1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 10 april 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 10 april 2024

Ga naar deze pagina voor onze gids voor het antwoord van vandaag op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om het kruiswoordraadsel aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord op de puzzel gedecodeerd en alles hier op een rij gezet. Laten we dus zonder verder oponthoud teruggaan naar het artikel.

by Sofie

Updated Apr 10, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 10 april 2024

10 april 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel en antwoorden

"De Volkskrant" is een Nederlandse krant, en "kruiswoordraadsel" vertaalt naar "crossword puzzle" in het Engels. Daarom verwijst "De Volkskrant kruiswoordraadsel" eenvoudigweg naar de kruiswoordpuzzel die gepubliceerd wordt in de Nederlandse krant "De Volkskrant".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pas 4 Letters is STAP.

Uitleg: Pas verwijst naar een enkele beweging van één voet tijdens het lopen, of naar een procedure of handeling in een proces. Stap komt overeen met deze betekenis, wat een enkele stap of beweging aanduidt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlok 5 Letters is PLUIS.

Uitleg: Vlok verwijst naar kleine, zachte of pluizige deeltjes, vaak gevonden op stoffen of oppervlakken. Pluis komt overeen met deze betekenis en duidt op kleine, zachte deeltjes, zoals pluisjes.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stel 3 Letters is DUO.

Uitleg: Stel verwijst naar een paar of koppel van twee individuen of objecten. Duo komt overeen met deze betekenis en duidt op een groep of paar van twee individuen of objecten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Flauwe Helling 5 Letters is GLOOI.

Uitleg: Flauwe helling verwijst naar een geleidelijke helling in het terrein. Glooi komt overeen met deze betekenis en duidt op een zachte helling of helling die geleidelijk omhoog loopt.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoofdstad Van Togo 4 Letters is LOME.

Uitleg: Hoofdstad van Togo verwijst naar de hoofdstad van het West-Afrikaanse land Togo. Lome komt overeen met deze betekenis en duidt op de hoofdstad van Togo.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportunie 4 Letters is KNAU.

Uitleg: Sportunie verwijst naar een sportevenement of sportgelegenheid. Knau komt overeen met deze betekenis en duidt op een evenement of gelegenheid gerelateerd aan sport.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Winters Verschijnsel 9 Letters is PAKSNEEUW.

Uitleg: Winters verschijnsel verwijst naar fenomenen die zich voordoen tijdens de winter, zoals zware sneeuwval. Paksneeuw komt overeen met deze betekenis en duidt op zware sneeuwval die resulteert in aanzienlijke ophopingen van sneeuw.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Humeur 3 Letters is HUM.

Uitleg: Humeur verwijst naar iemands gemoedstoestand of temperament. Hum komt overeen met deze betekenis en duidt op iemands gemoedstoestand of emotionele gesteldheid.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Amerikaans Persbureau 3 Letters is UPI.

Uitleg: Amerikaans persbureau verwijst naar een Amerikaans nieuwsagentschap. UPI komt overeen met deze betekenis en duidt op United Press International, een Amerikaans nieuwsagentschap.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Enzovoort 3 Letters is ETC.

Uitleg: Enzovoort verwijst naar meer vergelijkbare items of voorbeelden die niet expliciet worden genoemd. ETC komt overeen met deze betekenis en duidt op etcetera of en zo verder, wat aangeeft dat er meer soortgelijke items of voorbeelden zijn die niet zijn genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitgesloten Aansprakelijkheid 2 Letters is UA.

Uitleg: Uitgesloten Aansprakelijkheid is een term die vaak wordt afgekort tot UA en wordt gebruikt om aan te geven dat bepaalde aansprakelijkheid is uitgesloten of beperkt. Het antwoord UA komt overeen met deze term en de bijbehorende afkorting.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sport 7 Letters is FITNESS.

Uitleg: Sport verwijst naar fysieke activiteit die wordt beoefend om fit te blijven of om competitie te houden. Fitness is een specifieke term die verwijst naar het fysieke welzijn en de gezondheid, vaak geassocieerd met sport en lichaamsbeweging.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uur (Latijn) 4 Letters is HORA.

Uitleg: Uur is een tijdsduur van 60 minuten. In het Latijn wordt uur vertaald als hora. Het antwoord HORA komt overeen met deze Latijnse term voor uur.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorvoegsel 4 Letters is AERO.

