1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant kruiswoordraadsel en Antwoord voor 26 Juni 2024

De Volkskrant kruiswoordraadsel en Antwoord voor 26 Juni 2024

Als je graag kruiswoordpuzzels oplost en geniet van een uitdagende puzzel, dan ben je bij onze pagina aan het juiste adres. Hier vind je de oplossingen van De Volkskrant kruiswoordpuzzel van vandaag, 26 Juni 2024, en ontdek je alle geheimen achter deze puzzels.

by Lina

Updated Jun 26, 2024

Advertisement

De Volkskrant kruiswoordraadsel en Antwoord voor 26 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van het gebit 8 Letters is MELKKIES.

Uitleg: Het antwoord "MELKKIES" verwijst naar een melktand, ook bekend als een melkkies. Dit zijn de eerste set tanden die mensen krijgen en die later worden vervangen door permanente tanden. Dus, "Deel van het gebit" verwijst naar een tand, specifiek een melktand in dit geval.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Populair 4 Letters is POPI.

Uitleg: Het antwoord "POPI" kan verwijzen naar "popi", een informele term die in sommige talen, zoals het Zuid-Afrikaans, wordt gebruikt om iets of iemand te beschrijven als populair, trendy of in de mode. In een kruiswoordraadsel zou "Populair" dus kunnen worden afgekort als "POPI".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet geheel 5 Letters is DEELS.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "Niet geheel" is een aanwijzing die suggereert dat iets niet volledig is of slechts gedeeltelijk aanwezig is. Het antwoord op deze aanwijzing, "deels", betekent dat iets slechts gedeeltelijk of ten dele aanwezig is, niet volledig.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rook 4 Letters is WALM.

Uitleg: Het antwoord "WALM" voor het aanwijzing "Rook" kan verwijzen naar de betekenis van "walm" als een geurige rook of damp die wordt afgegeven door iets brandends. In sommige kruiswoordpuzzels kunnen antwoorden afwijken van de directe betekenis van het woord in de aanwijzing, maar hebben ze toch een verbondenheid in betekenis.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wereldbibliotheek 2 Letters is WB.

Uitleg: Het antwoord "WB" staat voor "Wereldbibliotheek". Wereldbibliotheek is een uitgeverij die bekend staat om het publiceren van literaire werken en andere boeken. In kruiswoordraadsels wordt vaak afgekort naar initialen of afkortingen verwezen, vandaar dat "WB" hier verwijst naar Wereldbibliotheek.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gezwam 6 Letters is BLABLA.

Uitleg: Het antwoord "BLABLA" lijkt te zijn afgeleid van het Nederlandse woord "gezwam", wat informeel staat voor gebabbel of gepraat. "Blabla" wordt vaak gebruikt om onzin of betekenisloze praat aan te duiden. In het kruiswoordraadsel zou het dus passen als een informele term voor praten zonder veel inhoud.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportpaleis in Rotterdam 4 Letters is AHOY.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "AHOY" verwijst naar de Rotterdamse evenementenlocatie Ahoy Rotterdam, die bekend staat om zijn concerten, sportevenementen en andere grote bijeenkomsten. "Sportpaleis in Rotterdam" kan daarom cryptisch verwijzen naar Ahoy vanwege zijn bekendheid als een belangrijke locatie voor sport- en entertainmentevenementen in Rotterdam.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Arrondissement 3 Letters is ARR.

Uitleg: Het woord "arrondissement" verwijst naar een administratieve onderverdeling in sommige landen, zoals Frankrijk en België, vergelijkbaar met een district of gemeente. In het kruiswoordraadsel is "ARR" de afkorting voor "arrondissement", wat betekent dat het antwoord op de aanwijzing "Arrondissement" de afkorting "ARR" is.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tangens 3 Letters is TAN.

Uitleg: Natuurlijk! "Tangens" is een wiskundige term die wordt afgekort tot "tan". In de context van een kruiswoordraadsel zou het antwoord "TAN" zijn, omdat het de afkorting is die wordt gebruikt om de tangensfunctie aan te duiden in de wiskunde.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Amerikaanse ruimtevaartorganisatie 4 Letters is NASA.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "NASA" is de afkorting voor "National Aeronautics and Space Administration", wat in het Nederlands vertaald kan worden als "Nationale Aeronautica en Ruimtevaart Administratie". NASA is de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie die verantwoordelijk is voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma en heeft een belangrijke rol gespeeld in de exploratie van de ruimte sinds de oprichting in 1958.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reukorgaan 4 Letters is NEUS.

