1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 3 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 3 Juni 2024

Bezoek onze pagina voor de dagelijkse antwoorden op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel ontcijferd en hier voor je verzameld. Laten we nu snel terugkeren naar het artikel.

by Zoë

Updated Jun 03, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel antwoorden voor vandaag 3 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wedstrijd 8 Letters is CONCOURS.

Uitleg: Het Franse woord "concours" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context. In het geval van een wedstrijd verwijst het meestal naar een competitie of een wedstrijd waarin deelnemers strijden om een bepaalde prijs of titel. Dit kan bijvoorbeeld een sportwedstrijd, een talentenjacht, een schoonheidswedstrijd, of een examen zijn. Het kan ook verwijzen naar een selectieproces waarbij kandidaten worden beoordeeld op hun prestaties om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een bepaalde opleiding of functie.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Veerboot 4 Letters is PONT.

Uitleg: Natuurlijk! "PONT" is een antwoord dat wordt gebruikt in kruiswoordraadsels en verwijst naar een veerboot. Een veerboot is een vaartuig dat wordt gebruikt om mensen, voertuigen en goederen over water te vervoeren, vooral over korte afstanden. Het antwoord "PONT" komt van het Franse woord "pont" wat "brug" betekent, omdat veerboten vaak worden gebruikt als een tijdelijke "brug" om mensen en voertuigen over water te brengen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Met een paardenslee rijden 5 Letters is ARREN.

Uitleg: Het antwoord "ARREN" lijkt te zijn afgeleid van het Nederlandse werkwoord "arren", wat inderdaad betekent om met een paardenslee te rijden. Dit woord wordt vooral gebruikt in het oosten van Nederland, met name in de provincie Drenthe. Het kan ook worden gebruikt als een zelfstandig naamwoord om een ​​paardenslee zelf aan te duiden. Dus in het kruiswoordraadsel zou "Met een paardenslee rijden" naar "arren" kunnen verwijzen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een spier 4 Letters is PEES.

Uitleg: Zeker! Een pees is het deel van een spier dat de spier verbindt met het bot. Het fungeert als een stevige structuur die de krachten van de spieroverdracht naar het bot overbrengt, waardoor beweging mogelijk wordt. Pezen zijn essentieel voor het functioneren van het spierstelsel en worden vaak onderworpen aan stress en spanning tijdens fysieke activiteit. In een kruiswoordpuzzel wordt "pees" vaak gebruikt als het antwoord op vragen over delen van het lichaam of het menselijk bewegingsapparaat.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Algemeen Nederlands 2 Letters is AN.

Uitleg: Natuurlijk! "AN" staat voor "Algemeen Nederlands". Het wordt gebruikt om te verwijzen naar het standaard Nederlands dat wordt gesproken en geschreven in Nederland en Vlaanderen, zoals het wordt onderwezen in scholen en gebruikt in de meeste officiële documenten en communicatie.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kersrood 6 Letters is CERISE.

Uitleg: "Cerise" is een Frans woord dat "kersrood" betekent. Het wordt vaak gebruikt als kleurbeschrijving voor een diepe, heldere tint rood die lijkt op de kleur van rijpe kersen. In het Engels wordt "cerise" ook gebruikt als een specifieke tint rood, vaak om een heldere, rozeachtige rode kleur aan te duiden. In kruiswoordraadsels wordt "cerise" vaak gebruikt als synoniem voor "kersrood" om de puzzeloplossing te helpen voltooien.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lusthof 4 Letters is EDEN.

Uitleg: Natuurlijk! "Lusthof" is een term die vaak wordt gebruikt om een aards paradijselijk toevluchtsoord of een weelderige tuin te beschrijven, vaak geassocieerd met genot en geluk. "Eden" verwijst naar de Hof van Eden, een bijbelse tuin waar volgens de Bijbel het eerste mensenpaar, Adam en Eva, verbleven voordat ze zondigden. Het wordt vaak gezien als een symbool van perfectie, overvloed en onschuld. Dus, "Eden" past goed als antwoord op "Lusthof" vanwege de associatie met een paradijselijke en weelderige omgeving.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vloerbedekking 3 Letters is MAT.

