1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 28 Juni 2024

De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 28 Juni 2024

Bekijk onze gidspagina voor het actuele antwoord op het kruiswoordraadsel van De Volkskrant en neem de tijd om de aanwijzingen op te lossen. We hebben elk antwoord gedecodeerd en hier alles overzichtelijk gepresenteerd. Laten we dus meteen terugkeren naar het artikel.

by Sofie

Updated Jun 28, 2024

Advertisement

De Volkskrant Kruiswoordraadselantwoorden voor vandaag 28 Juni 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dashond 4 Letters is TAKS.

Uitleg: Het antwoord "TAKS" voor het kruiswoordraadsel "Dashond" komt van het woord "taks", wat een oudere term is voor een dashond. In sommige kruiswoordraadsels worden oudere of minder gebruikelijke termen gebruikt, vandaar dat "taks" hier gebruikt wordt als synoniem voor dashond.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Noord-Holland 5 Letters is WEESP.

Uitleg: Het antwoord "WEESP" voor de vraag "Plaats in Noord-Holland" verwijst naar de stad Weesp, gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Weesp is een historische stad met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn mooie grachten en goed bewaard gebleven vestingwerken.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boom 3 Letters is EIK.

Uitleg: Natuurlijk! In kruiswoordraadsels is "EIK" vaak het antwoord op de aanwijzing "Boom". Dit komt omdat de eik een bekende en veelvoorkomende boomsoort is in veel delen van de wereld, waaronder Europa en Noord-Amerika.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vroege avond 5 Letters is NADAG.

Uitleg: Het antwoord "NADAG" lijkt niet direct bekend te zijn als een standaard Nederlands woord of uitdrukking. In kruiswoordraadsels kunnen soms afkortingen of minder gebruikelijke woorden voorkomen die specifiek zijn voor de context van de puzzel of de taal waarin deze is opgesteld.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats in Oekraïne 4 Letters is KIEV.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "KIEV" verwijst naar de hoofdstad van Oekraïne, die dezelfde naam draagt. Het is een veelvoorkomend antwoord in kruiswoordraadsels waarbij de vraag gaat over een locatie in Oekraïne, met name de hoofdstad.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vlambloem 4 Letters is FLOX.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "FLOX" verwijst naar "vlambloem", een bloem die behoort tot het geslacht Phlox. "Flox" wordt soms gebruikt als verkorte vorm in kruiswoordraadsels om naar deze bloem te verwijzen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grondstof voor kunststoffen 9 Letters is POLYESTER.

Uitleg: Natuurlijk! "Grondstof voor kunststoffen" verwijst naar materialen die als basis dienen voor de productie van kunststoffen. Polyester is een veelgebruikte grondstof voor kunststoffen vanwege zijn veelzijdigheid en eigenschappen. Het wordt geproduceerd door de reactie van dicarbonzuren met diolen en wordt vervolgens gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder textielvezels, verpakkingen, en andere kunststofproducten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vooruit! 3 Letters is TOE.

Uitleg: Het antwoord "TOE" op de vraag "Vooruit" in een kruiswoordpuzzel kan worden verklaard als een synoniem voor "vooruit" in de betekenis van "in de richting van". Het woord "toe" wordt vaak gebruikt om een beweging in een bepaalde richting aan te geven, bijvoorbeeld "naar voren toe" of "richting iets bewegen".

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Amerikaans persbureau 3 Letters is UPI.

Uitleg: Het antwoord "UPI" verwijst naar United Press International, een voormalig Amerikaans persbureau dat in 1958 werd opgericht en actief was tot 1992. Het was een belangrijke concurrent van Associated Press (AP) en verzorgde nieuwsdiensten en foto's voor kranten, radiostations en televisiezenders over de hele wereld.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nederlandse voetbalclub 3 Letters is RKC.

Uitleg: Het antwoord "RKC" verwijst naar RKC Waalwijk, een Nederlandse voetbalclub gevestigd in Waalwijk, Noord-Brabant. "RKC" staat voor Rooms Katholieke Combinatie, wat de historische oorsprong van de club weerspiegelt. Ze spelen in het geel-blauw en hebben een lange geschiedenis in het Nederlandse voetbal.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Achter 2 Letters is NA.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "NA" wordt vaak gebruikt als afkorting voor "Niet van toepassing" of "Niet beschikbaar". Het wordt vooral gebruikt om aan te geven dat iets niet relevant is in de context van de vraag of niet beschikbaar is voor informatie.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sport 7 Letters is FITNESS.

