1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 24 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 24 Juni 2024

Bezoek onze pagina voor dagelijkse antwoorden op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben alle antwoorden op de puzzel ontcijferd en hier voor jou verzameld. Laten we nu snel teruggaan naar het artikel.

by Sofie

Updated Jun 24, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 24 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een verhaal 7 Letters is EPISODE.

Uitleg: Het woord "EPISODE" kan in het kader van een kruiswoordraadsel worden verklaard als "Deel van een verhaal". Een episode verwijst naar een specifiek deel of segment van een langer verhaal, bijvoorbeeld een aflevering van een serie, een gebeurtenis binnen een groter geheel, of een fase in een narratief.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dun pannenkoekje 5 Letters is CREPE.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "CREPE" past bij de omschrijving "Dun pannenkoekje" omdat een crêpe een dunne, delicate pannenkoek is die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Crêpes worden meestal geserveerd met diverse vullingen, zoals fruit, slagroom, chocolade, of hartige vullingen zoals kaas en ham.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kleur 8 Letters is WIJNKLEUR.

Uitleg: Het antwoord "WIJNKLEUR" verwijst naar de kleur die geassocieerd wordt met wijn, met name rode wijn. Deze term wordt vaak gebruikt om de diepe roodachtige kleur van rode wijnen te beschrijven. In een kruiswoordraadsel zou deze omschrijving passen bij de vraag "Kleur", omdat het direct verwijst naar de kleur die wijn heeft.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Slecht volk 5 Letters is GAJES.

Uitleg: Het woord "GAJES" wordt in het Nederlands gebruikt om een groep mensen aan te duiden die als slecht of minderwaardig worden beschouwd. Het kan bijvoorbeeld refereren naar mensen met een lage sociale status of mensen die zich bezighouden met criminele activiteiten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onsamenhangend 10 Letters is INCOHERENT.

Uitleg: Het antwoord "INCOHERENT" betekent "onsamenhangend" in het Nederlands. Het beschrijft iets dat geen logisch verband heeft of niet goed samenhangt. Dit kan worden toegepast op spraak, tekst of andere vormen van communicatie die moeilijk te begrijpen zijn vanwege het gebrek aan structuur of duidelijke verbindingen tussen ideeën.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beoordelen 8 Letters is SCHATTEN.

Uitleg: Het antwoord "SCHATTEN" kan worden verklaard als een synoniem voor "beoordelen" in de context van een kruiswoordraadsel. In dit geval betekent "schatting maken" of "schatten" dat je een oordeel velt of een inschatting maakt van iets, zoals het beoordelen van de waarde, grootte, of het karakter van iets of iemand.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Netto 3 Letters is NTO.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NTO" komt van het woord "Netto". In veel kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt om ruimte te besparen, en "NTO" is een afkorting voor "Netto", wat betekent dat het verwijst naar het bedrag dat overblijft na aftrek van kosten of belastingen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hulpmiddel 4 Letters is TOOL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "TOOL" verwijst naar een gereedschap of instrument dat gebruikt wordt om werkzaamheden uit te voeren. In het algemeen kunnen tools verschillende functies hebben, zoals het bouwen, repareren, meten of manipuleren van objecten of materialen. Ze zijn essentieel in diverse vakgebieden, van constructie en techniek tot huishoudelijk gebruik.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sacrament 7 Letters is DOOPSEL.

Uitleg: Het antwoord "DOOPSEL" verwijst naar het sacrament van het doopsel in de katholieke en orthodoxe christelijke tradities. Dit sacrament markeert de spirituele reiniging en de toetreding tot de christelijke gemeenschap door onderdompeling in water of het besprenkelen met water. Het wordt beschouwd als een essentiële stap in het christelijk geloof, waarbij de dopeling wordt gereinigd van zonden en opnieuw wordt geboren als een lid van de kerk.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep 8 Letters is VEEKOPER.

Uitleg: Het woord "VEEKOPER" kan worden verklaard als een persoon die handelt in of handelt met vee, zoals koeien, schapen, geiten, enzovoort. In het kruiswoordraadsel duidt "beroep" op het soort werk dat iemand doet, en een veehandelaar (veekoper) is iemand die beroepsmatig handelt in vee, zoals het kopen en verkopen ervan.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jaarboeken 7 Letters is ANNALEN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "ANNALEN" is een synoniem voor "Jaarboeken". Het verwijst naar officiële verslagen of chronologische verslagen van gebeurtenissen die jaarlijks zijn samengesteld en gepubliceerd. In het algemeen worden annalen gebruikt om belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen of prestaties binnen een bepaald jaar te documenteren.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drug 4 Letters is ACID.

