1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. Oplossing voor het kruiswoordraadsel van De Volkskrant voor 9 april 2024

Oplossing voor het kruiswoordraadsel van De Volkskrant voor 9 april 2024

Als je een goede puzzel oplosser bent, probeer dan deze kruiswoordpuzzel om te zien hoe goed je problemen kunt oplossen, je hersenen kunt trainen en je vaardigheden kunt verbeteren. Maak je geen zorgen als je de antwoorden niet goed kunt krijgen, want we hebben de antwoorden voor 9 april 2024, De Volkskrant Kruiswoordraadsel Aanwijzingen, gegeven in dit komende artikel.

by Sofie

Updated Apr 09, 2024

Advertisement

Oplossing voor het kruiswoordraadsel van De Volkskrant voor 9 april 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vervoermiddel 8 Letters is OMAFIETS.

Uitleg: In het Nederlands vertaalt 'vervoermiddel' zich naar 'vervoermiddel'. "Omafiets" is een specifiek type fiets dat veel voorkomt in Nederland en wordt gekenmerkt door het klassieke ontwerp met een instapframe en een rechte zitpositie. Het antwoord "OMAFIETS" komt rechtstreeks overeen met dit transportmiddel dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steenmassa 4 Letters is ROTS.

Uitleg: "Steenmassa" vertaalt naar "rotsmassa" in het Nederlands. Gesteenten bestaan ​​uit vast mineraal materiaal dat de aardkorst vormt. "Rots" verwijst specifiek naar een enkele rots of een rotsmassa. Het antwoord "ROTS" komt rechtstreeks overeen met dit geologische kenmerk dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ammoniakverbinding 5 Letters is AMINE.

Uitleg: "Amine" verwijst naar een type organische verbinding die een stikstofatoom bevat dat is gebonden aan een of meer alkyl- of arylgroepen. Deze verbindingen hebben vaak een karakteristieke geur die lijkt op ammoniak. Het antwoord "AMINE" komt rechtstreeks overeen met dit type chemische verbinding dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vruchtbeginsel 4 Letters is KIEM.

Uitleg: De eierstok is een vrouwelijk voortplantingsorgaan in planten, waar eieren worden geproduceerd en gehuisvest. "Kiem" kan verwijzen naar de kiem of het embryo van een zaadje, dat zich uit de eicel ontwikkelt. Het antwoord "GERM" komt rechtstreeks overeen met deze reproductieve structuur die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Universiteit Maastricht 2 Letters is UM.

Uitleg: "Universiteit Maastricht" verwijst naar de Universiteit Maastricht, een prestigieuze instelling voor hoger onderwijs gevestigd in de stad Maastricht in Nederland. "UM" is een afkorting die vaak wordt gebruikt om naar de Universiteit Maastricht te verwijzen. Het antwoord "UM" komt rechtstreeks overeen met de universiteit die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sierplant 6 Letters is AKELEI.

Uitleg: In het Nederlands vertaalt "sierplant" zich naar "sierplant" in het Engels. "Akelei" verwijst specifiek naar de akeleibloem, die bekend staat om zijn delicate, klokvormige bloemen en decoratieve bladeren. Het antwoord "AKELEI" komt rechtstreeks overeen met dit type plant dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jong 4 Letters is PRIL.

Uitleg: In het Nederlands vertaalt "jong" zich naar "jong" in het Engels. "Pril" is een bijvoeglijk naamwoord dat wordt gebruikt om iets jong of zacht te beschrijven, vaak verwijzend naar planten of dieren in hun vroege ontwikkelingsstadia. Het antwoord "PRIL" komt rechtstreeks overeen met deze descriptor die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Rivierschip 3 Letters is AAK.

Uitleg: Een "aak" is een type traditioneel Nederlands binnenschip dat wordt gebruikt voor het vervoer van goederen over de binnenwateren. Deze platbodemschepen zijn ontworpen voor het bevaren van rivieren en kanalen. Het antwoord "AAK" komt rechtstreeks overeen met dit type schip dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Filmdecor 3 Letters is SET.

