1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. Vandaag, 29 april 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden onthuld

Vandaag, 29 april 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden onthuld

Als u een puzzel liefhebber bent en de nieuwste kruiswoordraadsel aanwijzingen van De Volkskrant wilt oplossen, helpen wij u met antwoorden en uitleg.

by Zoë

Updated Apr 29, 2024

Advertisement

Vandaag, 29 april 2024 De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden onthuld

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snel Gespeelde Muziek 7 Letters is UPTEMPO.

Uitleg: Uptempo verwijst naar muziek die in een snel tempo wordt gespeeld. Het wordt vaak gebruikt om het ritme en de energie van een lied aan te geven, waarbij de nadruk ligt op een levendig en snel tempo.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Circusartiest 5 Letters is CLOWN.

Uitleg: Een clown is een entertainer die vaak optreedt in circussen, theaters of op straat. Ze staan ​​bekend om hun komische optredens, grappige kostuums, gekke capriolen en het vermaken van het publiek, vooral jonge kinderen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Fuifnummer 8 Letters is LOLMAKER.

Uitleg: Een lolmaker is iemand die plezier maakt of anderen vermaakt door humor, grappen en komische situaties. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, zoals komieken, grappenmakers of entertainers.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Prikkellectuur 5 Letters is PORNO.

Uitleg: Prikkellectuur verwijst naar literatuur, afbeeldingen of films die ontworpen zijn om seksuele opwinding of stimulatie te veroorzaken. Het kan expliciete scènes of beschrijvingen van seksuele handelingen bevatten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bepaalde Opname 10 Letters is NATUURFOTO.

Uitleg: Een natuurfoto is een opname of afbeelding die de natuurlijke wereld vastlegt, zoals landschappen, flora, fauna, en andere elementen van het buitenleven. Het kan worden gebruikt voor artistieke, educatieve of documentaire doeleinden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Metaallegering 8 Letters is AMALGAAM.

Uitleg: Een amalgaam is een legering van metalen, vaak samengesteld uit kwik, zilver en andere metalen zoals koper, tin of zink. Het wordt gebruikt in tandheelkunde, elektronica en andere toepassingen vanwege zijn specifieke eigenschappen en veelzijdigheid.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Adviesorgaan 3 Letters is SER.

Uitleg: SER staat voor Sociaal-Economische Raad, een adviesorgaan in Nederland dat fungeert als overlegorgaan tussen de overheid, werkgevers en werknemers. Het geeft advies over sociaal-economische kwesties en beleidsvraagstukken.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bericht 4 Letters is MARE.

Uitleg: Een mare is een oud woord dat wordt gebruikt om een boodschap, verhaal, gerucht of waarschuwing aan te duiden. Het kan verwijzen naar een verhaal dat wordt verteld, vooral een bovennatuurlijke of enge vertelling.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lafaard 7 Letters is BANGERD.

Uitleg: Een bangerd is een informele term die wordt gebruikt om een persoon aan te duiden die angstig, laf of terughoudend is om risico's te nemen of moeilijke situaties aan te pakken. Het wordt vaak gebruikt als lichte spot of kritiek.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Delfstofbevattende Laag 8 Letters is ERTSADER.

Uitleg: Een ertsader is een natuurlijk voorkomende concentratie van een mineraal of metaal dat economisch winbaar is. Het wordt vaak gevonden in gesteentelagen en wordt ontgonnen voor gebruik in industriële processen zoals mijnbouw en metaalbewerking.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Sociale Wetenschap 7 Letters is AGOGIEK.

Uitleg: Agogiek is een term die wordt gebruikt in de pedagogiek en de sociale wetenschappen. Het verwijst naar de wetenschap van het opvoeden en begeleiden van individuen, vooral op het gebied van sociale ontwikkeling, onderwijs en gedrag.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Eens 4 Letters is OOIT.

Uitleg: "Ooit" wordt gebruikt om te verwijzen naar een punt in de tijd, zonder een specifieke periode aan te geven. Het kan worden gebruikt om een onbepaald moment in het verleden, heden of toekomst aan te duiden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bloeiwijze 3 Letters is AAR.

Uitleg: Een aar is een bloeiwijze bij planten, waarbij bloemen op een karakteristieke wijze gerangschikt zijn langs een rechtopstaande, bloemrijke stengel.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wintersportgenoegen 8 Letters is APRESSKI.