Uitleg: Het antwoord "NEUS" komt van het Nederlandse woord "Reukorgaan", wat verwijst naar het orgaan dat verantwoordelijk is voor het ruiken, namelijk de neus. In een kruiswoordraadsel zou "Reukorgaan" dus cryptisch verwijzen naar "NEUS" als het antwoord.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van De sterren betreffend 7 Letters is ASTRAAL.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "ASTRAAL" betekent "de sterren betreffend" of "van de sterren". Het komt van het Latijnse woord "astralis", wat "sterren" betekent. In een kruiswoordraadsel zou "ASTRAAL" dus worden gebruikt om iets aan te duiden dat te maken heeft met sterren, zoals astrale projectie (een term uit de astrologie en mystiek) of andere concepten die verband houden met de hemellichamen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Logee 5 Letters is GASTE.

Uitleg: Het lijkt erop dat je een cryptisch kruiswoordraadsel hebt, waarbij "Logee" het aanwijzend deel van de aanwijzing is en "GASTE" het antwoord is. In cryptische aanwijzingen kunnen aanwijzende voornaamwoorden zoals "Logee" verwijzen naar een synoniem, een omschrijving of een deel van het antwoord. In dit geval zou "Logee" kunnen verwijzen naar een synoniem of een ander woord dat "gaste" betekent.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ouderwets snoepje 6 Letters is ULEVEL.

Uitleg: Het antwoord "ULEVEL" lijkt geen standaard Nederlands woord te zijn en past mogelijk niet in een regulier Nederlands kruiswoordraadsel. Het kan zijn dat het een afkorting of een specifieke term is die in een bepaalde context wordt gebruikt, maar niet direct herkenbaar is als een oud-Hollands snoepje of iets dergelijks.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van een haard 4 Letters is ASLA.

Uitleg: Het antwoord "ASLA" lijkt te worden gevraagd als een verklaring voor een deel van een haard in een kruiswoordraadsel. In het Nederlands zou "asla" kunnen verwijzen naar een onderdeel van een haard waar as wordt verzameld, zoals een aslade.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schoeisel 6 Letters is BOOTEE.

Uitleg: Het woord "BOOTEE" is een Engels woord dat verwijst naar een kleine laars of slofje, vaak gedragen door baby's. Het is afgeleid van het woord "boot" (laars) en wordt typisch gebruikt om een kleinere versie van een laars aan te duiden, zoals die voor baby's of jonge kinderen. In een kruiswoordraadsel zou "Schoeisel" als de omschrijving verwijzen naar verschillende soorten schoeisel, waaronder deze kleine laarsjes of slofjes.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Graansoort 5 Letters is GERST.

Uitleg: Het antwoord "GERST" verwijst naar een graansoort, specifiek een graan dat veel wordt gebruikt in de productie van bier en als veevoer. Gerst is een belangrijk gewas in veel delen van de wereld vanwege zijn veelzijdigheid en voedingswaarde. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke termen uit verschillende domeinen verwezen, zoals in dit geval naar agrarische termen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plankbrug 7 Letters is VLONDER.

Uitleg: Ja natuurlijk! Het kruiswoordraadsel dat je noemt lijkt een cryptisch type te zijn. Het antwoord "VLONDER" komt overeen met "Plankbrug" omdat een vlonder een soort constructie is die vaak wordt gebruikt als een verhoogd loopvlak, meestal boven water of moerassige grond.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In de buurt 4 Letters is NABIJ.

Uitleg: Het antwoord "NABIJ" is een synoniem voor "in de buurt" en wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels om aan te geven dat iets dichtbij of nabij is. Dus, als je in een kruiswoordraadsel "in de buurt" moet invullen, dan zou "NABIJ" een passend antwoord zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tweetal 4 Letters is STEL.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "STEL" kan worden verklaard als een synoniem voor "vraag". In een kruiswoordraadsel kunnen de aanwijzingen cryptisch zijn, en "STEL" past goed bij het idee van een vraag stellen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 3 Letters is ALK.

Uitleg: Het antwoord "ALK" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een "alk", wat een oudere term is voor een aalscholver. In sommige kruiswoordraadsels worden minder gebruikelijke of oudere benamingen voor vogels gebruikt, vandaar deze specifieke verwijzing naar een aalscholver.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Duur 3 Letters is TIJD.

Uitleg: Het antwoord "TIJD" op het kruiswoordraadsel "Duur" kan worden verklaard omdat "duur" synoniem is met "tijd". In het Nederlands kan "duur" zowel betekenen hoe lang iets duurt (tijd) als hoe kostbaar of prijzig iets is. Dus, "tijd" past hier als een logische invulling voor het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Surinaams gerecht 4 Letters is ROTI.

