1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant kruiswoordraadsel en antwoord voor Juni 18, 2024

De Volkskrant kruiswoordraadsel en antwoord voor Juni 18, 2024

Als je van kruiswoordpuzzels houdt en graag uitdagingen aangaat met puzzeltips, dan is onze pagina iets voor jou. Hier ontdek je de geheimen van De Volkskrant met het kruiswoordraadsel en de antwoorden voor vandaag, 18 Juni 2024.

by Johanna

Updated Jun 18, 2024

Advertisement

De Volkskrant kruiswoordraadsel en antwoord voor Juni 18, 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel 7 Letters is KUNSTZIJ.

Uitleg: Het antwoord "KUNSTZIJ" verwijst naar een kunstmatig weefsel of synthetisch weefsel. In het kruiswoordraadsel wordt vaak gevraagd naar synoniemen of specifieke termen die verband houden met het gegeven woord "Weefsel". "KUNSTZIJ" is een oudere term die werd gebruikt voor kunstmatige vezels zoals zijdeachtige materialen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Flink van postuur 4 Letters is FORS.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "FORS" wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die flink van postuur is. In het kruiswoordraadsel staat "Flink van postuur" als vraag, wat suggereert dat het antwoord een synoniem is voor "flink" en ook betrekking heeft op iemand die fors gebouwd is, dus sterk en stevig van lichaamsbouw.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spirit 3 Letters is PIT.

Uitleg: Het antwoord "PIT" op de vraag "Spirit" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door te kijken naar de verschillende betekenissen van het woord "Spirit". In sommige contexten kan "Spirit" verwijzen naar moed of doorzettingsvermogen, wat kan worden geassocieerd met "PIT" als in "pit" hebben, dus moedig of vastberaden zijn.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geliefde van Tristan 6 Letters is ISOLDE.

Uitleg: Het antwoord "ISOLDE" verwijst naar Isolde van Ierland, een figuur uit de middeleeuwse legendes over Tristan en Isolde. In deze verhalen is Isolde de geliefde van Tristan, een ridder uit Bretagne. Het verhaal van Tristan en Isolde is een van de meest bekende liefdesverhalen uit de middeleeuwse literatuur, en Isolde wordt vaak geassocieerd met tragische liefde en lotgevallen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Matras 8 Letters is ONDERBED.

Uitleg: Het antwoord "ONDERBED" lijkt te verwijzen naar iets dat onder een bed geplaatst kan worden. In de context van een matras, kan "ONDERBED" verwijzen naar een extra laag of matrasbeschermer die onder het hoofdmatras wordt geplaatst. Dit wordt vaak gebruikt om het matras te beschermen tegen vuil, vocht of slijtage, of om extra comfort te bieden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Opbrengst 5 Letters is OOGST.

Uitleg: Het antwoord "OOGST" op de vraag "Opbrengst" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard door de betekenis van het woord "oogst". In dit context wordt "opbrengst" vaak geassocieerd met wat wordt verzameld of geoogst na hard werken, zoals gewassen die worden geoogst na het verbouwen ervan.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op die plaats (volkstaal) 5 Letters is DAARO.

Uitleg: Het antwoord "DAARO" in een kruiswoordraadsel staat voor "op die plaats" in het Afrikaans, waar "daaro" een informele uitdrukking is die vaak wordt gebruikt om naar een specifieke locatie te verwijzen. In het kruiswoordraadsel wordt vaak gebruik gemaakt van informele of dialectische uitdrukkingen die passen binnen de gegeven context en betekenis.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beet 3 Letters is HAP.

Uitleg: Het lijkt erop dat je een Nederlands kruiswoordraadselhint en het bijbehorende antwoord geeft. De verklaring voor het antwoord "HAP" in dit geval kan zijn dat "HAP" een synoniem is voor "Beet" in de context van een snelle of stevige hap nemen van voedsel.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Overblijfsel 4 Letters is REST.

