1. Dutchkeer » 
  2. NRC Handelsblad » 
  3. Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters Puzzelwoordenboek kruiswoordpuzzels

Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters Puzzelwoordenboek kruiswoordpuzzels

Het antwoord op de kruiswoordpuzzel Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters is TWISTPUNT.

by Sofie

Updated Jun 15, 2024

Advertisement

Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters Puzzelwoordenboek kruiswoordpuzzels

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van het antwoord op de kruiswoordpuzzelhint "Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters", kunnen we je de oplossing geven.

Kruiswoordpuzzels zijn een leuke en boeiende manier om je geest actief en gezond te houden. Ze helpen niet alleen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, maar dragen ook bij aan je algehele welzijn.

Het antwoord op de kruiswoordpuzzelhint Waar gedanst wordt, vallen woorden 9 Letters is TWISTPUNT.

Antwoord Lengte
TWISTPUNT 9 Letters

Definitie TWISTPUNT

De cryptische omschrijving "Waar gedanst wordt, vallen woorden (9)" leidt tot de oplossing "TWISTPUNT". Dit vereist wat nadenken over zowel de letterlijke als de figuurlijke betekenis van de woorden.

Article continues below advertisement
Article continues below advertisement

Ten eerste, "Waar gedanst wordt" verwijst naar een plaats of situatie waar mensen dansen. Een populaire dansvorm is de "twist", die in de jaren '60 beroemd werd. Dit geeft ons de eerste aanwijzing: "twist".

Ten tweede, "vallen woorden" betekent dat er gesproken of gedebatteerd wordt, wat vaak gebeurt wanneer mensen een meningsverschil hebben.

Een meningsverschil of debat wordt vaak een "twist" genoemd, in de zin van een conflict of discussie. Wanneer er veel gesproken wordt en men het niet eens is, kan dat leiden tot een "twistpunt", een punt van discussie of controverse.

Samengevoegd geeft dit ons het woord "twistpunt", wat zowel een plaats is waar gedanst wordt (de twist) als een situatie waar woorden vallen (een punt van discussie). Het woord bestaat uit negen letters, wat precies past bij de gegeven omschrijving.

Ah, begrepen! Als je "puzzelwoordenboek" bedoelt, dan is dat inderdaad een handige bron om antwoorden op puzzelhints te vinden.

Je kunt een puzzelwoordenboek raadplegen om snel woorden te zoeken die passen bij de gegeven hint. Veel succes met het oplossen van je kruiswoordpuzzel!

Recente artikelen

Advertisement