1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 20 april 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 20 april 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om het kruiswoordraadsel aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Johanna

Updated Apr 20, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 20 april 2024

"De Volkskrant" is a Dutch newspaper, and "kruiswoordersel" translates to "crossword puzzle" in English. Therefore, "De Volkskrant crossword" simply refers to the crossword puzzle published in the Dutch newspaper "De Volkskrant".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afrikaanse havenstad 3 Letters is DUT.

Uitleg: het antwoord "DUT" voor de aanwijzing "Afrikaanse havenstad" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst waarschijnlijk naar de stad Durban, een grote havenstad in Zuid-Afrika.

Article continues below advertisement

Durban staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige cultuur, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen en een belangrijk economisch centrum in de regio.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afrikaanse havenstad 5 Letters is DAKAR.

Uitleg: Het antwoord "DAKAR" voor de aanwijzing "Afrikaanse havenstad" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar de stad Dakar, de hoofdstad en grootste stad van Senegal. Dakar ligt op het Kaapverdische schiereiland aan de Atlantische kust van het land.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van in oprichting (afk.) 2 Letters is IO.

Uitleg: Het wordt vaak afgekort als "IO" in kruiswoordpuzzels of andere contexten waar ruimte of beknoptheid belangrijk is. In dit geval is 'IO' dus een korte vorm die aangeeft dat het antwoord betrekking heeft op iets dat momenteel wordt opgezet of gevormd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van beeldpuzzel 5 Letters is REBUS.

Uitleg: "beeldpuzzel" in het Nederlands is een "rebus" in het Engels. Een rebus is een puzzel of spel waarbij afbeeldingen, symbolen of letters worden gebruikt om woorden of delen van woorden weer te geven. Het antwoord op een rebuspuzzel is vaak een zin of gezegde.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van bazige vrouw 2 Letters is KA.

Uitleg: Het antwoord 'KA' voor de aanwijzing 'bazige vrouw' in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst waarschijnlijk naar het Nederlandse woord 'ka', een informele term voor een bazige of dominante vrouw. Het is qua betekenis vergelijkbaar met het Engelse woord 'bassy'.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van cafeïnevrije koffie 5 Letters is DECAF

Uitleg: Het antwoord "DECAF" voor de aanwijzing "cafeïnevrije koffie" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel is een verkorte vorm van "cafeïnevrije koffie". "Decaf" of "decaf" is een term die wordt gebruikt om koffie te beschrijven waaruit de meeste cafeïne is verwijderd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van speen 5 Letters is TEPEL.

Uitleg: Het antwoord "TEPEL" voor de aanwijzing "speen" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar het Nederlandse woord voor "tepel". In deze context kan "speen" verwijzen naar een tepel op een babyfles of naar de speen van een dier.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van slijm in de neus 4 Letters is SNOT.

Uitleg: Het antwoord "SNOT" voor de aanwijzing "slijm in de neus" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar het Engelse woord "snot", wat het slijm betekent dat in de neus wordt geproduceerd. Het is een veel voorkomende term die wordt gebruikt om neusslijm te beschrijven.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van ad rem 6 Letters is SNEDIG.

Uitleg: Het antwoord "SNEDIG" voor de aanwijzing "ad rem" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel betekent "geestig" of "slim" in het Engels. 'Ad rem' is een Latijnse uitdrukking die 'to the point' of 'pertinent' betekent, en in het Nederlands is 'snedig' een passende term om iemand te beschrijven die snel van begrip of scherp is in zijn reacties.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van stuk stof 3 Letters is LAP.

Uitleg: Het antwoord "LAP" voor de aanwijzing "stuk stof" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar een "lap" van stof of stof. "Lap" kan worden gebruikt om een ​​stuk of een deel van de stof te beschrijven, vaak gebruikt voor naaien of andere doeleinden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van strekspier van de bovenarm 7 Letters is TRICEPS.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van bid (Latijn) 3 Letters is ORA.