Uitleg: Het antwoord "REST" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een overblijfsel of een restant van iets anders. In dit geval wordt "REST" gebruikt om aan te geven wat er overblijft nadat al het andere is weggenomen of gebruikt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Soldatenkost 4 Letters is RATS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "RATS" voor "Soldatenkost" heeft waarschijnlijk betrekking op een oudere betekenis van het woord "rats". In historische context werd "rats" gebruikt om te verwijzen naar een eenvoudige, sobere maaltijd die werd geserveerd aan soldaten of arbeiders.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrouwelijke bijfiguur 9 Letters is FIGURANTE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "figurante" wordt vaak gebruikt om een vrouwelijke bijfiguur aan te duiden in verschillende contexten, zoals in toneelstukken, films of andere uitvoeringen. Een figurante is iemand die een kleine rol speelt zonder dat deze rol cruciaal is voor de plot of het verloop van het verhaal.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engels bier 3 Letters is ALE.

Uitleg: Het antwoord "ALE" past bij de vraag "Engels bier" in een kruiswoordraadsel vanwege de betekenis en het gebruik van het woord. "Ale" is een algemene term voor een soort bier dat traditioneel gebrouwen wordt in Engeland. Het wordt gekenmerkt door een iets fruitige smaak en een hoger alcoholgehalte dan gewoon bier, maar minder dan bijvoorbeeld stout of porter.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord 3 Letters is HOE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "HOE" is een bijwoord dat gebruikt wordt om de manier of wijze van iets aan te geven. Bijvoorbeeld: "Hoe ga je naar school?" - "Met de fiets." In dit geval geeft "hoe" aan op welke manier de persoon naar school gaat.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aansteekkoord 4 Letters is LONT.

Uitleg: Het antwoord "LONT" verwijst naar een lont, een touw of draad van katoen, hennep of andere materialen dat geïmpregneerd is met een brandbare stof zoals was of zwavel. Een lont wordt gebruikt om vuur te vatten wanneer het wordt aangestoken, bijvoorbeeld in kaarsen, lampen of vuurwapens.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inbraakbeveiliging 8 Letters is DEURSOLT.

Uitleg: Het antwoord "DEURSOLT" lijkt een cryptisch antwoord te zijn dat verwijst naar "deurslot". In cryptogrammen en kruiswoordraadsels worden soms afkortingen of verkorte versies van woorden gebruikt, zoals in dit geval "DEURSOLT" voor "deurslot". Het is een manier om puzzels interessanter en uitdagender te maken door gebruik te maken van woordspelingen of verkorte vormen van woorden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beroep 4 Letters is BOER.

Uitleg: Het antwoord "BOER" voor het kruiswoordraadsel "Beroep" verwijst naar het beroep van een agrariër of landbouwer. Een boer is iemand die op het land werkt, gewassen verbouwt en vaak ook vee houdt. In kruiswoordraadsels worden soms beroepen gezocht die eenvoudig en beknopt kunnen worden omschreven, zoals in dit geval met "BOER".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 3 Letters is MUS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "MUS" is waarschijnlijk gebaseerd op de Nederlandse term voor "mus", een klein vogeltje dat vaak voorkomt in stedelijke en landelijke gebieden. In kruiswoordraadsels wordt vaak gebruikgemaakt van synoniemen, betekenissen of directe associaties om de juiste antwoorden te vinden. "MUS" past hier goed omdat het een bekende vogelnaam is die vaak wordt gebruikt in dergelijke puzzels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uiting van genegenheid 3 Letters is KUS.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "KUS" is een uitdrukking van genegenheid. Een kus wordt vaak gegeven als een fysieke uiting van liefde, genegenheid of tederheid tussen mensen. In kruiswoordraadsels worden vaak korte en directe antwoorden gebruikt die een duidelijke betekenis hebben, zoals in dit geval "KUS".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leefgemeenschap 9 Letters is WOONGROEP.

Uitleg: Het antwoord "WOONGROEP" past bij het vraagwoord "Leefgemeenschap" in een kruiswoordraadsel omdat een woongroep verwijst naar een groep mensen die samenwonen en vaak gemeenschappelijke ruimtes delen, zoals keukens, woonkamers en soms ook andere faciliteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Christelijke Egyptenaar 4 Letters is KOPT.

Uitleg: Zeker! Het woord "KOPT" verwijst naar de Koptische Christenen, een christelijke gemeenschap in Egypte die hun oorsprong heeft in de vroege christelijke kerk. De term "Kopt" is afgeleid van het Griekse woord "Aigyptos", wat Egypte betekent. De Koptische Kerk is een van de oudste christelijke denominaties en heeft een unieke liturgie en tradities die teruggaan tot de eerste eeuwen van het christendom.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Actuele versie 6 Letters is UPDATE.