Uitleg: Het antwoord "FITNESS" verwijst naar fysieke gezondheid en activiteit, vaak geassocieerd met sport en lichaamsbeweging. Fitness omvat het streven naar een goede conditie, kracht en algemeen welzijn door middel van regelmatige lichaamsbeweging en soms ook dieet. In een kruiswoordpuzzel kan "FITNESS" worden gebruikt om te verwijzen naar sporten of algemene lichamelijke activiteit.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lucht 4 Letters is ADEM.

Uitleg: Het kruiswoordraadsel geeft een cryptische aanwijzing waarbij "Lucht" verwijst naar iets dat met ademen te maken heeft. "Adem" is het antwoord omdat het direct te maken heeft met lucht, het proces van in- en uitademen. Cryptische aanwijzingen spelen vaak met dubbele betekenissen of woordspelingen, zoals hier met het woord "Lucht" dat zowel letterlijk als figuurlijk kan worden geïnterpreteerd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Herkauwer 4 Letters is HERT.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "HERT" op de vraag "Herkauwer" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een hert, een herbivoor zoogdier dat behoort tot de familie Cervidae. Herten zijn bekend om hun gewei bij mannetjes (bokken) en leven vaak in bossen en graslanden, waar ze voornamelijk planten eten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plakband 4 Letters is TAPE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "TAPE" voor het kruiswoordraadsel "Plakband" verwijst naar een dunne, plakkerige strook materiaal, vaak gebruikt om papier of andere materialen aan elkaar te plakken. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of directe betekenissen gebruikt om naar specifieke woorden te verwijzen, en "TAPE" is hier het woord dat past bij de omschrijving "Plakband".

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ongaardne 4 Letters is NODE.

Uitleg: Het antwoord "NODE" kan in verschillende contexten worden gebruikt in een kruiswoordraadsel. Een veelvoorkomende betekenis is een knooppunt of punt van verbinding, zoals in netwerken of biologische structuren. In sommige kruiswoordraadsels kan "NODE" verwijzen naar een computerknooppunt, een knooppunt in een plant of een ander type knooppunt of centraal punt in een systeem.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Echtgenoot 4 Letters is EEGA.

Uitleg: Het antwoord "EEGA" lijkt misschien wat ongebruikelijk, maar het kan een afkorting zijn voor "Echtgenoot" in een kruiswoordraadsel. In sommige kruiswoordraadsels worden afkortingen en verkorte vormen gebruikt, vooral als het gaat om minder gebruikelijke of oudere termen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schermbloemige plant 4 Letters is ANIJS.

Uitleg: Het antwoord "ANIJS" voor de aanwijzing "Schermbloemige" in een kruiswoordpuzzel verwijst naar het kruid anijs (Pimpinella anisum). Anijs behoort tot de familie van de schermbloemigen (Apiaceae), die ook bekend staat als de familie van de umbelliferen vanwege de karakteristieke schermvormige bloeiwijze van de planten in deze familie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spot 4 Letters is HOON.

Uitleg: Het antwoord "HOON" kan worden verklaard als een spot of bespotting. In de context van een kruiswoordraadsel betekent het dat "spot" wordt gesuggereerd als synoniem voor "hoon". Dus, "hoon" wordt gebruikt om aan te geven dat iemand of iets bespot wordt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inborst 4 Letters is AARD.

Uitleg: Natuurlijk! "Inborst" wordt vaak gebruikt om de natuurlijke aard of karakter van een persoon of ding aan te duiden. Het antwoord "AARD" past hier goed bij, omdat het verwijst naar de fundamentele aard of essentie van iets of iemand. In kruiswoordraadsels worden dit soort vragen gesteld om synoniemen of verwante begrippen te vinden die passen binnen de gegeven context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vreemde titel 4 Letters is EARL.