Uitleg: Een filmset verwijst naar de gebouwde omgeving of locatie waar wordt gefilmd voor films of televisieshows. Het omvat het decor, de rekwisieten en andere elementen die nodig zijn om de gewenste setting voor een scène te creëren. Het antwoord "SET" komt rechtstreeks overeen met dit onderdeel van het filmmaken dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lichtblauw 4 Letters is BLEU.

Uitleg: 'Bleu' is een variant van de spelling van de kleur 'blauw'. Het verwijst naar een blauwtint die bleek of pastelkleurig is. Het antwoord "BLEU" komt rechtstreeks overeen met de kleurbeschrijving die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pleister 4 Letters is STUC.

Uitleg: "Stucwerk" verwijst naar stucwerk of gips, een materiaal dat wordt gebruikt voor het bekleden van muren en plafonds, meestal gemaakt van cement, kalk of gips gemengd met water. Het wordt aangebracht als decoratieve of beschermende laag om een ​​glad of gestructureerd oppervlak te creëren. Het antwoord "STUC" komt rechtstreeks overeen met dit bouwmateriaal dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dankgebed Na Het Eten 6 Letters is GRATIAS.

Uitleg: 'Gratias' is een Latijns woord dat 'bedankt' of 'dankbaarheid' betekent. Het wordt vaak gebruikt in religieuze contexten om na een maaltijd dank aan God uit te drukken, waarbij het ontvangen voedsel en de zegeningen worden erkend. Het antwoord "GRATIAS" komt rechtstreeks overeen met deze uitdrukking van dankbaarheid die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Godsdienst 5 Letters is ISLAM.

Uitleg: ‘Islam’ verwijst naar het monotheïstische geloof dat door moslims wordt beoefend, gebaseerd op de leringen van de Koran en de profeet Mohammed. Het is een van de belangrijkste wereldreligies, met aanhangers over de hele wereld. Het antwoord "ISLAM" komt rechtstreeks overeen met de religie die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Buiteling 6 Letters is TUIMEL.

Uitleg: "Tuimel" verwijst specifiek naar een val of val, en beschrijft vaak een plotselinge, ongecontroleerde beweging die resulteert in verlies van evenwicht of oriëntatie. Het antwoord "TUIMEL" komt rechtstreeks overeen met deze tuimelende actie die in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Groente 4 Letters is PEUL.

Uitleg: "Peul" verwijst naar een peul of schil die zaden bevat, zoals die gevonden worden in peulvruchten zoals erwten en bonen. Het is een veel voorkomende term die wordt gebruikt om het eetbare deel van bepaalde groenten te beschrijven. Het antwoord "PEUL" komt rechtstreeks overeen met dit soort groente dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Landbewerker 6 Letters is ZAAIER.

Uitleg: "Zaaier" verwijst specifiek naar een persoon die zaden zaait of gewassen in de grond plant, meestal in de landbouw of tuinieren. Het antwoord "ZAAIER" komt rechtstreeks overeen met deze bezigheid die verband houdt met landbewerking, genoemd in de aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uiting Van Ontevredenheid 5 Letters is WELJA.

Uitleg: "Welja" is een Nederlands tussenwerpsel dat wordt gebruikt om een ​​berustende of sarcastische overeenkomst uit te drukken, vaak als reactie op een negatieve situatie of verklaring. Het antwoord "WELJA" komt rechtstreeks overeen met deze uiting van ontevredenheid die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dwaaltuin 7 Letters is DOOLHOF.

Uitleg: "Doolhof" verwijst specifiek naar een doolhof of puzzel die bestaat uit een netwerk van paden en muren die zijn ontworpen om degenen die er doorheen navigeren te verwarren of uit te dagen. Het antwoord "DOOLHOF" komt rechtstreeks overeen met dit type tuin of bouwwerk dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uiting Van Verkoudheid 4 Letters is NIES.

Uitleg: "Nies" verwijst naar niezen, een plotselinge en onvrijwillige uitdrijving van lucht uit de neus en mond, vaak veroorzaakt door irritatie of ontsteking van de neusholtes als gevolg van verkoudheid of allergie. Het antwoord "NIES" komt rechtstreeks overeen met dit symptoom van verkoudheid dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Terneergeslagen 4 Letters is DOWN.