Uitleg: Het antwoord "MAT" verwijst naar een type vloerbedekking, namelijk een mat. Matten worden vaak gebruikt als vloerbedekking in verschillende ruimtes, zoals ingangen, badkamers, keukens, enzovoort. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals rubber, stof of plastic, en dienen meestal om vuil en vocht op te vangen voordat mensen een ruimte betreden. In een kruiswoordpuzzel wordt "MAT" gebruikt als een beknopte manier om dit type vloerbedekking aan te duiden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vragend voornaamwoord 3 Letters is WIE.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "WIE" is een vragend voornaamwoord dat wordt gebruikt om informatie over een persoon te verkrijgen. Het wordt vaak gebruikt om te informeren naar de identiteit van iemand of naar welke persoon betrokken is bij een bepaalde actie, gebeurtenis of eigenschap. Bijvoorbeeld, "Wie heeft de hond uitgelaten?" or "Wie is er jarig vandaag?"

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eindtoets basisschool 4 Letters is CITO.

Uitleg: Natuurlijk! "CITO" is een afkorting die staat voor "Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling". De Cito-toets, ook bekend als de Eindtoets Basisonderwijs, is een gestandaardiseerde toets die in Nederland wordt afgenomen aan het einde van de basisschoolperiode, meestal in groep 8. Het doel van deze toets is om het niveau van de leerlingen te meten en om een objectieve indicatie te geven van hun capaciteiten op het gebied van taal en rekenen. De resultaten worden gebruikt als een van de factoren bij het adviseren van leerlingen voor het voortgezet onderwijs.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rieten bak 4 Letters is MAND.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "MAND" is een Nederlandse term die wordt gebruikt om een rieten bak aan te duiden. Deze rieten bakken worden vaak gebruikt voor het opbergen of dragen van diverse items, zoals groenten, fruit, of zelfs wasgoed. Dus in een kruiswoordraadsel waar "Rieten bak" als vraag staat, zou "MAND" het passende antwoord zijn.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Herintrede 7 Letters is RENTREE.

Uitleg: "Rentree" is een Franse term die wordt gebruikt om naar de terugkeer of herintrede van iemand in een bepaalde situatie of omgeving te verwijzen. In het kruiswoordraadsel wordt dit woord gebruikt om te suggereren dat het antwoord "herintrede" betekent, in het Nederlands.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Karpersoort 5 Letters is ALVER.

Uitleg: Het antwoord "ALVER" verwijst naar een soort karper die voornamelijk voorkomt in Europa en Azië. Alver is een veelvoorkomende vis in zoetwatermeren, rivieren en beken. Het heeft een langgerekt lichaam en staat bekend om zijn zilverachtige kleur en vlezige textuur. In kruiswoordraadsels wordt "ALVER" vaak gebruikt als het gevraagde woord voor een specifieke vissoort met een bepaald aantal letters.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zoogdier 6 Letters is OORAAP.

Uitleg: Het lijkt erop dat het antwoord "OORAAP" niet correct is voor het woord "zoogdier". Het correcte antwoord zou "DIER" moeten zijn. "Zoogdier" is een soort dier, dus het juiste antwoord voor het kruiswoordraadsel zou simpelweg "DIER" zijn.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevaarlijk tijdstip 4 Letters is ONTIJ.

Uitleg: Het antwoord "ONTIJ" verwijst naar een gevaarlijke periode op zee, wanneer het tij onvoorspelbaar en gevaarlijk wordt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ongunstige periode aan te duiden voor het vertrekken of navigeren van een schip, vanwege ongunstige weersomstandigheden zoals stormen of sterke stromingen. In een kruiswoordraadsel zou deze aanwijzing kunnen wijzen op een term die verband houdt met nautische gevaren of ongunstige omstandigheden op zee.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Japans boompje 6 Letters is BONSAI.

Uitleg: Natuurlijk! Een "bonsai" is een kleine boom of struik die in een pot wordt gekweekt en wordt getraind om een ​​miniatuurversie van een volgroeide boom te worden. Het is een kunstvorm die zijn oorsprong heeft in Japan, waarbij de boom zorgvuldig wordt gesnoeid en gevormd om een ​​esthetisch aantrekkelijke en evenwichtige vorm te bereiken. Bonsai-bomen worden gewaardeerd vanwege hun schoonheid, symboliek en het vermogen om rust en harmonie uit te stralen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Strandmeer 5 Letters is ETANG.

Uitleg: "Etang" is een Franse term die wordt gebruikt om een klein, vaak kunstmatig meer of vijver aan te duiden, met name in een landelijke omgeving. In een kruiswoordpuzzel zou "Strandmeer" kunnen worden vertaald naar "etang", omdat het een geschikte term is voor een rustig, meestal landelijk waterlichaam dat wordt geassocieerd met een strand.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sirene 7 Letters is ZEENIMF.