Uitleg: Après-ski verwijst naar de sociale activiteiten en ontspanning die plaatsvinden na een dag skiën of snowboarden. Het omvat vaak feesten, drinken, dansen en andere vormen van amusement in skioorden en berghutten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Tuinarbeid 10 Letters is GRASMAAIEN.

Uitleg: Grasmaaien is een tuinwerkzaamheid waarbij het gras op een bepaald oppervlak wordt afgesneden of gemaaid, meestal met behulp van een grasmaaier. Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van gazons en groene ruimtes.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kanteel 5 Letters is TINNE.

Uitleg: Een tinne is een verticale uitstekende rand of torenkruis op een kasteelmuur, vaak gebruikt als bescherming of verdediging. Het is een architectonisch kenmerk dat typerend is voor middeleeuwse vestingwerken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zout Van Wijnsteenzuur 8 Letters is TARTRAAT.

Uitleg: Een tartraat is een zout dat wordt gevormd door de reactie van wijnsteenzuur met een base. Het wordt gebruikt in de voedingsindustrie als stabilisator, vooral bij de productie van wijn en bakpoeder.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ontkenning 3 Letters is NEE.

Uitleg: Nee is een woord dat wordt gebruikt om een negatieve bevestiging of ontkenning uit te drukken. Het wordt gebruikt om iets af te wijzen, te ontkennen of te weerleggen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Florida 5 Letters is TAMPA.

Uitleg: Tampa is een stad aan de westkust van Florida, Verenigde Staten. Het is een belangrijk economisch centrum en een populaire toeristische bestemming, vooral vanwege de nabijheid van stranden, attracties en culturele evenementen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zeer Dik 7 Letters is TONROND.

Uitleg: Tonrond verwijst naar iets dat zeer dik is en een ronde vorm heeft. Het duidt op een aanzienlijke omvang of volume, vaak met een ronde of bolvormige uitstraling.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kolom 6 Letters is PILAAR.

Uitleg: Een pilaar is een rechtopstaande architectonische structuur die wordt gebruikt om gewicht te dragen of te ondersteunen, zoals in gebouwen, tempels of monumenten. Het is vaak cilindrisch of rechthoekig van vorm en kan verschillende decoratieve elementen bevatten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zoutmeer 5 Letters is ETANG.

Uitleg: Een étang is een Frans woord dat verwijst naar een zoutmeer, een waterig gebied met een hoog zoutgehalte. Deze meren komen vaak voor in droge klimaten waar verdamping het waterpeil hoog houdt en zoutafzettingen achterlaat.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Religieuze Voorstelling 5 Letters is PIETA.

Uitleg: Een piëta is een religieuze voorstelling of kunstwerk dat het lichaam van Jezus Christus toont, vaak na de kruisiging, gehouden door de Maagd Maria. Het is een veelvoorkomend motief in de christelijke kunst en symboliseert vaak moederschap, medelijden en lijden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bladeren 4 Letters is LOOF.

Uitleg: Loof verwijst naar de verzameling van bladeren aan een boom of struik. Het staat in contrast met naaldbomen, die naalden hebben in plaats van bladeren. Loofbomen verliezen hun bladeren meestal in de herfst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boom 9 Letters is WINTEREIK.

Uitleg: Een wintereik is een soort eikenboom die behoort tot het geslacht Quercus. Het is een inheemse boomsoort in Europa en wordt gekenmerkt door zijn grote, donkergroene bladeren en sterke hout.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Afkeuring 5 Letters is BLAAM.

Uitleg: Blaam is een term die wordt gebruikt om afkeuring, schande of berisping uit te drukken. Het verwijst naar de veroordeling of kritiek op iemands gedrag, acties of karakter.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Het Onbegroeid Zijn 6 Letters is KAALTE.

Uitleg: Kaalte verwijst naar de toestand van iets dat kaal of onbegroeid is, vooral in termen van landschappen of vegetatie. Het kan verwijzen naar kale grond, een kaal hoofd of een gebrek aan begroeiing.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dans 5 Letters is RUMBA.

Uitleg: De rumba is een levendige dans en muziekstijl die zijn oorsprong vindt in Cuba. Het is gekenmerkt door ritmische heupbewegingen, snelle voetstappen en sensuele bewegingen. Het is een populaire dansstijl in Latijns-Amerikaanse en Caribische culturen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Pruimkleurig 5 Letters is PRUNE.

