normen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep van schrik 4 Letters is OEPS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "OEPS" is een uitroep die vaak gebruikt wordt wanneer iemand geschrokken is of als er iets onverwachts gebeurt. Het wordt vaak gebruikt om lichte verbazing, spijt of een kleine fout uit te drukken. In kruiswoordraadsels worden vaak zulke uitroepen gebruikt als antwoorden, omdat ze kort en alledaags zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schrijfvloeistof 4 Letters is INKT.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselvraag "Schrijfvloeistof" verwijst naar iets wat wordt gebruikt om mee te schrijven. Het antwoord "INKT" is de vloeistof die in pennen en printers wordt gebruikt om tekst op papier aan te brengen. Inkten kunnen verschillende kleuren hebben, maar het basisidee is dat ze vloeibaar zijn en kunnen worden aangebracht om tekens te vormen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kilobit per seconde 4 Letters is KBPS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KBPS" staat voor "Kilobits per seconde". Dit is een maateenheid die wordt gebruikt om de overdrachtssnelheid van gegevens aan te geven, met name in computernetwerken en telecom. Een kilobit per seconde (KBPS) geeft aan hoeveel kilobits (of 1000 bits) per seconde worden overgedragen of verwerkt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Postbedrijf 3 Letters is TNT.

Uitleg: Het antwoord "TNT" verwijst naar de afkorting van het voormalige post- en koeriersbedrijf "TNT Post Group", dat later opging in het huidige postbedrijf PostNL. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om bedrijfsnamen of organisaties aan te duiden. In dit geval staat "TNT" dus voor het postbedrijf dat voorheen actief was onder die naam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plooi 4 Letters is NEEP.

Uitleg: In dit geval is "NEEP" een mogelijk dialectwoord of een minder gebruikelijk synoniem voor "plooi". Het kan regionaal of contextueel afhankelijk zijn, waarbij sommige woordenboeken en kruiswoordpuzzelmakers minder bekende synoniemen of dialectwoorden opnemen om de puzzel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geslaagd 6 Letters is ERDOOR.

Uitleg: In dit geval is "ERDOOR" een woordspeling die verwijst naar het slagen voor een test of examen. Wanneer iemand slaagt, betekent dit dat hij of zij "erdoor" is gekomen, dus succesvol is geweest. Deze woordspeling maakt gebruik van de dubbele betekenis van "erdoor gaan" (passeren of slagen voor iets) en "erdoor zijn" (volbracht of succesvol zijn).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Papegaai 3 Letters is KEA.

Uitleg: Het antwoord "KEA" op de vraag "Papegaai" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de Kea, een soort papegaai die voorkomt in Nieuw-Zeeland. De Kea staat bekend om zijn nieuwsgierigheid en intelligentie, en wordt vaak geassocieerd met het woord "papegaai" in deze context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Munteenheid 4 Letters is PESO.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "PESO" is de munteenheid van verschillende landen, waaronder Mexico, de Filippijnen, Chili, Colombia, en verschillende andere landen in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Het woord "PESO" wordt gebruikt om naar deze valuta's te verwijzen, en dus past het goed als antwoord in een kruiswoordraadsel met de aanwijzing "Munteenheid".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met inbegrip van 7 Letters is INCLUIS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "INCLUIS" is een verkorte vorm van het Latijnse woord "inclusis", wat "met inbegrip van" betekent. Het wordt vaak gebruikt in formele taal of juridische contexten om aan te geven dat iets is opgenomen of inbegrepen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geslacht 4 Letters is STAM.

Uitleg: Het antwoord "STAM" in het kruiswoordraadsel verwijst waarschijnlijk naar het concept "geslacht" zoals gebruikt in de biologie of de geneeskunde. In deze context wordt "geslacht" vaak gebruikt om een groep organismen aan te duiden die verwant zijn door evolutionaire afstamming.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van bepaalde boom 8 Letters is IEPENTAK.

Uitleg: Het antwoord "IEPENTAK" verwijst naar een specifiek deel van een iepenboom. De iepentak is een tak die behoort tot een iepenboom, een boomsoort die bekend staat om zijn kenmerkende bladeren en groeipatronen. In een kruiswoordraadsel wordt vaak gezocht naar specifieke woorden die een directe relatie hebben met de gegeven definitie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kostuum (volkstaal) 7 Letters is KLOFFIE.

Uitleg: Het woord "kloffie" wordt inderdaad gebruikt in de volkstaal als informele term voor "kostuum" of "kleding". Het kan verwijzen naar een nette set kleding die men draagt, vaak in contexten waarin men zich formeel of goed gekleed moet presenteren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Germaans volk 4 Letters is GOTEN.