Uitleg: Het antwoord "ORA" voor de aanwijzing "bieden (Latijn)" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar het Latijnse woord "ora", wat in het Engels "bidden" of "smeken" betekent. In het Latijn is "ora" een werkwoord dat vaak in gebeden of religieuze contexten wordt gebruikt om de gebedshandeling aan te duiden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van karakterfout 6 Letters is TEKORT.

Uitleg: Het antwoord "TEKORT" voor de aanwijzing "karakterfout" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel betekent "tekortkoming" of "tekortkoming" in het Engels. Het verwijst naar een fout of fout in iemands karakter.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europese Centrale Bank 5 Letters is REEKS.

Uitleg: Het antwoord "REEKS" voor de aanwijzing "Europese Centrale Bank" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst waarschijnlijk naar de Europese Centrale Bank (ECB) in het Engels.

Article continues below advertisement

'Reeks' kan 'reeks' of 'opeenvolging' betekenen, maar in deze context wordt het gebruikt als een hint voor de ECB, die de centrale bank voor de euro is en het monetaire beleid binnen de eurozone beheert.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van opstapje 5 Letters is TREDE.

Uitleg: Het antwoord "TREDE" voor de aanwijzing "opstapje" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar een "trede" of "sport" van een ladder. In deze context kan "opstapje" worden geïnterpreteerd als een kleine trede of een ladder, en "trede" als synoniem.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van schaapachtig 4 Letters is BETE.

Uitleg: Het antwoord "BETE" voor de aanwijzing "schaapachtig" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar het Nederlandse woord "bete", wat in het Engels "schaapachtig" of "timide" betekent.

Article continues below advertisement

Het wordt gebruikt om iemand te beschrijven die zich verlegen of beschaamd gedraagt, vergelijkbaar met hoe een schaap eruit zou kunnen zien.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van zwak 4 Letters is TEER.

Uitleg: Het antwoord "TEER" voor de aanwijzing "zwak" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel betekent "fragiel" of "delicate" in het Engels. Het kan ook worden gebruikt om iets te beschrijven dat zwak of zwak is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van onafhankelijk 4 Letters is VRIJ.

Uitleg: Het antwoord "VRIJ" voor de aanwijzing "onafhankelijk" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel betekent "vrij" of "onafhankelijk" in het Engels. Het wordt gebruikt om iets of iemand te beschrijven die niet onder de controle of invloed van anderen staat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van oproer 3 Letters is REL.

Uitleg: Het antwoord "REL" voor de aanwijzing "oproer" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar het Nederlandse woord "rel", wat zich in het Engels vertaalt naar "rel" of "verstoring". Het wordt gebruikt om een ​​situatie te beschrijven waarin een groep mensen zich schuldig maakt aan gewelddadig of ontwrichtend gedrag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitgesloten Aansprakelijkheid 2 Letters is UA.

Uitleg: Het antwoord "UA" voor de aanwijzing "Uitgesloten Aansprakelijkheid" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel is een afkorting voor "Uitgesloten Aansprakelijkheid", wat zich in het Engels vertaalt naar "Beperkte Aansprakelijkheid".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van gesloten 3 Letters is TOE.

Uitleg: Het antwoord "TOE" voor de aanwijzing "gesloten" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel betekent "gesloten" of "gesloten" in het Engels. Het wordt gebruikt om iets te beschrijven dat niet open of toegankelijk is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van container 5 Letters is KLIKO.

Uitleg: Het antwoord "KLIKO" voor de aanwijzing "container" in een Nederlandse kruiswoordpuzzel verwijst naar een "kliko", wat in het Nederlands een veel voorkomende term is voor een grote afvalcontainer of -bak die wordt gebruikt voor huishoudelijk of commercieel afval. De term komt van het Nederlandse bedrijf Kliko, dat dit soort containers als eerste introduceerde.

Recente artikelen

Advertisement