Uitleg: ‘Down’ is een Engelse term die wordt gebruikt om een ​​toestand van verdriet, depressie of neerslachtigheid te beschrijven. Het verwijst naar het gevoel ontmoedigd of ontmoedigd te zijn. Het antwoord "DOWN" komt rechtstreeks overeen met deze emotionele toestand die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stichting Leerplanontwikkeling 3 Letters is SLO.

Uitleg: "SLO" is de afkorting van deze organisatie, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van onderwijscurricula en -materialen in Nederland. Het antwoord "SLO" komt rechtstreeks overeen met deze educatieve stichting die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Koeienmaag 3 Letters is LEB.

Uitleg: "Leb" verwijst specifiek naar het vierde compartiment van de maag bij herkauwende dieren zoals koeien, waar de fermentatie van het ingenomen voedsel plaatsvindt. Het antwoord "LEB" komt rechtstreeks overeen met dit anatomische kenmerk dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uniek 4 Letters is ENIG.

Uitleg: 'Enig' is een synoniem voor 'uniek' of 'enkelvoudig' en beschrijft iets dat uniek is of anders dan al het andere. Het antwoord "ENIG" komt rechtstreeks overeen met deze descriptor van uniciteit die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Invoer 6 Letters is IMPORT.

Uitleg: "Importeren" verwijst naar het binnenbrengen van goederen of diensten vanuit het buitenland naar een land voor verkoop of gebruik. Het is het tegenovergestelde van 'exporteren', waarbij goederen of diensten naar een ander land worden verzonden. Het antwoord "IMPORT" komt rechtstreeks overeen met de term die verband houdt met internationale handel en die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Franse NV 2 Letters is SA.

Uitleg: "SA" is de afkorting voor dit type bedrijfsentiteit dat veel wordt gebruikt in Franstalige landen. Het antwoord "SA" komt rechtstreeks overeen met deze bedrijfsaanduiding die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jongensnaam 4 Letters is AUKE.

Uitleg: "Auke" is een veel voorkomende Nederlandse jongensnaam. Het antwoord "AUKE" komt rechtstreeks overeen met deze voornaam voor jongens die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Elk 5 Letters is IEDER.

Uitleg: 'Ieder' is een synoniem voor 'elke' of 'elke', wat duidt op individualiteit of inclusiviteit. Het antwoord "IEDER" komt rechtstreeks overeen met deze term die verwijst naar alle leden van een groep die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dashond 4 Letters is TAKS.

Uitleg: "Taks" is een term die soms gebruikt wordt als Nederlandse bijnaam voor teckels. Het antwoord "TAKS" komt rechtstreeks overeen met dit hondenras dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ordenen Van Treinen 8 Letters is RANGEREN.

Uitleg: "Rangeren" is de Nederlandse term voor het herschikken of sorteren van treinwagons op een emplacement of rangeerterrein. Het antwoord "RANGEREN" komt rechtstreeks overeen met deze activiteit die verband houdt met treinoperaties die in de aanwijzing worden genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Moeder 2 Letters is MA.

Uitleg: "Ma" is een veel voorkomende informele term die wordt gebruikt om naar iemands moeder te verwijzen. Het is een verkorte versie van het woord 'mama' of 'mama'. Het antwoord "MA" komt rechtstreeks overeen met de term voor moeder die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Alleenstaande Minderjarige Asielzoeker 3 Letters is AMA.

Uitleg: "AMA" is de afkorting die gewoonlijk wordt gebruikt om te verwijzen naar minderjarigen die asiel zoeken in het buitenland zonder het gezelschap van een ouder of voogd. Het antwoord "AMA" komt rechtstreeks overeen met deze aanduiding voor minderjarigen die asiel zoeken, genoemd in de aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Flink 4 Letters is FIKS.

Uitleg: 'Fiks' is een synoniem voor 'flink', wat duidt op iets dat aanzienlijk of opmerkelijk is. Het antwoord "FIKS" komt rechtstreeks overeen met deze betekenisbeschrijving die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van In Elkaar 5 Letters is INEEN.