Uitleg: Het antwoord "ROTI" verwijst naar een Surinaams gerecht dat bestaat uit platbrood (roti) geserveerd met een vulling van aardappelen en vaak vlees of groenten, zoals kip, kousenband of aardappelen. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke gerechten of woorden uit de keuken verwezen, en "ROTI" is in dit geval een bekend Surinaams gerecht dat goed past bij de omschrijving in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deze of gene 6 Letters is IEMAND.

Uitleg: Het kruiswoordraadsel "Deze of gene" heeft als antwoord "IEMAND" omdat "IEMAND" een persoon aanduidt zonder specifieke identificatie, dus kan het verwijzen naar "deze" of "gene" persoon, zonder een naam of specifieke aanduiding te geven. In die context past "IEMAND" goed als antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lithium (symbool) 2 Letters is LI.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het symbool voor lithium op het periodiek systeem is "Li". Lithium is een chemisch element met atoomnummer 3 en behoort tot de alkalimetalen. In kruiswoordraadsels wordt vaak gevraagd naar het symbool van elementen op het periodiek systeem, en "Li" is het juiste antwoord voor lithium.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oudgermaans schriftteken 4 Letters is RUNE.

Uitleg: Natuurlijk! Een "rune" is een letter of schriftteken van het Oudgermaanse alfabet, dat werd gebruikt door vroege Germaanse stammen zoals de Vikingen. Deze tekens werden niet alleen gebruikt om te schrijven, maar hadden ook symbolische en mystieke betekenissen, vaak geassocieerd met magie, voorspellingen en religieuze praktijken in de oude Germaanse culturen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Strelen 5 Letters is AAIEN.

Uitleg: Natuurlijk! "Strelen" betekent "aaien" in het Nederlands. Het is een synoniem dat vaak gebruikt wordt om het zachtjes aanraken of liefkozen van iets of iemand aan te duiden, vaak met de handen of vingers.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hechtnietje 4 Letters is KRAM.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KRAM" voor de vraag "Hechtnietje" verwijst naar een type nietmachine of nietapparaat dat in sommige gebieden ook bekend staat als een "kramapparaat". Het wordt gebruikt om papieren bij elkaar te houden door middel van kleine metalen nietjes, die soms ook gewoon "krammen" worden genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van De ondergang bezorgen 8 Letters is RUINEREN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "ruïneren" betekent "de ondergang bezorgen" of "verwoesten". In een kruiswoordpuzzel wordt vaak naar synoniemen of omschrijvingen gezocht die overeenkomen met de definitie van het gezochte woord. "Ruïneren" past hier goed bij omdat het specifiek verwijst naar het brengen van iets of iemand tot een punt van verval, vernietiging of ondergang.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 2 Letters is ED.

Uitleg: Het antwoord "ED" kan worden verklaard als een verkorte vorm van een jongensnaam zoals "Edward" of "Edwin". In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of verkorte vormen van namen gebruikt om ruimte te besparen en de puzzel uitdagender te maken. Dus, "ED" staat hier voor een verkorte jongensnaam die begint met "Ed".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stremsel 3 Letters is LEB.

Uitleg: Het antwoord "LEB" voor het kruiswoordraadsel "Stremsel" verwijst naar "Lab" (Laboratorium). In laboratoria wordt stremsel gebruikt bij verschillende processen, zoals in de voedingsindustrie voor de productie van kaas.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Indo-germaan 4 Letters is KELT.

Uitleg: Het antwoord "KELT" in verband brengen met de term "Indo-Germaan" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar de Keltische tak van de Indo-Europese taalfamilie. De Indo-Germaanse taalfamilie omvat verschillende subgroepen, waaronder Indo-Iraans, Balto-Slavisch, en Keltisch.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Af 5 Letters is KLAAR.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KLAAR" betekent "af" of "gereed" in het Nederlands. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets voltooid of volledig is, zoals in de zin "Het werk is klaar" wat betekent "Het werk is afgerond" of "Het werk is voltooid". Dus, "KLAAR" is een synoniem voor "af" in dit contextuele gebruik.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Internationaal boeknummer 4 Letters is ISBN.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "ISBN" staat voor "Internationaal Standaard Boeknummer". Het is een unieke identificatiecode die wereldwijd wordt gebruikt om boeken te identificeren. Elk boek krijgt een uniek ISBN toegewezen, waardoor het gemakkelijk kan worden gevonden en besteld in bibliotheken, boekhandels en online winkels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Engeland 7 Letters is SWANSEA.