Uitleg: Pruine verwijst naar een kleur die lijkt op die van pruimen, een diepe paarse of roodachtige tint. Het wordt vaak gebruikt om de kleur van kleding, stoffen of andere objecten te beschrijven.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wijnsoort 4 Letters is ROSE.

Uitleg: Rosé is een soort wijn die wordt geproduceerd uit blauwe druiven, waarbij de schillen slechts kort in contact blijven met het sap om een lichtroze kleur te produceren. Het is vaak een lichte, verfrissende wijn met fruitige aroma's.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats 4 Letters is OORD.

Uitleg: Een oord is een term die wordt gebruikt om naar een specifieke plaats, locatie of omgeving te verwijzen. Het kan zowel een fysieke als een symbolische betekenis hebben en wordt vaak gebruikt om een afgelegen of idyllische plek aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Cocktail 9 Letters is MARGARITA.

Uitleg: De margarita is een bekende cocktail die vaak wordt geassocieerd met de Mexicaanse keuken. Het is een mixdrankje op basis van tequila, sinaasappellikeur (meestal triple sec) en vers limoensap, geserveerd met ijs en vaak gegarneerd met een zoutrandje op het glas.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Niet Gevuld 4 Letters is LEEG.

Uitleg: Leeg verwijst naar de afwezigheid van inhoud, vulling of bezetting. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets niet gevuld is of vrij is van materie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanbidden 8 Letters is ADOREREN.

Uitleg: Adoreren betekent het vereren, aanbidden of bewonderen van iets of iemand met grote devotie of liefde. Het impliceert een diepe gevoel van eerbied en respect.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoeveelheid 4 Letters is GROS.

Uitleg: Gros is een term die wordt gebruikt om een grote hoeveelheid of aantal aan te duiden, meestal in termen van aantallen of aankopen. Het wordt vaak gebruikt als synoniem voor "veel" of "een groot aantal".

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Cadans 5 Letters is RITME.

Uitleg: Ritme verwijst naar het patroon van regelmatige herhalingen of accenten in muziek, taal, beweging of andere vormen van expressie. Het is een essentieel element in muziek en wordt gekenmerkt door een reeks van opeenvolgende beats of pulsen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kaartspel 5 Letters is SKAAT.

Uitleg: Skat is een kaartspel dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 32 kaarten en vereist strategie en tactiek om te winnen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Appel 4 Letters is AAGT.

Uitleg: Aagt is een ouderwetse naam voor een appel. Het wordt niet vaak meer gebruikt in de moderne taal, maar kan nog steeds voorkomen in sommige dialecten of oude literatuur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Algerije 4 Letters is ORAN.

Uitleg: Oran is een stad in het noordwesten van Algerije, gelegen aan de Middellandse Zee. Het is een belangrijke havenstad en economisch centrum, bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele diversiteit en architecturale erfgoed.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Turk 6 Letters is OSMAAN.

Uitleg: Osmaan verwijst naar het Osmaanse Rijk, een historisch rijk dat ooit een groot deel van Zuidoost-Europa, West-Azië en Noord-Afrika besloeg. Het was genoemd naar Osmaan I, de stichter en eerste heerser van het rijk.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Spaanse Wijn 5 Letters is TINTO.

Uitleg: Tinto is een Spaanse term die wordt gebruikt om rode wijn aan te duiden. Het woord "tinto" betekent letterlijk "gekleurd" of "getint" in het Spaans en wordt vaak gebruikt om rode wijnen te beschrijven vanwege hun diepe, rijke kleur.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekinstrument 5 Letters is PIANO.

Uitleg: De piano is een veelvoorkomend muziekinstrument dat werkt door het indrukken van toetsen, waardoor hamers worden geactiveerd om snaren te slaan en geluid te produceren. Het is een veelzijdig instrument dat wordt gebruikt in verschillende muziekgenres en staat bekend om zijn bereik en expressieve mogelijkheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Computertoets 5 Letters is ENTER.

Uitleg: Enter is een computertoets die wordt gebruikt om commando's te bevestigen, een nieuwe regel te starten of acties te voltooien. Het wordt vaak gebruikt om tekst in te voeren of om een opdracht te beëindigen in computerprogramma's en besturingssystemen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vogel 4 Letters is SNIP.

Uitleg: De snip is een kleine vogelsoort die behoort tot de familie Scolopacidae. Het staat bekend om zijn lange snavel en wordt vaak geassocieerd met moerassen, wetlands en andere vochtige habitats.

Recente artikelen

Advertisement