1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 8 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 8 Juni 2024

Bezoek deze pagina voor onze gids met het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem even de tijd om de aanwijzingen van de puzzel op te lossen. We hebben elk antwoord gedecodeerd en alles hier overzichtelijk op een rij gezet. Laten we dus zonder verdere vertraging teruggaan naar het artikel.

by Lina

Updated Jun 08, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden voor vandaag 8 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een toneelstuk 5 Letters is SCENE.

Uitleg: Natuurlijk! "SCENE" is een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels en verwijst naar een specifiek deel of segment van een toneelstuk, film of ander soortgelijk werk. In het theater wordt een toneelstuk vaak verdeeld in verschillende scènes, die elk een specifieke locatie, tijd of gebeurtenis kunnen vertegenwoordigen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vetplant 5 Letters is AGAVE.

Uitleg: Natuurlijk! Een agave is een vetplant die behoort tot de familie Agavaceae. Het zijn succulenten, wat betekent dat ze water opslaan in hun bladeren, stengels of wortels. Agaves zijn vooral bekend om hun grote, vlezige bladeren die vaak scherp getand zijn aan de randen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zin 5 Letters is ANIMO.

Uitleg: Het antwoord "ANIMO" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen verwijst het naar enthousiasme, geestdrift of motivatie. Bijvoorbeeld, "Hij toonde veel animo voor zijn nieuwe baan", betekent dat hij veel enthousiasme of motivatie had voor zijn nieuwe baan.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Gelderland 3 Letters is EPE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Epe is een plaats in de provincie Gelderland, Nederland. Het is gelegen aan de rand van de Veluwe en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en historische charme. Epe heeft verschillende attracties, waaronder bossen, heidevelden en historische gebouwen, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen en natuurliefhebbers.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wijd openspannen 11 Letters is OPENSPERREN.

Uitleg: Het antwoord "OPENSPERREN" lijkt een combinatie te zijn van de woorden "open" en "sperren". In dit geval verwijst "open" naar wijd of ruim, terwijl "sperren" kan worden opgevat als spannen of uitzetten. Dus "opensperren" zou kunnen betekenen om iets wijd open te spannen of uit te zetten, zoals bijvoorbeeld een poort of een deur die volledig open staat.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Water in Friesland 2 Letters is EE.

Uitleg: Het antwoord "EE" in het kruiswoordraadsel verwijst waarschijnlijk naar het meer genaamd "Het Ee". Dit is een meer in Friesland, Nederland, dat deel uitmaakt van de Friese Meren. Het kan ook verwijzen naar een rivier genaamd "De Ee", die door Friesland stroomt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bolleboos 3 Letters is KEI.

Uitleg: Natuurlijk! "Bolleboos" is een informele term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die erg slim of intelligent is, een beetje zoals een genie. Het antwoord "KEI" kan hiermee worden geassocieerd omdat het informeel Nederlands is voor "heel goed" of "uitstekend".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bordspel 2 Letters is GO.

Uitleg: Het woord "GO" is inderdaad een veelvoorkomend antwoord in bordspellen, vooral in spellen zoals Go, een Oost-Aziatisch bordspel. Het spel draait om het plaatsen van stenen op het bord om territorium te veroveren.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duitse jongensnaam 5 Letters is FRANZ.

Uitleg: "Franz" is inderdaad een Duitse jongensnaam. Het is een veelvoorkomende verkorte vorm van de naam "Franziskus", wat de Duitse variant van "Franciscus" is. Deze naam is van oorsprong Latijns en betekent "de Fransman" of "afkomstig uit Frankrijk".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep van verbazing 4 Letters is WAUW.

Uitleg: Natuurlijk! "Wauw" is een uitroep van verbazing of bewondering. Het wordt vaak gebruikt om verrassing, bewondering of verwondering uit te drukken. In kruiswoordpuzzels wordt het vaak gebruikt als het antwoord op een aanwijzing die vraagt om een uitroep van verbazing.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Metaal 4 Letters is GOUD.

Uitleg: Het antwoord "GOUD" past goed bij het thema "Metaal" in een kruiswoordraadsel. Goud is een edelmetaal dat bekend staat om zijn glans, duurzaamheid en waarde. Het wordt veel gebruikt in sieraden, elektronica, en als belegging. Daarom is het een logische keuze als antwoord op de vraag "Metaal" in een kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lamsleer 5 Letters is NAPPA.

Uitleg: "NAPPA" is een term die vaak wordt gebruikt om lamsleer aan te duiden. Het verwijst specifiek naar zacht, soepel en fijn leer dat wordt verkregen van de huid van lammeren. Dit leer staat bekend om zijn luxe uitstraling en wordt vaak gebruikt in hoogwaardige kleding, accessoires en meubels.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van United States 2 Letters is US.