Uitleg: Het antwoord "ACID" in een kruiswoordraadsel dat vraagt om een "drug" kan verwijzen naar LSD, wat de afkorting is voor Lysergic acid diethylamide. LSD is een psychedelische drug die bekend staat om zijn hallucinogene effecten. In sommige kruiswoordraadsels worden dergelijke afkortingen gebruikt om naar drugs te verwijzen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderwijssoort 3 Letters is MTO.

Uitleg: Het antwoord "MTO" kan verschillende betekenissen hebben afhankelijk van de context, maar in het onderwijs kan het verwijzen naar "Middelbaar Technisch Onderwijs". Dit is een onderwijssoort die gericht is op technische vakken en beroepsgerichte vaardigheden. In een kruiswoordraadsel zou "MTO" dus verwijzen naar deze specifieke vorm van onderwijs.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beoefenaarster van de volkenkunde 8 Letters is ENTOLOGE.

Uitleg: Het woord "ENTOLOGE" is een term die wordt gebruikt om een beoefenaar van de entomologie aan te duiden, wat de wetenschappelijke studie van insecten is. In kruiswoordraadsels worden soms termen gebruikt die minder algemeen bekend zijn, maar die wel correct zijn in specifieke contexten zoals deze.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stuk voor stuk 10 Letters is BROKSGEWIJS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "BROKSGEWIJS" past goed bij de omschrijving "Stuk voor stuk" omdat het betekent "in stukken" of "geleidelijk". Het woord "broksgewijs" verwijst naar iets dat in delen of stukken komt, wat overeenkomt met de beschrijving van het raadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Licht bruinrood 5 Letters is TERRA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TERRA" verwijst naar de kleur licht bruinrood. In kruiswoordraadsels worden vaak beschrijvingen van kleuren gebruikt om specifieke kleurwoorden te raden. "Terra" is een term die gebruikt wordt om een aardse, roodbruine kleur aan te duiden, vergelijkbaar met de kleur van aarde of terracotta.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opvoedkundige 8 Letters is PEDAGOOG.

Uitleg: Het woord "PEDAGOOG" is een vakterm die verwijst naar een opvoedkundige of iemand die zich bezighoudt met pedagogiek, de wetenschap van opvoeding en onderwijs. Een pedagoog is gespecialiseerd in het begeleiden en opvoeden van kinderen en jongeren, en kan werkzaam zijn in verschillende settings zoals scholen, kinderopvangcentra, of als onderwijsadviseur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achterzijde van de hals 3 Letters is NEK.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselvraag luidt "Achterzijde van de hals" en het antwoord is "NEK". Dit antwoord verwijst naar het achterste deel van de menselijke hals, wat in het Nederlands vaak met het woord "nek" wordt aangeduid. In een kruiswoordraadsel worden vaak dit soort omschrijvingen gebruikt om een specifiek woord te laten raden, waarbij "nek" hier dus het correcte antwoord is op de beschrijving van de locatie aan de achterkant van de hals.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Iets zodanigs 6 Letters is ZULKS.

Uitleg: Het antwoord "ZULKS" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en betekent "iets dergelijks" of "zoiets". Het wordt meestal gebruikt om naar iets te verwijzen zonder specifiek te zijn, vergelijkbaar met de uitdrukking "iets van die aard". In kruiswoordraadsels wordt "ZULKS" vaak ingevuld wanneer de omschrijving iets aanduidt waarvoor geen exact synoniem nodig is, maar eerder een bredere, vage aanduiding volstaat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fonkelen 7 Letters is STRALEN.

Uitleg: Natuurlijk! Het Nederlandse woord "Fonkelen" betekent "schitteren" of "glanzen". Het antwoord op het kruiswoordraadsel, "STRALEN", is een synoniem hiervoor. "Stralen" betekent ook "glanzen" of "schijnen", wat aangeeft dat iets helder en intens licht uitstraalt, vergelijkbaar met wat wordt geassocieerd met "fonkelen".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regenkleding 6 Letters is PONCHO.

Uitleg: Natuurlijk! Een poncho is een type regenkleding dat vaak wordt gedragen om bescherming te bieden tegen regen. Het is een loszittend kledingstuk dat meestal van waterdicht materiaal is gemaakt en dat over het hoofd wordt getrokken. Poncho's zijn populair vanwege hun eenvoudige ontwerp en het vermogen om snel aan te trekken bij plotselinge regenbuien.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Insnijding in een rok 5 Letters is SPLIT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SPLIT" past bij de vraag "Insnijding in een rok" omdat het verwijst naar een scheiding of opening in de stof van de rok. In kledingterminologie wordt "split" gebruikt om een opening of insnijding aan te geven, meestal aan de zijkant of achterkant van een rok of jurk. Dit maakt het gemakkelijker om te bewegen en voegt ook een esthetisch element toe aan het kledingstuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tennisterm 5 Letters is DEUCE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "deuce" wordt in tennis gebruikt om aan te geven dat beide spelers elk dertig punten hebben behaald in een game. Dit gebeurt wanneer de score 40-40 is (gelijkspel) en er nog één punt nodig is om de game te winnen. Na "deuce" moet een speler twee opeenvolgende punten winnen om de game te winnen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemd 4 Letters is RAAR.