Uitleg: Een voorvoegsel is een woorddeel dat aan het begin van een ander woord wordt toegevoegd om de betekenis te wijzigen of aan te vullen. Aero is een voorvoegsel dat vaak wordt gebruikt in woorden die verband houden met lucht of luchtruim, zoals aerodynamisch of aerobics.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloedbaan 4 Letters is ADER.

Uitleg: De bloedbaan verwijst naar het systeem van bloedvaten waardoor bloed door het lichaam stroomt. Een ader is een bloedvat dat bloed terugvoert naar het hart. Het antwoord ADER komt overeen met deze structuur in het menselijk lichaam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spoorwegovergang 4 Letters is AHOB.

Uitleg: Een spoorwegovergang is een plaats waar een spoorlijn een weg kruist en waar voertuigen moeten stoppen als er een trein nadert. AHOB is een afkorting die wordt gebruikt voor Automatische Halve Overwegbomen, een type spoorwegovergang.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inspecteur 4 Letters is INSP.

Uitleg: Een inspecteur is een persoon die verantwoordelijk is voor het inspecteren of onderzoeken van iets, vaak om naleving van regels of standaarden te controleren. Insp is een afkorting die wordt gebruikt voor inspecteur in de context van bijvoorbeeld wetshandhaving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bergplaats 4 Letters is LADE.

Uitleg: Een bergplaats is een ruimte waar voorwerpen of goederen worden opgeslagen. Een lade is een specifiek type bergplaats, meestal in een kast of bureau, die kan worden uitgetrokken om toegang te krijgen tot de inhoud. Het antwoord LADE komt overeen met deze beschrijving.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Base 4 Letters is LOOG.

Uitleg: Base verwijst naar een chemische stof met een pH-waarde hoger dan 7, die neigt naar alkalisch. Loog is een specifieke base, zoals natriumhydroxide, die vaak wordt gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het antwoord LOOG komt overeen met deze chemische stof.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep 4 Letters is LEVE.

Uitleg: Een uitroep is een spontane vocale uitdrukking van emotie of opwinding. Leve is een uitroep die wordt gebruikt om iets of iemand te prijzen, zoals Leve de koning! Het antwoord LEVE komt overeen met deze uitroep.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schaakstuk 4 Letters is DAME.

Uitleg: Een schaakstuk is een van de stukken die worden gebruikt tijdens het schaken. De dame is een van de belangrijkste stukken in het schaakspel, met veel bewegingsvrijheid en macht over het bord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Giftig 8 Letters is VENJINIG.

Uitleg: Giftig verwijst naar iets dat schadelijk of gevaarlijk is als het wordt ingenomen of aangeraakt. Het antwoord VENJINIG lijkt echter een spelfout te bevatten. De correcte spelling van het Nederlandse woord voor giftig is VENIJNIG.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eventueel 2 Letters is EV.

Uitleg: Eventueel betekent mogelijk of misschien. EV is de afkorting voor eventueel, zoals vaak gebruikt in schriftelijke communicatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rijksdienst Voor Het Wegverkeer 3 Letters is RDW.

Uitleg: De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is een Nederlandse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor onder meer het registreren van voertuigen, het verstrekken van rijbewijzen en het toezicht houden op verkeersveiligheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Internetadres 3 Letters is URL.

Uitleg: Een internetadres is de unieke locatie of identificatie van een website op het internet. URL staat voor Uniform Resource Locator en wordt gebruikt om een specifieke webpagina of bron op het internet te identificeren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kuil 3 Letters is GAT.

Uitleg: Een kuil is een verdieping of een put in de grond. Het gat is een synoniem voor een kuil, vaak gebruikt in informele taal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voertuig 9 Letters is LEGERAUTO.

Uitleg: Een voertuig is een middel van vervoer, zoals een auto, vrachtwagen, fiets, enzovoort. Een legerauto is een specifiek type voertuig dat wordt gebruikt door het leger voor militaire doeleinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zwaardwalvis 4 Letters is ORKA.

Uitleg: Een zwaardwalvis is een ander woord voor een orka, een grote zeezoogdier dat behoort tot de dolfijnenfamilie. De orka staat bekend om zijn indrukwekkende grootte, kracht en intelligentie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Woonplek 4 Letters is STAD.