Uitleg: Het antwoord "EARL" kan in een kruiswoordraadsel verwijzen naar een titel in de adelstand. Een Earl is een Britse edelman, wat een vreemde titel kan zijn als je niet bekend bent met aristocratische titels. In kruiswoordraadsels worden vaak woorden gebruikt die meerdere betekenissen hebben of die kunnen verwijzen naar specifieke termen, zoals titels in dit geval.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inmiddels 7 Letters is ALREEDS.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "ALREEDS" is een synoniem voor "inmiddels" of "al". Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets al gebeurd is of inmiddels heeft plaatsgevonden. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of minder gebruikelijke woorden gebruikt, wat "ALREEDS" een geschikte keuze maakt voor zo'n antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lopend jaar 2 Letters is LJ.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "LJ" kan verwijzen naar "Lopend jaar". Dit is een afkorting die soms gebruikt wordt om het huidige jaar aan te duiden in bepaalde contexten, zoals in administratie of verslaglegging. Dus "LJ" zou dan staan voor "Lopend jaar", wat het jaar betekent waarin we ons momenteel bevinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Familielid 3 Letters is OMA.

Uitleg: Het antwoord "OMA" is een veelvoorkomend kruiswoordraadselantwoord dat verwijst naar "oma", oftewel de grootmoeder van een persoon. In kruiswoordraadsels worden vaak familierelaties of titels gebruikt als antwoorden, en "oma" is daar een duidelijk voorbeeld van.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Griekse letter 3 Letters is ETA.

Uitleg: Natuurlijk! In kruiswoordpuzzels wordt "ETA" vaak gebruikt als antwoord voor de Griekse letter "Η" (eta), de zevende letter van het Griekse alfabet. Het wordt vaak gebruikt omdat het een veelvoorkomende letter is en gemakkelijk in veel woorden past.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Melodie 3 Letters is WIJS.

Uitleg: In kruiswoordraadsels wordt "wijs" vaak gebruikt als synoniem voor "melodie" of "deuntje". Het woord "wijs" verwijst naar de muzikale structuur van een melodie of een specifiek muzikaal motief. Dus in dit geval betekent "wijs" simpelweg "melodie" als antwoord op de vraag naar "melodie" in het kruiswoordraadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Diefstalbeveiliging 9 Letters is AUTOALARM.

Uitleg: Het antwoord "AUTOALARM" verwijst naar een diefstalbeveiligingssysteem dat in auto's wordt gebruikt. Een autoalarm activeert wanneer er een poging tot diefstal of inbraak wordt gedetecteerd, waardoor een luid geluidssignaal afgaat om de aandacht te trekken en de dief af te schrikken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hieltje van een ham 4 Letters is HESP.

Uitleg: Het antwoord "HESP" komt van het Nederlandse woord "hesp", dat een Vlaams dialectwoord is voor ham. In Nederlandse kruiswoordraadsels wordt "hesp" soms afgekort tot "hesp" of "hespje", wat informeel wordt gebruikt voor ham. Dus, "HESP" is gewoon de verkorte vorm van "hesp" en wordt gebruikt als het antwoord op de vraag naar een stukje ham in een kruiswoordpuzzel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sneeuwhut 4 Letters is IGLO.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "iglo" wordt gebruikt als antwoord op de aanwijzing "sneeuwhut" in kruiswoordraadsels vanwege de typische associatie van een iglo met een hutachtige structuur gemaakt van sneeuw. Iglo's worden traditioneel gebouwd door Inuit en andere Arctische volkeren door sneeuw te stapelen in een koepelvormige structuur, die dient als beschutting tegen de kou en de elementen in arctische omgevingen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Elk 5 Letters is IEDER.

Uitleg: Het kruiswoordraadselantwoord "IEDER" is een synoniem voor "ELK" en wordt vaak gebruikt als alternatieve manier om naar hetzelfde concept te verwijzen. In veel kruiswoordraadsels kunnen woorden met vergelijkbare betekenissen worden gebruikt om de oplossing te vinden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitzinnig 3 Letters is DOL.

Uitleg: Het antwoord "DOL" in een kruiswoordraadsel als synoniem voor "uitzinnig" komt van het Nederlandse woord "dol", wat inderdaad kan betekenen dat iemand uitzinnig of buiten zinnen is, vaak in de zin van extreem blij of enthousiast. In kruiswoordraadsels worden soms minder gebruikelijke of oudere synoniemen gebruikt, wat tot verwarring kan leiden als je niet bekend bent met die specifieke betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitvlucht 5 Letters is SMOES.