Uitleg: Het lijkt erop dat het woord "Sirene" is geanagrammeerd tot "ZEENIMF". Een sirene kan verwijzen naar verschillende dingen, afhankelijk van de context. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar een alarmsignaal, een mythologisch wezen of zelfs een type voertuig. Als we het woord "Sirene" omkeren en het anagram "ZEENIMF" maken, hebben we niet direct een betekenisvolle verklaring. Het is mogelijk dat het een fout is in het kruiswoordraadsel of dat er meer context nodig is om de puzzel op te lossen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Adellijk 4 Letters is EDEL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "EDEL" in het kruiswoordraadsel betekent "van adel" of "nobel". Het verwijst naar iets wat van hoge afkomst is, vaak geassocieerd met adellijke titels, privileges of eigenschappen. In het geval van een kruiswoordraadsel zou het worden gebruikt om een adellijk persoon of een kenmerk van adel te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gezinslid 4 Letters is PAPA.

Uitleg: Het antwoord "PAPA" is een veelvoorkomende term voor een gezinslid, specifiek een vader. Het wordt vaak gebruikt door kinderen om naar hun vader te verwijzen, en het is een term van genegenheid en respect. In het kader van een kruiswoordraadsel zou de aanwijzing waarschijnlijk iets zijn als "Familielid dat kinderen vaak aanspreken" of "Vaderfiguur".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Roem 3 Letters is ERE.

Uitleg: Natuurlijk! "Ere" is een term die wordt gebruikt om roem aan te duiden, vooral in een ceremoniële of officiële context. Het kan verwijzen naar eerbetoon, erkenning of prestige dat aan iemand wordt toegekend vanwege zijn prestaties of verdiensten. In het kruiswoordraadsel wordt "ere" gebruikt als synoniem voor "roem", waarbij de betekenis van het woord in het algemeen wordt toegepast.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groot water 3 Letters is ZEE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "ZEE" wordt gebruikt als antwoord op de vraag "Groot water" in een kruiswoordpuzzel. Een zee is een grote, zoute watermassa die grenst aan landmassa's. Het kan ook verwijzen naar een van de grote oceanen, zoals de Atlantische Oceaan of de Stille Oceaan. In een kruiswoordraadsel duidt "groot water" op een uitgestrekt lichaam van water, waardoor "ZEE" een passend antwoord is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ver in de tijd 4 Letters is LAAT.

Uitleg: Zeker! Het antwoord "LAAT" in het kruiswoordraadsel "Ver in de tijd" heeft betrekking op het begrip "laat", wat impliceert dat iets in een ver verleden heeft plaatsgevonden of ver weg in de tijd is gebeurd. In het kader van het kruiswoordraadsel betekent dit dat het woord dat gezocht wordt om "Ver in de tijd" te beschrijven, "LAAT" is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bedrijfsmiddelen 6 Letters is ACTIVA.

Uitleg: Zeker! "ACTIVA" is een boekhoudterm die verwijst naar de bedrijfsmiddelen die een onderneming bezit en die waarde hebben, zoals bijvoorbeeld cash, inventaris, gebouwen en apparatuur. Deze activa worden op de balans van een bedrijf vermeld en zijn een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid en de waarde van de onderneming.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regiment infanterie 2 Letters is RI.

Uitleg: Het antwoord "RI" staat voor "Regiment Infanterie". In het leger wordt een regiment vaak aangeduid met een afkorting, zoals "RI" voor infanterieregimenten. Het is gebruikelijk om dergelijke afkortingen te gebruiken in kruiswoordraadsels om de puzzel uitdagender te maken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schrander 4 Letters is KIEN.

Uitleg: Natuurlijk! "Schrander" betekent slim of intelligent. "Kien" is een synoniem dat wordt gebruikt om een scherp intellect of een slimme persoon aan te duiden. Dus, in het kruiswoordraadsel, is "kien" het antwoord dat past bij de omschrijving "schrander".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Larve van de langpootmug 5 Letters is EMELT.

Uitleg: Het antwoord "EMELT" verwijst naar de larve van de langpootmug. De langpootmug is een insect uit de familie Tipulidae. De larven van deze mug worden vaak "emelten" genoemd. Ze lijken qua uiterlijk enigszins op rupsen en leven meestal in de grond, waar ze zich voeden met plantenwortels. Deze larven kunnen schade aanrichten aan gewassen en gazon door het eten van de wortels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een toneelstuk 4 Letters is AKTE.

