1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadsel opgelost (25 Juni 2024)

De Volkskrant Kruiswoordraadsel opgelost (25 Juni 2024)

Ontdek hier de oplossing voor het kruiswoordraadsel van De Volkskrant van vandaag. Gebruik onze gids om de puzzel te kraken, overwin de uitdaging en voldoe aan je liefde voor kruiswoordraadsels.

by Demi

Updated Jun 25, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadsel opgelost (25 Juni 2024)

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weke vlees- of vetmassa 4 Letters is KWAB.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "KWAB" verwijst naar een stukje vlees- of vetmassa. In het menselijk lichaam wordt "kwab" vaak gebruikt om te verwijzen naar een stukje vetweefsel, zoals in "liefdeskuiltjes" of de zachte, vlezige delen van het lichaam die zich vaak onder de huid bevinden, zoals op bepaalde delen van het gezicht of elders.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kookterm 6 Letters is GAARTIJD.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "GAARTIJD" verwijst naar de tijd die nodig is om voedsel volledig te laten garen of koken. Het is een term die gebruikt wordt in kookkunst en culinaire contexten om aan te geven hoelang iets moet koken, bakken, stoven of braden voordat het volledig gaar is. Gaartijd kan variëren afhankelijk van het type voedsel, de bereidingsmethode en de gewenste gaarheid.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lectuur 8 Letters is LEESBOEK.

Uitleg: Een "lectuur" verwijst naar geschreven materiaal dat bedoeld is om gelezen te worden voor vermaak of informatie. Een synoniem hiervoor is "leesboek", wat een boek is dat geschreven is om te worden gelezen voor plezier, kennis of ontspanning.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Papegaaiennaam 5 Letters is LORRE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "LORRE" is een typische naam voor een papegaai in het Nederlands. Het komt van het Franse woord "loriot" dat vroeger werd gebruikt om een papegaai aan te duiden. In het Nederlands is "lorre" een informele benaming die vaak gebruikt wordt om naar papegaaien te verwijzen, vergelijkbaar met hoe "Polly" in het Engels wordt gebruikt als een stereotiepe naam voor een papegaai.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lacune 6 Letters is LEEMTE.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "lacune" betekent een ontbrekend stukje of een hiaat, vaak gebruikt om een gebrek aan informatie of kennis aan te geven. Het synoniem "leemte" verwijst naar hetzelfde concept, namelijk een ontbrekend deel of een gebrek aan iets. In een kruiswoordraadsel zou "leemte" daarom een passend antwoord zijn op de aanwijzing "lacune", omdat het dezelfde betekenis heeft.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sprookjesfiguur 4 Letters is REUS.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "REUS" past goed bij de omschrijving "Sprookjesfiguur". Een reus is een bekend personage uit sprookjes en folklore, vaak voorgesteld als een enorme menselijke figuur, meestal vriendelijk of vreedzaam in moderne verhalen, maar soms ook als een bedreiging.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Roem 3 Letters is ERE.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselwoord "ERE" als antwoord op "Roem" verwijst naar het woord "ere" als in "eer" of "eerbetoon". In de context van roem wordt "ere" gebruikt om aan te geven dat iemand geëerd of geprezen wordt vanwege hun roem. Dus "ere" past goed als synoniem voor "roem" in dit kruiswoordraadsel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schort 9 Letters is BOEZELAAR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "BOEZELAAR" is een ander woord voor "schort" in het Nederlands. Een boezelaar is een kledingstuk dat over de kleding wordt gedragen om deze te beschermen tegen vuil of spetters tijdens het koken, schoonmaken of andere activiteiten waarbij kleding vies kan worden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Optisch hulpmiddel 4 Letters is BRIL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord op het kruiswoordraadsel is "BRIL". Een bril is een optisch hulpmiddel dat wordt gedragen om het zicht te verbeteren. Het corrigeert verschillende zichtproblemen, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme, door de breking van lichtstralen te veranderen voordat ze het oog bereiken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steekwapen 4 Letters is LANS.