Uitleg: Natuurlijk! "Vraag" is het Nederlandse woord voor "question" en "antwoord" betekent "answer". Dus de verklaring voor het kruiswoordraadselantwoord "US" is "United States", oftewel de Verenigde Staten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeepwater 3 Letters is SOP.

Uitleg: Natuurlijk! "SOP" is een afkorting voor "standaard operationele procedure". In het geval van zeepwater zou een standaard operationele procedure kunnen verwijzen naar de gebruikelijke of aanbevolen manier om zeepwater te maken of te gebruiken, zoals het mengen van water met zeep om een reinigende oplossing te creëren.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reeds 2 Letters is AL.

Uitleg: Natuurlijk! "Reeds" wordt vaak gebruikt als een synoniem voor "al". In een kruiswoordraadsel kan het worden gebruikt om aan te geven dat iets al eerder is gebeurd of al bestaat. Dus het antwoord is "AL".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeer ernstig 11 Letters is DOODSERIEUS.

Uitleg: Natuurlijk! "DOODSERIEUS" is een synoniem voor "Zeer ernstig" in het Nederlands. Het betekent dat iets zeer serieus of ernstig is, zonder ruimte voor grapjes of luchtigheid. Dus, als je "Zeer ernstig" vervangt door "DOODSERIEUS" in een kruiswoordpuzzel, past het perfect!

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spoedig 3 Letters is DRA.

Uitleg: Het lijkt erop dat "DRA" een afkorting is voor "Directoraat-Generaal Rijksbegroting". Dit is een overheidsinstantie in Nederland die verantwoordelijk is voor de begroting van de Nederlandse staat. Het is mogelijk dat dit de betekenis is die wordt bedoeld in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stekelige plant 5 Letters is NETEL.

Uitleg: Zeker! "Netel" is een kruiswoordraadselantwoord dat verwijst naar een stekelige plant. Netels behoren tot het geslacht Urtica en staan bekend om hun brandharen, die bij aanraking een branderig gevoel op de huid kunnen veroorzaken. Ze worden vaak gevonden in graslanden, bossen en langs oevers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tegen 4 Letters is ANTI.

Uitleg: Zeker! Het woord "ANTI" is een antwoord op het kruiswoordraadsel "Tegen". Het staat voor een negatieve houding of oppositie tegen iets. In veel contexten wordt het gebruikt om aan te geven dat iets in conflict is met een bepaald idee, standpunt, of actie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Teken van de dierenriem 5 Letters is MAAGD.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "MAAGD" verwijst naar het teken van de dierenriem "Maagd". In de astrologie is de Maagd het zesde teken van de dierenriem, dat meestal wordt geassocieerd met mensen geboren tussen 23 augustus en 22 september.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Heilig boek van moslims 5 Letters is KORAN.

Uitleg: Natuurlijk! De Koran is het heilige boek van de islam. Het bevat de openbaringen die de profeet Mohammed van Allah ontving via de aartsengel Gabriël gedurende een periode van ongeveer 23 jaar. Moslims beschouwen de Koran als het woord van God en volgen de richtlijnen en voorschriften die erin worden gegeven voor hun spirituele en ethische begeleiding.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 4 Letters is CAPE.

Uitleg: Natuurlijk! Een "cape" is een kledingstuk dat lijkt op een lange, wijde mantel zonder mouwen, vaak gedragen over andere kleding voor extra warmte of als modeaccessoire. Het kan verschillende lengtes hebben, van kort tot lang, en wordt meestal gedragen om het bovenlichaam en de schouders te bedekken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een zekere 3 Letters is ENE.

Uitleg: Het antwoord "ENE" kan worden verklaard als een afkorting voor "een zekere". In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de uitdaging te vergroten. "ENE" wordt vaak gebruikt in Nederlandse kruiswoordraadsels als een afkorting voor "een zekere" of "een bepaalde".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 4 Letters is NINA.

Uitleg: Natuurlijk! "Nina" is een veelvoorkomende meisjesnaam die vaak voorkomt in verschillende culturen en talen. Het is van oorsprong een Spaanse naam, maar het wordt ook gebruikt in andere delen van de wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kledingstuk 3 Letters is SOK.

Uitleg: Natuurlijk! Een "sok" is een kledingstuk dat wordt gedragen om de voet warm te houden of om schoenen comfortabeler te maken. Het wordt meestal gemaakt van zachte stoffen zoals katoen of wol en bedekt de voet en enkel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europees Monetair Stelsel 3 Letters is EMS.

Uitleg: Natuurlijk! Het Europees Monetair Stelsel (EMS) was een arrangement dat werd ingevoerd in 1979 door de lidstaten van de Europese Gemeenschap om stabiliteit in de wisselkoersen tussen hun valuta's te bevorderen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beperkt 6 Letters is GERING.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "GERING" past goed bij de aanwijzing "Beperkt" omdat het betekent "niet groot in hoeveelheid, omvang, of omvangrijkheid; klein of minimaal." Dus, als je iets beperkt, impliceert dat het niet veel is, wat goed past bij het idee van 'gering'.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van April (afk.) 3 Letters is APR.