Uitleg: Het antwoord op je vraag is "Swansea". Swansea is een stad aan de zuidkust van Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het is de op een na grootste stad in Wales en een belangrijk industrieel en cultureel centrum. In veel kruiswoordraadsels worden plaatsnamen gebruikt als aanwijzingen voor locaties, en Swansea is in dit geval de juiste oplossing voor de aanwijzing "Plaats in Engeland".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hevige neerslag 9 Letters is PLASREGEN.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "PLASREGEN" verwijst naar hevige neerslag die gepaard gaat met grote druppels die snel achter elkaar vallen, vergelijkbaar met hoe regen op een plas kan kletteren. Het woord combineert "plas" (een plons water) en "regen", wat samen "plasregen" vormt. Dit woord wordt vaak gebruikt om een intense vorm van regenval te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ophef 6 Letters is OMHAAL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "OMHAAL" verwijst naar "ophef" in de context van een kruiswoordraadsel. In dit geval betekent "omhaal" een drukte of gedoe rondom een bepaalde gebeurtenis of situatie. Dus, in kruiswoordraadsels wordt vaak gezocht naar synoniemen of omschrijvingen die passen bij de definitie van het gezochte woord, en "omhaal" past hier goed bij "ophef".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lieflijk tafereel 6 Letters is IDYLLE.

Uitleg: Het woord "idylle" wordt vaak gebruikt om een schilderachtige, landelijke scène of een vredig, aangenaam tafereel te beschrijven. In de context van een kruiswoordraadsel wordt "idylle" gebruikt als synoniem voor een lieflijk of rustiek tafereel, zoals bijvoorbeeld een vredige landelijke omgeving of een charmante dorpsgezicht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gebruik 5 Letters is ZWANG.

Uitleg: Het antwoord "ZWANG" verwijst naar de term "dwang" in het Nederlands, wat betekent dat iets verplicht of noodzakelijk is. In de context van een kruiswoordraadsel kan "ZWANG" worden gebruikt om aan te geven dat iets noodzakelijk of onvermijdelijk is, vaak in de zin van een sterke invloed of dwingende omstandigheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pauze 5 Letters is BREAK.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "BREAK" verwijst naar een pauze of onderbreking, zoals in een periode van rust of stoppen met iets. Het kan worden gebruikt om aan te geven dat iets tijdelijk stopt of onderbroken wordt, bijvoorbeeld in werk, een activiteit of een gesprek.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europeaan 3 Letters is RUS.

Uitleg: Het antwoord "RUS" kan worden verklaard als een afkorting die wordt gebruikt om naar een inwoner van Rusland te verwijzen. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de uitdaging van het raadsel te vergroten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Arbeidstijdverkorting 3 Letters is ATV.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ATV" staat voor "Arbeidstijdverkorting". Het verwijst naar een regeling waarbij werknemers minder uren per week werken dan normaal gesproken gebruikelijk is, vaak als een vorm van flexibiliteit of om work-life balance te verbeteren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Chemisch element 9 Letters is STRONTIUM.

Uitleg: Natuurlijk! Strontium is een chemisch element met symbool Sr en atoomnummer 38. Het is een zilverwit alkalimetaal dat tot de alkaline-aardmetalen behoort. In de natuur komt strontium voornamelijk voor in mineralen zoals strontianiet en celestien. Het wordt vaak gebruikt in vuurwerk en pyrotechniek vanwege de heldere rode kleur die het produceert wanneer het wordt verbrand.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stuk voor stuk 4 Letters is ALLE.

Uitleg: Het antwoord "ALLE" verwijst naar "stuk voor stuk" omdat "ALLE" aanduidt dat alle stukken of items in kwestie bedoeld zijn, zonder er één uit te sluiten. Dus in het kruiswoordraadsel betekent "stuk voor stuk" dat elk individueel stukje of item wordt bedoeld, en daar past "ALLE" perfect bij als antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Internetgebruiker 4 Letters is USER.

Uitleg: Het antwoord "USER" kan verwijzen naar een internetgebruiker of iemand die een bepaald systeem of dienst gebruikt, zoals een computergebruiker of een online gebruiker. In de context van een kruiswoordraadsel zou het antwoord "USER" passen bij een definitie die verwijst naar iemand die technologie of online platforms gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werkkamer 7 Letters is ATELIER.

Uitleg: Ja natuurlijk! Het antwoord "ATELIER" verwijst naar een werkruimte, vaak gebruikt door kunstenaars of ambachtslieden voor het maken van hun werk. Een atelier is specifiek ontworpen als een creatieve ruimte waar kunstenaars schilderen, beeldhouwen, of andere artistieke activiteiten uitvoeren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Werktuig 5 Letters is IJSBIJL.