Uitleg: Het antwoord "GOTEN" verwijst naar de Goten, een Germaans volk dat een belangrijke rol speelde in de Europese geschiedenis. De Goten waren een Oost-Germaans volk dat in de oudheid leefde en bekendstond om hun migraties en conflicten met het Romeinse Rijk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klein (in samenstellingen) 5 Letters is MICRO.

Uitleg: Het antwoord "MICRO" betekent "klein" in het kader van samenstellingen, vooral in technische en wetenschappelijke contexten. Bijvoorbeeld, "microscoop" verwijst naar een instrument om kleine objecten te bekijken, en "microbe" verwijst naar een micro-organisme, een zeer klein levend wezen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Frankrijk 5 Letters is REIMS.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "REIMS" verwijst naar een stad in het noordoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Grand Est. Reims is vooral bekend vanwege zijn historische en culturele betekenis, met name vanwege de kathedraal van Reims, waar Franse koningen werden gekroond.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet behoorlijk 5 Letters is ONNET.

Uitleg: Het antwoord "ONNET" lijkt mogelijk een verkeerde spelling of typfout te zijn voor het Nederlandse woord "ONNET", wat kan betekenen "onfatsoenlijk" of "niet behoorlijk". In het kader van een kruiswoordpuzzel kan dit woord dus worden gebruikt als antwoord op de vraag "Niet behoorlijk".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Elektrische weerstand 7 Letters is KILOOHM.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KILOOHM" verwijst naar een eenheid van elektrische weerstand. De term "KILOOHM" combineert twee eenheden: "KILO-" dat staat voor duizend (1000) en "OHM" dat de eenheid van elektrische weerstand is. Dus, "KILOOHM" betekent duizend ohm (1000 ohm) en wordt gebruikt om weerstand in elektrische circuits te meten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 8 Letters is KROPDUIF.

Uitleg: KROPDUIF is een vogel uit de duivenfamilie en staat bekend om zijn gedrongen postuur en krop, een orgaan in de keel van vogels waar voedsel wordt opgeslagen voor vertering. Dus, hoewel niet de meest voor de hand liggende naam voor een vogel in het dagelijks taalgebruik, past het goed binnen de context van een kruiswoordraadsel waarbij je specifieke namen of termen moet vinden die passen bij de beschrijving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steen (latijn) 5 Letters is LAPIS.

Uitleg: Het antwoord "LAPIS" is Latijn voor "steen". In kruiswoordraadsels worden vaak woorden in verschillende talen gebruikt om de puzzel uitdagender te maken. "LAPIS" wordt gebruikt als de Latijnse term voor "steen", wat het correcte antwoord is op de vraag "Steen (Latijn)".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verloting zonder nieten 7 Letters is TOMBOLA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TOMBOLA" op een kruiswoordraadsel dat vraagt naar "Verloting zonder nieten" verwijst naar een tombola. Een tombola is een loterij of verloting waarbij deelnemers een kans maken om prijzen te winnen door loten te kopen. Het kenmerkende van een tombola is dat alle verkochte loten een prijs winnen, dus er zijn geen nieten (geen lege of verliezende loten).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engels gewicht 5 Letters is STONE.

Uitleg: Het antwoord "STONE" verwijst naar een oude Engelse maateenheid voor gewicht, die overeenkomt met 14 pond of ongeveer 6,35 kilogram. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar deze oude maateenheid verwezen met aanwijzingen zoals "Engels gewicht" of "gewichtseenheid".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wintersportbenodigdheid 6 Letters is SKIPAS.

Uitleg: Het antwoord "SKIPAS" verwijst naar een toegangspas of ticket die nodig is om gebruik te maken van skiliften en pistes tijdens wintersportactiviteiten. Het is een kaartje of pasje dat skigebieden verstrekken aan bezoekers, vaak voor een bepaalde periode (zoals een dag, een week, of langer), waarmee zij toegang krijgen tot de verschillende faciliteiten en pistes in het skigebied.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onsympathiek persoon 4 Letters is KWAL.

Uitleg: Het woord "KWAL" kan in dit geval worden verklaard als een afkorting. In Nederlandse kruiswoordpuzzels wordt "KWAL" vaak gebruikt als afkorting voor "Kwaad Willende Anderhalve Liter". Dit verwijst naar iemand die onsympathiek of naar anderen gericht kwaadwillig is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Graszode 4 Letters is PLAG.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PLAG" voor de vraag "Graszode" kan verwijzen naar een graszode die wordt gebruikt om gras te leggen op een tuin of een stuk grond. In de context van kruiswoordraadsels wordt soms een afkorting of een verkorte vorm gebruikt om naar objecten of materialen te verwijzen.

Advertisement