Uitleg: Het woord "LANS" kan verwijzen naar een steekwapen in de context van een kruiswoordraadsel. Een lans is een lange stok met een scherpe punt aan het uiteinde, traditioneel gebruikt als een wapen door ridders te paard. Het wordt vaak geassocieerd met middeleeuwse gevechten en toernooien. In een kruiswoordraadsel wordt "LANS" gebruikt als een antwoord op de aanwijzing "steekwapen" vanwege deze betekenis.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lekkernij 5 Letters is GEBAK.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "GEBAK" past goed bij de omschrijving "Lekkernij" in een kruiswoordraadsel omdat gebak een algemene term is voor verschillende soorten zoete lekkernijen die gebakken worden, zoals taarten, cakes, koekjes en andere lekkernijen die vaak bij speciale gelegenheden of als dessert worden gegeten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier in Spanje 4 Letters is TAAG.

Uitleg: Het antwoord "TAAG" lijkt niet correct te zijn voor een rivier in Spanje. De rivier die vaak in kruiswoordraadsels wordt genoemd als een rivier in Spanje is de "EBRO". De Ebro is de langste rivier die volledig in Spanje stroomt en is daarom een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemde munt 5 Letters is DINAR.

Uitleg: Het antwoord "DINAR" verwijst naar een vreemde munteenheid die gebruikt wordt in verschillende landen, voornamelijk in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De dinar is de basiseenheid van valuta in landen zoals Algerije, Jordanië, Koeweit, Servië, Tunesië en Irak, om er maar een paar te noemen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deugniet 4 Letters is GUIT.

Uitleg: Het antwoord "GUIT" voor de vraag "Deugniet" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een oud Nederlands woord dat gebruikt werd om een deugniet of eenugd te beschrijven. Het is een wat ouderwetse term die niet meer zo vaak wordt gebruikt in het moderne Nederlands.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitmuntend 4 Letters is PUIK.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "PUIK" betekent "uitmuntend" of "uitstekend". Het woord "puik" wordt vaak gebruikt om iets aan te duiden dat van zeer goede kwaliteit is of heel goed presteert. Dus, in het geval van een kruiswoordraadsel waar "uitmuntend" wordt gevraagd als antwoord, zou "PUIK" een passend antwoord zijn omdat het synoniem is met die betekenis.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schrijver 9 Letters is ROMANCIER.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ROMANCIER" verwijst naar een schrijver van romans. Een romancier is iemand die fictieve verhalen of romans schrijft. In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke beroepen of titels verwezen, en "romancier" is de Franse term voor een auteur van romans.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Invenit 3 Letters is INV.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "INV" kan worden verklaard door te kijken naar de Latijnse uitdrukking "Invenit". In Latijnse inscripties wordt vaak "INV" gebruikt als afkorting van "Invenit", wat betekent "he/she found" in het Engels. Deze afkorting wordt gebruikt om aan te geven dat een persoon iets heeft ontdekt of gevonden, en wordt vaak gebruikt in de context van kunstenaars en wetenschappers om aan te geven wie de maker of ontdekker van iets is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Polsband 4 Letters is BOEI.

Uitleg: Het antwoord "BOEI" voor het kruiswoordraadsel "Polsband" verwijst naar een boei die om de pols wordt gedragen, vaak door watersporters zoals surfers. Deze polsboeien worden gebruikt om drijfvermogen te bieden en om bijvoorbeeld een surfer te helpen zijn of haar board niet te verliezen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontspruiten 6 Letters is KIEMEN.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "ontspruiten" betekent groeien of beginnen te groeien, vooral gezien vanuit het perspectief van planten. Het antwoord "KIEMEN" past hier goed bij omdat kiemen het proces beschrijven waarbij een zaadje begint te groeien en uit te lopen tot een jonge plant.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zangstem 5 Letters is TENOR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TENOR" verwijst naar een zangstemtype in de klassieke muziek en opera. Een tenor is een mannelijke zanger met een bereik dat over het algemeen hoger ligt dan dat van een bas en bariton, maar lager dan dat van een countertenor. Tenoren vertolken vaak de hoofdrollen in opera's en zingen melodielijnen die hoger zijn dan die van andere mannenstemmen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leer van de welsprekendheid 8 Letters is RETORICA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "RETORICA" verwijst naar de leer van de welsprekendheid, ook wel bekend als de kunst van het overtuigend spreken en schrijven. Retorica omvat verschillende technieken en principes die worden gebruikt om effectief te communiceren, vooral in het overtuigen van een publiek of het versterken van een argument.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aromatisch aftreksel 7 Letters is ESSENCE.