Uitleg: Het antwoord "IJSBIJL" voor het kruiswoordraadsel "Werktuig" kan worden verklaard omdat een ijsbijl een gereedschap is dat gebruikt wordt om ijs te hakken of te snijden, zoals bij bergbeklimmen of tijdens ijsklimmen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Componist 6 Letters is DVORAK.

Uitleg: Het antwoord op je vraag is Antonín Dvořák, een beroemde Tsjechische componist uit de 19e eeuw. Hij staat bekend om zijn symfonieën, kamermuziek, opera's en concerti, en wordt vaak geassocieerd met zijn symfonieën, zoals de Negende Symfonie, "Uit de Nieuwe Wereld".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Open strook in een bos 6 Letters is BOSTRA.

Uitleg: Het antwoord "BOSTRA" voor de vraag "Open strook in een bos" komt van het Engelse woord "clearing", wat een open ruimte of een open plek in een bos of een ander bebost gebied betekent. In een kruiswoordraadsel zou "BOSTRA" dus verwijzen naar een open plek (strook) binnen een bos.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loflied 3 Letters is ODE.

Uitleg: Zeker! Het woord "ODE" wordt vaak gebruikt als antwoord in kruiswoordraadsels die naar een loflied vragen vanwege de betekenis ervan. Een ode is een literaire vorm waarin de dichter zijn of haar bewondering, lof of toewijding uitdrukt aan een persoon, plaats, ding of idee. Het is dus een gepaste term voor een loflied in poëtische zin.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Knaagdier 3 Letters is RAT.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "RAT" past bij de vraag "Knaagdier" in een kruiswoordraadsel omdat ratten bekende knaagdieren zijn. Ze behoren tot de familie Muridae en zijn bekend om hun vermogen om te knagen en te graven. Ratten komen wereldwijd voor en zijn vaak terug te vinden in stedelijke gebieden, maar ook in landelijke en natuurlijke habitats.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vroeg 4 Letters is TIJDIG.

Uitleg: In een kruiswoordraadsel kan het antwoord "TIJDIG" passen bij de omschrijving "Vroeg" vanwege hun gelijkaardige betekenissen. Beide woorden verwijzen naar iets dat op tijd of zelfs voor de verwachte tijd gebeurt. "Vroeg" impliceert iets dat eerder plaatsvindt dan normaal of verwacht, terwijl "tijdig" betekent dat iets op een geschikt of juist moment plaatsvindt, vaak net op tijd of iets eerder.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meppen 5 Letters is SLAAN.

Uitleg: Het woord "SLAAN" als antwoord op de vraag "Meppen" in een kruiswoordraadsel verwijst naar de handeling van slaan, wat synoniem is met meppen. Beide woorden betekenen ongeveer hetzelfde: een klap of stoot geven met de hand of een ander voorwerp.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlaamse uitroep 4 Letters is AMAI.

Uitleg: "Amai" is een veelgebruikte Vlaamse uitroep die vaak wordt gebruikt om verbazing, bewondering of ontzag uit te drukken. Het is vergelijkbaar met het Nederlandse "wow" of "jeetje". De uitroep wordt gebruikt in allerlei situaties, bijvoorbeeld wanneer iemand iets verrassends hoort of ziet.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van het been 4 Letters is KINE.

Uitleg: Het antwoord "KINE" in het kruiswoordraadsel verwijst naar het woord "kine", dat een verkorting is van "kinesist" of "kinesitherapeut". Een kinesitherapeut behandelt en herstelt lichaamsdelen, inclusief benen. Het woord "kine" wordt dus geassocieerd met het been vanwege de medische context waarin een kinesist werkt aan het herstel en de behandeling van ledematen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel Van de 3 Letters is DER.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het antwoord "DER" kan afkomstig zijn uit een Duits kruiswoordraadsel. In het Duits is "der" een bepaald lidwoord dat overeenkomt met "de" of "het" in het Nederlands, en wordt gebruikt voor mannelijke zelfstandige naamwoorden in de nominatieve en accusatieve naamval.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Neon (symbool) 6 Letters is NE.

Uitleg: Natuurlijk! Neon is een chemisch element met het symbool Ne en atoomnummer 10. Het is een edelgas dat vaak wordt gebruikt in verlichting, zoals neonlichten. In een kruiswoordraadsel is het symbool "Ne" het korte antwoord dat verwijst naar dit element.

Advertisement