Uitleg: Een woonplek is de locatie waar mensen wonen. Een stad is een grote, dichtbevolkte nederzetting met een georganiseerd stadsbestuur en diverse voorzieningen en faciliteiten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oefenmuziekstuk 5 Letters is STUDE.

Uitleg: Een oefenmuziekstuk is een compositie of stuk muziek dat wordt gebruikt om te oefenen op een muziekinstrument. Stude is een verkorte vorm van studie en wordt vaak gebruikt in de context van muzieklessen of repetities.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kilogrammeter 3 Letters is KGM.

Uitleg: Een kilogrammeter is een eenheid van kracht die gelijk is aan het gewicht van een kilogram onder de zwaartekracht. KGM is de afkorting hiervan.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dwarsligger 5 Letters is BIELS.

Uitleg: Een dwarsligger is een horizontale balk die dwars over de rails van een spoorweg wordt geplaatst om de rails op hun plaats te houden. Biels is een synoniem voor dwarsligger, vaak gebruikt in Nederland en Vlaanderen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Waar 4 Letters is ECHT.

Uitleg: Waar verwijst naar iets dat echt of authentiek is. Echt is een synoniem voor waar, wat aangeeft dat iets werkelijk of echt is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanhanger Van Een Religie 4 Letters is SIKH.

Uitleg: Een aanhanger van een religie is een persoon die de principes en leerstellingen van een bepaalde religie volgt. Sikh verwijst naar een aanhanger van het sikhisme, een religie die zijn oorsprong heeft in India.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Trompetvogel 5 Letters is AGAMI.

Uitleg: Een trompetvogel is een vogel met een lange, gebogen snavel die lijkt op een trompet. De agami is een soort trompetvogel die voorkomt in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Regenscherm 3 Letters is PLU.

Uitleg: Een regenscherm is een voorwerp dat wordt gebruikt om bescherming te bieden tegen regen. Plu is een informele term voor regenscherm, vaak gebruikt in Nederland en België.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Klein En Peuterig 8 Letters is POPPERIG.

Uitleg: Klein en peuterig verwijst naar iets dat klein en schattig is, vaak geassocieerd met jonge kinderen. Popperig is een bijvoeglijk naamwoord dat wordt gebruikt om iets te beschrijven dat klein en schattig is, zoals een peuter.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Affaire 7 Letters is LIAISON.

Uitleg: Een affaire verwijst naar een romantische of seksuele relatie tussen twee mensen, vaak buiten een bestaande relatie om. Liaison is een synoniem voor affaire en verwijst naar een geheime of romantische relatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 4 Letters is ILSE.

Uitleg: Een meisjesnaam is de naam die aan een meisje wordt gegeven bij de geboorte. Ilse is een voorbeeld van een meisjesnaam, vaak gebruikt in Nederland en Duitsland.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeestraat Bij Denemarken 4 Letters is SONT.

Uitleg: Zeestraat bij Denemarken verwijst naar de Sont, een zeestraat die de Noordzee verbindt met de Oostzee tussen Denemarken en Zweden. Sont is de naam van deze zeestraat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivier In Engeland 3 Letters is DEE.

Uitleg: De Dee is een rivier die stroomt door het noorden van Engeland en Wales. Het is een van de belangrijkste rivieren in het noorden van Engeland.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Door De Wind Vallen 8 Letters is OMWAAIEN.

Uitleg: Door de wind vallen betekent omvallen als gevolg van sterke wind. Omwaien is het werkwoord dat deze handeling beschrijft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In België 8 Letters is MECHELEN.

Uitleg: Mechelen is een stad in België, gelegen in de provincie Antwerpen. Het is bekend om zijn historische gebouwen, waaronder de Sint-Romboutskathedraal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ingebeeld Meisje 3 Letters is NUF.

Uitleg: Een nuf is een denkbeeldig of verwaand meisje, vaak gebruikt in informele taal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tijdmaat 3 Letters is UUR.

Uitleg: Een uur is een eenheid van tijd die gelijk is aan 60 minuten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans Lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Une is het Franse lidwoord voor vrouwelijke zelfstandige naamwoorden, vergelijkbaar met een in het Nederlands.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pianokrukje 8 Letters is TABOERET.

