1. Dutchkeer » 
  2. De Volkskrant » 
  3. Vandaag De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden Geüpdatet: 3 Mei 2024

Vandaag De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden Geüpdatet: 3 Mei 2024

Wij zijn hier om u te helpen met het kruiswoordraadsel van De Volkskrant van vandaag. Hier vindt u de antwoorden en uitleg.

by Sofie

Updated May 03, 2024

Advertisement

Vandaag De Volkskrant Kruiswoordraadsel Antwoorden Geüpdatet: 3 Mei 2024

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muziekinstrument 4 Letters is HOBO.

Uitleg: De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbel riet, vergelijkbaar met een klarinet maar met een karakteristiekere klank.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Woestijn In Israël 5 Letters is NEGEV.

Uitleg: De Negev is een woestijngebied in het zuiden van Israël, dat zich uitstrekt over meer dan de helft van het land. Het heeft een droog klimaat en is dunbevolkt.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Transportmiddel 3 Letters is BUS.

Uitleg: Een bus is een openbaar vervoermiddel dat wordt gebruikt om mensen te vervoeren, meestal over kortere afstanden binnen een stad of tussen nabijgelegen steden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bijwoord 5 Letters is ERMEE.

Uitleg: Ermee is een bijwoord dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets met iets anders wordt gedaan of uitgevoerd. Bijvoorbeeld, Ik ben ermee eens betekent Ik ben het ermee eens.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Morsdoekje 4 Letters is SLAB.

Uitleg: Een slab is een stuk stof of plastic dat wordt gebruikt om kleding te beschermen tegen morsen tijdens het eten, vooral bij baby's en jonge kinderen.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Later 4 Letters is ERNA.

Uitleg: Erna is een bijwoord dat wordt gebruikt om aan te geven dat iets na een bepaalde tijd of gebeurtenis plaatsvindt. Het is synoniem met later.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Huidige Toestand Van Iets 9 Letters is STATUSQUO.

Uitleg: De status quo verwijst naar de huidige toestand van iets, de bestaande situatie of de manier waarop dingen momenteel zijn. Het wordt vaak gebruikt in een bredere context, zoals politiek of sociale verandering.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Harde Kunststof 3 Letters is PVC.

Uitleg: PVC staat voor polyvinylchloride, een veelgebruikte kunststof die hard en duurzaam is. Het wordt vaak gebruikt in de bouw, de productie van leidingen, raamkozijnen, en diverse andere toepassingen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Et Cetera 3 Letters is ETC.

Uitleg: Et cetera, afgekort als etc., wordt gebruikt aan het einde van een lijst om aan te geven dat er meer vergelijkbare items zijn die niet expliciet worden vermeld. Het betekent en andere dingen of en dergelijke.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Politieke Partij 3 Letters is SGP.

Uitleg: De SGP staat voor de Staatkundig Gereformeerde Partij, een Nederlandse politieke partij met een conservatief-christelijke signatuur. Ze richten zich op politieke participatie vanuit een orthodox-protestants-christelijk perspectief.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van De Onbekende 2 Letters is NN.

Uitleg: NN wordt vaak gebruikt als afkorting voor nomen nescio in de context van onbekende namen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op grafstenen of in juridische documenten om een onbekende persoon aan te duiden.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hoedje Af! 7 Letters is CHAPEAU.

Uitleg: Chapeau is een Franse uitdrukking die wordt gebruikt om iemand te prijzen of te feliciteren. Het betekent letterlijk hoed af! en wordt figuurlijk gebruikt om respect uit te drukken voor iemand die iets bewonderenswaardigs heeft gedaan.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Balken 4 Letters is IAEN.

Uitleg: Balken verwijst naar het maken van luid geluid, vaak geassocieerd met lachen, schreeuwen of brullen. Het is een geluidseffect dat vaak wordt gebruikt in strips of humoristische contexten.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Houtvezel 4 Letters is NERF.

Uitleg: Een nerf verwijst naar de vezelstructuur in hout. Het zijn de vezels die door het hout lopen en die de structuur en sterkte ervan bepalen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gepelde Gerst 4 Letters is GORT.

Uitleg: Gort is gepelde en gebroken gerst, vaak gebruikt in soepen, stoofschotels of pap. Het wordt soms ook gebruikt als dierenvoer.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Grauwgele Kleur 4 Letters is KAKI.

Uitleg: Kaki is een kleur die vaak wordt omschreven als een mengeling van grijs en geel, soms met een vleugje groen erin. Het is vernoemd naar de kleur van rijpe kakivruchten.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Een Weinig 4 Letters is IETS.