Uitleg: Het antwoord "RAAR" op de vraag "Vreemd" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard vanuit de betekenis van het woord "raar" in het Nederlands. "Raar" betekent in dit geval "vreemd" of "ongebruikelijk". In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt als antwoorden op aanwijzingen, en "raar" is een passend synoniem voor "vreemd".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stijf 9 Letters is PRENTERIG.

Uitleg: Het antwoord "PRENTERIG" op de vraag "Stijf" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door te kijken naar de betekenis van "PRENTERIG". In het Nederlands wordt "prenterig" gebruikt om iemand te beschrijven die stijfjes of een beetje geforceerd is in gedrag, vaak met een gevoel van zelfingenomenheid of preutsheid. Dit past bij de aanwijzing "Stijf" omdat het aangeeft dat iemand niet ontspannen of losjes is, maar eerder ongemakkelijk of formeel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ruzie 5 Letters is TWIST.

Uitleg: Het antwoord "TWIST" voor het kruiswoordraadselwoord "Ruzie" kan worden verklaard omdat "twist" een synoniem is voor ruzie of onenigheid. In het Nederlands wordt "twist" gebruikt om een conflict of geschil aan te duiden, wat het een passend antwoord maakt voor de vraag "Ruzie" in een kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorgerecht 6 Letters is ENTREE.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "ENTREE" heeft hier betrekking op het Franse woord voor "binnenkomst" of "ingang". In de context van een maaltijd wordt "entree" gebruikt om het eerste gerecht aan te duiden, dat wil zeggen het voorgerecht. Dus, "voorgerecht" vertaalt naar "ENTREE" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevulde koek 5 Letters is RONDO.

Uitleg: Het antwoord "RONDO" op de vraag "Gevulde koek" in een kruiswoordraadsel lijkt in dit geval mogelijk te wijzen op een merknaam of een specifiek product dat bekend staat als "RONDO". In sommige kruiswoordraadsels worden merknamen gebruikt als antwoorden, vooral als ze cultureel of regionaal bekend zijn in de context van de vraag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Drukte 5 Letters is GEDOE.

Uitleg: Het antwoord "GEDOE" past goed bij de vraag "Drukte" in een kruiswoordraadsel omdat "GEDOE" wordt gebruikt om een situatie aan te duiden waarin er veel activiteit, beweging of bezigheid is. Het kan ook verwijzen naar een toestand van rumoer, tumult of onrust. Dus, als de vraag "Drukte" is, is "GEDOE" een passend synoniem dat aangeeft dat er veel activiteit of bezigheid is, wat vaak gepaard gaat met een gevoel van hectiek of onrust.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klap 4 Letters is JENS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "JENS" voor de vraag "Klap" kan verwijzen naar de Nederlandse uitdrukking "een jens geven", wat betekent iemand een klap geven of slaan. Dus, "JENS" kan hier worden geïnterpreteerd als een synoniem voor een klap of een slag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Luxebrood 4 Letters is STOL.

Uitleg: Het antwoord "STOL" in relatie tot "Luxebrood" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een traditioneel Nederlands luxebrood genaamd "kerststol" of kortweg "stol". Dit is een zoet brood gevuld met gedroogd fruit, noten en spijs (een mengsel van amandelen, suiker en ei). Het wordt vaak gegeten tijdens de kerstperiode en wordt beschouwd als een delicatesse of luxebrood vanwege zijn rijke ingrediënten en traditionele bereiding.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Likeur 9 Letters is COINTREAU.

Uitleg: Het antwoord "COINTREAU" verwijst naar een merk van triple sec, een sinaasappellikeur die wordt geproduceerd in Frankrijk. Het is een veelgebruikt ingrediënt in cocktails vanwege zijn zoete en fruitige smaak. De naam "COINTREAU" is ook bekend als een specifiek merk dat populair is onder bartenders en liefhebbers van cocktails.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spaanse landvoogd 4 Letters is ALVA.