Uitleg: Het antwoord "UPDATE" voor het kruiswoordraadsel verwijst naar een term die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat iets is bijgewerkt naar een actuele versie. In de context van software of informatie betekent een update dat er nieuwe gegevens of een nieuwe versie beschikbaar is. Dus, "UPDATE" past goed als het antwoord op de vraag over de actuele versie in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in Limburg 5 Letters is NIERS.

Uitleg: Het antwoord "NIERS" verwijst naar de rivier de Niers, die door de Nederlandse provincie Limburg stroomt. De Niers ontspringt in Duitsland en stroomt vervolgens door Limburg voordat hij uitmondt in de Maas bij Gennep. In kruiswoordraadsels worden vaak dit soort cryptische aanwijzingen gebruikt waarbij kennis van geografie en plaatselijke namen essentieel is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gedorste halmen 4 Letters is STRO.

Uitleg: Het antwoord "STRO" op de vraag "Gedorste halmen" in een kruiswoordraadsel verwijst naar stro, wat gedroogd gras of graanstengels zijn die gebruikt worden als voer voor dieren of voor het maken van strobedden. In het kader van het kruiswoordraadsel betekent "gedorste halmen" dus stro, omdat dit het product is dat overblijft nadat de granen zijn geoogst en de halmen zijn gedroogd en samengebonden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dit is 7 Letters is ZIEHIER.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ZIEHIER" kan worden verklaard als een uitdrukking die wordt gebruikt om iets aan te wijzen of te presenteren, vergelijkbaar met "hier is het" of "kijk hier". In een kruiswoordraadsel zou het passen bij een vraag die vraagt om een woord of uitdrukking die dit betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Etmaal waarop het vriest 6 Letters is IJSDAG.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "IJSDAG" komt voort uit de combinatie van "ijs" en "dag". In het kruiswoordraadsel wordt hier gevraagd naar een dag waarop het vriest, wat betekent dat het antwoord moet verwijzen naar een dag waarop de temperatuur onder het vriespunt blijft en ijs kan vormen. "IJSDAG" is daarom een passend antwoord omdat het direct verwijst naar een dag met dergelijke weersomstandigheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Functioneel leeftijdsontslag 3 Letters is FLO.

Uitleg: Het antwoord "FLO" staat voor Functioneel Leeftijdsontslag. Functioneel Leeftijdsontslag is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat iemand met pensioen gaat op basis van leeftijd en functie. Het wordt vaak afgekort als FLO in Nederlandse context, vooral in overheidsdiensten zoals bij de politie of defensie. Dus, "FLO" is het afkortingsantwoord voor "Functioneel Leeftijdsontslag".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Reukstof 7 Letters is ODORANT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ODORANT" verwijst naar een stof die geur heeft, vaak gebruikt in parfums of andere producten om een aangename geur te creëren. In een kruiswoordraadsel wordt "ODORANT" gebruikt om te verwijzen naar een chemische stof of een mengsel dat een geur afgeeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bestuurder 6 Letters is REGENT.

Uitleg: Het antwoord "REGENT" voor de vraag "Bestuurder" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard omdat een regent iemand is die tijdelijk de taken en verantwoordelijkheden van een bestuurder of leider op zich neemt, vaak in een interim-periode of in afwezigheid van de officiële bestuurder.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wanneer 5 Letters is ZODRA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ZODRA" past bij de vraag "Wanneer" omdat het aanduidt dat iets zal gebeuren op het moment dat een bepaalde voorwaarde is vervuld of een bepaald tijdstip is bereikt. Het betekent "op het moment dat" of "zodra". Dus, als de vraag is "Wanneer?", dan is het antwoord "ZODRA" omdat het aangeeft dat iets zal gebeuren op dat specifieke moment of nadat een specifieke voorwaarde is vervuld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Naarling 5 Letters is ETTER.

Uitleg: Het antwoord "ETTER" komt van het Nederlandse woord "etter", wat pus of etter betekent in het Nederlands. In de context van het kruiswoordraadsel kan "Naarling" verwijzen naar een persoon die vervelend of irritant is, wat in het Nederlands soms informeel als "etter" wordt uitgedrukt. Dus, "ETTER" past als een passend antwoord op basis van deze betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Injectiespuit 5 Letters is NAALD.