Uitleg: Iets wordt gebruikt om een onbepaalde hoeveelheid of hoeveelheid aan te duiden die niet precies wordt gespecificeerd. Het kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar een kleine hoeveelheid of een beetje van iets.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Einde Van Een Gebed 4 Letters is AMEN.

Uitleg: Amen is een woord dat wordt gebruikt om instemming of bekrachtiging uit te drukken, vooral aan het einde van een gebed of spirituele uitspraak. Het wordt vaak gebruikt als een vorm van afsluiting of als een manier om het gezegde te bevestigen.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vervuilde Lucht 4 Letters is SMOG.

Uitleg: Smog verwijst naar luchtverontreiniging die ontstaat door de combinatie van rook en dampen met mist of nevel. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid en wordt vaak gezien in stedelijke gebieden met veel industrie en verkeer.

Article continues below advertisement

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Voorteken (Latijn) 4 Letters is OMEN.

Uitleg: Omen is een Latijns woord dat wordt gebruikt om een teken of voorspelling van de toekomst aan te duiden, vooral in een spirituele of bovennatuurlijke context. Het kan zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van de interpretatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Dom 4 Letters is BETE.

Uitleg: Bete wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die dom of niet erg slim is. Het wordt vaak gebruikt in informele contexten om iemand te omschrijven die niet erg bekwaam of intelligent lijkt te zijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Genezing 7 Letters is HERSTEL.

Uitleg: Herstel verwijst naar het proces van het weer gezond maken of het terugkeren naar een normale toestand na ziekte, letsel of schade. Het impliceert vaak een geleidelijke verbetering van de gezondheid of de situatie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Noot 2 Letters is RE.

Uitleg: Re is een muziekterm die verwijst naar de tweede toon van de toonladder in de do-re-mi-notatie. Het kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar een herhaling of een terugkeer naar een eerdere staat of actie.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Meisjesnaam 3 Letters is RIA.

Uitleg: Ria is een meisjesnaam die afgeleid kan zijn van verschillende oorsprongen, afhankelijk van de cultuur. Het kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van Maria of Victoria, maar het kan ook een aparte betekenis hebben in bepaalde talen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wolpluisje 3 Letters is NOP.

Uitleg: Nop verwijst naar een klein, zacht pluisje of vezel dat aan textiel of wol kan hechten. Het kan ontstaan als gevolg van wrijving of slijtage en wordt soms gezien als ongewenst.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Geladen Atoom 3 Letters is ION.

Uitleg: Een ion is een atoom of molecuul dat een elektrische lading heeft gekregen door het verlies of de verwerving van een of meer elektronen. Ionisatie kan optreden als gevolg van chemische reacties, straling of andere processen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Onbeholpen 9 Letters is ONREDZAAM.

Uitleg: Onredzaam wordt gebruikt om iemand te beschrijven die niet in staat is om voor zichzelf te zorgen of om bepaalde taken uit te voeren vanwege onhandigheid, zwakte of gebrek aan vaardigheden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Engelse Vlaktemaat 4 Letters is ACRE.

Uitleg: Een acre is een maateenheid die wordt gebruikt om de oppervlakte van land te meten, voornamelijk in Engelssprekende landen. Het staat gelijk aan 43.560 vierkante voet of ongeveer 4047 vierkante meter.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wond 4 Letters is SNEE.

Uitleg: Een snee is een oppervlakkige wond of snede in de huid die wordt veroorzaakt door een scherp voorwerp, zoals een mes of een scheermesje. Het kan bloedingen veroorzaken en moet worden behandeld om infectie te voorkomen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Ziekelijke Opgewektheid 5 Letters is MANIE.

Uitleg: Manie verwijst naar een toestand van abnormaal opgewekte stemming, vaak geassocieerd met psychische aandoeningen zoals bipolaire stoornis. Het wordt gekenmerkt door een verhoogde energie, prikkelbaarheid en impulsiviteit.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Steen 3 Letters is KEI.

Uitleg: Een kei is een grote, zware steen of rots die vaak wordt aangetroffen in natuurlijke omgevingen zoals rivieren, stranden of velden. Het kan ook informeel worden gebruikt om te verwijzen naar iets dat buitengewoon groot, sterk of indrukwekkend is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Stekken 5 Letters is ENTEN.

Uitleg: Enten is een tuinbouwtechniek waarbij een stukje plantenweefsel, zoals een knop of een tak, wordt ingebracht in een andere plant (de onderstam) om nieuwe groei te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt om planten te vermeerderen of om specifieke kenmerken te behouden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Zuidvrucht 5 Letters is OLIJF.