Uitleg: In een kruiswoordraadsel is "smoes" een synoniem voor "uitvlucht". Een smoes is een verzonnen reden of verklaring die wordt gebruikt om een situatie te ontwijken of om iets niet te hoeven doen. Dus, als het kruiswoordraadsel vraagt naar een "uitvlucht", is "smoes" een passend antwoord omdat het dezelfde betekenis heeft: een excuus of een reden om iets te vermijden of te ontlopen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vrucht 4 Letters is UGLI.

Uitleg: Het antwoord "UGLI" verwijst naar een soort vrucht genaamd Ugli-fruit, ook bekend als Ugli. Het is een hybride citrusvrucht, voornamelijk te vinden in Jamaica, en is een kruising tussen een grapefruit, een sinaasappel en een mandarijn. De naam "UGLI" komt van zijn hobbelige, onaantrekkelijke uiterlijk, maar het heeft een zoete smaak en is populair in sommige delen van de wereld.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Weefsel 4 Letters is TAFT.

Uitleg: Het antwoord "TAFT" verwijst naar de stof taft, ook bekend als "taftzijde". Taft is een gladde, glanzende stof die oorspronkelijk werd geweven uit zijde, maar tegenwoordig ook vaak uit synthetische vezels zoals polyester. Het wordt vaak gebruikt voor formele kleding zoals avondjurken, omdat het een luxe uitstraling heeft door zijn glans en stevige structuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Benauwdheid 5 Letters is KNOEI.

Uitleg: Het antwoord "KNOEI" in verband brengen met "benauwdheid" kan enigszins verwarrend lijken op het eerste gezicht. In sommige cryptische of creatieve kruiswoordraadsels kan "KNOEI" echter worden geïnterpreteerd als een synoniem voor een verwarde of benauwde situatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Blaasinstrument 3 Letters is SAX.

Uitleg: Het antwoord "SAX" verwijst naar de saxofoon, een veelvoorkomend blaasinstrument in verschillende muziekgenres, zoals jazz, klassiek en popmuziek. De saxofoon werd uitgevonden door Adolphe Sax in de 19e eeuw en heeft een kenmerkend geluid dat wordt geproduceerd door het vibreren van een rietje tegen een mondstuk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fladderen door de wind 8 Letters is WAPPEREN.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "wapperen" wordt gebruikt om de beweging van iets te beschrijven dat heen en weer beweegt door de wind. Bijvoorbeeld, wanneer een vlag wappert, beweegt deze heen en weer door de wind. Dus, in het kruiswoordraadsel wordt "wapperen" gebruikt als het antwoord op de vraag die de actie beschrijft van fladderen door de wind.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zelfzuchtige vrouw 7 Letters is EGOISTE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "EGOISTE" verwijst naar een persoon die voornamelijk of uitsluitend handelt uit eigenbelang, zonder veel rekening te houden met anderen. In een kruiswoordraadsel wordt "zelfzuchtige vrouw" omschreven met dit antwoord omdat het direct verwijst naar een vrouwelijke persoon die egoïstisch gedrag vertoont.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ijslandse magere kwark 4 Letters is SKYR.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "SKYR" verwijst naar een IJslandse magere kwark. Skyr is een zuivelproduct dat qua textuur lijkt op kwark, maar het wordt traditioneel gemaakt in IJsland en heeft een hoger eiwitgehalte en minder vet dan gewone kwark. Het wordt vaak gegeten als ontbijt of als tussendoortje en is populair vanwege zijn gezonde eigenschappen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bergtop 4 Letters is PIEK.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "PIEK" wordt vaak gebruikt als synoniem voor "bergtop" in kruiswoordraadsels. In de context van geografie verwijst "piek" naar het hoogste punt van een berg, de top. Dus, in een kruiswoordraadsel waar de vraag "Bergtop" is, zou het antwoord "PIEK" passen vanwege deze betekenis.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eventueel 3 Letters is EVT.