Uitleg: Het antwoord "NAALD" op de vraag "Injectiespuit" in een kruiswoordraadsel verwijst naar het onderdeel van de injectiespuit dat daadwerkelijk de injectie uitvoert. Een injectiespuit bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een cilinder waarin vloeistof wordt opgenomen en een naald die wordt gebruikt om de vloeistof in het lichaam te injecteren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stil! 3 Letters is SST.

Uitleg: Het antwoord "SST" staat voor "Stil!" in het Nederlands. Het is een afkorting die wordt gebruikt om aan te geven dat er stilte nodig is, vergelijkbaar met "SSST" in geschreven taal. In het kruiswoordraadsel wordt vaak naar zulke afkortingen of verkorte uitdrukkingen verwezen om de juiste oplossing te vinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rekoefening 6 Letters is PULLUP.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "PULLUP" verwijst naar een oefening genaamd "pull-up". Dit is een veelvoorkomende krachtoefening waarbij je aan een stang hangt en je eigen lichaamsgewicht omhoog trekt totdat je kin boven de stang uitkomt. Het wordt vaak gebruikt om de spieren in de rug, armen en schouders te versterken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gevuld koekje 6 Letters is FOURRE.

Uitleg: Het antwoord "FOURRE" in het kruiswoordraadsel verwijst naar een Franse term die gebruikt wordt om een gevuld koekje aan te duiden. In het Nederlands wordt het woord "fourré" of "fourre" gebruikt om aan te geven dat een koekje gevuld is met bijvoorbeeld crème, chocolade, of een andere vulling.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Mikpunt 4 Letters is ROOS.

Uitleg: Het antwoord "ROOS" op de vraag "Mikpunt" in een kruiswoordraadsel kan worden verklaard vanuit een figuurlijke betekenis. In de context van een kruiswoordraadsel wordt "mikpunt" vaak gebruikt als een term die verwijst naar iets waarop wordt gericht, iets wat gezocht wordt. Een "roos" kan hier symbool staan voor een doel of een doelwit, omdat het in veel spellen en competities wordt gebruikt als een centraal punt om op te richten, zoals bijvoorbeeld in het boogschieten of schietsporten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Friesland 4 Letters is HEEG.

Uitleg: Het antwoord "HEEG" verwijst naar een plaats genaamd Heeg in Friesland, Nederland. Heeg is een dorp gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de provincie Friesland. Het is bekend vanwege zijn ligging aan het Heegermeer, een populaire bestemming voor watersporters.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geld geven 7 Letters is DONEREN.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "DONEREN" past bij de vraag "Geld geven" in een kruiswoordraadsel omdat het specifiek verwijst naar het vrijwillig afstaan van geld of goederen aan een goed doel, een organisatie of een individu in nood. In het dagelijks gebruik betekent "doneren" dat je geld of andere middelen geeft zonder er iets materieels voor terug te verwachten, vaak uit vrijgevigheid of altruïsme.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlekkeloos 7 Letters is SMETVRIJ.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SMETVRIJ" is een synoniem voor "vlekkeloos". Het betekent dat iets vrij is van vlekken, fouten of gebreken. Dus, in de context van een kruiswoordraadsel waarin "vlekkeloos" wordt gezocht, zou "SMETVRIJ" het juiste antwoord zijn omdat het dezelfde betekenis heeft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sprongetje 5 Letters is HUPJE.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "HUPJE" is een informele en verkleinde vorm van "sprongetje". In het Nederlands wordt "hupje" gebruikt om een kleine, snelle sprong aan te duiden. Het komt van het werkwoord "huppen", wat betekent om op een lichte en snelle manier te springen. Dus, in de context van het kruiswoordraadsel, wordt "HUPJE" gebruikt als een synoniem voor een klein sprongetje.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wending 5 Letters is ZWAAI.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "ZWAAI" heeft een verklaring die past bij het woord "Wending". In dit geval kan "ZWAAI" verwijzen naar een wending of verandering in de situatie, zoals in de uitdrukking "een wending geven aan iets". Het woord "ZWAAI" impliceert vaak een plotselinge verandering of ommekeer, wat overeenkomt met de betekenis van een wending in de context van een raadsel.

Advertisement