Uitleg: Het antwoord "ESSENCE" past bij de omschrijving "aromatisch aftreksel" vanwege de betekenis van het woord "essence" in het Engels. "Essence" verwijst naar de meest pure en geconcentreerde vorm van iets, vaak gebruikt in de context van geurige of aromatische stoffen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Italiaan 4 Letters is SARD.

Uitleg: Het antwoord "SARD" in een kruiswoordraadsel dat refereert naar een "Italiaan" kan verwijzen naar "Sardijn," oftewel een persoon afkomstig van Sardinië, het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee en een autonome regio van Italië. De term "Sard" wordt gebruikt om te verwijzen naar de inwoners van Sardinië, dus "SARD" is een verkorte vorm die wordt gebruikt in kruiswoordraadsels voor dit specifieke doel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van het geraamte 6 Letters is WERVEL.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "wervel" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een onderdeel van het menselijk skelet, namelijk een wervel. Een wervel is een van de vele kleine botten die samen de wervelkolom vormen. De wervelkolom, ook wel de ruggengraat genoemd, is essentieel voor het ondersteunen van het lichaam en het beschermen van het ruggenmerg.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Huilen van kinderen 6 Letters is BLEREN.

Uitleg: Het woord "BLEREN" wordt gebruikt om het geluid aan te duiden dat kinderen maken wanneer ze huilen. Het is een informele uitdrukking die vaak wordt gebruikt om het luide en emotionele huilen van kinderen te beschrijven. In de context van een kruiswoordraadsel is "BLEREN" een passend antwoord omdat het direct verwijst naar het geluid dat kinderen maken wanneer ze intens huilen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Italië 5 Letters is GENUA.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "GENUA" verwijst naar de stad Genua in Italië. Genua is een belangrijke havenstad aan de westkust van Italië, gelegen in de regio Ligurië. Het staat bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis, als geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, en als een belangrijk economisch centrum.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vizierlijn 2 Letters is AS.

Uitleg: Het antwoord "AS" voor het kruiswoordraadsel "Vizierlijn" verwijst naar de as van een object, zoals bijvoorbeeld de as van een wiel, as van de aarde (aardas), of de as van een telescoop of ander optisch instrument. In verschillende contexten kan "as" verwijzen naar een denkbeeldige lijn of een fysieke as waaromheen rotatie of beweging plaatsvindt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ablatief 3 Letters is ABL.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "ABL" verwijst naar de term "Ablatief". In de grammatica, met name in talen zoals Latijn en Grieks, is de ablatief een naamval die verschillende functies kan hebben, zoals het aanduiden van oorsprong, plaats van waaruit iets beweegt, tijd waarin iets plaatsvindt, middel waarmee iets wordt gedaan, of zelfs de mate waarin iets gebeurt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 4 Letters is ROEK.

Uitleg: Natuurlijk! Een "roek" is een zwarte kraaiachtige vogel die behoort tot de familie van de kraaiachtigen. Het zijn slanke, zwart gekleurde vogels met een kenmerkende lichte basis van de snavel. Ze komen voor in Europa en delen van Azië en staan bekend om hun intelligentie en sociale gedrag.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Golfterm 3 Letters is TEE.

Uitleg: Natuurlijk! In de context van golf verwijst het woord "TEE" naar de kleine pin of houder waarop de golfbal wordt geplaatst voordat deze wordt geslagen met een golfclub. Dit wordt ook wel de "teeing ground" genoemd. Het gebruik van een tee maakt het gemakkelijker om de bal op te tillen en een goede afslag te maken bij het begin van elke hole.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Keurteken 6 Letters is IJKMERK.

Uitleg: Het antwoord "IJKMERK" verwijst naar het keurmerk of het keurteken dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets voldoet aan bepaalde standaarden of specificaties. Een keurmerk kan bijvoorbeeld aangeven dat een product veilig is, dat het voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen, of dat het geproduceerd is onder bepaalde milieustandaarden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het aanwezig zijn elders 5 Letters is ALIBI.