Uitleg: Natuurlijk! "Akte" is een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels, vooral in raadsels die naar een deel van een toneelstuk verwijzen. In een toneelstuk wordt het verhaal vaak verdeeld in afzonderlijke delen, bekend als aktes. Elke akte kan verschillende scènes bevatten en markeert vaak een verandering in locatie, tijd of actie binnen het toneelstuk. Het woord "akte" wordt dus gebruikt om een van deze onderverdelingen van een toneelstuk aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Huppelen 8 Letters is SPRINGEN.

Uitleg: Het woord "Huppelen" wordt vaak gebruikt om een lichte, vrolijke en speelse manier van bewegen aan te duiden, waarbij iemand herhaaldelijk kleine sprongen maakt. Het antwoord "SPRINGEN" past hierbij omdat het synoniem is voor huppelen. "Springen" verwijst naar het opwaartse bewegen van het lichaam, vaak met beide voeten van de grond. In de context van het kruiswoordraadsel duidt "Springen" op de actie van het maken van kleine sprongetjes, zoals bij huppelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onder andere 2 Letters is OA.

Uitleg: Het antwoord "OA" verwijst naar de afkorting van "Onder andere". Het wordt vaak gebruikt in Nederlandse kruiswoordraadsels en staat voor "among others" of "among other things" in het Engels. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets niet exclusief is, maar dat er ook andere elementen of mogelijkheden zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dagblad 3 Letters is NRC.

Uitleg: Natuurlijk! "NRC" staat voor "Nederlands Dagblad", een krant die in Nederland wordt uitgegeven. Het is een afkorting voor "Nieuwe Rotterdamsche Courant", een van de meest vooraanstaande Nederlandse kranten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filmploeg 4 Letters is CREW.

Uitleg: Natuurlijk! "Crew" is een Engels woord dat verwijst naar een groep mensen die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, vaak binnen een specifieke context zoals filmmaken, theaterproducties, of andere soorten projecten. In het geval van een filmploeg, verwijst "crew" naar alle mensen die betrokken zijn bij de productie van een film, zoals de regisseur, producenten, cameramensen, geluidstechnici, enzovoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijzerhoudend 5 Letters is OERIG.

Uitleg: Natuurlijk! "OERIG" is een woord dat wordt gebruikt om iets te beschrijven dat rijk is aan ijzer of ijzer bevat. In het kruiswoordraadsel wordt "Ijzerhoudend" gebruikt als de aanwijzing, en "OERIG" is het antwoord dat past bij die aanwijzing. Het geeft aan dat iets de eigenschap heeft van het bevatten van ijzer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vereniging 4 Letters is UNIE.

Uitleg: Het antwoord "UNIE" verwijst naar een vereniging of samenwerkingsverband tussen verschillende entiteiten, zoals landen, organisaties of groepen, met als doel gemeenschappelijke belangen te behartigen of gemeenschappelijke doelen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld een politieke unie, economische unie, of een unie op andere gebieden zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Toevoeging aan spijzen 7 Letters is SPECERIJ.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SPECERIJ" verwijst naar een breed scala aan plantaardige producten die worden gebruikt om smaak aan voedsel te geven. Specerijen worden typisch gebruikt in kleine hoeveelheden vanwege hun sterke smaak en aroma. Ze kunnen worden gebruikt om gerechten te kruiden, te aromatiseren of zelfs te conserveren. Voorbeelden van specerijen zijn onder andere peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma en gember.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Doopgetuige 9 Letters is PEETTANTE.

Uitleg: Ja natuurlijk! "Doopgetuige" verwijst naar een persoon die bij een doopceremonie aanwezig is om getuige te zijn van de doop van een kind. In sommige religieuze tradities worden deze getuigen ook wel "peetouders" genoemd. Het woord "peettante" verwijst specifiek naar een vrouwelijke doopgetuige, terwijl "peetoom" wordt gebruikt voor een mannelijke doopgetuige. Ze hebben vaak een speciale rol in het leven van het gedoopte kind en worden soms belast met de verantwoordelijkheid om voor het kind te zorgen als iets met de ouders gebeurt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wijk in Amsterdam 6 Letters is OSDORP.

Uitleg: Natuurlijk! "Osorp" is een wijk in Amsterdam, gelegen in het stadsdeel Nieuw-West. Het is een vrij grote wijk met diverse buurten, parken en voorzieningen. De naam "Osorp" is een samenvoeging van "Osdorper" en "dorp", wat verwijst naar de oorspronkelijke nederzetting die hier bestond voordat het werd opgenomen in Amsterdam. De wijk is gevarieerd en heeft een mix van woonwijken, bedrijventerreinen en groene ruimtes.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tafereel 6 Letters is TONEEL.