Uitleg: Natuurlijk! "Vraag" wordt vaak afgekort als "evt." in kruiswoordraadsels. Dit komt van het Franse woord "eventuellement", wat "eventueel" of "mogelijk" betekent. In kruiswoordraadsels wordt "EVT" gebruikt als een afkorting voor een vraag, hint of aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pottenbakker 8 Letters is KERAMIST.

Uitleg: Het woord "keramist" wordt gebruikt als antwoord op de vraag "pottenbakker" in kruiswoordpuzzels vanwege de nauwe verwantschap tussen beide termen. Een keramist is een persoon die zich bezighoudt met het maken van keramische objecten, waaronder potten en andere voorwerpen, door middel van technieken zoals pottenbakken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitstapje 8 Letters is ESCAPADE.

Uitleg: Natuurlijk! "Escapade" is een Engels woord dat verwijst naar een avontuurlijke of ongewone activiteit, vaak gekenmerkt door opwinding of spanning. Het wordt vaak gebruikt om een incident of gebeurtenis te beschrijven die opwindend, soms onverwacht of zelfs riskant kan zijn, maar meestal in een positieve zin.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eer 3 Letters is LOF.

Uitleg: Het antwoord "LOF" voor de vraag "Eer" in een kruiswoordpuzzel verwijst vaak naar "lof" als in lofuiting of lofprijzing, wat betekent dat het een ander woord is voor eerbetoon of waardering. In kruiswoordraadsels worden soms synoniemen of meer poëtische termen gebruikt, en "LOF" past hier goed bij als een kort en passend antwoord.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een zekere 3 Letters is ENE.

Uitleg: Het antwoord "ENE" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "een zekere" in de betekenis van "een bepaalde persoon of ding". Het wordt vaak gebruikt om een bepaalde entiteit aan te duiden zonder specifiek te zijn over wie of wat het precies is. In kruiswoordraadsels worden dergelijke algemene termen vaak gebruikt om ruimte te bieden voor verschillende mogelijke antwoorden die passen binnen de kruisende woorden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Ja, natuurlijk! "UNE" is het Franse lidwoord dat overeenkomt met "een" in het Nederlands (en "a" of "an" in het Engels). In kruiswoordraadsels wordt vaak naar specifieke woorden in verschillende talen gevraagd, en "UNE" is het Franse equivalent van "een" voor vrouwelijke zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Godgeleerde 8 Letters is THEOLOOG.

Uitleg: Natuurlijk! Het woord "godgeleerde" verwijst naar iemand die zich bezighoudt met de studie van godsdienst en theologie. Een synoniem voor godgeleerde is "theoloog", wat iemand aanduidt die gespecialiseerd is in theologie, oftewel de studie van religie en godsdienst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Naaldboom 3 Letters is DEN.

Uitleg: Ja natuurlijk! Het antwoord "DEN" verwijst naar een naaldboom, zoals een den of spar. Naaldbomen zijn een familie van bomen die gekenmerkt worden door hun naaldvormige bladeren en kegels. In veel kruiswoordraadsels wordt "DEN" gebruikt als afkorting voor deze boomsoort.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel van groot-brittannië 8 Letters is ENGELAND.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "Engeland" verwijst naar een deel van Groot-Brittannië. Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Schotland en Wales. Wanneer je een kruiswoordraadsel hebt waarin wordt gevraagd naar een deel van Groot-Brittannië, is "Engeland" het specifieke antwoord dat je zoekt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Keukengerei 8 Letters is TAARTMES.

Uitleg: Het antwoord "TAARTMES" is een term die wordt gebruikt om een mes aan te duiden dat specifiek is ontworpen voor het snijden en serveren van taart. Het mes heeft meestal een dun, scherp lemmet dat gemakkelijk door de taart kan snijden zonder deze te verpletteren of te verkruimelen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van De heer 3 Letters is DHR.

Uitleg: Het antwoord "DHR" kan een afkorting zijn voor "De heer" in een kruiswoordraadsel, wat gebruikt wordt om naar een man te verwijzen, vergelijkbaar met "Mr." in het Engels. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen gebruikt om ruimte te besparen en de uitdaging te vergroten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kunsthandel 7 Letters is GALERIE.