Uitleg: Een olijf is de vrucht van de olijfboom, die groeit in mediterrane klimaten. Olijven worden vaak gebruikt om olijfolie te produceren en worden ook gegeten als een hartige snack of als ingrediënt in salades, sauzen en andere gerechten.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Snoeimes 4 Letters is HEEP.

Uitleg: Een heep is een speciaal mes dat wordt gebruikt voor het snoeien van planten, struiken en bomen. Het heeft meestal een scherp lemmet en een comfortabel handvat om gemakkelijk door takken te snijden tijdens het tuinieren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Kamerkennel 5 Letters is BENCH.

Uitleg: Een bench is een speciale kooi of omheining die wordt gebruikt om huisdieren, met name honden, binnen te houden of te trainen. Het biedt een veilige en beperkte ruimte voor het huisdier om te rusten, te slapen of te revalideren.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Bid (Latijn) 3 Letters is ORA.

Uitleg: Ora is het Latijnse woord voor bid of gebed. Het wordt gebruikt om een verzoek of smeekbede aan te geven, vaak in een religieuze context.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vervelend 8 Letters is NESTERIG.

Uitleg: Nesterig is een informeel woord dat wordt gebruikt om iemand te beschrijven die irritant, lastig of hinderlijk is. Het suggereert een neiging om in andermans zaken te komen of om problemen te veroorzaken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Horecagelegenheid 7 Letters is EETCAFE.

Uitleg: Een eetcafé is een informeel restaurant of eetgelegenheid waar men maaltijden serveert, meestal met een beperkt menu en een ontspannen sfeer. Het biedt vaak zowel eten als drinken aan, met een focus op informele gerechten en drankjes.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Europese Taal 4 Letters is ESTS.

Uitleg: Ests verwijst naar de Estse taal, die behoort tot de Finse tak van de Oeraalse taalfamilie. Het wordt gesproken door mensen in Estland en is een van de officiële talen van het land.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Gauw 4 Letters is VLUG.

Uitleg: Vlug is een ander woord voor snel of haastig en wordt gebruikt om aan te geven dat iets of iemand zich met een hoge snelheid beweegt of handelt. Het kan ook informeel worden gebruikt om aan te geven dat iets snel of gemakkelijk gebeurt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Barbecue 3 Letters is BBQ.

Uitleg: BBQ is een veelgebruikte afkorting voor barbecue, een kookmethode waarbij voedsel wordt bereid op een rooster boven een open vuur of houtskool. Het kan ook verwijzen naar een sociaal evenement waarbij voedsel wordt bereid en genoten in de buitenlucht.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Deel Van Een Venster 8 Letters is SPONNING.

Uitleg: Sponning is de benaming voor de groef of inkeping in een kozijn waarin het glas van een raam wordt geplaatst. Het biedt ondersteuning en zorgt voor de afdichting van het raam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Beginneling 8 Letters is ASPIRANT.

Uitleg: Een aspirant is een persoon die net begint of streeft naar iets, zoals een nieuw beroep, een nieuwe vaardigheid of een nieuwe positie. Het wordt vaak gebruikt om een beginner of iemand in opleiding aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Raad Van Commissarissen 3 Letters is RVC.

Uitleg: RVC is de afkorting voor Raad van Commissarissen, een orgaan binnen een organisatie of bedrijf dat toezicht houdt op het management en beleidsbeslissingen neemt.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Frans Lidwoord 3 Letters is UNE.

Uitleg: Une is het Franse lidwoord voor een (vrouwelijk enkelvoud). Het wordt gebruikt voor vrouwelijke zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud, zoals une maison (een huis).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Plaats In Gelderland 3 Letters is EPE.

Uitleg: Epe is een plaats in de provincie Gelderland, Nederland. Het is een gemeente gelegen op de Veluwe, een bosrijk gebied in het oosten van Nederland.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Aanmoedigen 8 Letters is ANIMEREN.

Uitleg: Animeren betekent het aanmoedigen, stimuleren of inspireren van iemand om actief deel te nemen aan een activiteit of om ergens enthousiast over te zijn. Het kan ook verwijzen naar het creëren van animatie of levendigheid in iets.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Atmosfeer 3 Letters is ATM.

Uitleg: ATM is de afkorting voor Atmosfeer, een eenheid die wordt gebruikt om de druk op zeeniveau aan te geven, gelijk aan ongeveer 1013,25 hectopascal (hPa).

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Wintersportkleding 8 Letters is SKIBROEK.