Uitleg: Het antwoord "APR" is een afkorting voor "April" in het Nederlands. In veel kruiswoordraadsels worden afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de uitdaging van het puzzelen te vergroten. Dus, "APR" is gewoon een verkorte manier om "April" aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Haal met een borstel 4 Letters is VEEG.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "VEEG" past bij de vraag "Haal met een borstel" omdat "vegen" een actie is die vaak wordt uitgevoerd met een borstel om bijvoorbeeld vuil of stof weg te halen van oppervlakken zoals vloeren of meubels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onderdrukken 9 Letters is OPKROPPEN.

Uitleg: Natuurlijk! "Onderdrukken" verwijst naar het inhouden of tegenhouden van iets, zoals emoties, gedachten of acties. "Opkroppen" betekent iets vergelijkbaars - het betekent dat je gevoelens of emoties binnenhoudt of niet uitdrukt, wat vaak kan leiden tot stress of spanning.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wild bos 7 Letters is OERWOUD.

Uitleg: Natuurlijk! "OERWOUD" is een ander woord voor "wild bos" of "oerwoud". Het is een term die vaak wordt gebruikt om uitgestrekte, dichte bossen te beschrijven die grotendeels ongerept zijn door menselijke activiteit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een en ander (afk.) 3 Letters is EEA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "EEA" staat voor "Een En Ander", een afkorting die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar verschillende zaken of onderwerpen zonder deze specifiek te benoemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gekookte meelballetjes 7 Letters is NOEDELS.

Uitleg: Het lijkt erop dat het kruiswoordraadsel "vraag" is "Gekookte meelballetjes" en het antwoord is "NOEDELS". Dit lijkt een fout te zijn, aangezien noedels meestal niet worden beschouwd als "gekookte meelballetjes".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Iel 3 Letters is DUN.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "DUN" voor het kruiswoordraadsel "Iel" verwijst naar de dunheid of slankheid van iets. In dit geval zou "Iel" een aanwijzing kunnen zijn voor een dun of slank dier, zoals een paling. "DUN" past goed bij de betekenis van "Iel" omdat het een synoniem is voor dun.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dierentuin 3 Letters is ZOO.

Uitleg: Natuurlijk! "ZOO" is het Engelse woord voor "dierentuin". Het is een verkorte versie van "zoological garden". Dierentuinen zijn faciliteiten waar dieren in gecontroleerde omgevingen worden gehouden voor educatie, conservatie en amusement.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vast schoonmaakmoment in de week 6 Letters is WASDAG.

Uitleg: Natuurlijk! "WASDAG" is een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels en verwijst naar de dag in de week waarop traditioneel de was wordt gedaan. In veel huishoudens was dit vroeger een vast moment, meestal op een dag in het weekend wanneer mensen meer tijd hadden om de was te doen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Riviervisje 3 Letters is POS.

Uitleg: Natuurlijk! "POS" staat voor "Palingachtige Ondervisser". Dit is een cryptische omschrijving voor het woord "Riviervisje", waarbij "palingachtige" verwijst naar het feit dat sommige riviervisjes qua uiterlijk lijken op palingen, en "ondervisser" suggereert dat het visje in kwestie zich bevindt in de rivieren, waar het vist of jaagt op prooi.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reinigingsmiddel 4 Letters is SODA.

Uitleg: Natuurlijk! "SODA" is een reinigingsmiddel dat vaak wordt gebruikt voor verschillende huishoudelijke taken, zoals het reinigen van oppervlakken, het verwijderen van vlekken en het ontvetten van materialen. Het is een veelzijdig reinigingsmiddel dat in poeder- of kristalvorm verkrijgbaar is en wordt gebruikt voor verschillende reinigingsdoeleinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hetzelfde 4 Letters is DITO.

Uitleg: Natuurlijk! "DITO" is een Latijns woord dat "hetzelfde" betekent. Het wordt vaak gebruikt als een afkorting om aan te geven dat iets hetzelfde is als wat eerder werd vermeld of bedoeld. In een kruiswoordraadsel zou het aanwijzingen kunnen voltooien zoals "Op dezelfde manier" of "Evenzo".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gehoorzaal 4 Letters is AULA.

Uitleg: Natuurlijk! "Aula" is een woord dat in verschillende talen wordt gebruikt om een grote zaal of auditorium aan te duiden, meestal gebruikt voor lezingen, presentaties, of andere evenementen. In de context van een kruiswoordraadsel kan "gehoorzaal" simpelweg worden vertaald naar "aula", wat een veelgebruikte term is voor dit soort ruimtes, vooral in academische omgevingen.

Advertisement