Uitleg: Natuurlijk! Het antwoord "GALERIE" voor het kruiswoordraadsel "Kunsthandel" verwijst naar een galerie, een plaats waar kunstwerken tentoongesteld en verkocht worden. Galeries zijn vaak gespecialiseerd in de verkoop van schilderijen, beeldhouwwerken, en andere kunstvoorwerpen, en bieden een ruimte waar kunstliefhebbers kunstwerken kunnen bekijken en kopen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Nandoe 3 Letters is REA.

Uitleg: Het antwoord "REA" lijkt in dit geval te verwijzen naar "REA", dat in sommige kruiswoordraadsels wordt gebruikt als afkorting voor "Real Estate Agent" (makelaar) of "REA", een afkorting die soms wordt gebruikt voor "Rural Electrification Administration" (Administratie voor plattelandselektrificatie) in de Verenigde Staten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Populaire groet 3 Letters is AJU.

Uitleg: Het antwoord "AJU" voor de vraag "Populaire groet" verwijst naar het Franse woord "adieu", wat "vaarwel" betekent. In kruiswoordraadsels worden vaak afkortingen of buitenlandse termen gebruikt, en "AJU" is een verkorte vorm van "adieu" die soms wordt gebruikt als een informele groet of afscheidsgroet.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fabelachtig wezen 5 Letters is DWERG.

Uitleg: Het antwoord "DWERG" op de vraag "Fabelachtig wezen" in een kruiswoordraadsel verwijst naar een klein, vaak mythologisch wezen. In verschillende culturen en verhalen, zoals in sprookjes en folklore, worden dwergen vaak afgebeeld als kleine, mensachtige wezens met bovennatuurlijke krachten of vaardigheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zangvogel 3 Letters is SIJS.

Uitleg: Ja, de verklaring voor het kruiswoordraadselantwoord "SIJS" als antwoord op de vraag "Zangvogel" is dat de sijs een kleine zangvogel is die behoort tot de familie van de vinkachtigen (Fringillidae). Het is een veelvoorkomende vogel in Europa, bekend om zijn zang en gele verenkleed met zwarte strepen. De Latijnse naam van de sijs is Spinus spinus.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet taai 4 Letters is MALS.

Uitleg: Ja, natuurlijk! Het woord "mals" betekent zacht, sappig of niet taai, vooral als het gaat om vlees of andere eetwaren. In de context van een kruiswoordraadsel, waar "niet taai" wordt gevraagd, is "mals" een passend antwoord omdat het precies die eigenschap beschrijft.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Op alle Plaatsen 4 Letters is ALOM.

Uitleg: Het antwoord "ALOM" wordt vaak gebruikt in kruiswoordraadsels en betekent "op alle plaatsen" of "overal". Het wordt meestal gebruikt om aan te geven dat iets wijdverspreid is of zich overal bevindt. In kruiswoordraadsels worden vaak synoniemen of uitdrukkingen gebruikt die niet dagelijks worden gebruikt, maar die wel een specifieke betekenis hebben binnen de context van het raadsel.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sluis 4 Letters is SPUI.

Uitleg: Het antwoord "SPUI" verwijst naar een sluis in Nederland, genaamd de Spuisluis. Deze sluis is gelegen op verschillende plaatsen in Nederland, zoals in Amsterdam en in andere steden langs waterwegen. Het woord "spui" komt van het werkwoord "spuien", wat betekent om water af te voeren of te laten wegstromen, vaak gebruikt in het kader van waterbeheer en het reguleren van waterpeilen in kanalen, rivieren en sluizen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogelverblijf 3 Letters is TIL.

Uitleg: Het antwoord "TIL" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "Today I Learned", een veelgebruikte afkorting op internet die aangeeft dat iemand iets nieuws heeft geleerd. In de context van een vogelverblijf zou het echter kunnen verwijzen naar een specifiek type of naam van een vogelverblijf, zoals een bepaald type nest of schuilplaats voor vogels.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Platboomd schip 3 Letters is HEU.

Uitleg: Het antwoord "HEU" in een kruiswoordraadsel kan verwijzen naar "heuvel," wat in het Nederlands "hill" betekent. Dit kan worden geassocieerd met een platboomd schip, omdat dergelijke schepen vaak in ondiepe wateren en langs kustlijnen voeren, waar heuvelachtig terrein vaak voorkomt.

Advertisement