Uitleg: "Ineen" verwijst specifiek naar iets dat wordt geconsolideerd of samengebracht als een verenigd geheel. Het antwoord "INEEN" komt rechtstreeks overeen met dit concept van eenheid of samenhang dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verharde Huid 4 Letters is EELT.

Uitleg: "Eelt" verwijst specifiek naar de verdikte of verharde huidlaag die ontstaat als reactie op herhaalde wrijving of druk. Het antwoord "EELT" komt rechtstreeks overeen met de huidaandoening die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sportattribuut 7 Letters is SKIBRIL.

Uitleg: "Skibril" verwijst specifiek naar een skibril, een beschermende bril die door skiërs en snowboarders wordt gedragen om hun ogen te beschermen tegen wind, sneeuw en verblinding. Het antwoord "SKIBRIL" komt rechtstreeks overeen met dit sportaccessoire dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oefenen 7 Letters is REPETER.

Uitleg: "Repeteer" is een synoniem voor "oefenen", waarmee specifiek de herhaling of repetitie van een uitvoering of activiteit wordt bedoeld. Het antwoord "REPETEREN" komt rechtstreeks overeen met de term voor oefenen of repetitie die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Verwisseling 2 Letters is EN.

Uitleg: In deze context zou 'en' een conjunctie kunnen betekenen, wat het idee suggereert van het combineren of verbinden van twee elementen, wat geïnterpreteerd kan worden als een vorm van uitwisseling of verbinding. Het antwoord "EN" komt rechtstreeks overeen met dit voegwoord dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Solospeler 6 Letters is OMRUIL.

Uitleg: In deze context kan "omruil" een verandering of vervanging impliceren, wat verband kan houden met het idee dat een solospeler wordt geruild of vervangen door iets anders. Het antwoord "OMRUIL" komt rechtstreeks overeen met dit concept van uitwisseling of vervanging dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Schijnbaar 6 Letters is SOLIST.

Uitleg: In deze context zou 'solist' iemand kunnen vertegenwoordigen die alleen of onafhankelijk lijkt op te treden, wat aansluit bij het idee dat iets schijnbaar of schijnbaar solo is. Het antwoord "SOLIST" komt rechtstreeks overeen met deze term voor een soloartiest die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Joods Paasbrood 5 Letters is QUASI.

Uitleg: In deze context zou ‘quasi’ iets kunnen suggereren dat lijkt op Joods, maar dat niet noodzakelijkerwijs volledig of authentiek is. Het impliceert eerder een gelijkenis of benadering dan een definitief kenmerk. Het antwoord "QUASI" komt rechtstreeks overeen met dit idee dat iets joods is of joodse kenmerken heeft, zoals aangegeven in de aanwijzing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Larie 5 Letters is MATSE.

Uitleg: "Matse" verwijst specifiek naar ongedesemd brood dat traditioneel wordt gegeten tijdens de Joodse feestdag Pesach. Het is een plat, knapperig brood gemaakt van meel en water, symbool voor de haast waarmee de Israëlieten Egypte ontvluchtten. Het antwoord "MATSE" komt rechtstreeks overeen met dit soort brood dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Jong Dier 3 Letters is KUL.

Uitleg: 'Kul' is een synoniem voor 'larie', waarmee iets als triviaal of absurd wordt afgedaan. Het antwoord "KUL" komt rechtstreeks overeen met deze term voor onzin die in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ordenen Van Treinen 3 Letters is LAM.

Uitleg: "Lam" verwijst specifiek naar een jong schaap, doorgaans minder dan een jaar oud. Het wordt vaak gebruikt om de nakomelingen van schapen te beschrijven. Het antwoord "LAM" komt rechtstreeks overeen met dit jonge dier dat in de aanwijzing wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boekenlijst 9 Letters is CATALOGUS.

Uitleg: 'Catalogus' verwijst specifiek naar een catalogus of lijst met items, die vaak in bibliotheken of boekwinkels wordt gebruikt om boeken te ordenen en te categoriseren. Het antwoord "CATALOGUS" komt rechtstreeks overeen met deze term voor een lijst met boeken die in de aanwijzing worden genoemd.

Recente artikelen

Advertisement