Uitleg: Het woord "ALIBI" wordt vaak gebruikt in de context van een kruiswoordraadsel om te verwijzen naar een verklaring of bewijs dat aantoont dat iemand op een bepaald moment elders was, en dus niet op de plaats van een misdaad of ander incident. In juridische zin is een alibi een verdediging waarbij een verdachte beweert dat hij of zij op het moment van een misdrijf elders was en dus niet in staat was om het misdrijf te hebben gepleegd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Cultuur 5 Letters is TEELT.

Uitleg: Het antwoord "TEELT" in het kruiswoordraadsel verwijst naar de praktijk van het verbouwen of kweken van gewassen. In de context van cultuur kan "teelt" verwijzen naar landbouw- of tuinbouwactiviteiten waarbij gewassen worden gekweekt, verzorgd en geoogst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontvlekkingsmiddel 3 Letters is TRI.

Uitleg: Het antwoord "TRI" als ontvlekkingsmiddel in een kruiswoordraadsel verwijst naar "tri", een afkorting voor "tri"natriumfosfaat. Trinatriumfosfaat is een chemische stof die vaak wordt gebruikt als ontvlekkingsmiddel in wasmiddelen. Het helpt bij het verwijderen van vlekken uit kleding door ze te emulgeren en te disperseren, waardoor ze gemakkelijker weggespoeld kunnen worden tijdens het wassen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Appel 6 Letters is ELSTAR.

Uitleg: Het antwoord "ELSTAR" verwijst naar een specifiek type appel. Elstar is een bekende en populaire appelvariëteit die oorspronkelijk uit Nederland komt. Het is een sappige appel met een zoetzure smaak en wordt veel geteeld in verschillende landen over de hele wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Romancyclus 4 Letters is SAGA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "SAGA" kan worden verklaard als een term die wordt gebruikt om een langdurig verhaal of epische vertelling aan te duiden, vaak met betrekking tot historische gebeurtenissen, mythen, legendes of familiegeschiedenissen. Een "romancyclus" verwijst specifiek naar een reeks van verhalen of legenden die met elkaar verbonden zijn door gemeenschappelijke personages, thema's of gebeurtenissen, zoals de Arthuriaanse legenden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Leuterkous 5 Letters is ZANIK.

Uitleg: Het woord "Leuterkous" is een synoniem voor "ZANIK". "ZANIK" is een woord dat in het Nederlands wordt gebruikt en betekent klagen, mopperen of zeuren. Dus in de context van een kruiswoordraadsel zou "Leuterkous" een aanwijzing zijn voor het woord "ZANIK", omdat beide woorden dezelfde betekenis hebben van klagen of zeuren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jamaicaanse muziek 6 Letters is REGGAE.

Uitleg: Natuurlijk! Reggae is een muziekgenre dat zijn oorsprong vindt in Jamaica. Het wordt gekenmerkt door een ritmische stijl die vaak wordt gekenmerkt door een offbeat-accentuering en een sterke nadruk op de eerste en derde tel van elk ritmisch patroon. Reggae ontstond in de late jaren 1960 en werd wereldwijd populair in de jaren 1970, vooral dankzij artiesten als Bob Marley, Peter Tosh en Jimmy Cliff.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Elementair 5 Letters is BASIC.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "BASIC" verwijst naar een programmeertaal die oorspronkelijk is ontworpen als een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen programmeertaal voor beginners. "BASIC" staat voor "Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code". Het werd in de jaren 1960 ontwikkeld en werd populair vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om snel basisprogramma's te schrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Administratieve rechtspraak 4 Letters is AROB.

Uitleg: Natuurlijk! Het kruiswoordraadselantwoord "AROB" staat voor "Algemene wet bestuursrechtelijke rechtspraak Overheid", wat verwijst naar de wet die regels en procedures vaststelt voor de rechtspraak in administratieve zaken in Nederland. Deze wet regelt onder andere de bevoegdheden van bestuursorganen en de rechten van burgers in administratieve geschillen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nageltje 5 Letters is SPIKE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SPIKE" voor het kruiswoordraadselwoord "Nageltje" heeft te maken met de betekenis van "spike" als een scherpe punt of spijker. In het Nederlands wordt "spike" soms gebruikt om een kleine spijker aan te duiden, zoals een spijkertje of nageltje.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ongelijksoortig 6 Letters is DIVERS.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "divers" betekent "verschillend van aard" of "van verschillende soorten". In de context van een kruiswoordraadsel dat "ongelijksoortig" vraagt, is "divers" een passend antwoord omdat het aangeeft dat iets bestaat uit verschillende elementen of types, niet uniform of gelijksoortig is. Het is een synoniem dat goed past bij de beschrijving van ongelijksoortigheid, waarbij het idee van verscheidenheid en verschil wordt benadrukt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bond 6 Letters is UNITAS.