Uitleg: Het antwoord "ALVA" verwijst naar Fernando Álvarez de Toledo, beter bekend als de Hertog van Alva (Hertog van Alba). Hij was een Spaanse generaal en staatsman die bekend stond om zijn rol als landvoogd van de Nederlanden in de 16e eeuw, tijdens het bewind van koning Filips II van Spanje.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snoever 8 Letters is OPSNIJDER.

Uitleg: Het antwoord "OPSNIJDER" is een synoniem voor "Snoever" in het Nederlands. Een opsijder is iemand die opschept, roemt of zichzelf graag beter voordoet dan hij of zij is. Dus, in het kruiswoordraadsel betekent "Snoever" simpelweg iemand die graag opschept over zichzelf of zijn prestaties.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opschepper 4 Letters is PRAL.

Uitleg: Het antwoord "PRAL" voor het kruiswoordraadsel "Opschepper" kan worden verklaard als een afkorting voor "PRAtser" of "PRAtaL". In dit geval wordt "PRAL" gebruikt als een verkorte vorm van het woord dat een opschepper of iemand die graag opschept betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijbelse figuur 5 Letters is ELISA.

Uitleg: Het antwoord "ELISA" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de Bijbelse figuur Elisa, ook wel Elisa of Eliseüs genoemd. Elisa was een profeet uit het Oude Testament, die de opvolger en leerling was van de profeet Elia. Hij wordt vooral bekend om zijn vele wonderen en zijn dienstbaarheid aan God, zoals het verrichten van wonderen met betrekking tot genezing, vermenigvuldiging van voedsel, en het redden van mensen in nood.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Truc 5 Letters is KNEEP.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "KNEEP" kan in het Nederlands worden verklaard als een synoniem voor "truc" in de context van een kruiswoordraadsel. "KNEEP" verwijst naar een slimme of listige handeling, wat vaak synoniem is met een truc of een slimme zet om iets te bereiken. In kruiswoordraadsels worden soms zulke synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Functie 4 Letters is AMBT.

Uitleg: Het antwoord "AMBT" op de vraag "Functie" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar het Nederlandse woord "ambt", wat staat voor een officiële positie of functie, zoals bijvoorbeeld een ambt in de overheid of een specifieke rol binnen een organisatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 4 Letters is NOOR.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NOOR" verwijst naar een meisjesnaam die populair is in Nederland en andere Nederlandstalige landen. Het is een verkorte vorm van namen zoals Eleonoor, maar wordt ook als op zichzelf staande naam gebruikt. Vaak wordt het geassocieerd met betekenissen zoals 'licht' of 'stralend', wat het een geliefde keuze maakt voor ouders die een naam zoeken met een positieve betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Prairiewolf 6 Letters is COYOTE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "COYOTE" verwijst naar de prairiewolf, die ook wel bekend staat als de coyote. Coyotes zijn wilde honden die voorkomen in Noord- en Midden-Amerika. Ze staan bekend om hun aanpassingsvermogen en komen vaak voor op de prairies en in woestijngebieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Goede eigenschap 5 Letters is DEUGD.

Uitleg: Het woord "DEUGD" wordt gebruikt als antwoord in kruiswoordraadsels om een goede eigenschap te beschrijven. Een deugd is een positieve karaktereigenschap of morele kwaliteit die wordt geprezen in ethische en filosofische tradities. Voorbeelden van deugden zijn eerlijkheid, moed, rechtvaardigheid, vriendelijkheid en geduld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nederlander 5 Letters is TWENT.

Uitleg: Het antwoord "TWENT" kan worden verklaard als een afkorting voor "Twente", een regio in het oosten van Nederland. Twente staat bekend om zijn landschap, industrie en cultuur, en wordt vaak in verschillende contexten gebruikt, inclusief kruiswoordraadsels waarbij afkortingen en regionale termen worden gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Japan 5 Letters is OSAKA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "OSAKA" verwijst naar een stad in Japan. Osaka is een grote stad en een belangrijk economisch centrum in het westen van Japan, bekend om zijn moderne architectuur, historische kastelen en levendige culturele scene. In kruiswoordraadsels wordt "Osaka" vaak gebruikt vanwege de specifieke lettercombinatie en omdat het een bekende stad is die vier letters heeft, wat vaak handig is bij het oplossen van puzzels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Brekend geluid 4 Letters is KRAK.

Uitleg: Het antwoord "KRAK" voor het kruiswoordraadsel "Brekend geluid" verwijst naar het geluid dat wordt gemaakt wanneer iets breekt, zoals bijvoorbeeld een tak of een stok. Het geluid "KRAK" wordt vaak geassocieerd met zo'n brekend geluid, vandaar dat het een passend antwoord is voor dit kruiswoordraadsel.

Advertisement