Uitleg: Een taboeret is een laag krukje zonder leuning, vaak gebruikt bij het spelen van een piano of een ander muziekinstrument.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bid (Latijn) 3 Letters is ORA.

Uitleg: Ora is het Latijnse werkwoord voor bid, wat verwijst naar het gebed of de actie van het bidden in de Latijnse taal.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dorps 9 Letters is LANDELIJK.

Uitleg: Landelijke is een bijvoeglijk naamwoord dat verwijst naar iets dat betrekking heeft op het platteland of een dorp.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dierenverblijf 8 Letters is APENROTS.

Uitleg: Een apenrots is een rotsachtig gebied waar apen leven of worden gehouden, vaak in dierentuinen of natuurgebieden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Iep 3 Letters is OLM.

Uitleg: Een iep is een boomsoort. Het antwoord OLM verwijst naar de iep, ook bekend als de olmboom.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekteken 7 Letters is SLEUTEL.

Uitleg: Een muziekteken is een symbool dat wordt gebruikt om de toonhoogte van noten aan te geven in muzieknotatie. De sleutel is een van de belangrijkste muziektekens, gebruikt om de positie van de noten op de notenbalk aan te geven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rasp 4 Letters is VIJL.

Uitleg: Een rasp is een gereedschap dat wordt gebruikt om materiaal te schuren of te snijden. Een vijl is een specifiek type rasp dat wordt gebruikt om materialen zoals metaal, hout of kunststof te bewerken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groet 3 Letters is AVE.

Uitleg: Een groet is een vriendelijke begroeting of verwelkoming. Ave is een Latijnse groet die vergelijkbaar is met hallo of gegroet.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Letter 5 Letters is IGREC.

Uitleg: Een letter verwijst naar een symbool dat wordt gebruikt om spraakklanken weer te geven in geschreven taal. Igrec is de Franse term voor de letter Y.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogelgeluid 3 Letters is GAK.

Uitleg: Een vogelgeluid is het geluid dat door een vogel wordt gemaakt. Gak is een geluid dat vaak wordt geassocieerd met eenden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Droesem 4 Letters is DRAB.

Uitleg: Droesem verwijst naar de vaste deeltjes die zich op de bodem van een vloeistof, zoals wijn of bier, kunnen verzamelen. Drab is een synoniem voor droesem, wat een bezinksel of neerslag in een vloeistof betekent.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Droge Woestijnrivier 4 Letters is WADI.

Uitleg: Een wadi is een droge rivierbedding die alleen water bevat tijdens regenachtige periodes of na zware regenval. Het is typerend voor woestijngebieden waar water schaars is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel 4 Letters is RAFI.

Uitleg: Weefsel verwijst naar een materiaal dat is samengesteld uit draden die zijn geweven of gebreid om stof te vormen. Rafi kan een variant zijn van de naam Rafael, maar in dit geval kan het een specifieke soort weefsel zijn of een afkorting voor een weefselsoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontvangtoestel 3 Letters is GSM.

Uitleg: Een GSM is een mobiele telefoon, een apparaat dat wordt gebruikt om telefoongesprekken te ontvangen en te plaatsen, sms-berichten te verzenden en te ontvangen, en toegang te krijgen tot mobiele data- en internetdiensten. De afkorting staat voor Global System for Mobile Communications.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loflied 3 Letters is ODE.

Uitleg: Een ode is een literair genre dat een verheven en gepassioneerde lofuiting is aan een persoon, plaats, object of gebeurtenis. Het wordt vaak gebruikt om waardering en bewondering uit te drukken.

De Volkskrant is een groot Nederlands dagblad dat sinds 1919 in Nederland verschijnt. Het heeft een landelijke oplage en is politiek centrumlinks. Oorspronkelijk was het een katholieke krant, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een meer centristische publicatie.

De Volkskrant staat bekend om zijn diepgaande berichtgeving, onderzoeksjournalistiek en gerespecteerde columnisten. Ze bestrijken een breed scala aan nieuws, waaronder actuele gebeurtenissen, politiek, zakenleven, wetenschap, cultuur en levensstijl. Ze bieden zowel gedrukte als online edities aan, waarbij de website nieuwsartikelen, analyses, opiniestukken en recensies bevat.

Recente artikelen

Advertisement