Uitleg: In het Nederlands betekent "vraag" vraag, en "antwoord" betekent antwoord. Het woord "UNITAS" kan in een kruiswoordraadsel verwijzen naar het Latijnse woord voor "eenheid" of "samenwerking". De link met "Bond" kan zijn dat een bond vaak een organisatie is die mensen samenbrengt met een gemeenschappelijk doel, wat een gevoel van eenheid of "UNITAS" vertegenwoordigt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jeugdig persoon 6 Letters is TIENER.

Uitleg: Ja, natuurlijk. Het woord "tiener" is een verklaring voor een jeugdig persoon omdat het verwijst naar iemand die in de leeftijdscategorie van 13 tot 19 jaar oud is. Deze periode wordt gekenmerkt door de overgang van kindertijd naar volwassenheid, en mensen in deze leeftijdsgroep worden vaak aangeduid als tieners.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Broer 5 Letters is FRERE.

Uitleg: Het antwoord "FRERE" is Frans voor "broer". In kruiswoordraadsels worden vaak woorden uit verschillende talen gebruikt, waaronder ook Franse woorden in Nederlandstalige puzzels. "FRERE" is dus het Franse equivalent van het Nederlandse woord "broer".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eenkleurig 3 Letters is UNI.

Uitleg: Het antwoord "UNI" staat voor "UNIkleurig" in het Nederlands. "UNI" wordt vaak gebruikt als afkorting voor eenkleurig of effen, vooral in kleding en textiel, waar het aangeeft dat een kledingstuk of stof uit één enkele kleur bestaat zonder patronen of prints. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de puzzel uitdagender te maken voor de puzzelaar.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorstel 5 Letters is MOTIE.

Uitleg: Het antwoord "MOTIE" past goed bij de vraag "Voorstel" in een kruiswoordraadsel omdat een "motie" een formeel voorstel of verzoek is dat wordt voorgesteld en ter stemming wordt gebracht, vooral in een vergadering of een wetgevend orgaan. In het kader van een kruiswoordraadsel zou "motie" dus een passende en juiste oplossing zijn voor de gegeven definitie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Langdurige ruzie 4 Letters is VETE.

Uitleg: Het antwoord op het kruiswoordraadsel "VETE" verwijst naar een langdurige ruzie of conflict. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen gebruikt om de puzzel op te lossen. "VETE" is een woord dat gebruikt wordt om aan te geven dat er sprake is van een hevig en langdurig conflict of geschil tussen partijen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Keukengereedschap 3 Letters is MES.

Uitleg: Het antwoord "MES" op een kruiswoordraadsel met de vraag "Keukengereedschap" verwijst naar een mes, dat een algemeen gebruikt gereedschap in de keuken is. Mes wordt gebruikt om voedsel te snijden, te hakken of te snijden, en is daarom een passend antwoord op deze vraag in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kloosterlinge 3 Letters is NON.

Uitleg: Het antwoord "NON" op een kruiswoordraadselvraag "Kloosterlinge" heeft een verklaring in de taal en context van het kruiswoordraadsel zelf. In veel kruiswoordraadsels wordt "NON" gebruikt om een non (een vrouwelijke kloosterling) aan te duiden, vooral in Franstalige of internationale kruiswoordpuzzels waarbij woorden uit verschillende talen worden gebruikt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rechter-commissaris 2 Letters is RC.

Uitleg: Het antwoord "RC" staat voor "Rechter-commissaris" in het kruiswoordraadsel. In dit context wordt "RC" vaak gebruikt als afkorting voor "Rechter-commissaris", een juridische functie in Nederland en sommige andere landen. De Rechter-commissaris heeft verschillende taken binnen het juridische proces, zoals het toezicht houden op onderzoek door de politie en het nemen van beslissingen over voorlopige hechtenis.

Advertisement