Uitleg: Natuurlijk! "Tafereel" en "toneel" zijn beide woorden die verwijzen naar een situatie of gebeurtenis die ergens plaatsvindt. Een "tafereel" kan een algemene term zijn voor een scène of een situatie, terwijl "toneel" specifiek verwijst naar het gebied waar acteurs optreden in een theaterstuk of toneelstuk. Dus in een kruiswoordraadsel kan "TONEEL" passend zijn als het antwoord op "Tafereel", omdat het synoniem is en past binnen de context van het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Toonladder 5 Letters is GAMMA.

Uitleg: Natuurlijk! "Gamma" verwijst hier naar de Griekse letter "γ" die wordt gebruikt in de muziektheorie om de derde toon van een toonladder aan te geven. In het Nederlands wordt de toonladder vaak genoteerd met de letters van het alfabet, beginnend met "A" voor de grondtoon. Dus "gamma" (γ) komt na "alfa" (α) en "bèta" (β), wat overeenkomt met de derde noot in een toonladder.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Etsgereedschap 5 Letters is NAALD.

Uitleg: Het antwoord "NAALD" past bij het vraagwoord "Etsgereedschap" omdat een naald een instrument is dat wordt gebruikt om te etsen, vooral in ambachten zoals borduren of in het verleden in de kunst van het graveren op metaal of glas. De scherpe punt van een naald kan worden gebruikt om fijne lijnen in een oppervlak te maken, zoals bij het etsen van ontwerpen op stof of het krassen van afbeeldingen op een metalen plaat voor etsing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ten name van 3 Letters is TNV.

Uitleg: Het lijkt erop dat "Ten name van" wordt afgekort als "TNV". Dit wordt vaak gebruikt om aan te geven dat een actie wordt uitgevoerd namens iemand anders, zoals bijvoorbeeld bij een betaling of een contract. De afkorting staat voor "Ten name van", wat betekent dat iets wordt gedaan namens de persoon wiens naam wordt genoemd. Dit wordt vaak gebruikt in juridische en administratieve contexten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 3 Letters is INA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "INA" verwijst naar een meisjesnaam. Het is een verkorte vorm van namen zoals Ina, een variant van Ingrid, of andere namen die beginnen met "Ina", zoals Ingrid, Ines, Inez, enzovoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afwijking van de toon 9 Letters is DETONATIE.

Uitleg: Het woord "DETONATIE" verwijst naar een explosie of een plotselinge uitbarsting van geluid of activiteit. In de context van een kruiswoordraadsel waarin de aanwijzing "Afwijking van de toon" is, suggereert het antwoord "DETONATIE" dat er een abrupte verandering of verstoring is in de gebruikelijke toon of melodie van iets, zoals een gesprek, muziekstuk of een andere vorm van communicatie. Het kan verwijzen naar een scherpe, onaangename verandering in geluid of stijl.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Surinaams gerecht 4 Letters is ROTI.

Uitleg: Natuurlijk! "Roti" is een Surinaams gerecht dat bestaat uit een platbrood (ook wel roti genoemd), meestal geserveerd met vlees, groenten en aardappelen, allemaal gekruid met een mix van kruiden en specerijen. Het is een populair gerecht in Suriname en ook in delen van Nederland, waar het een erfenis is van de Surinaamse keuken. Het platbrood wordt vaak gebruikt om de andere ingrediënten in te pakken en te eten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onvoltooid 4 Letters is ONAF.

Uitleg: Het antwoord "ONAF" kan verwijzen naar "onafgewerkt" of "onafgerond" in het Nederlands, wat betekent dat iets nog niet voltooid of compleet is. In het kader van een kruiswoordraadsel zou het kunnen worden gebruikt om te verwijzen naar een taak, project of proces dat nog niet is voltooid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Turks (historisch) 7 Letters is OSMAANS.

Uitleg: Ja natuurlijk! "Osmaans" verwijst naar het Ottomaanse Rijk, dat een grote invloed had op de geschiedenis van Turkije en de regio daaromheen. Het Ottomaanse Rijk, ook wel bekend als het Osmaanse Rijk, was een machtig rijk dat bestond vanaf het einde van de 13e eeuw tot het begin van de 20e eeuw.

Advertisement