Uitleg: Een skibroek is een kledingstuk dat wordt gedragen tijdens het skiën of snowboarden om de benen te beschermen tegen kou, wind en sneeuw. Het is meestal waterdicht, geïsoleerd en heeft verstevigde knieën en zitvlakken.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Boek Dat Op Smartphone Wordt Gelezen 8 Letters is GSMROMAN.

Uitleg: Een GSM-roman is een boek dat specifiek is geformatteerd of geschreven om op een smartphone te worden gelezen. Het kan digitaal worden gedownload en gelezen via een e-bookapplicatie op een smartphone.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Uitroep 3 Letters is KST.

Uitleg: KST is een afkorting die kan worden gebruikt als uitroep. Het kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context, zoals een geluid van verbazing, instemming of afkeuring.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vermeerdering 7 Letters is TOENAME.

Uitleg: Toename verwijst naar het proces van groei, vergroting of uitbreiding van iets. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een stijging in hoeveelheid, omvang, kracht of intensiteit aan te duiden.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Loofboom 3 Letters is ESP.

Uitleg: Esp is een verkorte vorm van espen, wat verwijst naar een boom behorende tot het geslacht Populus, ook wel bekend als de populierenfamilie. Deze bomen hebben kenmerkende bladeren die trillen in de wind.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Lidwoord 3 Letters is EEN.

Uitleg: Een is een lidwoord dat wordt gebruikt om een onbepaald enkelvoudig zelfstandig naamwoord aan te duiden. Het wordt gebruikt in zinnen waarin geen specifiek of bepaald zelfstandig naamwoord wordt genoemd.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Vruchtbeginsel 5 Letters is EICEL.

Uitleg: Het eicel is het vrouwelijke geslachtscel of de vrouwelijke reproductieve cel van een organisme dat seksuele voortplanting ondergaat. In de menselijke anatomie is de eicel de cel die wordt bevrucht door een zaadcel tijdens de bevruchting.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Oude Lap 3 Letters is LOR.

Uitleg: Lor wordt informeel gebruikt om te verwijzen naar een oude, versleten of versleten lap stof of kledingstuk. Het kan ook figuurlijk worden gebruikt om te verwijzen naar iets wat verouderd, versleten of niet langer bruikbaar is.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Inval 4 Letters is IDEE.

Uitleg: Een idee is een mentaal concept, plan, of een voorstel dat in iemands gedachten ontstaat. Het kan verwijzen naar een creatieve ingeving, een suggestie, of een oplossing voor een probleem.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Hebzuchtig Verlangen 4 Letters is AZEN.

Uitleg: Azen verwijst naar een hebzuchtig of begerig verlangen naar iets. Het kan worden gebruikt om iemands vastberadenheid uit te drukken om iets te verkrijgen of te bereiken, vaak met een sterke nadruk op ambitie of gretigheid.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Familielid 4 Letters is NEEF.

Uitleg: Een neef is een familielid dat een kind is van een broer of zus van iemands ouders. Het kan zowel naar een mannelijk als naar een vrouwelijk familielid verwijzen.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Muisarm 3 Letters is RSI.

Uitleg: RSI staat voor Repetitive Strain Injury, een aandoening die wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen of overbelasting van bepaalde spieren, pezen, zenuwen of andere weefsels. Het wordt vaak geassocieerd met het gebruik van computers, en kan symptomen veroorzaken zoals pijn, stijfheid, zwakte, of tintelingen in de aangetaste delen van het lichaam.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel van Promovendus 3 Letters is AIO.

Uitleg: AIO staat voor Assistent In Opleiding. Het verwijst naar een promovendus of een onderzoeker die een promotietraject volgt aan een universiteit of onderzoeksinstelling. AIO's zijn betrokken bij onderzoek en academisch werk onder supervisie van ervaren wetenschappers of professoren.

De Volkskrant

Duik in het Nederlandse nieuws met De Volkskrant, een gerespecteerd dagblad opgericht in 1919. Deze invloedrijke publicatie bereikt ruim 250.000 lezers in heel Nederland. Hoewel de oorsprong centrumlinks-katholiek was, is de Volkskrant een centristische stem geworden, die evenwichtige berichtgeving levert over een breed scala aan onderwerpen.

Hun journalisten staan ​​bekend om hun kritische aanpak, waarbij ze zowel het Nederlandse als het internationale nieuws met een scherpe blik benaderen. Als je goed Nederlands spreekt, biedt hun website diepgaande artikelen, inzichtelijke columns en analyses over verschillende secties, zoals politiek, wetenschap en cultuur.

Recente artikelen

Advertisement